29.06.07, 21:23
tak sobie myślę że gówno warte to nasz życie jest...pogoń za kasą, za lepszym
jutrem, ciułanie grosza na lepsze czasy...żal jak czytam to forum i widzę że
tracicie energię na pierdoły, słowne przepychanki...trzeba żyć i cieszyć się
tym co mamy...nic inne nie jest warte nerwów...dziś jesteśmy jutro nas nie
ma....pokój
Obserwuj wątek
    • ryko Re: pokój 30.06.07, 00:07
      rita,

Ameryki nie odkrywasz...
      Życie to nie bajka... ale cudne bywa i dlatego przyjemnie jest się tu męczyć big_grinDD

Innych nie należy (na siłę) uszczęśliwiać... może niektórzy to lubią. Naprawdę
      niepojęte jest co ludzie lubią... czyż to nie cudne big_grinDD
    • anu_anu Re: pokój 30.06.07, 09:22
      Zgadzam się, że szkoda tracić energię na drobiazgi. Ale nie sądzę aby było mało
      warte, a w każdym razie ta wartość zależy od nas.
      Ty jesteś przykładem dla wielu z nas - że warto robić dobre rzeczy dla innych. I
      przez to Twoje życie jest piękne!
    • napoj.chmielowy Re: pokój 30.06.07, 15:25
      Długo myślałem czy vogóle coś pisać, ale nie zdzierżyłem. "Z naszej półki biorą"
      jest zawsze strasznym przeżyciem. Pogrzeby są kiepskimi imprezami, a cmentarze
      tylko zajmują przestrzeń. Wobec spraw tak ostatecznych jak śmierć przyjaciela
      należałoby milczeć, ale chce się wyć...
      • kotegaeshi1 Re: pokój 30.06.07, 20:29
        "Ciesz sie każdą chwilą, abyś potem nigdy nie żałował, że utraciłeś młodość. Każdemu etapowi życia Pan przypisał właściwe mu niepokoje". Paulo Cohelo
        • napoj.chmielowy Re: pokój 30.06.07, 21:00
          kotegaeshi1 napisał:

> "Ciesz sie każdą chwilą, abyś potem nigdy nie żałował, że utraciłeś młodość. Ka
          > żdemu etapowi życia Pan przypisał właściwe mu niepokoje". Paulo Cohelo

Jeśli się żyje bez Pana (totalny brak łaski uświęcającej) to cytat nie jest
          zupełnie przydatny.
        • rita78 Re: pokój 01.07.07, 15:13
          kotegaeshi1 napisał:

> każdemu etapowi życia Pan przypisał właściwe mu niepokoje

smierc w wieku 29 lat to nie jest wlasciwy etap sad
          • kotegaeshi1 Re: pokój 01.07.07, 17:20
            rita78 napisała:"smierc w wieku 29 lat to nie jest wlasciwy etap sad "

Rita - przecież sama piszesz, że trzeba się cieszyć życiem... A ja nic o śmierci nie pisałem. Raczej o życiu. Choć jak wiadomo, to ostatnie jest bardzo szkodliwe dla zdrowia i zawsze rokowania są kiepskie - bo z reguły kończy się zejściem... No - tylko jednemu się udało, który powrócił... Ale na krótko smile
            Mark Twain powiedział kiedyś :
            "Życie byłoby nieskończenie szczęśliwsze, gdybyśmy mogli rozpocząć je w wieku lat osiemdziesięciu i stopniowo zbliżać się do osiemnastu".
            • felerynka tańcząc na stole 02.07.07, 14:34
              Paulo Coelho "Piąta góra"
              Zawsze trzeba wiedzieć, kiedy kończy się jakiś etap w życiu. Jeśli uparcie
              chcemy w nim trwać dłużej niż to konieczne, tracimy radość i sens tego, co
              przed nami.
              optymizmu dziegdźsmile
              • anu_anu Re: tańcząc na stole 03.07.07, 07:35
                Sądzę, że życie jest takim stanem, w którym chcemy trwać. Nie zastanawiam się
                czy jest to konieczne - czy nie, po prostu cieszę się życiem każdego dnia.
                Byłam przy śmierci wielu osób i mogę z całą pewnością stwierdzić, że żadna z
                nich nie chciała umierać. Czy to znaczy, że chciała trwać dłużej niż to
                konieczne?
                • sztuk6mistrz Re: tańcząc na stole 03.07.07, 18:04
                  Ja to widzę trochę inaczej niż cytaty jak zaklęcia. Śmierć i życie to sytuacja
                  zero jedynkowa - jest - niema. Umierać nie chce kto żyje, bo nie wie jak się
                  nieżyje, gorszą sprawą od śmierci jest cierpienie - tego człowiek się bardziej boi
                  bo to może sobie wyobrazić. Śmierć to w istocie akt pojmowania swojego ego,
                  czyli łatwiej tym co lubią kochać, czyli dawać. Gorzej tym... itd. Współczuję
                  żyjącym, umarłych mam w pamięci.
    • hurysa1 Czterdzieści dni żałoby. 05.07.07, 14:01
      Potem życie wchodzi na następną prostą.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka