ams0912 Re: Albania z Biurem Millenium Travel 02.08.17, 23:45 Byliśmy tydzień w Albanii i tydzień na Korfu od 15 do 29 lipca.Albania Saranda Beach hotel na końcu Sarandy do centrum daleko, pokój nie sprzątany cały tydzień od kurzu aż dusiło w gardle, łazienka bez półek, czystość mocno średnia.W pokoju mrówki. Brak ciepłej wody. Klimatyzacja 10 euro. Wyposażenie pokoju żadne praktycznie poza łóżkami, szafą z 2 wieszakami, szafkami nocnymi bez lampek, telewizorem którego chyba nie da się obejrzeć i na szczęście sprawna lodówką Wyżywienie poza lunchami raczej kiepskie. Wycieczka do Gjirokastry całkiem sympatyczna. Bardzo fajna wycieczka na jeep safari. Dużo wrażeń. Do Butrintu wybraliśmy się sami. Autobus za osobę 100 lek wejście na teren muzeum 500 lek. Bardzo fajna kolacja albańska na zamku Lekursji - piękne widoki fajna muzyka. Albania strasznie brudna. Korfu apartamenty koło Sidari pokoje i aneks kuchenny lepiej wyposażone, w szafie więcej wieszaków. Łazienka mocno średni poziom bez półek kompletnie. Apartament składał się z 2 pokoi na przestrzał były drzwi od balkonu więc po otwarciu jednych i drugich był w pokojach przyjemny wiaterek i nie trzeba było klimatyzacji. Wyżywienie znacznie lepsze niż w Albanii i porcje takie że człowiek się naje. Wycieczki do Kerkyry i Paleokastritsy odbyły się w kameralnym gronie busem i to były najlepsze wycieczki fakultatywne na jakich byłam. Pani Anetka -szacunek ogromna wiedza kultury, obyczajów greckich. Widać, że cała sobą kocha Grecję i umie tą miłość przekazać innym. Obdarowała mnie także ogromną wiedza o roślinności greckiej. Za każdym razem otrzymałam odpowiedź na moje czasem trudne pytania. Pokazała nam miejsca wspaniałe zapierające dech w piersiach. Towarzyszył nam też młody sympatyczny animator - (na wycieczkach busem działał jako kierowca) Witek. Fantastyczny człowiek z dużą energią i ciekawością świata. Podzielił się ze mną przepisami greckimi . Byliśmy też na wycieczkach statkiem na Paxos i na Błękitną Lagunę. Wycieczki całodniowe statkiem - było warto. Zdecydowanie wycieczki w Albanii a szczególnie wycieczki na Korfu uratowały mi urlop, a Pani Anetka -tylko takich przewodników po świecie bym sobie i wszystkim ludziom życzyła. Mam nadzieję, że będę jeszcze miała możliwość zwiedzić resztę Grecji z panią Anetą Odpowiedz Link
justyna2262 Re: Albania z Biurem Millenium Travel 03.08.17, 11:57 A ja mam pytanie bo zastanawiam sie nad samym Korfu. Czy bardzo daleko jest do plaży? bo słyszałam różne opinie. Czy w pobliżu ośrodka są jakieś knajpki, tawerny? Czy też dosyć daleko do tego centrum? Jak ocenia Pani plaże? Czy duży tłok? Czy plaża kamienista czy piaszczysta? Odpowiedz Link
ams0912 Re: Albania z Biurem Millenium Travel 09.08.17, 14:05 Idąc krzakami nie jest daleko do wąskiej plaży mało uczęszczanej. Do plaży miejskiej z leżakami jest bardzo daleko. Do centrum też spory kawałek drogi. Plaża piaszczysta. Odpowiedz Link
syleczka77 Re: Albania z Biurem Millenium Travel 26.09.17, 15:51 Witam. Jak dokładnie nazywa się apartament w Grecji , czy jest basen, jakie śniadania , po ile leżaki na plaży itp. Ja byłam 2 lata temu w Ksamil w pensjonacie murati i wszystko było super, jedyny minus to brak basenu ale za to bliziutko do morza. Odpowiedz Link
ma.ci.ej Re: Albania z Biurem Millenium Travel 24.09.18, 10:30 I wreszcie ten wątek jest skazany na niebyt. Nie żal mi biura, które do reklamy używa forum, wbrem regulaminowi. Odpowiedz Link
badzy69 Re: Albania z Biurem Millenium Travel 29.09.18, 19:39 A jednak szkoda że biuro upadło Odpowiedz Link