Dodaj do ulubionych

Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliście

• miley_cyrus45 Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś 19.05.09, 19:08
      "Oto Miley!"
      To jej nieautoryzowana biografia.
      • oolluussiiaa96 Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś 23.05.09, 21:58
        Polecam ,,Ten Obcy''
    • pinkpink ... 23.05.09, 12:57
      ZMIERZCH , KSIĘŻYC W NOWIU, ZAĆMIENIE, PRZED ŚWITEM big_grin
      • Gość: Emcia Re: ... IP: *.toya.net.pl 06.07.09, 14:06
        santaHo Ho Ho choinka a ja polecam "taniec nad przepaścią" okładka wygląda jak horror ale to nie jest horror
    • elisss92 :) 24.05.09, 14:39
      My, dzieci z Dworca ZOO, Auschwitz Nazisci i 'ostateczne rozwiazanie', seria
      posredniczka smile
      • nicola_16 Re: :) 24.05.09, 14:42
        My, dzieci z dworca ZOO jest u nas w szkolnej biliotece, może wypozyczę a o czym to
        jest ???
      • Gość: ruleks Re: :) IP: *.chello.pl 06.07.09, 16:18
        Harry Potter saga zdecydowanie
      • Gość: cathy Re: :) IP: *.rudaslaska.vectranet.pl 06.07.09, 16:39
        wszystkie części "kumpelki,randki i ..."- Cathy Hopkins i "miłość w
        Berlinie"-Hermann Kai. to jedne z moim ulubionych książek. gdybym miała
        wymieniać wszystkie które moim zdaniem są naprawde super to długo by to mi
        zajęło bo bardzo lubię czytać i przeczytałam dosyć duzo książek xD
    • elisss92 Re: :) 24.05.09, 19:31
      Jest ona o dziewczynie Christianie,. ktora wychowuje sie w Berlinie Zachodnim
      (jest to ksiazka z lat 80. autobiografia). Wkrotce po przeprowadzce do jednej
      z dzielnic poznaje dziewczyne, ktora wprowadza ja w swiat imprez a takze
      narkotykow. Szybko hasz przestal wystarczac Ch i siegnela po mocniejsze
      srodki. MIala chopaka o imieniu Detlef. W wieku chyba 15 lat zaczela wychodzic
      na ulice(wlasnie dworzec ZOO), zeby zarabiac na narkotyki, kilkakrotnie
      poddawala sie odwykowi jednak pokusa byla silniejsza. Po kolei jej znajomi
      umierali w bardzo mlodym wieku. Jej matka wyslala ja na wies, do jej 1.
      miejsca zamieszkania i tam juz zostaje. Ogolnie doskonala ksiazka, oparta na
      faktach, z prawdziwymi fotografiami. Daje do myslenia. Przeczytalam ja
      kilkakrotnie i nie przestaje mnie zadziwiac smile
    • Gość: Alex Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.09, 16:13
      Na pierwszym miejscu na pewno saga: "Zmierzch", na drugim "Władca pierścieni" i "Harry
      Potter" no i opczywiście filmy na podstawie tych książek chociaż nie wszystkie jeszcze
      wyszły xD
      • katsuumi_17 Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś 06.06.09, 16:15
        Agatha Christie "Morderstwo w Orientaxpressie". Genialny kryminał.
    • mellow Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś 06.06.09, 21:14
      Diabeł ubiera się u Prady - boska książka. Przeczytałam w trzy dni.
      Wyznania zakupoholiczkii - świetna.
      PS. Kocham cię. - ryczałam przez prawie cały czas crying
      • Gość: Ana. Adams Audra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.09, 13:29
        Jeśli chcesz coś przeczytać o miłości. <br />
        To ksiązki Adamsa Audry.

"Bogata dziewczyna, niegrzeczny chłopak:<br />
        "Męszczyzna ze snu"<br />
        "Błękitny żeton"
    • candy.e Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś 06.06.09, 21:17
      trzynastolatki,angus stringi i przytulanki wink
      polecam ;*
      najbardziej angus, stringi i prztulanki [jest tez film] ;p
      • inna_97 Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś 28.06.09, 21:51
        Oczywiście Pottera < Wszytskie cz. >
        Noi taka nieznana książka :
        ''Tunele" <br />
        Berdzo Fajna wink
    • dolce89 Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś 28.06.09, 23:58
      George Orwell Folwark zwierzęcy
      Franz Kafka Proces
      Komu biją dzwony Ernest Hemingwaya
      Rzeka śmierci - Alistair Maclean
      Joseph Conrad Jądro Ciemności
      Albert Camus Dżuma
      Gustaw Herling Grudziński
      Diabeł ubiera się u Prady
      Powieści Kinga
      Książki Wołoszańskiego
      Dzienniki nazisty Stan Lauryssens
      Kłamstwo Katyńskie (czytam) Franz Kadell
      • dolce89 Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś 29.06.09, 00:00
        *publikacje Wołoszańskiego. Wszystkich nie czytałam, Ale te co przeczytała –
        mistrzostwo, polecam
        • Gość: cool16girl Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.09, 16:04
          chłopak z internetu
          bardzo fajna ksiązka która opowiada o pewnwj szkole w którj jest zwuczaj że
          każdej osobie zostaje przyporządkowany przyjaciel któremu może zwierzyc się z
          wszystkiego ale carter nie wiedziała że jej trafił się Jeremy chłopak który
          skompromitował ją przed cała szkoła i który startuje tak jak i ona na
          przewodniczącego szkoły..........ale wszystko dobrze się kończy.kiss
    • martusia1990000 Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś 02.07.09, 09:40
      Zmierzch
      Księżyc w nowiu
      Zaćmienie
      i
      Przed świtem !!

Wciągnie cię jak nie wiem!!
      w pierwszej części Jest to o dziewczynie która przeprowadziła się z kąś tam do Fors najbardziej deszczowego miejsca i spotyka tam grupe wampirów zakochuje się w jednym z nich Edwardzie itp... A w reszcie to jak już cię wciągnie 1 chyba że oglądałaś film zmierzchu który jest narazie tylko ten to wciągną cie też resztakisskiss wink)
      • miqusia Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś 02.07.09, 12:43
        tak . prócz standardowej tu sagi xd
        to polecam jeżycjadę M.Musierowicz .
        takie to fajne, o różnych ludziach, o różnych
        problemach . sama jeszcze wszystkiego nie
        przeczytałam, ale mam zamiar . cóż, książek
        nie czytam, ale mam zamiar zacząć. xd
        i to będzie tak:
        -pamiętniki wampirów
        -pamiętnik księżniczki
        -cała jeżycjada, już wspomniana
        -angus, stringi i przytulanki
        - ten obcy
        x dd . to tak dla mnie na 2-3 lata starczy xPP
        • Gość: BeAtKa Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: *.compower.pl 02.07.09, 14:00
          Monstrrualna Errudycja big_grinbig_grinbig_grinbig_grin
    • independent_ Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś 02.07.09, 14:26
      TŁAJLAJT of kors!
    • Gość: Anń Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: *.eurologistik.pl / 192.168.20.* 02.07.09, 19:55
      Oczywiście Harry Potter( którego lat kila nienawidzidziłam ) <br />
      Tunele tez superowa książka polecam<br />
      Ulysses Moore Wrota Czasu i kolejne tomy też są extra kiss
      • mileyanddemi Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś 02.07.09, 20:37
        dzieci z bullerbyn,bessenik,Kajaomko czyli kłopoty nastolatki,pyskata i reszta
        świata,ally radzi dziewczynom,koszmarny karolek itd. duzo tego bo KOCHAM
        czytacsmilesmile
    • chocolatediet Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś 03.07.09, 20:13
      "pan Samochodzik"
      "Pamiętnik Księżniczki"
      "Tajemniczy ogród"
      Ksiązki Małgorzaty Musierowicz z serii Jeżycjada (np. "Nutria i Nerwus", tongue_outulpecja", "Tygrys
      i Róża" itp.) xD
      Noi mój the best ^^ książka z dzieciństwa:
      KUBUŚ PUCHATEK oraz CHATKA PUCHATKA ;P;P
      Pozdrawiam;***
      • ashleyandmiley Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś 03.07.09, 20:17
        Harry Potter i ............, Pan Samochodzik i ............., Ten Obcy, Ania z
        Zielonego Wzgórza, Dziewczyny się zakochują, Kaśka Podrywaczka, HSM: Ostatnia
        Klasa. Dużo tego jest.
        • Gość: kari Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: *.chello.pl 06.07.09, 14:29
          zmierzch saga plotkara
    • Gość: hope Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: *.152.154.162.dsl.dynamic.eranet.pl 03.07.09, 20:53
      Krystyna Siesicka Zapałka na zakręcie
      • Gość: Lina Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.09, 12:32
        Polecam wszystkie książki Katchy Reichs. Na ich podstawie powstała serial KOŚCI smile
        • twilight1230 Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś 06.07.09, 12:39
          Oczywiście cała saga Zmierzchu, pamiętnik księżniczki (wszystkie części)
          bezsennik (też wszystkie części) i może serię Nie dla mamy nie dla taty lecz dla
          każdej małolaty (nie wszystkie części są jak dla mnie ciekawe ale większość tak)
          a z lektur szkolnych to tajemniczy ogród i ten obcy wink
          Gorąco polecam wszystkie te książki big_grin
    • cytruska najwieksza fanka hanny montany 06.07.09, 12:35
      ja osobiscie lubialam czytac ale teraz to mis ie juz nie chce a jak ci sie nudzi to sobie
      poogladaj hanne montanesmirk
    • Gość: Jucia Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.09, 12:36
      Danielle Steel-Raz w życiu, Rytm serca; Mary Higgins Clark-Przyjdź i mnie zabij a z lektur to
      Aleksander Kamiński- Kamienie na szaniec
      • wampirekxd Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś 06.07.09, 12:42
        Czytałam wiele bardzo fajnych książek, ale te najlepsze to:
        - "Zabić drozda" Harper Lee
        - "Duma i uprzedzenie" Jane Austen
        - "Wichrowe wzgórza" Emily Bronte
        - "Sen nocy letniej", "Romeo i Julia" W. Szekspir
        A jeżeli jeszcze nie czytałaś to cała seria "Zmierzchu" i wszystkie części "Harrego Pottera".
        Wszystkie książki polecam, bo naprawdę warto smile
        • mooonia Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś 06.07.09, 13:22
          wampirku absolutnie się z Tobą zgadzam smile własnie miałam pisać ,że nikt nie
          polecił jednego z najpiękniejszych romansów : Romea i Julii a tu taka
          niespodzianka smile czytając to forum to generalnie stwierdziłam, że większośc
          postów to jest od dziewczyn w wieku 12-13 lat sądząc po sugerowanych lekturachsmile
          ale cóż nie wiem ile lat ma założycielka tematu tego forum więc ciężko mi
          polecić coś ciekawego dla Niejsmile myśle ,że nie mniej niż 14 (do niektórych
          ksiązek ,żeby dobrze je zrozumieć trzeba po prostu być odrobinkę dojrzalszym)
          więc polecam następujące książki:
          - cała saga "Zmierzchu" S.Meyer - jedne z najpiękniejszych książek o miłości i
          przeciwnościach losu. Zdecydowanie polecam najbardziej.
          -" Intruz" S. Meyer- również ciekawa książkasmile
          - "Romeo i Julia" W. Shakespira - po prostu piękna książka o miłości
          - "Pamiętniki wampirów" L.J.Smith -również bardzo ciekawe.
          - "Wichrowe wzgórza" - E. Bronte
          - "Pamiętnik Księżniczki" Meg Cabot - to polecam szczególnie jeśli masz mniej
          niż 14 lat

nie mam pojęcia co by Ci jeszcze polecić saga "Twilight" (Zmierzchu) jest
          zdecydowanie najlepsza
    • Gość: Lenka Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.09, 12:37
      Oczywiście na pierwszym miejscu saga Zmierzch(cała seria jest boska)surprised
      intruz,atramentowe serce,Harry Potter(wszystkie części)pamiętnik wampirów,anioły
      i demony
    • Gość: Alice1254 Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.09, 12:38
      Najlepsza książka pod słońcem: "Zmierzch"
      Nigdy nie czytałam lepszej sagi książek, pomijając Harry'ego Pottera i Anie z Zielonego Wzgórza.
      smile
    • goska1994 Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś 06.07.09, 12:38
      Najlepszą książką jaką do tej pory czytałam jest saga Zmierzchu... smile Romantyczna
      opowieść o wampirach... Jednym słowem [a raczej zdaniem]: wampiry wymiatają... smile
      przynajmniej jak dla mnie... big_grin
    • Gość: kasiaaa Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: *.compower.pl 06.07.09, 12:38
      Najlepsze są książki z cyklu "Odlotowe Dziewczyny, Odlotowe Książki" wydawnictwa
      adamus.
      Naprawdę polecam dziewczynom. I jeszcze jest taka dosyć spora seria książek
      Szkoła Gwiazd. O te książki można pytać nawet w bibliotece publicznej wink
      Jeżeli komuś zależy na poważniejszych księżkach to z ełego serca polecam książkę
      "Będziesz tam" napisaną przez Guillaume Musso. Polecam! wink

Miłych wakacji ;**
    • Gość: kaśka Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.09, 12:38
      makabryczne memuary mocarnej Mcmężnej;]:devil
      • Gość: charlie Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: *.glogowek.net 06.07.09, 12:41
        serie Zmierzchu, Mały Książe, Egzorcyzmy Emily Rose .
    • aga_123 Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś 06.07.09, 12:39
      Kiedys bylo mi potwornie nudno, wiec poszlam do biblioteki. Wypozyczylam sobie "Megan: Przewodnik po chlopakach" naprawde superbig_grin. Druga zajerzysta ksiazka byl "Zmierzch" zakochalam sie w nim.serce
    • anusia14 Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś 06.07.09, 12:42
      A więc:
      Uwielbiam Harrego Pottera big_grin serceserce
      Sagę Zmierzch smirk
      i jeszcze Eragona, Najstarszego i Dziedzictwo
      kisskiss
    • jagdka Re:Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliści 06.07.09, 12:43
      Ja czytałam Stowarzyszenie Wędrujących dżinsów i elita- super polecam jeszcze
      niekończąca się historia
      • mmini Re:Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliśc 06.07.09, 12:47
        moje ulubione to
        "Anioły i Demony" "Kod Leonarda da Vinci"
        serie "Zmierzch", "Felix Net i Nika", "Harry Potter" i "Pamiętnik
        Księżniczki"serceserce
        kiss
        • Gość: LUŚKA //. shake it Re:Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliśc IP: *.static.xcore.pl 06.07.09, 13:58
          oo,, "Anioły i Demony" .. zajebiste !
          Z resztą polecam jeszcze kazdemu całą serie "Kodu Leonadra Da Vinci"
    • Gość: Gość Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.09, 12:44
      Moja ulubiona ksiazka jest ,,Pamietnik Narkomanki"big_grin

• Gość: ... Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: 217.98.13.* 06.07.09, 14:30
        ja polecam książki:
        -"posłuchaj mnie"
        -"Chata"
        -"Szkoła uczuć" - to nie ta książka na podstawie której powstał film
        -"Nad brzegiem rzeki Piedry' P.Coelho
        -"Oskar i Pani Róża"
        -"Na topie. ...." Zoey Dean (to takie typowe dla nastolatek)
        -"stowarzyszenie wędrujących dżinsów"wszystkie części
        -"Jezioro Osobliwości" Krystyna Siesicka
        -"Krzywe 10" Ewa Nowak
        -"110 ulic" Małgorzata Adamczyk
        -"Diabeł ubiera się u prady"
        -"P.S. Kocham Cię"
        -"Odlot" Jilly Cooper
        -"Marzycielki" Katarzyna Majgier
        -"Krótki i niezwykły żywot Oscara Wao"Junot Mendoza
        -"11 minut" P.Coelho
        (te dwie ostatnie książki to raczej nie dla 14latek)

Zmierzch i kolejne części oraz Harrego Pottera domyślam się, że 3/4 dziewczyn
        czytało wink
    • selenagomez26 Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś 06.07.09, 12:45
      Zmierzch,Wichrowe wzgórza,Harry Potter i Władca Pierścieni

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka