Dodaj do ulubionych

Masters SA

25.08.06, 15:56
ZAKŁADY MASTERS SA - oferta publiczna w ramach prawa poboru
Daily News
Dzień ustalenia Prawa Poboru: 31.08.2006 r.
Stosunek prawa poboru: 1 : 2 (posiadanie 1 Prawa Poboru uprawnia
do zapisu na 2 Akcje)
Cena emisyjna Akcji: 0,07 zł
Wartość nominalna Akcji: 0,02 zł

Planowany harmonogram przyjmowania zapisów:

11.10.2006 r. - Pierwszy dzień zapisów
16.10.2006 r. - Ostatni dzień zapisów
25.10.2006. - Przydział Akcji osobom, które dokonały zapisu
dodatkowego

Powyższe podwyższenie kapitału tj. we wskazanej liczbie i
wartości nominalnej uwzględnia podział (split) akcji w stosunku
1 : 30, którego przeprowadzenie w systemie
depozytowo-rozliczeniowym Krajowego Depozytu planowane jest na
dzień 25 sierpnia 2006 roku.

pobralem go troszke za 40 gr jakby przypadkiem spekula zawitała kiedys
Obserwuj wątek
    • jozek77 Re: Masters SA 25.08.06, 16:24
      Co sie stało czy to prawda?
      gielda.onet.pl/0,54,spolki.html?isin=PLELPO000016
      po 40 groszy?
    • jozek77 Re: Masters SA 25.08.06, 16:26
      Nie wime nie sledze go dokladnie ale o ile pamietam to jeszcze wczoraj chodził
      chyba po 12zł i wyzej,czyżby split bo dzisiaj oczom nie wierze jak zobaczyłem
      40groszy.
      • fular1 Re: Masters SA 25.08.06, 16:33
        Powyższe podwyższenie kapitału tj. we wskazanej liczbie i
        wartości nominalnej uwzględnia podział (split) akcji w stosunku
        1 : 30, którego przeprowadzenie w systemie
        depozytowo-rozliczeniowym Krajowego Depozytu planowane jest na
        dzień 25 sierpnia 2006 roku.

1:30

13,65 wczoraj chodzil : 30 = 0,45 zl otwarcie
        mysle ze da zarobic, mimo ze 5% akcji jakis prezes sie wczoraj pozbyl
        • jozek77 Re: Masters SA 25.08.06, 16:47
          Tak tez myslalem ,ze jednak spilit ale nie chcialo mi sie wierzyc ,ze ktos moze
          byc tak durny i robi tak potęzny split zeby spólka byla groszowa.
          dzieki
          • fular1 Re: Masters SA 25.08.06, 17:14
            a ja se ciut ciut kupilem, PP zrealizuje. niech lezy
          • fular1 Re: Masters SA 25.08.06, 17:15
            ps we wtorek jeszcze spadnie kurs z powodu PP ;-)

zaraz kurs dobije do prog LEASCO :)
          • aloha11 Re: Masters SA 25.08.06, 18:19
            Ktoś, kto jest tak durny aby zrobić tak potężny split w samych tylko akcjach
            może mieć coś ok 100 mln. Życze Tobie józku drogi takiej durnoty i takiej kasy.
            Mario
            • jozek77 Re: Masters SA 25.08.06, 19:15
              Wybacz,bez obrazy ale widze ze pracujesz tu za śmieciarza(fon,piast).Moze to cie
              rajcuje jak wiele innych dzieci hossy i podoba ci sie jak ktos durny robi tylko
              pod publike.Moze i tobie przynosi to korzysci ale ja bede to nazywał jak sie
              powinno,durnota.
              Czy emitent ma za durni inwestorów?co to są tak głupi i pazerni na ilosc?
              Dla mnie nie ma znaczenia czy mam na rachunku 100 akcji tego smiecia czy 3000
              ale przede wszystkim jaka jest ewentualna stopa zwrotu z inwestycji ,a ta jest
              raczej niezalezna od ilosci wirtualnych akcji lecz od włozonego kapitału.
              Widac z tego ze jesli zagosci u nas bessa to naprawde będzie bardzo powazna
              skoro na rynku wzrasta ilosc inwestorów indywidualnych ,którym sie wydaje,ze
              opłacalnosc gry na giełdzie zalezy glownie od ilosci akcji,nie wazne po jakiej
              cenie.
              Gdyby to jeszcze mozna było potrzymac w reku taką ilosc to moze bym jeszcze
              zrozumiał.Oczywiscie nie kieruje do ciebie tego tekstu choć ci odpowiadam.
              Tanczysz tak jak muzykanci grają, a ze przy okazji niezle na tym wychodzisz to
              dobrze,tylko nie staraj sie mi wmówic,wytłumaczyc ,ze takie działanie "durnia"
              jest dla kogokolwiek wazne,opłacalne i uzasadnione.
              PS.Do tego w porannym radiowym serwisie biznesowym trafia sie taki
              niedouczony,niechlujny anal jak w przypadku kopexu który potrafił powiedziec w
              dzien po splicie,ze "najwiecej wczoraj spadły na GPW akcje kopexu,az o 90%".
              Dobrze ze na drodze byłem sam bo w tym momencie utraciłem panowanie nad
              kierownicą,ze złosci,ze takim ciu...m dają mikrofon do ręki.
              pozdr
              • fular1 Re: Masters SA 25.08.06, 21:40
                oczywiscie ze to jest to samo:

miec 10 akcji KGHM po 100zł ( inwestycja 1000zł )
                czy miec 100 akcji po 10zł ( inwestycja 1000zł )

% jest procentem. szkoła podstawowa. tylko moim zdaniem na akcjach np 40 gr a
                akcjach 600zł sie lepiej gra na tych pierwszych. wieksza plynnosc przede
                wszystkim, wiecej akcji.

tak mi sie wydaje.
                • citro1 Re: Masters SA 25.08.06, 22:56
                  Fular, to Ci się tylko wydaje.Płynność zależy od free float,a po naszemu od
                  ilości wolnych akcji w obrocie.
                  Cena akcji ma tylko znaczenie psychologiczne.Ludzi lubią mieć dużo.Możesz
                  sprzedać 10 akcji po 100zł,albo 100 po 10zł co to za różnica.
                  Tak mi się wydaje.
                • jozek77 Re: Masters SA 26.08.06, 00:10
                  Chyba ci sie jednak wydaje.
                  Najlepszy przykłada masz na biotonie ,którym sie interesujesz.
                  Czy widzisz jakie tam są obecnie obroty po splicie?
                  Oczywiscie,magia splitu działa ale głownie dzieki paru osobom ktore to
                  potrafily rozpetac no a potem spekuła,no i na koncu jak zwykle zostają z
                  papierem nowi akcjonariusze
                  Zreszta i sam masters jest przykładem,ile spadł dzisiaj?
                  • fular1 Re: Masters SA 26.08.06, 00:17
                    tak - nerwowe rece, niski kurs, kazdy grosz to 2,3% roznicy :) masz racje.

ale to wszystko zalezy kiedy sie kupi ;-)
                    • jozek77 Re: Masters SA 26.08.06, 00:30
                      no i przede wszystkim czy w danym okresie ukazuja sie jakies infa,plotki danej
                      społki i czy dobrze to przyjmie spekuła,bo na małych spółkach,jak chce to
                      potrafi zrobic dużo.
                      • fular1 Re: Masters SA 26.08.06, 00:33
                        wlasnie. mastersa spekula lubi. a raczej gra w gore spekula co nie ;-) ?
                        • aloha11 Re:jozek 26.08.06, 02:49
                          I następny pomyleniec zawsze się znajdzie i jakbym się przejmował każdym takim
                          przypadkiem, to bym w krótce zwariował, a do szipitala dla psychicznie chorych
                          mi nie śpieszno. Mario
                        • aloha11 Re:jozek 26.08.06, 02:49
                          I następny pomyleniec zawsze się znajdzie i jakbym się przejmował każdym takim
                          przypadkiem, to bym w krótce zwariował, a do szipitala dla psychicznie chorych
                          mi nie śpieszno. Mario
                          • fular1 Re:jozek 26.08.06, 15:27
                            aloha11 zostajesz na PP czy omijasz PP ?

w PN cza podjac meska decyzje. albo sprzedaje i odkupuje we wtorek, albo lacha
                            na ryj i jestem W.

?
                            • aloha11 Re:jozek 26.08.06, 21:01
                              Jako wytrawny śmieciarz zostaje, zawsze to więcej śmieci na rachunku. Mario
                              • jozef.pilsudski rozsądna cena? 28.08.06, 12:48
                                Witam starych znajomych sanwilowców ;) i jednocześnie specjalistów od tego
                                walora!

Przymierzam się do Mastersa i zastanawiam się gdzie szacujecie koniec tej
                                korekty? Czy 0,30 to marzenie czy też realny poziom?

A tak w ogóle co jest powodem tej przeceny Waszym zdaniem... dla kogoś z
                                zewnątrz wygląda to jakby wywindowano kurs przed splitem a teraz zwała na stare
                                poziomy... Upraszczam, czy coś w tym jest?

pozdrawiam

Józef
                                • rudyrlis Re: rozsądna cena? 28.08.06, 12:53
                                  Skoro urósł 1400% to wiadomo ma z czego spadac.
                                  Pocieszające jest w tym to ze nie moze spasc np.1300% tylko góra 99%.
                                  Ja juz dzisiaj sparzyłem na nim paluszki,moze jeszcze raz spróbuję dzisiaj na
                                  chwile go miec ale prędzej nie jak po widałch.
                                  • groochal Re: rozsądna cena? 29.08.06, 09:00
                                    kiedy początek notowań pp? wie ktoś?
                                    • rudyrlis Wyzsza szkoła jazdy 29.08.06, 09:42
                                      No to mamy spekule w najwyzszym wydaniu,jazda bez trzymanki.
                                      Jeden tick to 5%.
                                      "Zysk albo w pysk" te słowa chyba njbardziej oddają to co mozna doznac dzisiaj
                                      na tym papierze
                                      • groochal Re: Wyzsza szkoła jazdy 29.08.06, 10:04
                                        ponawiam pytanie....i jeszcze pytam po ile mogą debiutować pp...?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka