Dodaj do ulubionych

Rozstępy...

07.05.11, 19:05
Chciałabym się Was zapytać, jak zwalczyć rozstępy. Używam maści, którą przepisał mi lekarz, takiej na blizny, ale to ie schodzi. Najgorsze jest to że mam je na pośladkach, więc kostiumu kąpielowego nie założę...

Jakieś rady?

wasza sliwka_33kiss
Obserwuj wątek
    • sliwka_33 Odświeżam ;D 07.05.11, 19:13
    • sliwka_33 Hej, jesteście? 07.05.11, 19:30
    • marsjanka115 x__x 07.05.11, 19:50
      hmm no ja ci powiem że jak schudłam to same zniknęły ale teraz znów trochę przytyłam i odznaczają się niestety . moja mama mówi że taka gąbka do masażu pomaga. codziennie kąpiąc się masuj nią sobie te miejsca i ponoć to znika.
      • sliwka_33 . 07.05.11, 19:57
        Ja właśnie nie jestem ani gruba, ani chuda. W sam raz. Lekarz mówi że to od szybkiego wzrostu. Jakby co to mam 15 lat, 165 wzrostu i 50 kg.
    • bellacullenx Re: Rozstępy... 07.05.11, 20:17
      ja też mam je na pośladkach, ale ja się tym nie martwię bo wole to niż np. na piersiach czy brzuchu- tak mają moje koleżanki.
      • vamtherina Re: Rozstępy... 07.05.11, 20:26
        Ja dwa lata temu miałam na piersiach , ponieważ nagle urosłam i o. Pani w aptece poleciła mi krem AA Mama i ja ( coś takiego ) na rozstępy przed i po porodzie . Używałam go rzadko , jednak zniknęły smile
    • xxjustynaxx Re: Rozstępy... 07.05.11, 20:30
      Ja mam na nogach i piersiach są okropne...
      • mee1 ja też mam ... 07.05.11, 20:39
        na kolanach, na tyłku i na piersiach... ale nic z tym nie robię, w sumie mi to nie przeszkadza ale poza tym mam wrażliwą skórę i po prostu się boje bo po niektórych rzeczach dostaję wysypki...
        • hopeandsmile . 07.05.11, 20:44
          Także mam rozstępy, na pupie i trochę na udach. Na szczęście przestały być czerwone, wiec mniej je widać. Te które już ci się zrobiły już nie znikną, możesz co najwyżej używać maści aby nie pojawiły się nowe. :3
    • koniara8 Re: Rozstępy... 07.05.11, 20:43
      Rozstępów, które już mamy nie można usunąć. Te kremy co przepisuje lekarz sprawią, że blizny trochę zbledną, ale nie znikną. Można zapobiegać powstawaniu rozstępów na różne sposoby. Poczytaj sobie trochę w internecie. ;]
    • koniara8 Myślę, że ten link może pomóc: 07.05.11, 21:08
      kotkowykacikporad.blogi.kotek.pl/2011/04/rozstepy?bo=1
    • linda Re: Rozstępy... 07.05.11, 21:29
      No ja też się zastanawiam. Ostatnio zauważyłam u siebie rozstępy w dość nietypowych miejscach. Pod kolanami i u samej góry na udach. Generalnie nie są to bardzo widoczne miejsca , ale fajnie by było jakoś temu zapobiec. Podobno krem eweline slim jest bardzo dobry. Moja koleżanka ( chuda , wyglądająca jak kościotrup ) urosła w bardzo szybkim tępie i miała owy problem. Używała tego eweline slim i jej wszystko znikło , natomiast mówi , że trzeba tym smarować co jakiś czas bo to w każdej chwili może wrócić . Ja sama spróbuje , ale narazie mi się aż tak nie śpieszy.
    • gorzata.14 Re: Rozstępy... 04.07.11, 20:25
      Rozstępów nie można się pozbyć. A co do kostiumu to możesz sobie kupić dół który wygląda jak minishorty a nie jest taki wycięty jak majtki. Ja mam taki i jest super wink
    • grr_stefaa Re: Rozstępy... 04.07.11, 23:24
      Ja też nie mogę sobie z rozstępami poradzić ..
      Mam tak od kolan [w górę] aż po tyłek.. Na nim też mam [na tyłku] ..
      Ale mi już żadne kremy niewiele dają, bo u mnie rozstępy nie są różowe/fioletowe/sine tylko już takie.. że tak powiem zaawansowane ;/
      Chyba za szybko rosłam (a już na pewno nogi rosły)
      Używałam takiego kremu ale niestety nie pamiętam jaki to był krem .. Wiem, że czarne opakowanie.. Dużo ich było ale ten pamiętam , że najlepszy był ..
      A jeśli ta maść którą przepisał ci lekarz nie działa to nie wiem.. Powinna dawać efekty ;/
      Ale nie przestawaj jej jeszcze używać.. trzeba czasu bo rozstępy nie znikają ot tak, po tygodniu ;|

Mam nadzieję, że jakoś sobie poradzisz.
      Powodzenia ! kiss
    • karolcia15 . 04.07.11, 23:43
      Tak niestety mam rozstępy na udach i pośladkach . Okropnie to wygląda, próbowałam smarować kremem z apteki , ale niewiele pomogło. Owszem trochę zbladły ( wiem, że nie można ich usunąć), ale nie wygląda to fajnie. : <
    • determinatex3 .. ; > 05.07.11, 00:53
      Szczerze nie wiem , ale stosuj tą maść ..

przy okazji .. pomożecie ? proszę to ważne .

<http://www.kotek.pl/kotek_forum/02,3057,126730188,126730188,Pomocy_Chodzi_O_Psa_.html>
    • gumis114 Re: Rozstępy... 05.07.11, 15:45
      >kliknij<
    • najladniejsze Re: Rozstępy... 05.07.11, 18:46
      Ja też je mam niestety... .Dużo dziewczyn je posiada. Moim zdaniem po prostu powinnaś nie zwracać na nie uwagi wiem ,że się tak nie da ,ale choć sprobuj .A te masci i inne preparaty tez niewiele ci dadzą. Jeżeli ty nie będziesz na nie uwagi zwracać to inni też ,bo to naprawdę tylko tak się wydaję ,że każdy na nie patrzy. Każdy ma jakieś skazy więc się nimi nie przejmuj co będziesz sobie humorek wakacyjny psuć.big_grin
    • nusska Re: Rozstępy... 05.07.11, 19:34
      ja tez mam-nie wielkie,ale strój kąpielowy ubieram.
      Czasami zakładam spodenki[takie plażowe]
    • nicoole TU;-) 12.07.11, 16:39
      rozstępy Ci nie zejdą niestety, ale można je zmniejszyć ćwicząc
      • monixx Re: TU;-) 12.07.11, 17:13
        no właśnie - rozstępy nie zikną, oczywiście można je zniwelować operacyjnie; też mam rozstępy - rok temu je zauważyłam... mam je od szybkiego wzrostu. Kupiłam sobie w aptece krem przeciw rozstępom Gerber. Używam jej codziennie już przez rok i naprawdę znikły mi ślady w 90% smile od razu mówię że po kilku tygodniach nie będzie wielkich efektów, ale jak poczekasz co najmniej kilka miesięcy to sama zauważysz smile
    • olgama Dermabrazja 21.07.11, 17:05
      ]Czy któraś z pań poddawała się (lub zamierza poddać się) zabiegowi dermabrazji na rozstępy? Z tego co się orientuje jest to dość drogi zabieg od 5000 do 7000 tysięcy złotych oraz towarzyszmy mu ogromny ból, ale jest bardzo skuteczny. Jestem zdesperowana. Mam 19 lat, a nogi i brzuch wyglądają jak u kobiety, która urodziła dwanaścioro dzieci. Pomocy! sad Mama powiedziała, że może mi zafundować taki zabieg, ale muszę być pewna i świadoma na co się decyduje. Czy może jestem jeszcze za młoda i powinnam poczekać. Pozdrawiam, Olga.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka