svistak 12.07.05, 16:59 A ja jestem za wielodzietnoscia! s. PS. Pod pewnymi warunkami Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
vetitus Re: Grzeszna antykoncepcja-odc.2 12.07.05, 21:34 Ja też, szczególnie za tą propagowaną przez Oazę Rodzin i Neokatechumenat! Mieć dwie pensje po 600 złotych i szescioro dzieci! Po 150 zł na głowę! Więcej wydaję na waciki tygodniowo! Odpowiedz Link
svistak Re: Grzeszna antykoncepcja-odc.2 12.07.05, 22:00 no wlasnie... 1.wielodzietnosc polaczona z odpowiedzialnoscia, a nie z wyciaganiem reki po pomoc finansowa do spoleczenstwa, wspolnoty, mopsu itp. poza tym... 2.jak matka dziewieciorga moze byc partnerem nastoletnich dzieciakow do rozmowy na tematy kulturalne (kino, literatura,teatr itp.) po calodniowym kieracie, to ok. jestem za! 3. wychowanie w rodzinie wielodzietnej nie powinny byc sprawa tylko szkoly, kosciola i... ulicy.jesli rodzice nie zagubia sie w pogoni za materialnymi sprawami (buty, ksiazki itd. razy nie 1 czy 2 ale 5,6 czy 9)dla dzieci - to ok. 4.hmmmm... w dzien: matka i zona... a w nocy?maz to 2.osoba po Bogu,nie powinno sie zaniedbywac tej relacji... 5. dzieci kiedys w koncu wyfruna z domu... bez wlasnego rozwoju duchowego... malzenstwo nie przetrwa- jesli znajda i na to czas- jestem za! s. Odpowiedz Link
svistak Re: Grzeszna antykoncepcja-odc.2 12.07.05, 22:27 znalazlam cos: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=29&w=26357962&a=26357962 s. Odpowiedz Link