16.11.03, 13:50
dzizas krajst. jakbyym tam poszła to bym była na ostatnim miejscu. ale chwila
moment, czy tam przypadkiem kwiatek nie pojechala? bo trzyamalam kciuki an
wszelki wypadek i wypattrywalam jej wśród tłumu...
Obserwuj wątek
    • ignatz Re: dyktando 16.11.03, 14:37
      a co, to tylko w jednym mieście było? bo ja nie wiem
      • emusia Re: dyktando 16.11.03, 14:39
        chyba tak. nei wiem na jedynce albo na dwojce to pokazywali i wygladalo jakby
        tam wszyscy ludzie z calej poslki sie zjechali.
        • Gość: kwiatek Re: dyktando IP: 213.199.197.* 16.11.03, 17:37
          Chciałam napisać,że to dyktando to jedno wielkie oszustwo,bo
          po pierwsze primo-ten samochód miał być mój,a nie jakiegoś typa z Bydgoszczy
          po drugie primo-niemożliwe jest napisać ten tekst dyktanda bez żadnego błędu(a
          podobno ktoś tak zrobił)
          po trzecie primo-skąd wytrzasnęli te wszystkie wyrazy???

kwiatek z dworca w Katowicach

PS.Ciekawe,czy tylko ja zauważyłam,że w dyktandzie było wyrażne nawiązanie do
          Plaży???(o ciurkaniu ;-)
          • emusia Re: dyktando 16.11.03, 17:48
            nei przejmuj sie. ja tez nie wiedzialabym jak to napisac. trzymalam kciuki
            mocno za ciebie. ale widocznie za mało mocno. i tak jestem z ciebie dumna :-)
            • Gość: kwiatek Re: dyktando IP: 213.199.197.* 16.11.03, 17:52
              siem normalnie wzruszyłam (chlip,chlip)
              • emusia Re: dyktando 16.11.03, 17:55
                przy tych ptakach zwłaszcza wysiadłam. to było dyktando czy sprawdzian z
                ornitologi?
                • Gość: kwiatek Re: dyktando IP: 213.199.197.* 16.11.03, 18:01
                  o dziwo te muzyczne terminy napisałam dobrze.Skund ja je,kurde,znałam???
                  • emusia Re: dyktando 16.11.03, 18:04
                    nei wiem. nei wiem też czemu cie nie widziałam. tam było tylko około dziesięciu
                    tysięcy osób.
                    • Gość: kwiatek Re: dyktando IP: 213.199.197.* 16.11.03, 18:11
                      no coś ty.Niecałe 6 tysiaków.Niemożliwe,że mnie nie widziałaś.Ja to przecież
                      ten profesorro z długą brodą,co układał dyktando ;-)

BTW:nogi mi w d...włażą :-(
                      • emusia Re: dyktando 16.11.03, 18:13
                        ja w sumie jest pod wrazeniem duzymn, ze ten facet co czytał wymówił te słowa.
                        bio mało ze ich nie da sie napisac, to ich nie da sie wymówić.
                        • Gość: kwiatek Re: dyktando IP: 213.199.197.* 16.11.03, 18:17
                          Jungowska to już sobie w połowie odpuściła ;-)
                          • emusia Re: dyktando 16.11.03, 18:21
                            ja bym sobie po pierwszym zdaniu odpuiściła...
                            • Gość: kwiatek Re: dyktando IP: 213.199.197.* 16.11.03, 18:24
                              a ja si\obie na razie z netem odpuszczam,bo kończy mie się kasa,a chce mi się
                              jeść.Muszę wybrać między chęcią dostępu do zaawansowanej cywilizacji,a chęcią
                              zaspokojenia podstawowych potrzeb człowieka.Mój żołądek wybrał to drugie.Czas
                              iść do baru dworcowego na kotleta z kucharki.Baj
                              • emusia Re: dyktando 16.11.03, 18:25
                                smacznego życze mimo najgorsszym przeczuciom co do dworcowych barów...
                              • ignatz Re: dyktando 16.11.03, 18:52
                                Dworzec w Katowicach jest debeściarski. Podobnie jak w Bytomiu hyhy, kocham te
                                klimaty. A w barze unikaj krokietów, wiem coś o tem :-)
                                • kalgar Re: dyktando 16.11.03, 20:11
                                  oj tak, jest debeściarski, ja też coś o tym wiem...ja tam na katowickim dworcu najbardziej lubię takiego quasi-studencinę, blondynka- aniołka z olbrzymim plecakiem, któremu zawsze dziwnym trafem brakuje kilku złotych na bilet....
                                  • emusia Re: dyktando 16.11.03, 20:23
                                    a ładny? bo jak ładny to bym mogła gwiazdke z nieba dać a nie pare złotych.
                                    kocham blondynów :-)
                                    • kalgar Re: dyktando 16.11.03, 20:35
                                      fajny taki, sympatyczny bardzo, szkoda że ćpun...zawsze z nim zamienię parę słów, a przystojny jest nawet...
                                      • emusia Re: dyktando 16.11.03, 20:38
                                        można by takiego na dobrą drogę sprowadzić...i żyć długo i szcześliwie... boże
                                        o czym ja marze? o romansie ze ćpunem? dzizas, staczam się.
                                  • ignatz Re: dyktando 16.11.03, 20:41
                                    hyhy ja wolę babcie rozdające "Strażnicę" w której, niezależnie od numeru, stoi
                                    o rychłym końcu świata
                                    • edzioszka Re: dyktando 16.11.03, 20:47
                                      ja zdecydowanie "Przebudźcie się", lepsze jest id gazety na dzień dobry nawet ;)
                                      • Gość: dworcowy_kwiatek Re: dyktando IP: 213.199.197.* 16.11.03, 21:17
                                        na dzień dzisiejszy urzęduje na dworcu leszek z naleśnikami i knyszą,a także
                                        banda nawiedzonych,co przez godzinę jakieś piosnki Hare Kriszna zapodawali.To
                                        było straszne.Na szczęście już przestali.A z blond cherubinkiem,to ja mam
                                        styczność na co dzień.Na dworcu mi ich nie potrzeba.A ten dworzec,to
                                        rzeczywiście świetny jest.Chyba tylko dworzec Częstochowa Stradom i Bochnia
                                        Główna są bardziej psychodeliczne ;-)Może tu nawet zamieszkam.No i kafeja 24h
                                        na dobę.To mi się podoba...Nudzi mi się,a jeszcze ponad godzina do
                                        pociągu.Dajcie mi coś do picia...
                                        • ignatz Re: dyktando 16.11.03, 22:09
                                          herbatka w kubeczku PSS Społem z dworcowego baru ugasi każde pragnienie hyhy :-)
                                          • kwiat_paproci Re: dyktando 17.11.03, 19:21
                                            e tam,teraz to już dają w plastyku,a w społemowskich,to już tylko w
                                            mlecznych ;-)
                                            • ignatz Re: dyktando 17.11.03, 21:04
                                              a czy byłaś kiedyś w Kutnie na dworcu w nocy? ;-)
    • kwiat_paproci Re: dyktando 17.11.03, 20:40
      sprawdziłam sobie i wyszło:17 ortów,a interpunkcyjnych,to nawet nie
      liczyłam,bo ja to chyba jakiś całkiem inny tekst napisałam ;-)(ale jestem z
      siebie dumna,bo śreżoga i nasiężrzał dobrze napisałam ;-)))
      • emusia Re: dyktando 17.11.03, 20:44
        17 tylko??? ja nie pisałam bo mi sie nie chciało pisac do telewizora ale takl
        na mój gust to z 50 bym nałapała...
        • kwiat_paproci Re: dyktando 17.11.03, 20:54
          ale za to,interpunkcję liczyli tak samo jak orty,więc mam pewnie ze 150
          błędów,bo stawiałam wszędzie średniki i przecinki ;-)
          • proktofantasmista Re: dyktando 17.11.03, 20:59
            co tam ortografia, teraz wszak mamy Worda, który sam błędy poprawi!!!
            • kwiat_paproci Re: dyktando 17.11.03, 21:00
              następnym razem wezmę ze sobą tego Worda,tylko daj mi do niego nr na komórkę;-)
              • proktofantasmista Re: dyktando 17.11.03, 21:03
                a to nie trzeba było iśc tam gdzie nie trzeba:-)
          • emusia Re: dyktando 17.11.03, 20:59
            licząc interpunkatce to gdzieś koło miliona błędów, bo ja przecinki stawiam
            tylko przed który, bo, że i a. i jak coś wymieniam. w innych przypadkach za
            cholere nie mogę wyczuć, że trzeba dac to cholerstwo

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka