kuba9651 29.08.06, 15:14 No może troche przesadziłem z tym ubrankiem ,ale ja wiem ze mojemu pieskowi nie jest najlepiej w ubranku !!! Wiem o tym bo kiedys na spacerze tez chodził jak "CYBORG" i widocznie nie podobało mu się ubranko !! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
deodyma Re: Ubranka 29.08.06, 18:30 najwidoczniej nie. mojej tez sie nie podobalo. zreszta moja Figa to nawet smyczy nie lubi. Odpowiedz Link
iranda Re: Ubranka 30.08.06, 22:28 Mój Gucio w "skafandrze" z nogawkami tez chodzi jak cyborg:))) Natomiast w czerwonym sweterku z golfem czuje sie doskonale:)) Odpowiedz Link
deodyma Re: Ubranka 31.08.06, 08:15 pamietam, ze jakies 16-17 lat temu robilam na drutach naszej pudlicy Psotce ubranka. jednak jej w przeciwienstwie do Figi nie bylo zimno. na spacery moglasm z nia chodzic godzinami. no i uwielbiala snieg! jak widziala sniego to po prostu szalala z radosci. no i w sumie zadne ubranko nie bylo jej potrzebne. ale mimo to robilam je dla niej i nakladalam. Odpowiedz Link
olusia19 Re: Ubranka 28.09.06, 09:52 Psa do ubranka można przyzwyczaić po prostu. Do tego ono musi być luźne, nie spadające, ale nie krępujące ruchów. Najważniejsze są płuca, czyli powinno osłaniać grzbiet i w miarę możliwości przód - taki golf jest dobry. Jeden z moich psów okropnie się denerwuje przy zakładaniu, ale po przekupieniu smakołykiem jest całkiem zadowolony. Jestem natomiast przeciwna "strojeniu psa". Ubranko ma wg mnie służyć ochronie zwierzaka przed wilgocią, zimnem i chorobą. Idiotyczne stroje z falbankami ośmieszają zwierzę, które ma prawo do godności. Ale jaki właściciel, taki pies... Odpowiedz Link
iranda Re: Ubranka 28.09.06, 21:13 Hmmm, niedługo zacznie się chodzenie w czerwonym sweterku , muszę go odświeżyć:) Olusia, masz rację, z psa idioty nie ma co robić, pies wie, co się z nim wyprawia i czuje, że coś jest nie tak. Ja właśnie chronię psa przed chorobami, a nie zachowuję się jak gwiazda z Hollywood, strojąc go w perełki i te inne pierdoły:) Pozdrawiam serdecznie i ... trzymajcie się ciepło:) PS: acha, nie farbuję Gustawa też na różowo:))) PS2: taka tam głupotka:)) Odpowiedz Link