Gość: Kuleczka82 IP: *.multimo.gtsenergis.pl 28.11.07, 19:40 Witam:) Czy owijanie ud folią na czas ćwiczeń ma jakiś sens? Czy szybciej się spala wtedy tłuszcz? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
falafala Re: folia na nogi... 28.11.07, 22:36 no co ty, jeszcze sie to robi? :-D U nas na aerobiku w dawnych czasach kupa dziewczyn tak robila :-D Mozesz najwyzej dorobic sie pryszczy na nogach. Blokujesz dostep tlenu, zwiekszasz potliwosc miejsca, ale nie zwiekszasz spalania tluszczu. Odpowiedz Link Zgłoś
niewygodny Re: folia na nogi... 28.11.07, 23:56 załóż gips na 6 tygodni - na pewno zeszczupleją :) Sorry za głupi żart - ale zawsze mnie kusi jak słyszę o takich "cudownych" metodach. Z podobnych: kolega chodził całe dnie a nawet obciążniakmi na nogach żeby mieć mocniejsze i szybsze kopnięcie (karateka). Poza przeciążeniem kolan nie dorobił się niczego. Wnisoek: praca (treningi+dieta) + czas = jedyna metoda. Cudów nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuleczka82 Re: folia na nogi... IP: *.multimo.gtsenergis.pl 29.11.07, 07:47 Dzięki za odpowiedź, wiem, że nie ma cudownych i szybkich sposobów, jak zresztą ze wszystkim....:D Chciałam się dowiedzieć tylko czy to coś daje naprawdę czy to tylko złudzenie, no i pewnie ta folia ma takie samo działanie jak te wszystkie pasy wyszczuplające itp. ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mE Re: folia na nogi... IP: *.spray.net.pl 01.12.07, 18:05 No nie dokońca tak jest ale, nasila się rozgrzanie mięśni a przez to miesnie pracuja efektywniej /mniejsze jest tez ryzyko kontuzji/, poprzez pot wydala sie z organizmu toksyny, i po treningu faktycznie jest się chudszym wystarczy jednak uzupełnic płyny i już sie odzyskuję "kilogramy". Metoda owijania folią jest ryzykowna dla osób z tendencją do pękania/rozszeżania się naczynek, żylaków itp. Napewno biorąc prysznic po treningu nie dostanie się pryszczy jak to ktoś tu napisał. Jeżeli już masz potrzebę owijania sie folią może lepszy będzie dres z takiej jak by foli czy coś, są w decatlonie bywaja na allegro. Odpowiedz Link Zgłoś