Dodaj do ulubionych

Mariola Kacani piosenki

22.03.10, 21:36

Witamsmile chcialabym sie dowiedziec czy ktos ma, albo wie, skad wziac piosenki Marioli,moze ktos ma cala plytke (nie wiem czy to jeden album czy z kilku roznych te piosenki)chodzi mi konkretnie o Fukara, Jam bije shqipetare i Xhane Moj Xhanane, Bylabym bardzo wdzieczna za pomoc.
Obserwuj wątek
    • nertila ależ przemiłe zaskoczenie:) 23.03.10, 17:35
      Że też kogoś interesuje Mariola Kacanismile Cieszy mnie to niezmiernie. Oto linki do tych 3 piosenek które można sobie pobrać jako mp3.

fukara:
      www.oonly.com/search/fukara/1/mp3
      jam bije Shqipetare:
      www.oonly.com/search/Jam-bije-shqipetare/1/mp3
      xhane moj xhane:
      www.oonly.com/search/xhane-moj-/1/mp3
      Te piosenki mile wspominam. Z taką muzyką w samochodzie mam Albanię ze sobą wszędzie gdzie pojadę smile

• kacius1985 Re: ależ przemiłe zaskoczenie:) 23.03.10, 18:52
        Heesmile Jeszcze kreci mnie strasznie Ca ne vlore,ale ze byla ustawiona jako
        dzwonek od pewnego Albanczyka, ktorego juz niestety nie masad smutno mi jak ja
        slucham wiec odpuscilam sobie na jakis czaswinkMoze cos jeszcze mi
        polecisz?niekoniecznie Marioli, ale w podobnyc rytmachwink Dziekuje slicznie za
        linki, juz są sluchanewink xx
        • nertila Re: ależ przemiłe zaskoczenie:) 24.03.10, 09:09
          Witaj
          Jeśli lubisz albańską muzykę to bardzo mnie to cieszy.
          Podejrzewam że wolisz utwory z południa kraju,tak? Klarnecik i te klimaty? W wątku pt. piosenki jest sporo linków z youtube z piosenkami może tam sobie poszukaj,poogladaj i zobacz co ci się spodoba a potem z tej samej strony wpisując w wyszukiwarkę znajdziesz je bez problemu.
          Napewno w tym klimacie śpiewa Poni. Ja mam jej płytę "Shpirtin kam tek ju" kupioną w Beracie w 2009.
          piosenki z tej płyty(piszę bez albańskich znaków):
          1.Laberi moj laberi - klarnet,spokojnie i powoli
          2.Jap e Jap - skrzypeczki,klarnet,rytmicznie i żywiej
          3.C'eshte dashuria? - szybko ale takie disco-country trochiewink
          4.Cobanke - rytmicznie ale bez szaleństw,śpiew Poni z męskim chórkiem w tle.
          5.Hopa Hopa - to jest mój HIT z tej płyty big_grin tu link
          www.youtube.com/watch?v=fpYiE1zUkno tekst powalający :
          "hopa hopa,powolutku,kto ci kupił te sandałki? " to piosenka w której Poni śpiewa do Panny Młodej,bo już czas na taniec.
          6.Vaj me det - klarnet i powolutku
          7.Te dua- spokojnie,można by rzec albańskie r'n'b z klarnetem w tlebig_grin smutny tekst o miłości i tęsknocie.
          8.Nete mbas Netesh - a to jest po prostu śmieszne,bo wolę Poni z klarnetem i flecikiem niż w dicho-hiphopiewink Sama linia melodyczna jest Ok,ale te męskie wstawki sprawiają,że już mnie siem nie podobie. A coraz częściej albańscy wykonawcy starają się czerpać z zachodu i czasem się im to udaje bardzie a czasem nie udaje wcale.
          Ale to rzecz gustu jest. Każdy ma prawo słuchać czego chce i to co mi się podoba nie musi się podobać reszcie forumowiczów. W wątku pt.piosenki jest wiele wpisów od reszty ferajny z naszego forumwink
          To dzięki nim i ja sama poznałam wielu albańskich wykonawców.
          Kupowałam potem w Albanii ich płyty.
          Może dla równowagi jakiegoś przystojniaka z północy tu dorzucę?
          Ermal Fejzullahu -jest synem Sabri'ego Fejzullahu -muzyka i kiedyś największej gwiazdy Kosova. Muzyka zupełnie inna niż ta z południa Albanii. Bez klarnetu z tamburynem i mocnymi orientalnymi akcentami.W Albanii Ermal jest jednak równie popularny i lubiany.
          Płyta którą mam nosi tytuł:
          "Vec ty nuk te kam"
          1.E shkuar e haruar- smutna ale szybka piosenka,jej tekst gdzieś komuś tłumaczyłam -ja ją lubię.
          www.youtube.com/watch?v=7qanMLX7ye8
          2.Vec ty nuk te kam- szybko i intensywnie pachnie orientem
          3.Dashuri mos me le vet- o zazdrości z kobietą w tle,takie sobie
          4.Krejt me rend- to wolniejsze i w sam raz do nauki albańskiego tańca smile
          5.Dharde me bisht- to też orientalne i spokojniej ale rytmicznie
          6.Fshetesine mos ta mbajme - to jest śmieszne,mix orientu z hiphopem i dichem ,zaskakuje klarnet pojawiający sie po refrenie(może to ukłon w stronę Albańskiej publiczności?).
          7.Aman babe- tu mamy cifteli i to porządnie słychać
          8.Shtate dite- spokojne i wolne, bo smutne
          9.Mis Bukuria- śmiesznie, gdyby nie język to nie dałoby się tego sklasyfikować jako albańskie czy kosovskie rytmy,takie r'n'b o pięknej albańskiej dziewczynie.
          10.Goce Tirane- tu mamy nawet pianino! śpiewa o tym jak wrócił do Albanii i odnalazł swą sympatię z dzieciństwa o niebieskich oczach. No i że sympatia zamieniła się w miłość.
          www.teksteshqip.com/tekste.php?aid=101&id=1840810
          • kacius1985 Re: ależ przemiłe zaskoczenie:) 28.03.10, 20:49
            Dziekuje sliczniesmile niektore sa naprawde fajniusie, niepotrzebnie, bo zle i smutne wspomnienia wracajawink musieli Albanczycy robic taka wpadajaca w moje ucho muzyke??? Co trzecie slowo to te dua i juz pozamiatane mam tongue_out lezki same leca w oko.Pozdrawiamsmile
            • kacius1985 Re: ależ przemiłe zaskoczenie:) 28.03.10, 21:31
              ps: Hopa hopa swietanska jestwink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka