groceries 31.12.10, 11:23 Wszystkim Mieszkańcom naszej gminy, którzy 5 grudnia wybrali NOWE, NAJSERDECZNIEJSZE ŻYCZENIA POMYŚLNOŚCI W ROKU 2011 i.wp.pl/a/i/kartki2/main/kartka2222.swf Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
groceries Re: NOWY ROK 2011 01.01.11, 11:24 Sprawdź swój horoskop www.gazetakrakowska.pl/fakty24/351662,horoskop-2011-sprawdz-co-cie-czeka-w-nowym-roku,id,t.html Odpowiedz Link
raszyniak Re: NOWY ROK 2011 07.01.11, 00:24 Gratuluję zwucięstwa Panu Zarembie. Trzymam za niego kciuki. NIe tylko dla tego, że wsparlismy go w drugiej turze. Dopiero w rok po wyborach wójt reailzuje własny program. Wcześniej realizuje prgram poprzednuiego wojta. Odpowiedz Link
clerk.ltd Re: NOWY ROK 2011 07.01.11, 07:49 Jeśli myślimy o tym samym wójcie, to on się nazywa ZARĘBA Zainteresował mnie Pański wpis szczególnie w świetle poprzednich Pańskich wypowiedzi, które pozwolę sobie zacytować: „Komitet wyborczy wyborców Mirosława Chmielewskiego nie odpowiada za moje wypowiedzi na tym Forum, ale ja też nie te nie odpowiadam za decyje KW Mirosława Chmielewskiego.” „Ja jestem prawa ręką Korwina-Mikke, a Zaręba jest prawa ręką szkodnika Iwickiego. Gratuluję samopoczucia wszystkim szkodnikom.” Odpowiedz Link
kjwojtas Re: NOWY ROK 2011 01.01.11, 13:07 Nie wybierałem - teraz to mam przechlapane. Bez pomyślności - jak ja to przeżyję? Jedyne, co mnie pociesza, że jestem Waga. Bez łaski. O!!! Odpowiedz Link
groceries IRLANDZKIE żYCZENIA 05.01.11, 18:25 IRLANDZKIE ŻYCZENIA Wszystkiego dobrego!!! Nazywał się Fleming i był biednym szkockim farmerem. Pewnego dnia, gdy ciężko pracował w polu usłyszał wołanie o pomoc dobiegające z pobliskich bagien. Pobiegł tam i znalazł przestraszonego chłopca, którego uratował od śmierci. Następnego dnia przed dom farmera zajechał powóz, z którego wysiadł elegancki gentleman, który przedstawił się jako ojciec uratowanego chłopca. Powiedział do farmera, ze chce mu zapłacić za uratowanie syna. Farmer odrzekł, ze zapłaty nie przyjmie gdyż uratował chłopca nie dla pieniędzy. W tym momencie do domu wszedł syn farmera Alexander. Czy to twój syn?- zapytał gentelman. Tak to mój syn.- odrzekł dumnie farmer. Mam ofertę dla ciebie. Opłacę naukę dla twojego syna tak, aby zdobył to samo wykształcenie jak mój syn. I jeśli chłopak jest taki jak jego ojciec nie zmarnuje okazji i obaj będziemy z niego dumni? I tak się stało. Syn farmera ukończył najlepsze szkoły i stał się znany na całym świecie, jako Sir Alexander Fleming, odkrywca penicyliny. Wiele lat później ten sam chłopiec, który został uratowany z bagien zachorował na zapalenie płuc. Co uratowało jego życie? Penicylina. Nazwisko chłopca: sir Winston Churchill. Ktoś kiedyś powiedział: wszystko powraca ... Pracuj tak jakbyś nie potrzebował pieniędzy. Kochaj tak jakby nikt nigdy ciebie nie zranił. Tańcz jakby nikt na ciebie nie patrzył. Śpiewaj jakby nikt cię nie słuchał. Żyj jakby był raj na ziemi. Irlandzkie życzenie dla przyjaciela mówi: Niech zawsze będzie praca dla twoich rak, Niech w twoim portfelu zawsze będzie moneta albo dwie, Niech zawsze świeci słonce w twoim oknie, Niech przyjaciel zawsze będzie przy tobie, Niech po każdym deszczu pojawia się tęcza, Niech Bóg napełni twe serce radością... Odpowiedz Link
raszyniak Re: NOWY ROK 2011 05.01.11, 19:03 A ja wybierałem. Tez jestem waga. Tez przegrałem bo moi sasiedzi po raz kolejny wybrali ludzi którzy od 20 lat psuja Polskę. Odpowiedz Link
kjwojtas Re: NOWY ROK 2011 05.01.11, 20:35 Cóż. Może jesteśmy dwoma szalkami? panie Grzegorzu - jak Pan do dołu, to ja do góry? I nie wiem, czy się martwić, czy cieszyć. Już myślałem o suchym, zacisznym miejscu z małą ilością robaków - a tu miałoby być do góry? Po co mi to. PS. Zamiściłem uwagę wstępna tylko ze względu na totalitaryzm autorki wątku; nawet życzenia noworoczne tylko dla "swoich" przekazuje. Co by było, jakby i Rada Gminy była w gestii jednej opcji? Tak sobie tylko dumam. Odpowiedz Link
filip_bu Re: NOWY ROK 2011 05.01.11, 21:19 kjwojtas napisał: >Co by było, jakby i Rada Gminy była w gestii jednej opcji?> Rada Gminy /10 z 15 osób/ jest w jednej opcji,którą pracownicy nazywają rajkowszczyzną I co teraz z tym dumaniem? Odpowiedz Link
kjwojtas Re: NOWY ROK 2011 06.01.11, 10:43 Jeśli tylko przy "własnym" wójcie skałada się życzenia tylko "swoim", to przy przewadze także w Radzie Gminy - można spodziewać siE wszystkiego najgorszego dla przeciwnej opcji. To się nazywa już nie totalitaryzm, a zamordyzm. A podobno sprawuje się władzę z myślą o wszystkich mieszkańcach. Nie podoba mi się takie jątrzenie. Zwłaszcza tuż po rozpoczeciu kadencji. To bardzo źle wróży na przyszłość. Odpowiedz Link
groceries Re: NOWY ROK 2011 06.01.11, 12:28 Panie k.wojtas, o totalitaryźmie i zamordyźmie juz było. Czy będzie jeszcze o biustonoszach? Panu także życzę wszystkiego najlepszego w Nowym Roku i, jeśli łaska, proszę zamienic - o ile pan potrafi - chamstwo na łagodniejszy do strawienia sarkazm. Odpowiedz Link
kjwojtas Re: NOWY ROK 2011 06.01.11, 14:00 Chamstwem popisał(a) się pan(i) skladając tak uformowane życzenia. Proszę nie "odwracać kota ogonem". Nosi pan(i) biustonosz nie na tej części ciala, co trzeba. Odpowiedz Link
clerk.ltd Re: NOWY ROK 2011 06.01.11, 15:19 Jeśli mogę się wtrącić - demokracja polega między innymi na tym, że każdy ma prawo wyrażać swoje poglądy i opinie oraz przedstawiać fakty (o ile są zgodne z prawdą i prawem). Czemu więc złożenie życzeń wybranej grupie osób traktowane jest jako totalitaryzm? Moim zdaniem każdy ma prawo składać życzenia tym, którym chce. Przecież Groceries, składając życzenia części wyborców, nie ubliżył(a) tym, którym tych życzeń nie złożył(a). Sądzę, że nie składanie życzeń wszystkim nie oznacza, że komuś innemu życzy się źle. Jeśli mój sposób myślenia jest wg kogoś z Państwa błędny to proszę mnie przekonać do swoich racji. Poza tym miałam wrażenie, że zgodnie z intencją założyciela, ten wątek miał być przyjazny i przykro że rozwinął się jak zwykle... Pozdrawiam i życzę WSZYSTKIM zdrowia i radości z każdego nadchodzącego dnia Odpowiedz Link
kjwojtas Re: NOWY ROK 2011 06.01.11, 15:41 Rozumiem, że demokracja - czyli wola większości pozwala na przedmiotowe traktowanie innych. Czy tak? Tu. W pierwszym komentarzu tylko zwróciłem na to uwagę. Określenie tego jako chamstwo - nie było moim. Zatem - podtrzymuję swoje zdanie i wypadałoby zachować dystans wobec zaprezentowanej postawy. Ciekaw jestem dalszych komentarzy, a i decyzji dotyczących Gminy, podejmowanych przez ludzi o takiej etyce. Odpowiedz Link
clerk.ltd Re: NOWY ROK 2011 06.01.11, 16:11 Nie powiedziałam, że wola większości pozwala na przedmiotowe traktowanie innych. W mojej opinii złożenie życzeń części osób, nie powinno prowadzić do takich wniosków ale może dlatego, że ja zazwyczaj "posądzam" ludzi o dobre intencje (przynajmniej do czasu aż na własnej skórze przekonam, się że nie miałam racji)? Ja też nie złożyłam życzeń wszystkim sąsiadom, ale to nie świadczy o tym, że pozostałych nie szanuję i nie cieszę się na ich widok (no, może nie wszystkich). Nie przyjmowałabym tego tak bardzo osobiście jak Pan to zrobił A co do reszty wypowiedzi i ich zawartości - sądzę ze są one swoistą "kulą śnieżną" narastającą w miarę przybywania kolejnych Dla jasności - przyjmuję Pańskie zdanie i je rozumiem, tak samo jak rozumiem intencje Groceries (a przynajmniej tak mi się wydaje w obu tych przypadkach), więc może więcej "miłości do bliźniego"? Jakiś "shake hand" na zgodę i będzie ok? ))) Nadal WSZYSTKIM życzę wszystkiego najlepszego Odpowiedz Link
groceries Re: NOWY ROK 2011 06.01.11, 15:43 clerk.ltd napisała: > Czemu więc złożenie życzeń wybranej grupie osób traktowane jes > t jako totalitaryzm? Moim zdaniem każdy ma prawo składać życzenia tym, którym c > hce. Przecież Groceries, składając życzenia części wyborców, nie ubliżył(a) tym > , którym tych życzeń nie złożył(a).... Poza tym miałam w > rażenie, że zgodnie z intencją założyciela, ten wątek miał być przyjazny i przy > kro że rozwinął się jak zwykle... clerk, dziękuję. . Odpowiedz Link
clerk.ltd Re: NOWY ROK 2011 06.01.11, 16:29 Nie ma za co - napisałam co poczułam czytając kolejne komentarze obarczone coraz większą agresją. A przecież to chyba nie o to chodzi. Dyskutujmy, przedstawiajmy swoje zdania, ba, kłóćmy się ale tez i szanujmy. Jeśli coś mamy coś o kimś do powiedzenia - niech to będzie pewny fakt a nie pomówienie, jeśli odbieramy czyjeś wypowiedzi w negatywny dla siebie sposób - spytajmy rozmówcę o jego prawdziwe intencje, bo a nuż nie zrozumieliśmy i niepotrzebnie się nakręcamy? Fajnie było pomarzyć Chyba nie nadaję się na polityka najlepszego dla WSZYSTKICH cd. Odpowiedz Link
raszyniak Re: NOWY ROK 2011 07.01.11, 22:30 Oby Zaremba byl lepszym wojtem niż jego poprzednicy. Trzymam za niego kciuki. Odpowiedz Link
dorota022 Re: NOWY ROK 2011 07.01.11, 23:01 chorągiewko za Rajkowskiego też przeciez trzymałes. A zaczynałes od trzymania za Iwickiego potem był Chmielewski Człowieku jak ty sie uchowałeś bez moralnego kręgosłupa jesteś żałosny Odpowiedz Link
patrzacy.z.boku Re: NOWY ROK 2011 07.01.11, 23:19 moze raszyniakowi wydaje sie przez to,ze jak sie od czasu do czasu trzyma tego lub owego to nie jest puszczalski? Odpowiedz Link
patrzacy.z.boku Re: NOWY ROK 2011 07.01.11, 23:36 tak,mysle,ze on potrafi myslec,inaczej nie wymyslilby tego co napisal.ale za to co wymyslil sam odpowiada Odpowiedz Link