Dodaj do ulubionych

Nowe reklamy LPR: Giertych zatrzaskuje bramę

• kolter Re: Lewizna = Bezpojeciowcy 19.10.06, 09:21
      Zalosny jestes ty i ta twoja cala katoprawicowa banda nawiedzonych oszolomow
      • gobi03 Re: Lewizna = Bezpojeciowcy 19.10.06, 10:11
        moje dzieci chodzą do szkoły podstawowej, dlatego myślę tak, jak myślę. a skąd
        się biorą twoje opinie?
    • mckwack Nowe reklamy LPR: Giertych zatrzaskuje bramę 19.10.06, 09:22
      z tej reklamy nie wynika, ze giertych zamknie szkole przed chuliganami, tylko
      przed starszą młodzieżą ubierającą sie w mniej krzykliwe kolory.
    • clematissa W zasadzie to ci pozostawieni mogą poczuć ulgę! 19.10.06, 09:23
      Nie trzeba chodzić do szkoły! Radocha i wolność.
      "Grzeczni" zostają zamknięci w więzieniu. Super. I to z Giertychem. Pierwsza
      bym chciała uciec za bramę.
      • panikazia Re: W zasadzie to ci pozostawieni mogą poczuć ulg 20.10.06, 11:00
        clematissa napisała:

> Nie trzeba chodzić do szkoły! Radocha i wolność.
        > "Grzeczni" zostają zamknięci w więzieniu. Super. I to z Giertychem. Pierwsza
        > bym chciała uciec za bramę.

to jak widac po dzisiejszych newsach nie takie proste
        beda inbternaty i zaplanowany czas wolny
        i "praca czyni wolnym"?
    • kolter Re: Lewizna = Bezpojeciowcy 19.10.06, 09:24
      myslenie to was boli wolicie na kolanch isc przez zycie
      • pies_na_lewizne Re: Lewizna = Bezpojeciowcy 19.10.06, 09:26
        kolter napisał:

> myslenie to was boli wolicie na kolanch isc przez zycie

to przeciez lewizna bezmyslnie i na kolanach wyznaje swoja ideologie, jak stado
        baranow.
        • kolter Re: Lewizna = Bezpojeciowcy 19.10.06, 09:29
          jak pamietam to nie gierek calowal grezniewa po lapach , tylko kaczki dwie
          cmokaja tego przyjaciela pedofili z watykanu , moskwa miala miliony soldatow ,
          watykan ma tu tylko 30 tysiecy cichociemnych a nozie wam na ich widok drza jak
          panienkom wiec niemow tu kto jest na kolanach
          • pies_na_lewizne Re: Lewizna = Bezpojeciowcy 19.10.06, 09:40
            kolter napisał:

> jak pamietam to nie gierek calowal grezniewa po lapach , tylko kaczki dwie
            > cmokaja tego przyjaciela pedofili z watykanu , moskwa miala miliony
            > soldatow , watykan ma tu tylko 30 tysiecy cichociemnych a nozie wam na ich
            > widok drza jak panienkom wiec niemow tu kto jest na kolanach

jestes wiernym prenumeratorem tygodnika NIE, zgadlem?
            Ta sama myslowa kaszana.
            • kolter Re: Lewizna = Bezpojeciowcy 19.10.06, 09:43
              kaszanke to ma we lbie twoj PIS i jego przydupasy ,jeszcze tydzien temu
              nazywani durniami a dzis znow wasi sojusznicy i wasz rzad ktory zajmuje sie
              tylko przeszloscia zapominajac o przyszlosci
              • pies_na_lewizne Re: Lewizna = Bezpojeciowcy 19.10.06, 09:53
                kolter napisał:

> kaszanke to ma we lbie twoj PIS i jego przydupasy ,jeszcze tydzien temu
                > nazywani durniami a dzis znow wasi sojusznicy i wasz rzad ktory zajmuje sie
                > tylko przeszloscia zapominajac o przyszlosci

nie martw sie, zajmuja sie tak przyszloscia jak i przeszloscia.

Lewizna chcialaby zebysmy wszyscy zapomnieli o przeszlosci i pozwolili jej
                znowu nas wszyskich w swietlana przyszlosc prowadzic.

Nie, najpierw was rozliczymy z przeszlosci, a potem jak nas przekonacie do
                swoich racji pozwolimy wam znow prowadzic nas w swietlana przyszlosc.
                • kolter Re: Lewizna = Bezpojeciowcy 19.10.06, 10:01
                  wiec rozliczanie zajmnie wam ta kadencje sekjmu w tym czasie jak za AWS znow
                  gospodarka pojdzie na pysk , ale jest cos w tym pocieszajacego po PISie i LPR
                  zostanie tylko wspomnienie jak dzieki Bogu po AWS
                  • pies_na_lewizne Re: Lewizna = Bezpojeciowcy 19.10.06, 10:14
                    kolter napisał:

> wiec rozliczanie zajmnie wam ta kadencje sekjmu w tym czasie jak za AWS znow
                    > gospodarka pojdzie na pysk , ale jest cos w tym pocieszajacego po PISie i LPR
                    > zostanie tylko wspomnienie jak dzieki Bogu po AWS

zakladasz ze bedzie WYLACZNIE rozliczanie.

zreszta AWS to nie to samo co PiS.
                    ja sie wogole nie identifikuje z AWS.
                    • kolter Re: Lewizna = Bezpojeciowcy 19.10.06, 10:19
                      to spojrz na liste politykierow z PIS i zobacz ilu z nich bylo w AWS a jak ci
                      malo to przypomni sobie ktory to z niskich braci K ?? byl tam ministrem
                      sprawiedliwosci , !! choc sa plotki ze byl nim tylko po to zeby pozacierac
                      slady po aferach PC czyli swoich i swojego mocniej rozgarnietego brat
                      Jaroslawa K!!
                      • pies_na_lewizne Re: Lewizna = Bezpojeciowcy 19.10.06, 10:28
                        kolter napisał:

> to spojrz na liste politykierow z PIS i zobacz ilu z nich bylo w AWS a jak ci
                        > malo to przypomni sobie ktory to z niskich braci K ?? byl tam ministrem
                        > sprawiedliwosci , !! choc sa plotki ze byl nim tylko po to zeby pozacierac
                        > slady po aferach PC czyli swoich i swojego mocniej rozgarnietego brat
                        > Jaroslawa K!!

prawica odzyskiwala wladze stopniowo. Rzad Olszewskiego trwal bardzo krotko a
                        potem znowu przesladowania politykow i partii prawicowych ze
                        strony "swoich" "prawicowych" postsolidaruchow zbratanych z UB.

zauwaz ze nie kazdy kto byl w AWS byl umoczony w UB. ale same centrum rzadu i
                        prezydentura wywodzily sie z postsolidarnociowej lewicy zbratanej przy okroglym
                        stole z komuna i UB.
                        • kolter Re: Lewizna = Bezpojeciowcy 19.10.06, 10:36
                          okrogly stol , byl wtedy jedynym rozsadnym sposobem odebrania wladzy , nie
                          zapomni ze milicjia i wojsko bylo mocno zwiazane z komuna , wiec co mialo
                          powtorzyc sie to co w rumuni w ktorej nie bylo w tym czasie ruskich ??, skad
                          wiesz jak zachowalibysie ruscy dowodcy nawet tych malych garnizonow ?? ja
                          widzialem raz taka demonstracje pod ruskimi koszarami kiedy to po ulicy szli
                          demonstranci a za murem rownolegle szlo z nimi z 50 soldatow z kalachami !!
                          • pies_na_lewizne Re: Lewizna = Bezpojeciowcy 19.10.06, 16:46
                            kolter napisał:

> okrogly stol , byl wtedy jedynym rozsadnym sposobem odebrania wladzy , nie
                            > zapomni ze milicjia i wojsko bylo mocno zwiazane z komuna , wiec co mialo
                            > powtorzyc sie to co w rumuni w ktorej nie bylo w tym czasie ruskich ??, skad
                            > wiesz jak zachowalibysie ruscy dowodcy nawet tych malych garnizonow ?? ja
                            > widzialem raz taka demonstracje pod ruskimi koszarami kiedy to po ulicy szli
                            > demonstranci a za murem rownolegle szlo z nimi z 50 soldatow z kalachami !!

strachy na lachy.
                        • p.pirx Re: Lewizna = Bezpojeciowcy 19.10.06, 10:41
                          pies_na_lewizne - jestes w stanie powiedziec nam tu obecnym co to jest
                          "lewizna"? Plujesz na prawo i lewo, a pewnie nawet kmiotku nie wiesz o czym
                          mowisz. Chodzi ci o ideologie, program czy po prostu dziwne glosy, ktore
                          slyszysz kiedy jestes sam w domu.

Co do tematu, to chyba nie ma sie czym ekscytowac, bo czego mozna sie spodziewac
                          po trologdycie, ktoremu od malego tatus wcisnal, ze rozwoj zycia na ziemi
                          zakonczyl sie po 7 dniach, a nie bylo czegos takiego jak ewolucja. Ratujmy
                          biedne, indoktrynowane przez glupich rodzicow dzieci! To nie wina ministra, ze
                          jest jaki jest!;)
                          • pies_na_lewizne Re: Lewizna = Bezpojeciowcy 19.10.06, 17:13
                            p.pirx napisał:

> pies_na_lewizne - jestes w stanie powiedziec nam tu obecnym co to jest
                            > "lewizna"? Plujesz na prawo i lewo, a pewnie nawet kmiotku nie wiesz o czym
                            > mowisz. Chodzi ci o ideologie, program czy po prostu dziwne glosy, ktore
                            > slyszysz kiedy jestes sam w domu.

lewizna to:

- komunisci
                            - socjalisci
                            - soclademokraci
                            - tzw "pstsolidarnosciowcy" ktorzy zawarli pakt z komuna / UBecja
                            - poprawni politycznie "pozyteczni idoioci", ktorzy mysla ze sa
                            niesamowice "postepowi" i "alternatywni" a w rzeczywistoci sa baranami slepo
                            wyznajacymi nowomodna i "jedyniesluszna" ideologie salonu / "robta co checeta"
                            - polscy "liberalowie" hahahahahahahaha, wybacz ze za kazdym razem jak to pisze
                            to wprost konwulsyjny smiech mnie orgarania no ale przeciez w polskich
                            warunkach to jest po prostu parodia... bo przeciez prawdzili "liberalowie" w
                            Polsce nie istnieja, co istnieje to uwlaszczona komuna ktora kiedys piala
                            chymny pochwalne na temat "wiodacej roli klasy robotniczej" a po uwalaszczeniu
                            sie tj. rozkradzeniu majatku narodowego stali sie zagorzalymi
                            wyznawcami "liberalizmu" ekonomicznego i obyczajowego.... albo ich dzieci ktore
                            korzystaja z zagrabionego przez rodzicow majatku... albo pozyteczni idioci
                            ktorzy lykenli propagande GWna

>
                            > Co do tematu, to chyba nie ma sie czym ekscytowac, bo czego mozna sie
                            > spodziewac po trologdycie, ktoremu od malego tatus wcisnal, ze rozwoj zycia
                            > na ziemi zakonczyl sie po 7 dniach, a nie bylo czegos takiego jak ewolucja.
                            > Ratujmy biedne, indoktrynowane przez glupich rodzicow dzieci! To nie wina
                            > ministra, ze jest jaki jest!;)

teoria ewolucji przechodzi jeszcze wieksze ewolucje niz wiara a kreacjonizm
                            (czy to wlasciwe slowo?). kreacjonizm pozostaje niezmienny podzczas gdy "teoria
                            ewolucji" ewoluuje co pare lat. Giertych ma prawo zapytac dlaczego teoria
                            ewolucji ma byc uwazana za nauke podczas gdy tylko jest "naukowym" dogmatem
                            (ktory sie zmienia co pare lat)... Nie twierdze ze koniecznie kreacjonizm
                            powinien byc wykladany jako "nauka".... natomiast uwazam ze jako teoria naukowa
                            jest rowno wiarygodny co "ewolucjonizm".

wybacz jesli uzywam niewlasciwych terminow, mam nadzieje ze nie bedziesz
                            czepiac sie slowek tylko przejdziesz do meritum sprawy.
        • megasceptyk Podaj mi twoją wersję definicji "lewizny". 19.10.06, 10:20
          Jestem bardzo ciekaw co się kryje pod tą magiczno-życzeniową etykietką.
    • petrucchio A co zrobić z tymi, które zostały za bramą? 19.10.06, 09:27
      Może humanitarnie uśpić? A zresztą kogo to obchodzi; te dzieci z własnej winy
      zostały potępione i nie dostąpią obcowania z Koniem Który Mówi.
      • megasceptyk Chyba z gadającą Ziebrą :) 19.10.06, 09:55
        albo innym nosorożcem.
    • jkm8 Re: Nowe reklamy LPR: Giertych zatrzaskuje bramę 19.10.06, 09:28
      jestem starym, 60letnim belfrem. NIGDY nie mialem problemow z tzw. trudna
      mlodzieza, bo trudna mlodziez jest produktem naszego systemu
      oswiatowo-wychowawczego, odpowiedza mlodziezy na nauczycieli, ktorzy nigdy
      nauczycielami nie powinni byc.
      Czym sie rozni pedagog od pedofila? Tym, ze ten ostatni naprawde lubi dzieci...
      • pies_na_lewizne Re: Nowe reklamy LPR: Giertych zatrzaskuje bramę 19.10.06, 09:37
        jkm8 napisał:

> [...] trudna mlodziez jest produktem naszego systemu oswiatowo-wychowawczego,
        > odpowiedza mlodziezy na nauczycieli, ktorzy nigdy nauczycielami nie powinni
        > byc.

Bzdura panie Belfrze. Trudna mlodziez jest przede wszystkim produktem trudnej
        rodziny. Do tego dochodzi wplyw permisywnej i glorifikujacej pzemoc kultury,
        krolujacej w calym cywilizowanym swiecie, nie tylko w Polsce. Ale najwiekszy
        wplyw na dziecko ma rodzina, dopiero potem szkola/nauczyciele.

Po prostu sa rodziny patologiczne, czy sie to komus podoba czy nie. I to nie ma
        nic wspolnego z ich stanem zamoznosci, jedynie z patologia. Patologia ktora
        czesto przechodzi z pokolenia na pokolenie.

> Czym sie rozni pedagog od pedofila? Tym, ze ten ostatni naprawde lubi
        dzieci...

Nie wiem co Pan masz na mysli, to chyba jakis chory/patologiczny zart?
        • megasceptyk Trudne rodziny to elektorat PiS. Bieda, narkotyki, 19.10.06, 09:57
          alkoholizm, złodziejstwo no i dewoctwo.
          • pies_na_lewizne Re: Trudne rodziny to elektorat PiS. Bieda, narko 19.10.06, 10:12
            megasceptyk napisał:

> alkoholizm, złodziejstwo no i dewoctwo.

megasceptyk - byc moze, megaumysl... sprawa do dalszej dyskusji.
            • megasceptyk Umysł mam zwyczajny i nigdy nie twierdziłem 19.10.06, 10:27
              że jest inaczej.
              • pies_na_lewizne Re: Umysł mam zwyczajny i nigdy nie twierdziłem 19.10.06, 17:20
                megasceptyk napisał:

> że jest inaczej.

no to jest jeszcze dla Ciebie nadzieja.
                teraz sprobuj uzyc tego "zwyczajnego" umyslu zamiast przyjmowoc do wierzenia to
                co powie gazeta , jakby to byly jakies przykazania z ktorymi nie wolno
                dyskutowac, np. "7 Grzechow Glownych"

Sprobuj myslec samodzielnie zamiast bekac GWniana propaganda.
        • jkm8 Re: Nowe reklamy LPR: Giertych zatrzaskuje bramę 19.10.06, 12:36
          Z odpowiedzi wnioskuje, żeś Waść wychowawczy zwolennik tow. Makarenki (co mogę
          zrozumieć u dyskutanta o takiej a nie innej ksywce). Miałem uczniów z takich
          środowisk i jakoś udało mi się prawie wszystkich, musze przyznać, że prawie, na
          tzw. ludzi wyprowadzić. Mozna to zrobić, tylko trzeba "umieć" a nie "chcieć" -
          pedagogika to nie wojsko, gdzie "nie matura lecz CHĘĆ szczczera zrobi z Ciebie
          oficera".

Co do Waszeci komentarza nt. starego z broda dowcipu o róznicy miedzy pedagogiem
          a pedofilem a i całej wypowiedzi wnioskuje, żeś Waszeć jest gołowąs i to pewnie
          jeszcze Wszechpolak Młody.

I jesli mogę poradzić: nie zabieraj Waszeć głosu jesli nie znasz cie na temacie.
          • pies_na_lewizne Re: Nowe reklamy LPR: Giertych zatrzaskuje bramę 19.10.06, 17:39
            jkm8 napisał:

> Z odpowiedzi wnioskuje, żeś Waść wychowawczy zwolennik tow. Makarenki (co mogę
            > zrozumieć u dyskutanta o takiej a nie innej ksywce). Miałem uczniów z takich
            > środowisk i jakoś udało mi się prawie wszystkich, musze przyznać, że prawie,
            > na tzw. ludzi wyprowadzić. Mozna to zrobić, tylko trzeba "umieć" a nie
            > "chcieć" - pedagogika to nie wojsko, gdzie "nie matura lecz CHĘĆ szczczera
            > zrobi z Ciebie oficera".

bla bla bla bla.
            A konkretnie?

> Co do Waszeci komentarza nt. starego z broda dowcipu o róznicy miedzy
            > pedagogiem a pedofilem a i całej wypowiedzi wnioskuje, żeś Waszeć jest
            > gołowąs i to pewnie jeszcze Wszechpolak Młody.

Ja nie wiem czy Waszec jest pedalem czy pedofilem czy po prostu prymitywnym
            dowcipasem, dlatego zapytalem Waszec o sprecyzowanie Waszeci stanowiska.

> I jesli mogę poradzić: nie zabieraj Waszeć głosu jesli nie znasz cie na
            > temacie.

Z Waszeci wypowiedzi wynika ze sie Waszec w polskim szkolnictwie jakos bez
            wiekszych kwalifikacji uchowal ... miejmy nadzieje ze Waszec zostanie
            zweryfikowany bo naprawde szkoda polskiej mlodziezy. Ryzyko zbyt wielkie.
    • swoboda_t Teoria ewolucji jest niespójna 19.10.06, 09:29
      Takie mam wrażenie patrząc na członków (z) LPR. Człowiek pochodzi od małpy,
      małpa od elpeerowców.
    • junkier Dzierzgowskiej spoleczenstwo juz podziekowalo 19.10.06, 09:35
      Dzierzgowskiej spoleczenstwo juz podziekowalo, podobnie jak innym "autorytetom
      moralnym" lansowanym z uporem godnym lepszej sprawy przez Salon.

W szkole ma byc minimum dyscypliny i koniec. Nie moze byc tak zeby rodzic
      posylal dziecko do szkoly i drzal ze strachu ze stanie mu sie tam krzywda.
    • pinia1a Czekam kto przed Giertychem.... 19.10.06, 09:36
      ....zatrzaśnie bramę do rządu i sejmu!!!
    • swan_ganz a dlaczego "zmenelizowanej" młodzieży nie można 19.10.06, 09:37
      "pod most" wysłać? Dlaczego mam płacić za edukację takich co tej edukacji wcale
      nie chcą.

Abstrahując już od tego czy w przypadku Giertycha w ogóle można mówić o
      nowoczesnej szkole to akurat ten pomysł jest zdecydowanie dobrym pomysłem.
      Wypierniczyć ze szkół publicznych tych, którzy nie potrafią przestrzegać
      podstawowych norm społecznych...
      I nie ma się co martwić co z nimi dalej zrobić.... Jak Ziobrze uda się zmienić
      zasady stosowania obrony koniecznej to problem meneli "sam" się rozwiąże :-)
    • gobi03 niegrzeczne dzieci 19.10.06, 09:38
      LidkaWoźniak: ale to że się zmieniłaś to zasługa szansy na zmianę, teraz
      łobuziaki takiej szansy nie mają, bo wszędzie dookoła mają takich samych
      łobuziaków i jeden "podkręca" drugiego
      Prof. Czapiński: panie psycholog, Pan jest idiotą! Proszę pomyśleć o
      _naszych_normalnych_grzecznych_dzieciach - czy ich przeznaczeniem jest użeranie
      się z bandą rozwydrzonych głupków? Ja mogę motywować tylko własne dziecko,
      innymi niech zajmuje się ktoś inny. Obecnie narasta szkolny bandytyzm, bo szkoła
      nie ma możliwości ukrócenia go.
      Prof. Ohme: ja myślę, że wielu rodziców trochę lepiej by się zajmowało własnymi
      dziećmi, gdyby wiedzielli, że szkoła nie musi trzymać byle chuligana. Teraz małe
      łobuziaki zarażają się bandytyzmem od zdemoralizowanych chuliganów, bo nie mają
      wpływu na swoje towarzystwo. To szkoła "wpycha" dzieci w złe towarzystwo.
      Dzierzgowska: a ja chciałbym zobaczyć, jak twórcy katastrofy zwanej reformą
      szkolnictwa _idą_do_więzienia_. Cała reforma sprowadziła się do powstania
      molochów trzymających dzieci od lat 6 do 18, a chuliganów nawet i dłużej - tak
      jest w przypadku moich dzieci. Szkoła nie zapewnia dzieciom elementarnego
      bezpieczeństwa, rodzice nadal nie są traktowani jak partnerzy, nauczyciele
      kolekcjonują stosy sprawozdań a i tak nie mają środków dydaktycznych. Powołanie
      gimnazjów stworzyło setki etatów dyrektorskich dla czerwonych przy korycie. To
      było nadużycie, nie reforma.
    • wariant_b Nowe reklamy LPR: Giertych zatrzaskuje bramę 19.10.06, 09:38
      Prawnicy w edukacji nie będą się sprawdzać.
      Mają zakodowane przekonanie, że wyższa instancja może
      naprawiać wcześniej popełnione błędy.
      A w razie czego jest jeszcze instytucja kasacji.

Otóż w oświacie tak nie jest Panie Ministrze.
      Nie da się decyzjami wyższych instancji zmienić wiedzy i wychowania
      wyniesionych ze szkoły, co najwyżej można wymienić świadectwa.
      Własne dziecko można wyciągnąć spod wpływów niekompetentnych urzędników,
      ale wszystkich dzieci się nie da.

Można zamknąć bramę szkoły przed Jasiem chuliganem, ale wtedy
      okaże się, że w klasie najgorszy jest Wojtuś, a potem Krzyś, ...

Czy nie lepiej ustawić bramkę w MENie i nie wpuszczać niedouków.
      Edukacja trwa od stuleci i pewne zasady wypracowano już dawno temu.
      Czasem wystarczy coś przeczytać lub zapytać kogoś mądrzejszego.
      Nie każdy, któremu coś w życiu się udało, musi być z Układu.
      • gobi03 Re: Nowe reklamy LPR: Giertych zatrzaskuje bramę 19.10.06, 09:51
        a teraz w klasie dokazuje Jaś - chuligan, a po roku w klasie jest już trzech
        chuliganów, i po lekcjach również. Szkoła nie ma wpływu na prostych chuliganów -
        do tego potrzeba twardzieli z zakładu wychowawczego, a nie słodkiej pani od
        śpiewu. Natomias bezkarni chuligani mają wpływ na inne dzieci: demoralizują i
        zastraszają, a nauczyciele muszą czekać, aż stanie się coś strasznego, żeby
        uzyskać siłę do konkretnych działań. Wcześniej mogą sobie pomarzyć.
    • malanov Re: Nowe reklamy LPR: Giertych zatrzaskuje bramę 19.10.06, 09:39
      "Chciałabym obejrzeć ciąg dalszy tego filmu - jak ta wyrzucona ze szkoły
      młodzież staje się jeszcze groźniejsza."

żaden problem, wystarczy pokazac, jak za tymi bandytami zatrzaskuje sie brama
      więzienia.
      • pinia1a Re: Nowe reklamy LPR: Giertych zatrzaskuje bramę 19.10.06, 09:44
        Ta reklama straszy jak Stalin - kto nieposłuszny ten wróg i trzeba przed nim
        zamknąć bramę!
        Ja bym to tak rozumiała i przede wszystkim - nie popierać LPR i Giertycha oraz
        wszystkich jego sojuszników!!!
        • malanov Re: Nowe reklamy LPR: Giertych zatrzaskuje bramę 19.10.06, 09:47
          > Ta reklama straszy jak Stalin - kto nieposłuszny ten wróg i trzeba przed nim
          > zamknąć bramę!

a kto broni tym łobuzom być grzecznym?
      • wariant_b Re: Nowe reklamy LPR: Giertych zatrzaskuje bramę 19.10.06, 09:56
        W zasadzie wystarczy pokazać film ze spotkania Młodzieży Wszechpolskiej.
        Trudną młodzież da się przecież resocjalizować.
    • danuta49 Giertych ma tu rację!!! 19.10.06, 09:42
      Nie jestem miłośniczką Romana G.ani jego partii.Robi on rzeczy skandaliczne w
      kwestii teorii ewolucji czy medali za bezpartyjność.Tu jednak ma rację.Jest
      grupa uczniów, którzy uniemozliwiają normalne funkcjonowanie szkoły i, co
      więcej, stanowią zagrożenie dla prawa normalnych dzieci do bezpiecznej i
      efektywnej edukacji. Normalne dziecko nie może być workiem treningowym dla
      niebezpiecznego dewianta.Tym(odchylonym!) uczniom ze względu na drastyczne
      odchylenia od normy psychicznej i społecznej potrzebna jest specjalistyczna
      indywidualna terapia i resocjalizacja, której zwykła szkoła nigdy i nigdzie nie
      może zapewnić bo nie od tego jest.Tego nie można załatwić kazaniem nauczyciela
      czy dyrektora w przerwie pomiędzy polskim i matematyką.Dla uczniów
      niebezpiecznych dla kolegów(znęcanie się fizyczne i psychiczne,
      agresja,wymuszenia itd.) nie powinno być miejsca w normalnej szkole - oni
      powinni trafić do wyspecjalizowanej placówki!Zwłaszcza, że normalne dzieci ze
      względu na obowiązek szkolny muszą(!) do szkoły chodzić, to powinna ona być dla
      nich bezpieczna.Nie ma praw ucznia dla tych, którzy zagrażają prawom innych
      uczniów!
      • malanov Re: Giertych ma tu rację!!! 19.10.06, 09:45
        tu trzeba przyznac Giertychowi, ze pomysl mial niezly.
        Nikt normalny - poza oswieconymi profesorami psychologii - nie wstawi sie
        przeciez za tymi łobuzami ze spota.
        No, moze tylko ich rodzice, ale ich chyba nie ma za wielu, a zreszta tacy
        rodzice i tak glosuja na SLD, albo w ogole nie glosuja, bo są w dniu glosowania
        ostro nawaleni.
      • pinia1a Re: Giertych ma tu rację!!! 19.10.06, 09:46
        ....jeśli tak dosłownie chcesz rozumieć tę reklamę ?
      • pies_na_lewizne Re: Giertych ma tu rację!!! 19.10.06, 09:48
        danuta49 napisała:

> Nie jestem miłośniczką Romana G.ani jego partii.Robi on rzeczy skandaliczne w
        > kwestii teorii ewolucji czy medali za bezpartyjność.Tu jednak ma rację.Jest
        > grupa uczniów, którzy uniemozliwiają normalne funkcjonowanie szkoły i, co
        > więcej, stanowią zagrożenie dla prawa normalnych dzieci do bezpiecznej i
        > efektywnej edukacji. Normalne dziecko nie może być workiem treningowym dla
        > niebezpiecznego dewianta.Tym(odchylonym!) uczniom ze względu na drastyczne
        > odchylenia od normy psychicznej i społecznej potrzebna jest specjalistyczna
        > indywidualna terapia i resocjalizacja, której zwykła szkoła nigdy i nigdzie
        nie
        >
        > może zapewnić bo nie od tego jest.Tego nie można załatwić kazaniem
        nauczyciela
        > czy dyrektora w przerwie pomiędzy polskim i matematyką.Dla uczniów
        > niebezpiecznych dla kolegów(znęcanie się fizyczne i psychiczne,
        > agresja,wymuszenia itd.) nie powinno być miejsca w normalnej szkole - oni
        > powinni trafić do wyspecjalizowanej placówki!Zwłaszcza, że normalne dzieci ze
        > względu na obowiązek szkolny muszą(!) do szkoły chodzić, to powinna ona być
        dla
        >
        > nich bezpieczna.Nie ma praw ucznia dla tych, którzy zagrażają prawom innych
        > uczniów!

Bardzo sensownie piszesz.
        Niestety wydaje sie ze to bedzie jak grochem o sciane bo forumowe lewactwo
        jedynie szuka hakow na LPR/PIS a merytoryczna dyskusja ich szybko meczy.
        • kolter Re: Giertych ma tu rację!!! 19.10.06, 09:51
          merytoryczna dyskusja z oszolomami ktorzy widza tylko , lustracje , katyn ,wsi
          jest mocno meczoca , moze napisz jak to jest ze z polski wyjechalo 1,5 ludzi a
          przybulo tylko 200tysiecy nowych miejsc pracy a i to w 90% jest to praca za 650
          zl , moze juz dosc teori spiskowych gdzie sejm na calych posiedzeniach zajmuje
          sie szafa lesiaka a nalezaloby sie zajac gospodarka !!
          • pies_na_lewizne Re: Giertych ma tu rację!!! 19.10.06, 10:09
            kolter napisał:

> merytoryczna dyskusja z oszolomami ktorzy widza tylko , lustracje ,
            > katyn ,wsi jest mocno meczoca , moze napisz jak to jest ze z polski
            > wyjechalo 1,5 ludzi a przybulo tylko 200tysiecy nowych miejsc pracy a
            > i to w 90% jest to praca za 650zl , moze juz dosc teori spiskowych gdzie
            > sejm na calych posiedzeniach zajmuje sie szafa lesiaka a nalezaloby sie
            > zajac gospodarka !!

przeczysz sam sobie bo wlasnie rzad zajmuje sie i gospodarka, i bankowoscia, i
            szkolnctwem, i rolnictwem i dziesiatkami roznych innych spraw, jak rowniez
            lustracja, rozwiazywaniem wsi i "szafa Lesiaka" a dokladnie mowiac
            przesladownaniami prawicy przez postkomune przy pomocy postsolidarnosciowych
            rzadow/prezydenta umoczonych po szyje w UB.

Rzad dziala wielotorowo i to bylo widoczne w Sejmie przez statnie 12 miesiecy.
            Teraz bedzie ta praca kontunuowana.
            • kolter Re: Giertych ma tu rację!!! 19.10.06, 10:13
              przez 12 miesiecy to ja tylko o lustarcji slysze i o podpinaniu sie pod
              osiagniecia gospodarcze jaki niestety dla was rzeczywiscie dokonali komunisci
              heheheheheheheh, wam tylko udalo sie narazie nic nie zepsuc , to znaczy
              marcinkiewiczowi sie nie udalo !!a co do jarusia wiem ze co ruszy to spiepszy!!
              • pies_na_lewizne Re: Giertych ma tu rację!!! 19.10.06, 10:18
                kolter napisał:

> przez 12 miesiecy to ja tylko o lustarcji slysze i o podpinaniu sie pod
                > osiagniecia gospodarcze jaki niestety dla was rzeczywiscie dokonali
                komunisci
                > heheheheheheheh, wam tylko udalo sie narazie nic nie zepsuc , to znaczy
                > marcinkiewiczowi sie nie udalo !!a co do jarusia wiem ze co ruszy to
                spiepszy!!

Zapomniales dodac ze jak sa sukcesy gospodarcze to jest to jedynie efekt
                swiatowej koniunktury, a jak porazki to oczywiscie wina PiSu.
                Zapomiales juz czego uczyli na szkoleniu partyjnym?
                • kolter Re: Giertych ma tu rację!!! 19.10.06, 10:25
                  gyby komunisci zajmowali sie tak jak wy tylko przeszloscia to nikt i nic mimo
                  koniunktury nie zrobilby nic dobrego , wiec nie mow ze oni zle rzadzili bo jak
                  pamietam w latch 1993-97 bylo dobrze w gospodarce a wynik ich wyborczy , mimo
                  przegranej z AWS byl o 8 procent wyzszy niz w 93 roku ,wiec jednak lepiej
                  rzadzili , to ze miller dopuscil do zlodziejstwa to juz inna sprawa , ale
                  zobaczymy ilu PIS zlodzieji pojdzie do pudla za kilka lat!!
                  • pies_na_lewizne Re: Giertych ma tu rację!!! 19.10.06, 17:30
                    kolter napisał:

> gyby komunisci zajmowali sie tak jak wy tylko przeszloscia to nikt i nic mimo
                    > koniunktury nie zrobilby nic dobrego , wiec nie mow ze oni zle rzadzili bo
                    > jak pamietam w latch 1993-97 bylo dobrze w gospodarce a wynik ich wyborczy,
                    > mimo przegranej z AWS byl o 8 procent wyzszy niz w 93 roku ,wiec jednak
                    > lepiej rzadzili , to ze miller dopuscil do zlodziejstwa to juz inna sprawa,
                    > ale zobaczymy ilu PIS zlodzieji pojdzie do pudla za kilka lat!!

Ty z jakims TEPYM UPOREM twierdzisz ze PiSowcy zajmuja sie TYLKO przeszloscia
                    ja natomiast twierdze ze oni sie zajmuja tak przeszloscia jak i przyszloscia.

Trzeba miec cos z mozgiem zeby twierdzic ze mozna sie zajmowac ALBO
                    przeszloscia ALBO przyszloscia. To nieprawda. To paranoja. To jest pomieszanie
                    z poplataniem. To jest odwracanie kota do gory ogonem. To jest propaganda.

Mozna (i TRZEBA) zajmowac sie i przeszloscia, i terazniejszoscia, i
                    przyszloscia, i tak czyni PiS. I ponad to bardzo skutecznie. Nie twierdze ze sa
                    idealni, nie twierdze ze sa nieskaziutelni, nie twierdze ze sa swieci.... ale
                    twierdze ze maja interes Polski na sercu i twierdze ze sa niesamowicie zdolni,
                    skuteczni i pracowici, i ze sa najuczciwszym rzadem od 60-ciu lat.
            • rebjot Re: Giertych ma tu rację!!! 19.10.06, 10:24
              Jak merytorycznie to merytorycznie...
              Po "pierwsze primo" nie "inwigilacją prawicy" tylko wszystkich partii
              radykalnych np także Samoobrony i PPS
              Po "drugie primo" nie "przez postkomunę" tylko przez rząd postsolidarnościowy
              pod (prawdopodobnym) partonatem prezydenta, byłego szefa "S"
              • pies_na_lewizne Re: Giertych ma tu rację!!! 19.10.06, 17:55
                rebjot napisał:

> Jak merytorycznie to merytorycznie...
                > Po "pierwsze primo" nie "inwigilacją prawicy" tylko wszystkich partii
                > radykalnych np także Samoobrony i PPS

mozliwe ze SO i PPS tez. Nie mniej bylo to nielegalne.

> Po "drugie primo" nie "przez postkomunę" tylko przez rząd postsolidarnościowy
                > pod (prawdopodobnym) partonatem prezydenta, byłego szefa "S"

Swiadomie uzywam tym teminow zamiennie, "postsolidarnosciowy"
                i "postkomunistyczny".

Dlaczego? Dlatego ze mowa o "postsolidarnosciowcach" ktorzy wpierw
                WSPOLPRACOWALI z UB (niektorzy to dyplomatycznie nazywaja "rozmowami o
                charakterze negocjacji politycznych", hahahahha - wybacz ale nie moge
                powstrzymac chichotu za kazdym razem jak to pisze)... a wiec solidarnosciowcy
                ktorzy wpierw wspolprcowali/sluzyli UBecji a potem sie z nia dogadali przy
                okraglym stole.

Dlatego "rzad postsolidarnosciowy" = "rzad postkomunistyczny"
        • junkier Czego oczekujesz od wyksztalciuchow ? 19.10.06, 09:53
          > Bardzo sensownie piszesz.
          > Niestety wydaje sie ze to bedzie jak grochem o sciane bo forumowe lewactwo
          > jedynie szuka hakow na LPR/PIS a merytoryczna dyskusja ich szybko meczy.

A czego oczekujesz od wyksztalciuchow? Dzis dla autoafirmacji i pelnego
          zadowolenia wystarczy takiemu yntelygentowi, dla ktorego drogowskazem zyciowym
          jest pewna antypolska gazetka, rzucic pare inwektyw i oszczerstw pod adresem
          PiSu, Kaczynskich i generalnie polskiej prawicy patriotycznej, i juz Pan
          Wyksztalciuch jest w pelni zadowolony z poteznego wysilku intelektualnego, na
          jaki sie zdobyl.
          • loginmel Błysnąłeś merytoryczną dyskusją i 19.10.06, 10:08
            argumentami nie używając inwektyw
            • junkier Czego oczekujesz od wyksztalciuchow ? 19.10.06, 10:09
              Zszedlem na chwile do poziomu wyksztalciuchow
              • loginmel Re: Czego oczekujesz od wyksztalciuchow ? 19.10.06, 10:12
                A ja mam wrażenie,wynikające z twoich postów że to stały poziom
                • junkier Re: Czego oczekujesz od wyksztalciuchow ? 19.10.06, 10:16
                  Jest pewna zasadnicza różnica, potrafię używać własnej łepetyny i mam własny
                  osąd spraw zamiast powtarzać bezmyślnie poprawny politycznie bełkot podany na
                  taccy przez wiadomą gazetkę.

• loginmel Re: Czego oczekujesz od wyksztalciuchow ? 19.10.06, 10:17
                    jak w tym poście powyżej?
          • uniaeuropejska1 Re: Czego oczekujesz od wyksztalciuchow ? 19.10.06, 11:58
            Junkier "patriotyczny" się ozwał?Co u Bismarka słychać "patrioto"?
        • loginmel Re: Giertych ma tu rację!!! 19.10.06, 10:05
          Szkoła obok nauczania ma obowiązek wychowywać.
          W którym momencie te miłe dzieci stają się chuliganami?
          Kto ma odpowiadać za ich wychowanie?
          Jeżeli wychowują się w środowisku nie sprzyjającym edukacji to co wtedy?
          Czy w szkole naprawdę panuje bandytyzm?
          A dwadzieścia,trzydzieści lat temu było lepiej?Albo inaczej?
          Szkoła tak się zmienia jak świat i społeczeństwo.
          Dla przestępców są domy poprawcze i tam można zatrudniać oficerów-komandosów.
          Zarządzeniami świata się nie zmieni ale polityką społeczną i
          dospodarczą.Skazywać kogoś na marginalizację jeszce przed startem w życie - za
          co?Że szkoła nie radzi sobie z problemem wychowania a ministerstwo nie daje na
          to środków?A gdzie boiska,baseny,hale sporowe,domy kultury,świetlice.Najpierw
          dajmy im zajęcie,zajmijmy im czas i pokażmy czym mogą się zainteresować i co
          robić w życiu a nie uczyć moralności i wiary lekcjach.
        • por1 Re: Giertych ma tu rację!!! 19.10.06, 10:15
          pies_na_lewizne napisał:

> danuta49 napisała:
          >
          > > Nie jestem miłośniczką Romana G.ani jego partii.Robi on rzeczy skandalicz
          > ne w
          > > kwestii teorii ewolucji czy medali za bezpartyjność.Tu jednak ma rację.Je
          > st
          > > grupa uczniów, którzy uniemozliwiają normalne funkcjonowanie szkoły i, co
          >
          > > więcej, stanowią zagrożenie dla prawa normalnych dzieci do bezpiecznej i
          > > efektywnej edukacji. Normalne dziecko nie może być workiem treningowym dl
          > a
          > > niebezpiecznego dewianta.Tym(odchylonym!) uczniom ze względu na drastyczn
          > e
          > > odchylenia od normy psychicznej i społecznej potrzebna jest specjalistycz
          > na
          > > indywidualna terapia i resocjalizacja, której zwykła szkoła nigdy i nigdz
          > ie
          > nie
          > >
          > > może zapewnić bo nie od tego jest.Tego nie można załatwić kazaniem
          > nauczyciela
          > > czy dyrektora w przerwie pomiędzy polskim i matematyką.Dla uczniów
          > > niebezpiecznych dla kolegów(znęcanie się fizyczne i psychiczne,
          > > agresja,wymuszenia itd.) nie powinno być miejsca w normalnej szkole - oni
          >
          > > powinni trafić do wyspecjalizowanej placówki!Zwłaszcza, że normalne dziec
          > i ze
          > > względu na obowiązek szkolny muszą(!) do szkoły chodzić, to powinna ona b
          > yć
          > dla
          > >
          > > nich bezpieczna.Nie ma praw ucznia dla tych, którzy zagrażają prawom inny
          > ch
          > > uczniów!
          >
          > Bardzo sensownie piszesz.
          > Niestety wydaje sie ze to bedzie jak grochem o sciane bo forumowe lewactwo
          > jedynie szuka hakow na LPR/PIS a merytoryczna dyskusja ich szybko meczy.

A kto okresli kryteria niedobrego ucznia? Co wezmą pod uwagę przynależność
          partyjną rodziców, czy zgodność z teorią Darwina?
          Stworzyć getta ,kwarantanny jak dla trędowatych. Zdajesz sobie sprawę jak
          zachowują się ludzie odrzuceni ,nietolerowani (przyjrzyj się choćby swoim
          pisowskim wodzom)Konsekwencje takiego traktowania mogą odczuć to
          wszyscy .Chociaż problem jest to nie wolno go stawiać tak dramatycznie i
          odcinać sie od innych. Trudne dzieci to smykole, ale i rozrabiaki, zbuntowni,
          ale również chorzy i myślisz że taki Romus (choc wielkogŁowy )to
          rozróżni.Przecież to są pomysły niebezpieczne i Ty to popierasz?.Przypomnij
          sobie nieodległa historię .Najpierw inna skóra,potem religia ,narodowośc....
          wiesz do czego to prowadzi? Pozdrawiam.
          • danuta49 Kryteria są jasne i oczywiste!!! 19.10.06, 12:41
            >A kto okresli kryteria niedobrego ucznia?<
            Typowy lewacki argument.Jasno pisałam - taki co się znęca nad innymi i stanowi
            dla nich zagrożenie!
            Czy nie rozumiesz po polsku?;-)To wytłumaczę!
            1.Agresja fizyczna w stosunku do kolegów i nauczycieli.
            2.Wymuszenia.
            3.Groźby karalne pod adresem uczniów i nauczycieli
            4.Zachowania uniemozliwiające prowadzenie normalnych zajęć.
            5.Przychodzenie do szkoły pod wpływem narkotyków i alkoholu - taki osobnik nie
            wie co robi i jest zagrożeniem dla wszystkich.
            6.Złośliwe, systematyczne niszczenie mienia szkoły o dużej wartości.(Chyba ,że
            sam chcesz za nie płacić;-) z własnej kieszeni!)
            W dzisiejszych czasach takie zarzuty łatwo jest udokumentować - nie tylko
            uczniowie mają komórki z kamerą;-)
            • p.pirx Re: Kryteria są jasne i oczywiste!!! 19.10.06, 12:44
              danuta49 napisała:

> >A kto okresli kryteria niedobrego ucznia?<
              > Typowy lewacki argument.Jasno pisałam - taki co się znęca nad innymi i stanowi
              > dla nich zagrożenie!
              > Czy nie rozumiesz po polsku?;-)To wytłumaczę!
              > 1.Agresja fizyczna w stosunku do kolegów i nauczycieli.
              > 2.Wymuszenia.
              > 3.Groźby karalne pod adresem uczniów i nauczycieli
              > 4.Zachowania uniemozliwiające prowadzenie normalnych zajęć.
              > 5.Przychodzenie do szkoły pod wpływem narkotyków i alkoholu - taki osobnik nie
              > wie co robi i jest zagrożeniem dla wszystkich.
              > 6.Złośliwe, systematyczne niszczenie mienia szkoły o dużej wartości.(Chyba ,że
              > sam chcesz za nie płacić;-) z własnej kieszeni!)
              > W dzisiejszych czasach takie zarzuty łatwo jest udokumentować - nie tylko
              > uczniowie mają komórki z kamerą;-)

A czy np. demolowanie pociagow przez kiboli sie kwalifikuje jako wyznacznik
              chuliganstwa? Bo jesli dobrze kojarze, to jeden LPR-owski minister sie kwalifikuje;)
              • danuta49 A co to ma do rzeczy???A u was biją Murzynów? 19.10.06, 12:58
                Mówimy o specjalnym traktowaniu niebezpiecznych dla otoczenia szkolnych
                dewiantów.Już pisałam - nie jestem miłośniczką Romana G i jego partii, ale
                akurat ten pomysł uważam za słuszny.Hitler był zbrodniarzem, ale zbudował też
                dobre autostrady.Czy to znaczy, że autostrady są złe z definicji???;-)
                • loginmel Re: A co to ma do rzeczy???A u was biją Murzynów? 19.10.06, 13:18
                  niebezpiecznych dla otoczenia dewiantów to się leczy a jeżeli ich stan jest
                  wyjątkowo niebezpieczny to leczy w zakładach zamkniętych a takie już istnieją
                  • danuta49 Dewiant najważniejszy-sedno lewackiej myśli społ.! 19.10.06, 13:42
                    Myśl lewacka (medyczna) mówi, że wariat najlepiej się leczy gdy jest w
                    społeczeństwie.Lewacka myśl kryminologiczna mówi, że przestępca najlepiej się
                    resocjalizuje w społeczeństwie (na wolności!).Lewacka myśl pedagogiczna mówi,
                    że młody dewiant najlepiej się resocjalizuje w szkole z normalnymi dziećmi i
                    młodzieżą.Niestety lewacka myśl nie zajmuje się ofiarami tych terapii z grona
                    normalnych, bogu ducha winnych, ludzi, również dzieci!Oni mają cierpiec i ginąć
                    dla "wyższych celów"!!!Dewiant jest najważniejszy!!!
                    • p.pirx Re: Dewiant najważniejszy-sedno lewackiej myśli s 19.10.06, 14:01
                      danuta49 napisała:

> Myśl lewacka (medyczna) mówi, że wariat najlepiej się leczy gdy jest w
                      > społeczeństwie.Lewacka myśl kryminologiczna mówi, że przestępca najlepiej się
                      > resocjalizuje w społeczeństwie (na wolności!).Lewacka myśl pedagogiczna mówi,
                      > że młody dewiant najlepiej się resocjalizuje w szkole z normalnymi dziećmi i
                      > młodzieżą.Niestety lewacka myśl nie zajmuje się ofiarami tych terapii z grona
                      > normalnych, bogu ducha winnych, ludzi, również dzieci!Oni mają cierpiec i ginąć
                      >
                      > dla "wyższych celów"!!!Dewiant jest najważniejszy!!!

Czytajac takie wsciekle nienawistne posty trace wiare w ludzi, a szczegolnie w
                      wydolnosc naszego systemu ochrony zdrowia psychicznego, przy okazji sam trace
                      rezon - a oto efekt:
                      Szanowna Pani! Jest Pani idiotką! "lewackie"??? Co to znaczy "lewackie"??? Czy
                      cała dziedzina wiedzy o nazwie resocjalizacja jest wymyslem "lewaków"? Kto to sa
                      "lewacy" i gdzie ich znaleść? Czy to to samo co wykształciuchy? Ludzie!(tutaj
                      pojawia sie moj apel) czytajcie troche, uczcie sie, poznawajcie rzeczy, o
                      ktorych mowicie zanim o nich mowicie, bo inaczej zawsze wyjdzie wam taki bełkot
                      jak Pani Danucie49. Toz to styl rodem z PRLu!
                      • danuta49 Brak argumentów - są lewackie inwektywy!!! 19.10.06, 14:35
                        Ja o myslących inaczej niż ja nie piszę "idioci";-)
                        >Szanowna Pani! Jest Pani idiotką! "lewackie"??? Co to znaczy "lewackie"??? Czy
                        cała dziedzina wiedzy o nazwie resocjalizacja jest wymyslem "lewaków"? Kto to sa
                        "lewacy" i gdzie ich znaleść?<
                        Jak ładnie pisał na łamach szacownej "Polityki" prof.UW Krzysztof Szymborski
                        katedry nauk społecznych amerykańskich uniwersytetów(i nie tylko) opanowali
                        aktywiści lewackich wystąpień roku 1968 i oni nadają tym dyscyplinom ton,
                        eliminując wszystkich , którzy się z ich politpoprawnymi dogmatami nie zgadzaja!
                        W pedagogice to jest wcześniejsze - dominują wychowankowie(i wychowankowie ich
                        wychowanków!) niejakiego Deweya - osobistego przyjaciela i współbojownika
                        jednego z największych katów rewolucji październkowej Lwa Trockiego(w ramach
                        walki o władzę Stalin go zlikwidował, ale Trocki zdążył miec na rękach krew
                        setk tysięcy ludzi.Krwiożerczość jego koncepcji przewyższa wszystko co zrobił
                        Stalin!Starczy lekcji!;-)
                        • loginmel Re: Brak argumentów - są lewackie inwektywy!!! 19.10.06, 15:11
                          A jakie można predstawić argumenty,gdy na argumenty pada hasło lewackie
                          argumenty?
                          Mnie jest przykro że wszystko co świadczy o postępie w wychowaniu,o dązeniu do
                          normalnośći,umiaru i tolerancji jest dl Ciebie lewackie.
                          Dlatego też nie chcę aby mnister edukacji wychowywał w tym duchu moje dziecko!
                          • danuta49 Lewactwo czytać nie umie, albo udaje!!!;-) 19.10.06, 17:07
                            >A jakie można predstawić argumenty,gdy na argumenty pada hasło lewackie
                            argumenty? Mnie jest przykro że wszystko co świadczy o postępie w
                            wychowaniu,o dązeniu do normalnośći,umiaru i tolerancji jest dl Ciebie lewackie<
                            1.Gdybyś uwaznie czytał/a to i argumenty by się znalazły!
                            2.Jesli dla ciebie myśl przyjaciela(również ideologicznego) krwawego kata (i
                            twórcy jeszcze krwawszych utopii!)Lwa Trockiego jest postępem w wychowaniu, w
                            dążeniu do normalności,umiaru i tolerancji to gratuluję wzorców i autorytetów;-)
                      • gobi03 Re: Dewiant najważniejszy-sedno lewackiej myśli s 19.10.06, 16:46
                        > Czytajac takie wsciekle nienawistne posty trace wiare w ludzi
                        A ja już straciłem wiarę w Państwo, patrząc na to co działo się w szkołach i
                        wśród młodzieży szkolnej. I właśnie pomysł Giertycha pokrywa się z tym, co od
                        dawna postulowałem (łatwo sprawdzić).
                        Nie dziw się "nienawiści" - to normalne wśród ludzi od lat przekonywanych, że
                        wszystko jest dobrze, mimo koszmarnej przestępczośi itd. My pamiętamy czasy
                        normalności, kiedy szkoły miały więcej możliwości oddziaływań wychowawczych, a
                        rodzice popierali działania nauczycieli.
            • loginmel Re: Kryteria są jasne i oczywiste!!! 19.10.06, 12:58
              wszystko co karalne określa KK i on określa postępowanie a nie minister edukacji
        • uniaeuropejska1 Re: Giertych ma tu rację!!! 19.10.06, 11:55
          Żadnych haków nie trzeba szukać na Giertycha.Wystarczy myśleć słuchając tych
          jego banialuk.Niegrzeczni Wszechpolacy-w Bieszczady do pracy!
      • pizza szkoła tylko dla giertych-jugend 19.10.06, 09:52
        definicja tych "trudnych dzieci" jest bardzo rozmyta i może nim zostać z
        doraźnych powodów także twoje dziecko. W praktyce chodzi o krzewienie modelu
        bliskiego narodowcom - ale przecież kto nie jest giertych-jugend niekoniecznie
        jest zwyrodnialcem - to typowe dla narodowców nadużycie.
      • szulek83 Re: Giertych ma tu rację!!! 19.10.06, 09:57
        Wiec gdybym przypadkiem byl licealista to pewnie zostalbym usuniety ze szkoly,
        poniewaz sprawialem wrazenie "niebezpiecznego dewiata" ...tak tych 11 kolczykow,
        zielone wlosy i podarte spodnie... A to ze bylem w miare dobrym uczniem, w
        dodatku pacyfista...? kogo by to obchodzilo?
      • rebjot Re: Giertych ma tu rację!!! 19.10.06, 10:17
        Tu nie chodzi o problem tzw trudnej młodzieży i metody jego rozwiązania tylko o
        głupotę reklamówki LPR Wizerunek "niegrzecznych" dzieci wg Romana G jakoś się
        nie pokrywa z powszechnie przyjętym obrazem młodocianych chuliganów Ani
        jednego "podgolonego" łba odzianego w kaptur. Ta grupka za bramą nie wygląda
        zbyt groźnie Przypominają raczej uczniów liceum plastycznego lub
        przedstawicieli jakiejś subkultury o artystycznych "zacięciach" Wygląda na to,
        że pan minister ma własne kryteria oceny tego co groźne dla młodzieży i
        chce "wylansować" nowe stereotypy "młodocianych bandytów"
        • loginmel Re: Giertych ma tu rację!!! 19.10.06, 10:36
          indywidualistów,inaczej myślących,ubierających,zadających dokuczliwe
          pytania,samodzielnie myślacych,nie znoszących dycypliny,korzystających z faktu
          bycia młodym,nie poddających się szablonom,ciekawskich itp.itp.
          Uczeń jak i społeczeństwo powinien być tak samo ubrany,tak samo myśleć,wierzyć
          nauczycielowi,odrabiać przykładnie lekcje,chodzić codziennie do kościoła a raz
          w tygodniu do spowiedzi,siedzieć grzecznie i cicho na lekcjach a na przerwach
          cichutko chodzić na korytarzu.
    • e-maxim Re: Nowe reklamy LPR: Giertych zatrzaskuje bramę 19.10.06, 09:48
      Żenujące. Głębia przekazu jest porażająca, tak samo jak intelekt naszego MENa.
      Ciekawe, że wśród huliganów nie ma ani jednego dresiarza, a znalazł się np.
      metal (w dodatku jak przejaskrawiony, te kolce na ramieniu to już szczyt
      absurdu), mimo że to jedna z najbardziej "ułożonych" grup społecznych jeśli
      chodzi o kontakty międzyludzkie. Widać odrazu jak oderwany od rzeczywistości
      jest nasz Romek, żyjący w swoim własnym, łyso-dresiarskim światku młodych
      wszechpolskich, których uważa za normalnych.
      Palnij się w łeb Romuś.
    • szulek83 Nowe reklamy LPR: Giertych zatrzaskuje bramę 19.10.06, 09:50
      Ten spot sugeruje ze ta "trudna i zdemoralizowana mlodzieza" sa... fani muzyki
      rock/metal! Odkad pamietam, "dragi" w szkole rozprowadzali "kolesie w dresach".
      Czyzby Romuś chciał utwierdzic nas w przekonaniu ze ktos kto sie ubiera na
      czarno, ma dlugie wlosy, i nosi pasek z cwiekami jest "agresywnym, aspolecznym
      cpunem"? Zalosne uczepianie sie stereotypu.
    • e-maxim Koński łeb... 19.10.06, 09:51
      Żenujące. Głębia przekazu jest porażająca, tak samo jak intelekt naszego MENa.
      Ciekawe, że wśród huliganów nie ma ani jednego dresiarza, a znalazł się np.
      metal (w dodatku jak przejaskrawiony, te kolce na ramieniu to już szczyt
      absurdu), mimo że to jedna z najbardziej "ułożonych" grup społecznych jeśli
      chodzi o kontakty międzyludzkie. Widać odrazu jak oderwany od rzeczywistości
      jest nasz Romek, żyjący w swoim własnym, łyso-dresiarskim światku młodych
      wszechpolskich, których uważa za normalnych.
      Palnij się w łeb Romuś...
      • zdzichu77 Re: Koński łeb... 19.10.06, 10:13
        też mnie trafił szlag chwilowo. mam nadzieję że córka Romka jak dorośnie w fazie
        buntu zostanię anarchpankówą
    • danuta49 Re: Nowe reklamy LPR: Giertych zatrzaskuje bramę 19.10.06, 09:55
      >Hihi, ja też byłam takim "niegrzecznym dzieckiem", troche może z głupoty, a
      trochę może nie. Tyle, że na koniec miałam trzecie świadectwo w klasie.<

Pobiłas kogoś, wykłułaś komuś oko cyrklem????Przychodziłaś do szkoły pijana
      albo naćpana???Z tego co piszesz - raczej nie;-)A tu chodzi o młodocianych
      bandziorów i świrów stanowiących zagrożenie dla innych uczniów!!!
    • denaturat_po_wuju Nowe reklamy LPR: Giertych zatrzaskuje bramę 19.10.06, 09:55
      Nareszcie polska szkoła zaczyna przypominać niebo z Giertychem w roli świętego
      Piotra. Nie wiadomo tylko, czy święty Piotr nie kopnie go kiedyś w tyłek za
      takie błazeństwa.
    • waclaw_kzn Nowe reklamy LPR: Giertych zatrzaskuje bramę 19.10.06, 10:01
      Zawsze byłem grzcznym dzieckiem, ale gdyby w nagrodę za to miał na mnie czekać w
      szkole minister G., to wolałbym przejść na ciemną stronę mocy i zostać za bramą!
    • mcgoo Re: Nowe reklamy LPR: Giertych zatrzaskuje bramę 19.10.06, 10:04
      co oznacza termin "trudna mlodziez" ? niegrzeczne dzieci to nie "trudna
      mlodziez", te niegrzeczne dzieci szybko znajda droge do tego zeby znalezc sie w
      grupie tych lepszych, populacja bedzie sie rozwijac trzeba tylko dac szanse na
      rozwoj - musi byc kij i marchewka (kijem jest zamknieta brama przed
      szkola ,przed zyciem, przed rozwojem) marchweka to wlasnie perspektywa wejscia
      w grupe uprzywilejowana poprzez wyksztalcenie a co za tym idzie pieniadze,
      kontakty, samochody itd itp. Nie skreslajmy inteligencji mlodziezy dajmy jej
      szanse wykazac sie inteligencja - najzwyklejszy w swiecie bilans zyskow i strat
      oraz normalna selekcja naturalna spowoduja w koncu, ze moze sie okazac
      rzesze "trudnej mlodziezy" to wymysl gremiow zbyt olewatorsko traktujacych
      edukacje.
      • mcgoo aha i jeszcze Ziemkiewicz na temat 19.10.06, 10:11
        fakty.interia.pl/felietony/ziemkiewicz/news/wszyscy-diabli,807500
    • skubi6 Zatrzaśnijmy bramę przed niegrzecznym Jarkiem 19.10.06, 10:04
      Niech sobie z bratem ma księżyc, ale niech odda Polskę.

www.skubi.net/pis.html
    • areopag LPR proponuje system faszystowski 19.10.06, 10:05
      Zdaniem niektórych byłych członków, Opus Dei cechują metody działania,
      werbowania i formacji, bardzo podobne do metod niektórych znanych sekt
      religijnych:

-"Agresywny werbunek" osób w wieku 12-18 lat, głównie w placówkach oświatowych,
      kierowanych przez Opus Dei.

Dlatego Giertych robił wszystko, aby mieć wpływ na szkoły.
    • web20 Dobrze, że nie "huligani do gazu!"... 19.10.06, 10:06
      To i tak dobrze, że nie "spłentowali" spotu hasłem w stylu "huligani do gazu!"...
    • belaqua Super spot! 19.10.06, 10:08
      Narkotyki, przemoc, wulgarność nie powinny mieć wstępu do szkoły - przed tymi
      zjawiskami należy zamykać szkolne bramy i LPR to robi. I tak trzymać. Dlatego
      zagłosuję na Ligę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka