Dodaj do ulubionych

Co było a nie jest

• Gość: xyz Re: Co było a nie jest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.08, 17:20
      Hmm, z tymi mailami to też nie wiedziałem, zresztą ja zawsze odpisuje na górze i dla mnie to jest logiczne, Wręcz wkurza mnie jak mi odpisują na dole bo trzeba przewijać a jak jest dłuższa korespondencja to już w ogóle masakra.
      A z tymi blogami, to faktycznie jaki "każdy" ?
      Pozdrawiam
    • Gość: x Re: Co było a nie jest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.08, 17:20
      primo: wygląd gazety sprzed trzech lat był najlepszy - najbardziej czytelny
      secundo: cały czas odpowiadanie nad cytowanym tekstem jest w złym guście - być może autor tę powszechną praktykę zaakceptował...
    • Gość: fido Re: Co było a nie jest IP: *.pools.arcor-ip.net 10.01.08, 17:20
      fido
    • Gość: hahahaah Re: Co było a nie jest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.08, 17:20
      teraz jest wszystko: porzadna informacja ( oby jak najlepsza i jak najwiecej ) oraz shit i reklamy.
      i tak jak w zyciu trzeba uwazac zeby w syf nie wdeptywac... omijac miejsca gdzie nam sie nie podoba i korzystac z tych gdzie jest cos ciekawego. dla mnie to przejaw liberalizmu i oby tak pozostalo na zawsze. zadnych ograniczen, cenzury itd... a rodzice niech sie czasem zainteresuja swoimi dziecmi i tym co robia w sieci... a nie tylko mysla o kolejnych brykach.. ..a pozniej sie dziwia ze dzieci zmieniaja sie w potworki... heheh... i tu jest sedno owego 'chamstwa' - ludzi ktorzy chca nachapac sie cudzym kosztem. teraz ten syf wylazl do sieci ( z realu ) i pokazuje tam ( bo nie ma ograniczen ) swe prawdziwe oblicze! w internecie jest prawda o was jacy jestescie! i o to chodzi! bo prawda zwyciezy! hahahaha!
    • Gość: maluch Re: Co było a nie jest IP: *.t-mobile.co.uk 10.01.08, 17:20
      Witam:
      A gdzie mieliście pierwsze konto pocztowe?
      Ja na polbox.pl, a gdy zniknał(upadł??) to na friko, który szybciej chodził:) hahaha
      Co do forów na gazeta.pl to pamiętam czasy naprawdę super dyskusji jak z irca wziętych:) dziś jeszcze można takowe spotkać ale na forach specjalistycznych, na takich....hm "ogólnych" to zaiste sporo chamstwa i wulgaryzmu...
      Jeszcze dodam tak poza internetem,iż moją ulubioną grą na moim xt!!(kto wie co to?) była polska gra Electro body:) hahha cudeńko:)
      Pozdrawiam:)
    • Gość: ania Re: Co było a nie jest IP: *.pp.htv.fi 10.01.08, 17:20
      IRC zyje i dobrze sie ma! W ojczyznie IRCa, Finlandii, mnostwo osob nadal z niego korzysta. Brak reklam, bajerow i glupich emotikonow i mniejsza liczba kretynow to najwazniejsze zalety!
    • Gość: quasi Re: Co było a nie jest IP: *.crowley.pl 10.01.08, 17:20
      @zumek, popieram w 100%. pamietam internet z polowy lat 90. to byly czasy, mudy, irc, terminale suna, pine ... lezka sie w oku kreci. Faktycznie w tamtych czasach to byl raj dla pasjonatow, hobbystow czy naukowcow a dzisiaj stal sie swiatem blogomerow. web 2.0 (sama nazwa rozwala mi czaszke) jest klasycznym przykladem, jak ludzie od pr, marketingu czy reklamy potrafia zepsuc piekna idee tylko po zeby zarobic. a to co mnie dzisiaj wkurza to powstajacy ruch "nic za darmo" i nie mam na mysli muzyki, filmow czy innych "mediow" ale chociazby zwykle artykuly, publikacje naukowe etc. internet staje sie po protu wielkim sklepem z kupa smiecia.
      ps. pamieta ktos dawny aminet.
    • Gość: lolek Re: Co było a nie jest IP: *.mtib.gov.pl 10.01.08, 17:20
      A mnie już zaczynają się nudzić buttony i wszelkiej maści "fotki" gadżetów z tym "załamaniem światła" dającym efekt stali oksydowanej. Wszystko teraz to ma od ipodów i laptopów po loga portali...:S NUDYYYY
    • Gość: nacka Re: Co było a nie jest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.08, 17:20
      Z łezką w oku wspominam czasy ircowania! Nawet koszulki sobie robiliśmy z nazwą kanału (#raciborz). W sumie to były dwie edycje tych koszulek (#raciborz.com.pl). Nie mieliśmy wtedy komórek, więc to właśnie na kanale umawialiśmy się na wyjścia na piwo, poznawaliśmy nowych ludzi, etc. :)
    • Gość: Kacper Re: Co było a nie jest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.08, 17:20
      Od kiedy wygodniej jest odpisywać na górze? Odpisuje się wyłącznie na dole w mailu. Wyobraź sobie maila, który jest dłuższą dyskusją i przewijaj co chwila w poszukiwaniu poprzedzającego wątku.
    • Gość: PSV Re: Co było a nie jest IP: *.chello.pl 10.01.08, 17:20
      Osoby odpisujace na maile nad cytowanym tekstem musza miec albo bardzo dobra pamiec albo nikla liczbe korespondentow. Inaczej nie wyobrazam sobie zachowania logicznego ciagu dyskusji.
      Caly czas mam swoja xx-letnia strone domowa z tylda w adresie i tymi wszystkimi "bajerami", o ktorych byla mowa. Trzymam ja oczywiscie z nostalgii, bo nie ma tam juz nic ciekawego. Z reszta artykulu w mniejszym lub wiekszym stopniu sie zgadzam. Korzystam z irca po paroletniej przerwie, ale daleki bylbym od stwierdzania, ze ma sie dobrze i autor pisze bzdury. Na usenet przestalem miec czas, wiec nie korzystam. Ostatnio zdarza mi sie cos pisywac na forach, dopoki nie zostana zdominowane przez "dzieci neostrady".
      Moj pierwszy, wlasny modem mial predkosc 2400...
    • Gość: Zbyszek Re: Co było a nie jest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.08, 17:20
      Pamietam jak chcialem zrobic portal w html'u :)); teraz mam CMS'a - jest ich cala masa i to za darmo!!
    • Gość: beata Re: Co było a nie jest IP: 195.205.146.* 10.01.08, 17:20
      jak sie instaluje internet?
    • Gość: dobromila Re: Co było a nie jest IP: *.ite.waw.pl 10.01.08, 17:20
      A ja nadal używam lynxa.
      Rzadko bo rzadko, ale czasem jest jedyną przeglądarką, którą mogę użyć.
    • Gość: dziad5 Re: Co było a nie jest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.08, 17:20
      Z netu korzystam 7 lat :D Super wynalazek.
    • Gość: najważniejsze Re: Co było a nie jest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.08, 17:20
      wtedy internet nie był skomercjalizowany i nie pozwiązany z gospodarką. nie było płatnych serwisów. słowem: dobroci internetu były DARMOWE!
    • Gość: waldi Re: Co było a nie jest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.08, 17:20
      ogólnie OK....Ale IRC ma się dobrze...Każdy szanujący się portal posiada swój kanał...
      pozdr
    • Gość: ankilla Re: Co było a nie jest IP: *.echostar.pl 10.01.08, 17:20
      @quasi: otoz nadal mozna znalezc w sieci darmowe artykuly naukowe. a platne? coz, kiedys byly tylko w wersjach papierowych, teraz sa elektroniczne - na tym polega zmiana. nie wyobrazam sobie redakcji rzetelnego czasopisma pracujacej za darmo tylko dlatego, ze istnieje internet.
      ciesze sie, ze teraz, szukajac informacji, nie trafiam na strony domowe roznych poswirowanych zapalencow, tylko - z reguly - bardziej wiarygodne zrodla.
      chamstwo i glupota sa wszedzie, nie dziwi, ze rowniez w internecie. to jest cena demokracji. ale nikt nikogo do niczego nie zmusza. ja blogow nie czytam.
      sadze, ze monopolizacja wyszukiwania informacji przez takiego giganta jak google jest niebezpieczna (vide chociazby sytuacja w Chinach). chce miec wybor!
      wszechobecnosc reklam, nie tylko w internecie, to koszmar. a reklamy z dzwiekiem w srodku nocy mnie rowniez przyprawiaja o mordercze zapędy...
    • Gość: RodrigezPL Re: Co było a nie jest IP: *.saint-gobain.com 10.01.08, 17:20
      Sformułowanie odnośnie IRC'a jest delikatnie mówiąc niewłaściwe. Po pierwsze nadal jest to głowne medium komunikacji dla ludzi zajmujących się tworzeniem wirusów i wszelkiej maści exploitów. Uwierz mi, że ludzie zajmujący się bezpieczeństwem więcej czasu spędzają na Irc'u niż przeglądając strony WWW. Także botnety są zarządzane m.in. przez IRC'a. Wszelkie pirackie oprogramowanie moim zdaniem jest też tam bardziej dostępne niż gdzie indziej. Inną kwestią jest fakt, że aby korzystać z Irc'a w sposób zaawansowany potrzeba sporej wiedzy w przeciwności do np. klientów sieci PtP gdzie ludzie mogą wyklikać to czego potrzebują.
    • Gość: prymityff Re: Co było a nie jest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.08, 17:20
      'wszyscy mają blogi i nie muszą się tyle trudzić, żeby pokazać światu swoją własną wersję niczego' dobrze ujęte :D
    • Gość: rek Re: Co było a nie jest IP: *.globalconnect.pl 10.01.08, 17:20
      chwała bogu ze dzieci neo i inne trole siedzą na czatach a nie na ircu
    • Gość: fajny Re: Co było a nie jest IP: *.dsl.bell.ca 10.01.08, 17:20
      Zaczalem w 1998 i to byl nowy swiat. Zbieralem wlsnie ruchome gify, bo filmikow bylo jak na lekarstwo. IRC-owalem i Usenetowalem takze, ale z czasem ludzie z irca zaczeli sie zajmowac czym innym, a z Usenetu zrezygnowalem, bo krolowaly tam docinki i sprzeczki, rzeczowych dyskusji malo. Blog, myspace to dla mnie obce tematy, bo zwyczajnie nie czuje potrzeby aby sie pokazywac swiatu. Z kolei na maile dalej odpowiadam pod tekstem. Tak sie nauczylem, tak dla mnie jest lepiej. A co do krytykowania za odstepstwa od netykiety, to pamietam jak bylem na liscie dyskusyjnej o tworczosci Zbigniewa Nienackiego. Znalazl sie ktos, kto znal autora, snul wiec opowiesci jaki byl, jakie mial nawyki, co go wkurzalo itp. Dla fanow niezyjacego artysty to gratka. Pech chcial, ze byla to osoba chyba starsza wiekiem, albo calkowity nowicjusz, bo nie cial niepotrzebnych cytatow w odpowiedziach i cos tam jeszcze. Dyzurny czepialski psychol na liscie zjechal go, porownujac sposob jego pisania maili do "pierdzenia w towarzystwie". I tak wartosciowa osoba zniknela z listy. Mam nadzieje, ze ten gosc to przeczyta i sam sie zasmieje jaki byl glupi :)
    • Gość: studentka_m Re: Co było a nie jest IP: *.adsl.inetia.pl 10.01.08, 17:20
      mam do zrobienia krótką prezentacje na zajęcia dotyczącą INTERNETU... czy ktoś mógłby mi w tej sprawie pomóc?...może jakieś materiały?... będe bardzo wdzięczna marner@onet.pl
    • Gość: STYRO Re: Co było a nie jest IP: *.Red-83-35-34.dynamicIP.rima-tde.net 10.01.08, 17:20
      Fajny dokladnie tak bylo ! Ludzie z IRCa zaczynali zajmowac sie czyms innym, zenili sie, rodzily im sie dzieci i stopniowo coraz rzadziej zagladali na IRC. A nowych brak, bo nowi woleli kolorowe obrazki, emotikony i kamerki. Ale ciekawe jest to, ze np. tak jak wczesniej pisalem w Hiszpanii IRC nadal jest na topie. Jak myslicie czy IRC w Polsce sie odrodzi czy to juz koniec? Jakby co to zapraszam na #polishpub irc.wikkedwire.com
    • Gość: Michał Szota Re: Co było a nie jest IP: 81.219.159.* 10.01.08, 17:20
      A na deser polecam www.engadget.com/2007/11/09/24-in-1994-the-lost-pilot/ - co by było gdyby serial "24" rozgrywał się w 1994 roku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka