Dodaj do ulubionych

Jestem za gruba...

05.08.10, 20:20
Witajcie wszystkie kociaki smile . Otóż chciałabym abyście mi pomogli z moją nadwagą sad...
Waże 70 kilogramów przy wzroście 164 cm a mam dopiero 11 lat cry . Próbowałam
stosować różne diety ale to nie pomaga. Może też kiedyś mieliście nadwage i byliście no tak
powiem otyli a teraz macie piękną szupłą sylwetke łącznie z brzuchem...
Jeśli ktoś jest na tyle miły proszę o pomoc... to ważne smile
Obserwuj wątek
    • slodkiporanek Re: Jestem za gruba... 05.08.10, 20:24
      Ogranicz dzienne spożycie kalorii do 1500, pij dużo wody, żadnych słodyczy, fast
      foodów czy smażonego. Do tego a6w( jeśli dasz radę) lub brzuszki, i pływanie.
    • goga14 Re: Jestem za gruba... 05.08.10, 20:26
      nie przejmuj się .. jeśli masz stwierdzoną nadwagę no to idź do lekarza żeby ci
      doradził jakąś dietę.
      a i tak masz dopiero 11 lat więc dojrzewasz i ciało ci rośnie .. w wieku 14 lat
      możesz np. być szczuplejsza ; )
      • sel_dem Re: Jestem za gruba... 05.08.10, 20:30
        Daruj sobie diety , jak napisałaś masz dopiero 11 lat ,
        znam dużo dziewczyn które w twoim wieku były grubsze ale w wieku 14 i w górę
        sylwetka zacznie ci się zmieniać (hormony) , tylko ogranicz słodycze i tyle .
        • malyna79222 Re: Jestem za gruba... 05.08.10, 20:45
          Dieta dieta i jeszcze raz dieta

Ja mam 13 mam 164 a ważę 5o Kilo !

Stosuj różne diety i tak jak poprzeniczka idz do lekarza on ci przepisze diete !

• dollie. Re: Jestem za gruba... 21.08.10, 23:21
          Myślę, że jeszcze powinnaś jeszcze poczekać. W wieku 11 lat sylwetka jeszcze się
          kształtuje, więc nie musisz się bać wink aczkolwiek (to Ci na pewno nie zaszkodzi
          wink) pij przynajmniej 1,5 litra wody dziennie. Co chodzi o posiłki, jedz ich ok.
          5 dziennie (śniadanie, drugie śniadanie, obiad, podwieczorek, kolacja) ale w
          małych ilościach, organizm wówczas przyzwyczai się do regularnych posiłków i nie
          będzie gromadził zbędnego materiału zapasowego. I najważniejsze, wysiłek
          fizyczny, ćwiczenia, itp.
    • luuluu TUTAJ ! ważne ! 05.08.10, 20:43
      Hej ! Głowa do góry ! Masz dopiero 11 lat , nie katuj się dietami . Ale małe zmiany możesz wprowadzić. Oto moje propozycje ( musisz stosować wszystkie naraz żeby zobaczyć efekty - oczywiście nie od razu , ale na pewno będą ). :
      1.***Zrezygnuj ze słodyczy. Zero ! A jak już na prawdę musisz , zjedz troszeczkę do godziny 12 w południe - wtedy organizm to zdąży spalić.

2.***Nie jedz po 19. Nie objadaj się przed snem !!!
      3. *** Pij dużo wody - 1 butelka 1,5 l dziennie !
      4. Pij dwa razy dziennie herbatę zieloną BEZ cukru.
      5. Sport jest najważniejszy ! Czyli :
      - 40 minut wybranego sportu dziennie np. polecam pływanie ! Jak nie umiesz pływać chodź na lekcje pływania - to też jest dobre na spalanie tłuszczu.
      Możesz również te 40 minut dziennie poświęcić na rower albo rolki. Ewentualnie 30 minut biegania.
      oprócz tego :
      - codziennie rano 15 minut gimnastyki .! czyli różne skłony, rozciąganie itd.
      - ćwicz brzuszki ! na początek przez 3 dni 30 brzuszków a potem przez kolejne 3 dni 40 brzuszków itd. aż dojdziesz do 100 i tak utrzymaj do końca diety. !
      - 2x w tygodniu ćwicz KONIECZNIE aerobik albo tańce przez 30 minut .
      - codziennie wychodź na spacer najlepiej 20 minutowy- chodź szybkim krokiem.

oprócz tego :
      jedz zdrowe rzeczy : jogurty naturalne , owoce i warzywa , ciemne pieczywo.

Powodzenia !

Myślę , że w 2 tygodnie powinnaś schudnąć przynajmniej 3 kg.
      Ta dieta jest bezpieczna.

A jeszcze coś :
      Jedz 3 normalne posiłki oraz 2 małe przekąski - częste jedzenie jest lepsze , ponieważ szybciej się spala tłuszcz.

Jeżeli pomogłam Ci , odpisz w tym samym wątku. smile

Wytrwałości życzę ! Pozdrawiam serdecznie ! XOXO
      • riki1246 Re: TUTAJ ! ważne ! 05.08.10, 21:02
        luuluu

Bardzo Dziękuje za pomoc
        I na pewno się do tej diety zastosuję smile
        Naprawdę dziękuje
      • aktimelizajcja Re: TUTAJ ! ważne ! 05.08.10, 22:14
        To co lulu napisała nawet nie jest dietą wink
        To jest po prostu zdrowy tryb życia.
        Jeżeli chcesz to napisz mi w prywatnych wiadomościach. Podam ci kalorie na dany
        produkt lub potrawę wink.
        Też miałam problemy z nadwagą.
        Ale... Idź do lekarza może masz problemy z tarczycą?
        Pozdrawiam. wink
        • aktimelizajcja Re: TUTAJ ! ważne ! 05.08.10, 22:21
          w sensie e-mail
          klara97@interia.eu
      • madzialenn_ ;D 27.08.10, 21:46
        nie znam się na dietach i odchudzaniu . chciałbym Ci tylko przypomieć że zeby
        było widać skutki potrzebne jest duzo czasu , więc nie rezygnuj po pierwszym
        tygodniu ; ) Oczywiście zyczę powodzenia i wytrwałości . Trzymam kciuki ; )

ps. i nie zadręczaj się dietami, jesteś jeszcze za młoda.(chodzi mi tu o takie
        bardzo surowe diety) I pamiętaj że liczy sie przedwszystkim to jaka jesteś
        wwewnątrz nie na zewnątrz wink pozdrawiam wink
    • renooo17 Re: Jestem za gruba... 05.08.10, 20:59
      Żadnych głodówek to na pewno.
      Masz dopiero 11 lat więc żadnych rygorystycznych diet tylko ograniczenia smile
      Ogranicz słodycze i nie jedz po 19:00 smile
      Trochę się poruszaj (skakanie na skakance, brzuszki, pływanie, jazda na rowerze )
      I wszystko będzie ok smile

I jeszcze raz. Nie odchudzaj się na własną rękę. Rośniesz więc ewentualne diety
      powinny być skonsultowane z lekarzem smile
    • karoleczka Re: Jestem za gruba... 05.08.10, 21:45
      Najlepiej idź do dietetyka on przepisze Ci odpowiednią i skuteczną dla Ciebie dietę bo sama
      tworząc diętę możesz sobie zaszkodzić i nie przejmuj się masz dopiero 11 lat dasz sobie radę
      Życzę powodzenia ! big_grin
      • mazakhousaxd Re: Jestem za gruba... 05.08.10, 21:50
        w twoim wieku bylam wielkim grubasem, a do tej pory nie wiem jak to wszystko
        znikło. za parę lat szybko urośniesz, wydlużysz się to ci wszystko zejdzie. ja
        chodziłam 2 razy w tygodniu na sks z siatkówki i 2 razy w tygodniu na tańce.
        takie fizyczne zajęcia serio ci pomogą!
    • chocolatex Re: Jestem za gruba... 05.08.10, 21:54
      uprawiaj jakiś sport.
    • porcelanovelove Re: Jestem za gruba... 05.08.10, 21:57
      dasz rade. : )
      wierze w Ciebie.
    • anty.fanka Re: Jestem za gruba... 05.08.10, 22:06
      Ja jak miałam 11 lat też miałam podobne problemy ale z czasem podrosłam zaczęły się
      zmiany związane z okresem dorastania i teraz przy wzroście 168 ważę 60 kg. Co prawda ja
      nigdy nadwagi nie miałam tyczyło się to raczej budowy ciała.
      Są wakacja więc jak najwięcej ruchu. Spacery, rowery, może basen/jezioro/morze (nie
      wiem gdzie mieszkasz).
      Ogranicz słodycze do minimum.
      Żadnych diet! To sobie wybij z głowy, ponieważ gdy dietę zakończysz i wrócisz do
      normalnego trybu życia waga powróci.
      Jedz to co jesz tylko w mniejszych porcjach.
      I pamiętaj aby to nie były zniamy tylko chwilowe lecz na stałe wtedy ufekty się utrzymaja .
      Powodzenia
      • caroline13 Re: Jestem za gruba... 05.08.10, 22:10
        głowa do góry...smile
    • lady_cat Re: Jestem za gruba... 05.08.10, 22:13
      ja na twoim miejscu poszłabym do dietetyka .

kiedyś byłam gruba, teraz mi tylko trochę zostało. znaczy - nie budowa. ale brzuszek nie
      jest płaski, tyle ci powiem . a u mnie zbędnych kilogramów nie jest widac, bo jestem
      wysoka .
    • teqiulla Re: Jestem za gruba... 05.08.10, 22:15
      chyba wszyscy w wieku 10 - 12 lat mają nadwagę. ja dopiero po komunii tak się roztyłam,
      wcześniej byłam chuda jak deska ;o w wieku 11 lat ważyłam coś około 70 kg napewno,
      rok temu ważyłam jeszcze 64 kg, a po świetach bożego narodzenia wzielam sie za siebie i
      ważę 55 kg przy wzroście 166. może to dużo, ale mi akurat pasuje.
      ja przestałam jeść mieso, ale to raczej nie jest najlepsze rozwiązanie. przedwszystkim bądź
      wytrwała i cierpliwa. jak wcześniej wspomniały koleżanki, pij dużo wody i ogranicz
      słodycze. poproś rodzinę, aby pomogli ci schudnąć smile
      trzymaj się i życzę wytrwałości ;* napisz kiedyś czy ci się udalo wink
      • riki1246 Re: Jestem za gruba... 05.08.10, 22:21
        Och Dziękuje dziewczyny nie wiem jak się wam odwdzięcze wink
        Naprawdę mi pomagacie smilesmilesmile kisskisskisskisskisskisskisskisskisskisskisskisskisskiss
    • nelunia Re: Jestem za gruba... 05.08.10, 22:15
      0 słodyczy i bez kolacji.Śniadanie i jedno danie i tyle ;D
    • lolisia_xdd Re: Jestem za gruba... 05.08.10, 22:16
      Jesteś w moim wieku, więc się nie przejmuj. Jeszcze schudniesz!big_grin Ale zawsze
      możesz uprawiać sporty jakaś gimnastyka, rower, biegaj. Nie jedz słodyczy,
      przynajmniej postaraj się ;d
      • vivienne. Re: Jestem za gruba... 05.08.10, 22:26
        Tak jak dziewczyny wyżej, polecam pić dużo wody i prowadzić aktywne życie.
        Diety sobie odpuść, bo to źle się może skończyć. Oczywiście wyrzuć ze swojego
        jadłospisu wszelkie fastfoody i słodycze.

A tak poza tym, to jeśli w twojej rodzinie bywały osoby grubsze, to za dużo nie
        możesz na to poradzić :C Jakie postury mają twoi rodzice, rodzeństwo?
    • psycho_ dieta proteinowa + a6w = płaski brzuszek c; 05.08.10, 22:20
      • luuluu Tutaj , znowu od LuuLuu ;-) 06.08.10, 10:45
        Słuchajcie ona jest za młoda na jakiekolwiek diety proteinowe itd. !
        A6W też polecam , ale jest bardzo męczące już około 15 dnia, więc... ;-P

Nie ma za co , bardzo się cieszę że Ci pomogłam - do autorki ;-*
        Trzymaj się !
    • nobody_wins_ Re: Jestem za gruba... 05.08.10, 22:29
      Przykro mi, naprawdę Ci wspólczuje ale nie wiem jak Ci pomoc crying
    • kajkox tu.` 05.08.10, 22:32
      wejdz sobie na VITALIA.PL

i poczytaj. wink jaką niektóre dziewczyny mają silną wolę .. potrafią tak
      cholernie schudnąć. ale tylko jak chcą ,uprą sie i im zależeć będzietongue_out

a ćwiczenia i różne diety znajdziesz na necie na pewno smile

`życze ci tylko baaardzo silnej woli i wiary. wink

powodzenia .;] .
      • ewka15 Re: tu.` 05.08.10, 23:37
        To co napisała koleżanka kilka postów wyżej, czyli zdrowy tryb życia. Ostatni
        posiłek kilka godzin przed snem, najlepiej białko, żeby organizm nie męczył się
        przy trawieniu, 5 małych posiłków dziennie, co 3-4 godziny, śniadanie zaraz po
        przebudzeniu, najlepiej muesli lub kanapki z ciemnym pieczywem, zero słodyczy i
        słodkich, gazowanych napojów, dużo owoców i warzyw, ogranicz spożycie dużej
        ilości tłuszczów (ale nie wykluczaj ich całkowicie, bo one też są potrzebne).
        Mięso staraj się jeść pieczone lub grillowane, nie smażone. No i oczywiście
        ćwiczenia. Najważniejsze jest, by ćwiczyć regularnie. Jeździj na rowerze,
        pływaj, biegaj itd. To połowa sukcesu. Druga połowa to twoje nastawienie i silna
        wola. Za każdym razem, gdy masz ochotę na coś słodkiego, przypomnij sobie jak
        świetnie będziesz wyglądała w spodniach 2 rozmiary mniejszych, które kupisz
        sobie za jakiś czas, gdy już schudniesz wink Wiem co mówię, sama prowadzę zdrowy
        tryb życia i nie narzekam na figurę tongue_out
    • alusiekk ?! 06.08.10, 10:18
      Zastosuj dietę jakąś ,ćwicz,jedz mniej.. ni wiem;] powodzenia
      • decode Re: ?! 06.08.10, 10:28
        a6w
      • alutaa. Re: ?! 06.08.10, 10:35
        lekarz, dietetyk ? naprawdę, na dietetyka nie jest za wcześnie, moja koleżanka chodziła w
        wieku 10 lat, więc spoko.. zapisz się na aerobik, biegaj.. nie musisz od razu latać 1000 w 2
        minuty.. tyle, ile możesz, kondycję poprawisz.. wink

aha.. jeszcze jedno.. nie załamuj się, jeśli od razu po tym wszystkim nie będzie widać
        efektów . na to trzeba poczekać..
        powodzenia.. smile
    • vhyf_ Re: Jestem za gruba... 06.08.10, 10:37
      po pierwsze RUSZAJ SIĘ! : )
      to bardzo ważne. codziennie biegaj, codziennie rób np. 25 brzuszków (a potem w górę),
      zapisz się na basen, tenis. i dieta. nie jestem ekspertem , ale przede wszystkim
      nie jedz po 18-19, zero fast fodów, zero słodyczy, dużo owoców i warzyw. no i
      jedz mniej i częściej. zamiast batonika jedz jabłko. zdrowy tryb życia po prostu.
      • pauliska1212 Re: Jestem za gruba... 06.08.10, 10:43
        koniecznie udaj się do dietetyka .
    • nikawika Re: Jestem za gruba... 06.08.10, 10:46
      nie jedz słodyczy , przez trzy godziny przed snem nic nie jedz , to rano będziesz miała
      płaski brzuszek , ruszaj sie - biegaj , ćwicz brzuszki , spaceruj z psem , pływaj , zapisz się
      na jakieś tańce , graj w siatkówkę,piłkę , nie obiadaj się za bardzo , jedz mało ale za to
      często , jedz do woli owoców,warzyw i sałatek . (bez majonezu.!) .
      • riki1246 Re: Jestem za gruba... 21.08.10, 20:58
        nikawika napisał(a):

> nie jedz słodyczy , przez trzy godziny przed snem nic nie jedz , to rano będzie
        > sz miała
        > płaski brzuszek , ruszaj sie - biegaj , ćwicz brzuszki , spaceruj z psem , pływ
        > aj , zapisz się
        > na jakieś tańce , graj w siatkówkę,piłkę , nie obiadaj się za bardzo , jedz mał
        > o ale za to
        > często , jedz do woli owoców,warzyw i sałatek . (bez majonezu.!) .

Tak apropo psa to z kąd wiesz że mam ??
        No w sumie to mam a jak bym nie miała ?? smile kiss
    • lupe550 Re: Jestem za gruba... 06.08.10, 10:58
      Przede wszystkim nie jedz słodyczy i fast foodów.
      Musisz też pić dużo wody, najlepiej z sokiem z cytryny, bo witamina C podobno
      spala tłuszcz..I oczywiście musisz dużo ćwiczyć!! Najlepiej brzuszki, powinnaś
      też jeździć na rowerze, i uprawiać wszystkie jakieś sporty ( wszystkie są dobre).
      Pociesz się, że dorastasz i twoje ciało zmienia się przy najmniejszym wysiłku,
      więc szybko schudniesztongue_outtongue_out
      Życzę szczęściasmilesmile
    • sonia321 Re: Jestem za gruba... 21.08.10, 21:02
      nie, nigdy nie byłam gruba
      ale ćwiczenia i dobra dieta ci pomoże
    • koralina94 Re: Jestem za gruba... 21.08.10, 21:03
      Jak się ma jedenaście lat, to nie powinno się odchudzać. Może jedz mniej słodyczy i tłustych
      rzeczy i więcej się ruszaj. Pewnie z tego wyrośnieszsmile
    • temptation Re: Jestem za gruba... 21.08.10, 22:33
      Ja bym Ci radziła wykonywać takie ćwiczenia : ( ale uprzedzam trzeba mieć ,
      najelpiej wieczorem co najmniej 1 godzinę czasu wolnego na ćwiczenia wink
      100 brzuszków
      10 minut krążeń biodrami
      50 przysiadów
      10 minut biegania
      50 brzuszków
      5 minut krążeń biodrami
      50 przysiadów
      5 minut biegania
      100 brzuszków
      10 minut krążeń biodrami
      50 przysiadów
      10 minut biegania
      +
      100 brzuszków
      50 przysiadów
      50 brzuszków
      50 przysiadów
      100 brzuszków
      50 przysiadów

powodzenia . ;] sama to stosuję i jestem mile zaskoczona ^^.
    • alejandro_ Re: Jestem za gruba... 21.08.10, 23:25
      a może przyda ci się więcej ruchu ?
      np. skakanie na skakance , kręcenie na hula hopie , bieganie , jeżdżenie na
      rowerze , jeżdżenie na rolkach .. smile
    • linda Re: Jestem za gruba... 21.08.10, 23:26
      ic do dieetyka no chyba ze juz bylas sad przykro mi z tego powodu wiem co cujesz ja tez mam taka figure ze mam chude rece szczupla twaz wszystko chude a ogromny bruch jakbym byla w ciazy mam straszne kompleksy z tego powodu ale widze ze nie tylko ja mam takie smile mam nadzieje ze ktos pomoze ci z tym bo ja nie mam nadwagi i nie wiem jak ja walczyc smilepowodzenia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka