• nimfla Re: omdlenia. 05.02.11, 14:48
      Nie martw się to raczej normalne. ja też tak mam kiedy muszę przez dłuższy czas stać a wokół mnie jest pełno ludzi. standard. Moje ostatnie omdlenie było przekomiczne :d było to latem. stałam w kościele przed ławkami i odpowiadałam najzwyczajniej w świecie na wezwania kapłana. nagle zrobiło mi się słabo, ciemno przed oczami i 'film mi się urwał'. ocknęłam się dopiero na dworze stała nade mną kuzynka i śmiała się zemnie w najlepsze. podobno poleciałam do przodu i zawiesiłam się na oparciu ławki jak umarlak tongue_out żeby było jeszcze śmieszniej kiedy mnie wynosili pogubiłam buty. cool
      • molinka Re: omdlenia. 05.02.11, 15:02
        ja nigdy nie zemdlałam ale raz prawie .
        stałam w kościele , było lato i duszno nagle zrobiło mi się gorąco i widziałam czarne plamki przed oczami , na szczęście zdążyłam wyjść na dwór .

• nikt. Re: omdlenia. 05.02.11, 15:04
        zemdlałam tylko raz, na początku wakacji. moja siostra miała wtedy osiemnastkę [imprezę, nie urodziny], na którą nie poszłam; byłam natomiast u babci, oglądałam właśnie Powodzenia Charlie, i mój tata zbierał się, żeby jechać do domu. wstałam, podeszłam do niego, rzuciłam mu się na szyję, i wtedy zemdlałam. obudziłam się na podłodze. XD najśmieszniejsza była reakcja i zdziwienie, oraz naturalne pytanie : Co się stało?
        • sysiek4444 Re: omdlenia. 05.02.11, 15:09
          Do tej osoby która napisała wiadomość pod moim wpisem.
          tak wiem, to było kiedyś, przeczytałam o tym w gazecie, już nigdy nie mam zamiaru tego robić.
          w polsce, też było pare przypadków, dużo osób wylądowało przez to w szpitalu.
    • hooodooo Re: omdlenia. 05.02.11, 15:16
      zemdlałam 6 razy. raz z głodu XD
    • mindy_ Re: omdlenia. 05.02.11, 15:18
      Zdarzało się. Np. w kościele, jak było dużo ludzi i mi było duszno.
      Albo na rozpoczęciach/zakończeniach roku szkolnego.
      Na dużych imprezach.
    • mervelous nie powinnaś o tym myśleć. 05.02.11, 15:30
      Ja zemdlałam parę razy i dla mnie za pierwszy był to prawdziwy szok! crying
      I wiem co czujesz, bo też tak czasem mam. Staraj się nie myśleć o tym i wyobrażać sb miłe rzeczy. Może przestaniesz z czasem mieć takie wrażenia, jakbyś zaraz miała znowu odlecieć smile
    • czekoczeko Re: omdlenia. 05.02.11, 15:32
      ja nigdy nie zemdlałam, ale odnoszę wrażenie, że masz jakąś shize... no dziewczyno nie ma się czego bać.. zemdlejesz w szkole.? no to może wpadniesz w ramiona super ciacha... no dobra, a tak już na serio: wybierz się do lekarza.. może coś pomogą..
    • slodkiporanek Re: omdlenia. 05.02.11, 15:37
      Uh, znam to uczucie.
      U mnie pojawia się tylko przy widoku krwi. Zwłaszcza własnej.Momentalnie jest mi duszno, robi się ciemno przed oczami, ciężko złapać oddech.
      Bywa, że tracę przytomność.

Nie wiem jednak co poradzić za bardzo, bo sama się z tym zmagam. Moze przejdzie z wiekiem?
    • trusskawcia Re: omdlenia. 05.02.11, 15:48
      To się stało twoją fobią. Taka prawda. Nie myśl tyle o tym. Raz zemdlałaś, może nie spałaś całą noc, może się wygłodziłaś [jakiś hardcore xD], może byłaś osłabiona po chorobie. Może masz anemię?
      Dbaj o siebie: dobrze się odżywiaj, wysypiaj się.
      Jeśli cięto tak dręczy, to może pójdź do lekarza? Spytaj się czy jesteś w grupie zagrożenia anemią, może już ją masz? przy tym możliwe są omdlenia.
      Aczkolwiek sądze, że bylaś po prostu zmęczona i bardzo zdenerwowana., to omdlenie się raczzej nie powtórzy. smile
    • misio Re: omdlenia. 05.02.11, 15:50
      Kiedyś prawie zemdlałam w kościele. Było strasznie duszno, wszyscy klęczeli, a mi się zrobiło ciemno przed oczami. Koleżanka pomogła mi wstać i szybko wyszłyśmy na zewnątrz. To było okropne, ale na szczęście zdarzyło się tylko raz...

Skoro kręci ci się w głowie jak o tym myślisz, to nie myśl! Nie wiem co innego ci poradzić uncertain
      3maj się kiss
    • lays_x33 nie zdarzyło mi się 05.02.11, 19:17
    • arasha ja nie ale moja przyjaciółka tak!... 05.02.11, 19:18
      stała w kuchni przy okie i nagle... bumm lezała juz na ziemi
      myslalam ze umarła!!!
    • maue.zuo. Re: omdlenia. 05.02.11, 19:18
      ja jeszcze nigdy nie zemdlałam z tego co pamiętam, chociaż czasami mam ochotę uncertain
    • mila13 Re: omdlenia. 05.02.11, 19:24
      Ja zemdlałam dwa razy w szkole i raz w domu.
      w szkole na lekcji wychowania w rodzinie babka gadała o ciele okresie i wgl i mnie to brzydzi
      i jeszcze raz w szkole też na takich zajęciach właśnie o dojrzewaniu
      w domu to jak byłam chora
    • olckaa Re: omdlenia. 05.02.11, 19:27
      sory nie chciało mi sie czytac , ale idż do lekarza
      • izabellaswan Re: omdlenia. 05.02.11, 19:36
        Nie przypominam sobie, żebym kiedyś zemdlała, ale często kręci mi się w głowie..
    • luana14 Re: omdlenia. 05.02.11, 19:36
      Przy tablicy to przez ster. Na apelach, zakończenie roku - jest strasznie duszno , gorąco - więc może dlatego. Po prostu jesteś za bardzo osłabiona i cały czas wydaje Ci się, że zaraz zemdlejesz. Z tą ciemnością przed oczyma i kręceniem w głowie miałam podobnie - brakowało mi jakiejś witaminy. Więc jeżeli nie będzie ustępowało może po prostu udaj się do lekarza. Pozdrawia!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka