26.11.10, 22:13
Udało mi się załatwić dyspensę od biskupa na seks przedmałżeński. Wcale nie było to trudne. Zadzwoniłem do niego o trzeciej w nocy i spytałem co sądzi na temat materialistycznej wizji świata w świetle teorii tomistycznej. Odpowiedział - p...l się koleś i nie zawracaj głowy.
Obserwuj wątek
    • kolejar Re: Dyspensa 27.11.10, 00:58
      Jeju!!! A który to był biskup? Możesz zdradzić? Bo myślę, że gościu do sensu - nie zawracaj mi dupy pierdołami, ja tu mam diecezję (lub nawet archidiecezję) na głowie, a Ty po nocy tu na rozmowy filozoficzne???
      Jeśli Ci naprawdę chodziło o temat seksu przedmałżeńskiego, to jednak Jego Ekscelencja odpowiedział Ci sensownie - nie zawracaj dupy pierdołami!
      Bo z takimi problemami, to idziesz do proboszcza, a jak ten jest idiotą, to idziesz do starannie wybranego zakonu, a tam może i (w miarę problemu) do starannie wybranego mnicha.
      Pamiętam, jak jeden z mnichów skarżył się na łamach któregoś z pism katolickich, że mu ludzie do spowiedzi przychodzą z pierdołami w rodzaju, jak piszesz - seks przedmałżeński i jakieś tam takie - i jemu już tych głupot nie chce się słuchać w konfesjonale, bo on jako mnich jest do poważnych problemów duchowych. Biskup też. Na dyskusję o tomizmie możesz udać się raczej bez problemu do któregoś z ks. prof. na Papieskim Fakultecie Teologicznym. Zapewniam, że nie odmówią - przynajmniej, jeśli fajnie zagadasz na wstępie. Chociaż o tomizmie biskup powinien jednak pogadać nawet o 2 w nocy, chyba, że akurat przerwałeś mu siedzenie w zazen. Ale ks. biskup Alfons Nossol pewnie by pogadał z chęcią o tomizmie nawet o 3 w nocy wink
      • kolejar Re: Dyspensa 27.11.10, 01:25
        Jeszcze o tym młotkowato.
        Jak uprawiasz seks bez stosownych do sytuacji zabezpieczeń i z tego jest problem zarażenia mikrobami (kiłą, rzeżączką, hiv-em, hcv-em albo plemnikiem - poczęciem), to jest to dla Ciebie problem, z którym musisz coś zrobić. I to wymaga rozeznania duchowego, a w konsekwencji, być może, wsparcia autorytetu Kościoła przy podejmowaniu decyzji. Jeśli jednak zabezpieczenia były i nic się nie stało, to i nie ma problemu na tyle dużego, żeby truć dupę klerowi, chyba, że masz jakieś wyrzuty sumienia kat., albo inne wątpliwości co do sytuacji, czego nie da się wykluczyć, bo seks jako taki jest z gatunku Świętych Grzybów, LSD, Św. Kaktusa itp. Jeśli jednak cokolwiek się stało w ramach seksu przedmałżeńskiego, to problem jest inny, już na zawsze i tak, bo przez sakrament małżeństwa (do którego masz zamiar przystąpić) i tak tworzy Was Jednością ze Wszystkim. Amen. Więc problem jest raczej czysto psychologiczno-seksuologiczny, a więc medyczny, nie duchowy. Chyba, że już myślisz o rozwodzie???
        PS: pytanie z teologii rom-kat:
        Kto udziela sakramentu małżeństwa?
    • napoj.chmielowy Re: Dyspensa 27.11.10, 13:09
      madeingermany napisał:

> Udało mi się załatwić dyspensę od biskupa na seks przedmałżeński. Wcale nie był
      > o to trudne. Zadzwoniłem do niego o trzeciej w nocy i spytałem co sądzi na tema
      > t materialistycznej wizji świata w świetle teorii tomistycznej. Odpowiedział -
      > p...l się koleś i nie zawracaj głowy.

Niezłe. Kupuję. Podam dalej.
      • zbyleon Re: Dyspensa 27.11.10, 14:59
        napoj.chmielowy napisał:

> madeingermany napisał:

> > p...l się koleś i nie zawracaj głowy.
        >
        > Niezłe. Kupuję. Podam dalej.

Klasyczny niemiecki dowcip , dość dosadny , mało wiarygodny , ale trafiający w gusta antyklerykałów,
        Wiecie co mówił Lenin do Nadieżdy po stosunku?
        • napoj.chmielowy Re: Dyspensa 27.11.10, 15:42
          zbyleon napisał:

>
          > Klasyczny niemiecki dowcip , dość dosadny , mało wiarygodny , ale trafi
          > ający w gusta antyklerykałów,
          > Wiecie co mówił Lenin do Nadieżdy po stosunku?
          >
          Kurcze. Zbyleon! Nekrofilią się zajmujesz?
          • kolejar Re: Dyspensa 29.11.10, 03:00
            Wuks und Fotze sind Geschwistern
            und die Arsch ist ein Kriegsminister!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka