Dodaj do ulubionych

Wegetariański parmezan

04.10.13, 17:27
Witam, od razu na początku zaznaczam, że nie chodzi mi o znalezienie oryginału w wersji wege, bo wiem, że ten ser robiony jest tylko z podpuszczki zwierzęcej.

Chciałabym jednak znaleźć twardy aromatyczny ser (w stylu parmezanu, gran padano czy pecorino romano) ale z podpuszczką wegetariańską (mikrobiologiczną). Słyszałam, że np w UK można kupić 'vegetarian parmesan', ale w PL nigdy niczego takiego nie widziałam.

Znalazłam jedynie wegański, z migdałów, ale wciąż szukam.

Stąd moje pytanie, czy wiecie gdzie można dostać coś takiego? Jakiś dobry, dostępny zamiennik? Jakieś internetowe sklepy w pl, za granicą?

znalazłam również na portalu seromaniacy spis różnych serów wegetariańskich ( www.seromaniacy.pl/seropedia/tag,1317,Jarski ), można wśród nich znaleźć sery twarde, ale są to bardzo niszowe sery, i nigdy o nich nawet nie słyszałam.

tak więc proszę o pomoc, bo włoskie makarony to podstawa mojej diety : )
Obserwuj wątek
    • znana.jako.ggigus np tu (Niemcy:) 04.10.13, 18:55
      www.rootsofcompassion.org/en/food/fake-cheese/cheese-flavour-sauce-mix
      • apff88 Re: np tu (Niemcy:) 08.10.13, 14:15
        Dzięki, to trochę co innego niż ser w kawałku, ale zawsze jakiś trop.

Ogólnie liczyłam na trochę większy odzew. Czy nikt nie tęskni za parmezanem :)?
        • znana.jako.ggigus ja nie tęsknię 08.10.13, 14:37
          ale widziałam w UK też parmezan dla wege.
    • kr1368r Re: Wegetariański parmezan 14.10.14, 10:11
      Polecam www.serparmezan.pl
      Kupi Tam Pani ser dojrzewający od 16 do 60 !!!miesięcy.
      Znajdzie ich Pani również na ALLegro i porówna sobie ceny ,a mają uważam dobre.
      Jakość sera -świetna-jak kupowałem akurat 48miesięczy.
      Warto spróbować.
      >
      > Znalazłam jedynie wegański, z migdałów, ale wciąż szukam.
      >
      > Stąd moje pytanie, czy wiecie gdzie można dostać coś takiego? Jakiś dobry, dost
      > ępny zamiennik? Jakieś internetowe sklepy w pl, za granicą?
      >
      > znalazłam również na portalu seromaniacy spis różnych serów wegetariańskich ( www.seromaniacy.pl/seropedia/tag,1317,Jarski ), można wśród nich znaleźć sery twarde, ale są to bardzo niszowe sery, i nigdy o nich nawet nie słyszałam.
      >
      > tak więc proszę o pomoc, bo włoskie makarony to podstawa mojej diety : )
    • kr1368r Re: Wegetariański parmezan 22.10.14, 09:37
      Polecam www.serparmezan.pl
      Sery dojrzewające od 16-60 miesięcy .
      Jakość wyśmienita
    • azaklikowska Re: Wegetariański parmezan 22.10.14, 10:01
      vegekoszyk.pl/produkty/produkty-ch%C5%82odzone-wega%C5%84skie-sery/wega%C5%84ski-tarty-parmezan-60g-vantastic-foods
    • mayqueeen Re: Wegetariański parmezan 18.09.20, 14:21
      w UK faktycznie sa. Moze i do nas dotrą...
      vegetarianism.stackexchange.com/questions/875/whats-a-vegetarian-substitute-for-parmesan

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka