tomek854 14.01.06, 15:45 Wlasnie siedze w Obserwatorium Radioastronomicznym UMK w Toruniu. Bylismy posluchac, ale zadnego UFO nie bylo. Ale powiem Wam, ze podoba mi sie tutaj - maja jeszcze wieksze antenki niz radio Maryja ;D Pozdrawiam z Torunia Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
no.logo Re: E.T. Nie dzwonil 14.01.06, 15:59 > maja jeszcze wieksze antenki niz radio Maryja Postawili na rozmiar. Rydzyk - na technikę. Gdyby jednak ET się odezwał... pozdrów od nas! Odpowiedz Link
map4 Re: E.T. Nie dzwonil 14.01.06, 18:59 no.logo napisał: > > maja jeszcze wieksze antenki niz radio Maryja > > Postawili na rozmiar. Rydzyk - na technikę. > > Gdyby jednak ET się odezwał... pozdrów od nas! A gdyby zechciał przylecieć - broń Boże niech pod żadnym pozorem nie ląduje na terytorium pomrocznej. Jeśli już w tej części Europy przyjdzie mu osiąść, to niech lepiej spróbuje u Czechów. Naród tam życzliwy a tolerancyjny. Bezbożnemu nic nie zrobią. Odpowiedz Link
napoj.chmielowy Re: E.T. Nie dzwonil 16.01.06, 16:29 tomek854 napisał: > Wlasnie siedze w Obserwatorium Radioastronomicznym UMK w Toruniu. Bylismy > posluchac, ale zadnego UFO nie bylo. Ale powiem Wam, ze podoba mi sie tutaj - > maja jeszcze wieksze antenki niz radio Maryja ;D > > Pozdrawiam z Torunia Mam stały kontakt astralny z K-paxem. Mogę Ci załatwić, ale grozi to pewnymi komplikacjami życiowymi (trzeba uciekać przed facetami w czerni). Odpowiedz Link
tomek854 Re: E.T. Nie dzwonil 17.01.06, 06:09 A wiecie co jeszcze jest fajne? Obserwatorium jest ulokowane w takim wielkim, parterowym budynku na planie litery H. W strategicznych miejscach rozlokowane są pojazdy służbowe, na których ci naukowcy się przemieszczają (a także my). Jeszcze nigdy nie jeździłem służbową, uniwersytecką hulajnogą Odpowiedz Link
map4 Re: E.T. Nie dzwonil 17.01.06, 08:53 tomek854 napisał: > A wiecie co jeszcze jest fajne? > Jeszcze nigdy nie jeździłem służbową, uniwersytecką hulajnogą Jak dla mnie to jest to typowy przykład potęgi rozumu. Prostota jest zdecydowanie dziełem ganiuszu. Problem: rozmiary budynku Rozwiązanie: środek transportu Uwagi: ekologia, efektywność, wygoda. Wybór: hulajnoga Tomku, zazdroszczę Ci. Odpowiedz Link
no.logo Dla mnie bomba! 17.01.06, 10:34 Tomku, a da się zdjęcia zrobić? Bo to cudne jest... Odpowiedz Link
tomek854 Re: Dla mnie bomba! 17.01.06, 13:58 Teraz juz sie nie da, bo mnie tam nie ma NIe wiem czy ktos robil,. ja nie, bo nie mialem lampy i we wnetrzu nie mialem jak. Odpowiedz Link
hurysa1 Re: Dla mnie bomba! 18.01.06, 22:44 Miałeś Tomku jakieś spotkanie trzeciego stopnia. Mnie cywilizacje pozaziemskie bardzo interesują. Może wiesz co z projektem Seti@home? Odpowiedz Link
tomek854 Re: Dla mnie bomba! 18.01.06, 22:56 Oficjalnie, czy plotkarsko? Oficjalnie zamykają, bo nie mają kasy i twierdzą że to było zaplanowane na czas określony tylko. Plotkarsko: ktoś złamał algorytm i okazało się, że to wcale nie dane SETI się liczyło tylko jakieś dane dla jakiejś agencji rządowej, która za to płaciła programowi - i stąd te nagłe zamknięcie, zanim się wyda. Odpowiedz Link
hurysa1 Re: Dla mnie bomba! 18.01.06, 22:58 tomek854 napisał: > Oficjalnie, czy plotkarsko? > > Oficjalnie zamykają, bo nie mają kasy i twierdzą że to było zaplanowane na czas > określony tylko. > > Plotkarsko: ktoś złamał algorytm i okazało się, że to wcale nie dane SETI się l > iczyło tylko jakieś dane dla jakiejś agencji rządowej, która za to płaciła prog > ramowi - i stąd te nagłe zamknięcie, zanim się wyda. > Masz jakiś link do tej plotki? Ja słyszałam, że odkryto jakąś dziwną regularność, ale potem się z tego wycofano. Odpowiedz Link
napoj.chmielowy Re: Dla mnie bomba! 18.01.06, 23:24 hurysa1 napisała: > Ja słyszałam, że odkryto jakąś dziwną > regularność, ale potem się z tego wycofano. Był o tym artykuł w jakimś niedawnym National Geografic. Odpowiedz Link
tomek854 Re: Dla mnie bomba! 19.01.06, 10:42 Miałem, ale utraciłem wszystkie dane i bukmarki, więc nie mam Odpowiedz Link
no.logo Re: Dla mnie bomba! 19.01.06, 11:13 > Miałem, ale utraciłem wszystkie dane i bukmarki, więc nie mam A co, system Ci się nieodwracalnie wysypał? Odpowiedz Link
tomek854 Re: Dla mnie bomba! 19.01.06, 11:26 NIe, zainstalowałem sobie debiana a na czas instalacji wszystko co ważne zrzuciłem na CD. A tej CD nie da się odczytać teraz Odpowiedz Link