Dodaj do ulubionych

Smutek sołtysa

24.06.14, 11:13
Przeczytałem na blogu p. Iwickiego zarzuty, jakie stawia p. Andrzejowi Góreckiemu. Może się na sprawie obrażania radnych nie znam, ale w tekście p. Góreckiego nie widzę niczego, co by obrażało radnych powiatowych. Pan Górecki pisze "Dla mnie osobiście, jako mieszkańca Rybia, niezrozumiałe i smutne jest to, że na debacie nie pojawił się ani jeden radny powiatowy z naszej gminy, Mieszkańcy Gminy Raszyn zasługują na to, by nasi przedstawiciele w powiecie (pani dr. Słowikowska-Żaboklicka, pani dr Włodarczyk, pan Iwicki, pan Walczak) wykorzystywali tego typu debaty, gdzie zjawiają się przedstawiciele różnych instytucji państwowych, do podnoszenia naszych spraw lokalnych, tak ważnych z punktu widzenia bezpieczeństwa".
Nie rozumiem, który fragment narusza dobra osobiste Państwa radnych powiatowych? Jak rozumiem Panu Góreckiemu jest przykro, że na tak ważnej, z jego punktu widzenia debacie, która dotyczyła spraw bezpieczeństwa w całym powiecie, nie było naszych przedstawicieli. On, sołtys, był, bo te sprawy uważa za ważne, ich nie było. I to nie ulega wątpliwości. Chyba, że byli, a p. Górecki pisze nieprawdę. Jeśli ich nie było, to z jakiego powodu radni powiatowi mieliby być przepraszani? I z jakiego powodu miałaby ich przepraszać p. Kaiper?
To jakiś absurd!
Obserwuj wątek
    • starix62 Re: Smutek sołtysa 24.06.14, 12:12
      człowieku, nie broń tego wandala ! Swego czasu o tym koszu na świetliku, było głośno.
      • jacek-wisniewski Re: Smutek sołtysa 24.06.14, 12:18
        Ja stawiam na to, że sam pisał sołtysowi ten tekst do Kuriera Rodzinnego, a teraz chce bronić sołtysa wystawionego na konflikt z radnymi powiatowymi smile.
        • manga70 Re: Smutek sołtysa 24.06.14, 14:11
          Panie Jacku, czyli, że wniosek taki, że czysty pisał to Góreckiemu, wrobił go w to i teraz Górecki za to beknie? Dobre!
          • michal-105 Re: Smutek sołtysa 24.06.14, 15:39
            To jest bardzo dobry sołtys i liczymy na niego w wyborach.
            • stoper57 Re: Smutek sołtysa 24.06.14, 22:28
              raszyn.blox.pl/2014/06/Radni-przeciwko-klamstwom-i-insynuacjom.html%EF%BB%BF
              szaleju się czy blekotu objadł ?
              • manga70 Re: Smutek sołtysa 24.06.14, 22:53
                Piszą, że to nie pierwszy wyskok sołtysa Góreckiego.
                • g.sekler Re: Smutek sołtysa 25.06.14, 06:40
                  Andrzeju nie przejmuj się nie ważne jak o tobie mówią... ważne że poprawnie twe nazwisko wymawiają a to przed wyborami chyba dobrze
      • onzrybie Re: Smutek sołtysa 29.06.14, 10:02
        starix62 napisał(a):

> człowieku, nie broń tego wandala ! Swego czasu o tym koszu na świetliku, było g
        > łośno.

Nawiązując do wpisu starix62 o koszu na świetliku zachowanie sołtysa było bardzo nie właściwe.
        Jak można wejść na boisko publiczne (przy świetlicy) bez niczyjej zgody i odkręcić sobie kosz z boiska? Gdyby tylko odkręcił to by nic się nie stało... Podczas odkręcania sołtysowi spadł kosz na nawierzchnie boiska uszkadzając tablice kosza i boisko. Kierownik w tamtym czasie naprawił nawierzchnie boiska,a kosza przez pewien czas nie było.Trzeci kierownik świetlicy za prawie rok wymienił kosze na inne... Wszystko sołtysowi uszło płazem i nie poniósł żadnych konsekwencji, a doszło do niszczenia mienia publicznego. Czy pełnienie funkcji sołtysa powinno gwarantować mu bezkarność ??? Co dopiero będzie jak zostanie radnym?

onzr.blog.pl
        • manga70 Re: Smutek sołtysa 29.06.14, 11:18
          Panie z klubu seniora mówią, że to miś o małym rozumku, a to że podobno chce żeby seniorzy przenieśli się z świetlicy do nowego domu kultury bo blokują sale dla młodych, to wielki nietakt. Co mu nagle seniorzy przeszkadzają! A czy oddał za to co zniszczył pieniądze ?
          • onzrybie Re: Smutek sołtysa 29.06.14, 13:48
            Czy zapłacił za zniszczone mienie? Nie wiem! Myślę, że nie... Szczerze mówiąc trzeba by było zapytać samego pana sołtysa. Co do nowego podejścia do seniorów pana sołtysa to pierwsze słyszę... Problem nie polega na tym ze seniorzy korzystają ze świetlicy, seniorzy sali nikomu nie blokują. Co to za nowy pomysł??? Świetlica powinna byc dla wszystkich mieszkańców, dlaczego by nie mieli działać na świetlicy skoro mają bliżej niż do domu kultury. Świetlice po prostu trzeba otwierać na wszystkie grupy mieszkańców bez wyjątków wtedy będzie prosperowała jak powinna smile
            • manga70 Re: Smutek sołtysa 29.06.14, 17:38
              Ja jestem obok tematu ale nasi seniorzy z Raszyna co ich wójt Zaręba zesłał do piwnicy bo musiał kolejnych urzendników zatrudnic tak mowia. Bo podobno maja byc zajecia dla mlodych, bo swietlica jedt edukacyjna a starzy maja byc wywaleni do Raszyna bo to nie jest edukacja. Ktos podobno w urzedzie to zauwazyl, a wojt nie chce miec klopotow. Soltys ma to zalatwic, bo ma startowac z Zarebą. To seniorzy beda miec daleko do tego domu kultury. A niby bo co! Bo rapować mają czy sie wygibywać młodzi na świetlicy? Wójt jak chce to całuje w mankiet ale seniorzy to mu są do głosowania potrzebni. Potem nie.
              • stoper57 Re: Smutek sołtysa 29.06.14, 18:38
                i podobno w tej piwnicy karmi ich masłem, żeby cholesterol im podnieść...
                i pozbyć się z tego świata.....zaraz po wyborach
                co i tak jest postępowaniem humanitarnym, bo przecież mógłby smalcem...
                • patrzacy.z.boku Re: Smutek sołtysa 29.06.14, 22:39
                  podobno podobna parade wisniewski chce zrobic w raszyniewink
                  wiadomosci.onet.pl/warszawa/pierwsza-parada-seniorow-przeszla-ulicami-warszawy/m3hdh

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka