ivonne.3 17.04.09, 20:01 Mam pytanie czy wysoka prolaktyna wpływa na powstawanie torbieli na jajnikach.Moja PRL wynosi 45 ng/ml a norma do 25 Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agatlaska Re: Wysoka PRL a Torbiel czekoladowa 17.04.09, 20:28 Pytalam sie kiedys lekarki to powiedziala ze te dwie choroby nie mają ze soba nic wspolnego. A moje zdanie jest takie ze maja bo wiele dziewczyn co ma torbiele, ma rowniez problemy z hormonami . Odpowiedz Link
agatlaska Re: Wysoka PRL a Torbiel czekoladowa 17.04.09, 20:31 tabletki anty podwyzszaja poziom prolaktyny ;/ jak tu brac antyki na torbiele skoro prolaktyna rosnie .;( Odpowiedz Link
ivonne.3 Re: Wysoka PRL a Torbiel czekoladowa 17.04.09, 20:35 Mam wszystkie hormony rozchwiane,w maju jade do kliniki zdiagnozować się,masakra,na dodatek teraz torbiele 3 na prawym jajniku podobno czekoladowe,najwiekszy ma 28 mm,już mam skierowanie na laparo,moja gin własnie przy mojej wysokiej prl dała mi tabletki anty na 4 miesiące,myśląc ze torbiel zniknie,a tu nic z tego...na prl nic nie dała,sama biore castagnus :/ Odpowiedz Link