light_trance 02.10.05, 23:42 jak chcecie coś pisać na forum o polityce, co nie ma bezpośredniego wpływu na masę czy śwaitek rowerowy to sp**** k***! :] chyba, że to jest forum "Warszawska Masa Krytyczna i polityka" Link Zgłoś Obserwuj wątek
freaky_mati Re: FAQ! 02.10.05, 23:49 Trance, a to byla odpowiedz na jakie pytanie? :D A tak serio to zgadzam sie z Trancem! Koniec tekstow o polityce na forum Warszawskiej Masy Krytycznej! Pozdrower, Mati Link Zgłoś
kultowy_grzech Re: FAQ! 03.10.05, 13:43 a dlaczego nie pisać o polityce? toć to bardzo wdzięczny tyemat :-) najfajniejsze są dyskusje z radykałami z klapkami na oczach; wtedy można dowiedzieć się o sobie, że się jest: a. żydem, b. komunistą, c. katolem, d. faszystą, e. ... nie ma to jak żyć w kraju paranoików ;-))) Link Zgłoś
evvcik Re: FAQ! 03.10.05, 13:46 ; wtedy można > dowiedzieć się o sobie, że się jest: a. żydem, b. komunistą, c. katolem, d. > faszystą, e. ... cyklista? :D:D:D Link Zgłoś
pan.de.monium Re: FAQ! 04.10.05, 20:37 to samo mi przysżło do głowy :D Do tego można zostać masonem XD a z takich gości, czy dobrze mam na myśli godzinę ósmą ... ? Link Zgłoś
lakiana Re: FAQ! 05.10.05, 08:55 ludzie, ale przecież to właśnie politycy sprawują władzę nad tym, czy zmienią się przepisy dla cyklistów, czy dostaniemy ścieżki rowerowe, czy wreszcie ktoś zwróci na nas uwagę - takie rozmowy są potrzebne... Link Zgłoś
batory555 Re: FAQ! 05.10.05, 09:25 Racja, ale lepiej (i bezpieczniej, hehe) mimo wszystko oznaczac takie posty jako [OT] :P Link Zgłoś
freaky_mati Re: FAQ! 05.10.05, 20:08 JAKIE ZNOWU OT!?!? Batory, przeciez post Tranca jak najbardziej jest w temacie! To jest forum WMK i jak dobrze wiadomo; nie mieszamy sie w polityke i kropka! Pozdrower, Mati Link Zgłoś
olecky Re: FAQ! 05.10.05, 20:37 freaky_mati napisał: > jak dobrze wiadomo; nie mieszamy sie w polityke i kropka! mow za siebie. Ja tam sie mieszam w polityke, a w szczegolnosci w wybrane elementy polityki transportowej. zacytuje z pamieci, z gory przepraszam za bledy w jezyku goethego, rewelacyjna wymiane zdan z Vabank II: - Nie interesuję się polityką! - Aber die Politik interessiert uber sich... pozdrawiam, olek Link Zgłoś
olecky Re: FAQ! 05.10.05, 20:46 olecky napisał: > Ja tam sie mieszam w polityke, a jak mnie ktos wytnie, to opublikuje kompromitujace zdjecia moderatorow ;-) pozdrawiam, olek Link Zgłoś
roweroraffi Re: FAQ! 05.10.05, 23:11 olecky napisał: > a jak mnie ktos wytnie, to opublikuje kompromitujace zdjecia moderatorow ;-) No to trzeba coś będzie wyciąć, dawno nie było z czego się śmiać, a fotki jak to Raffi herabntę pije prosto z Czajnika, czy inne, to może być temat na całe miesiące ;-) Link Zgłoś
sebias Re: FAQ! 05.10.05, 23:59 Witam! roweroraffi napisał: > Raffi herabntę pije prosto z Czajnika, czy inne, to może być temat > na całe miesiące ;-) Długie i zimowe... ale najpierw jesienne :D Link Zgłoś
batory555 Re: FAQ! 06.10.05, 00:50 Nie chodziło mi o jego post, tylko o posty traktujące o polityce w ogólności, które czasami (bo nie zawsze) są [OT]. Czasami jednak mieszamy się w politykę, samym jeżdżeniem wszystkiego się nie zdziała :P Link Zgłoś
lakiana Re: FAQ! 06.10.05, 08:22 batory555 napisał: > Nie chodziło mi o jego post, tylko o posty traktujące o polityce w ogólności, > które czasami (bo nie zawsze) są [OT]. Czasami jednak mieszamy się w politykę, > samym jeżdżeniem wszystkiego się nie zdziała :P > Święte słowa - bez mieszania się w politykę po prostu jeździlibyśmy sobie bez wyższego celu, mając wszystko gdzieś - mam nadzieję, że nie wszyscy są tacy, że niektórym zależy :) Link Zgłoś
freaky_mati Re: FAQ! 06.10.05, 16:04 Dobra, trzeba znales zloty srodek. ;) Mieszamy sie w polityke w sesie, ze walczymy o prawa rowerzystow z urzedami transportu itd. itp. Olek oczywiscie jest osoba ktora moze powiedziec tutaj najwiecej. ;) O co mi chodzilo to fakt, ze mam dosc debili ktorzy wchodza na forum WMK i pisza teksty typu "Lepper na prezydenta" lub "Cimoszewicz cos tam..." Nawet jesli osoba napisze [OT] to post nie bedzie mile widziany. Juz lepiej aby autor wtedy napisal [DMBR] "Delete Me Before Reading" (kierowane do moderatorow), tylko po co pisac cos co i tak zostanie wykasowane po paru sekundach po obublikowaniu. ;) Mam nadzieje, ze wyjasnilem wszystkie niejasnosci. Pozdrower, Mati Link Zgłoś
czarny357 Re: FAQ! 06.10.05, 16:51 Politykę teraz widać, słychać i "czuć" [?] niemal wszędzie, także nie ma się co dziwić z jednej strony. Z drugiej zaś jej nadmiar bulwersuje co poniektóre persony i stąd zgrzyty... Istna walka z wiatrakami... Link Zgłoś
roweroraffi Że tak odpowiem... 06.10.05, 23:01 Trance, Mati i inni... zostawcie moderowanie forum mi i Skelerowi tak jak to było do tej pory. Nietsety polityka jest w pewnym stopniu nieodłączną częścią naszego życia i pisanie, że won z polityką jest trochę naiwne. A gdzie kończą się tamaty roweropolityczne, a zaczyna politykierstwo, to już Skeler, czy ja wiemy dobrze i zazwyczaj jeżeli czegoś nie usuwamy, to albo dlatego, że akurat nie jesteśmy w necie, albo dlatego, że uznaliśmy, że to może zostać :-) Link Zgłoś
light_trance Re: FAQ! 07.10.05, 01:10 Co ma kaczka do roweru? Co mnie obchodzi kogo lubisz, a kogo nie? Co mnie obchodzi na kogo głosujesz? niejaka lakiana napisała, że bez polityki jazda rowerem (masa) byłaby bezcelowa... Idź się utop. Reszta niech sie interesuje polityką, ale nie podnieca sie na forum. moderatorom pracy nie chce odbierać, ale jak kurwa nie przestaniecie się opierdalać to nie bede czytał tych politycznych wypocin, a co za tym idzie tego forum. i tak wam pewno na tym nie zależy. jeden w tą czy w tamtą... jak w głosowaniu ;) Link Zgłoś
lakiana Re: FAQ! 07.10.05, 09:04 light_trance napisał: > Co ma kaczka do roweru? Co mnie obchodzi kogo lubisz, a kogo nie? Co mnie > obchodzi na kogo głosujesz? Cóż, jest wolność słowa - jeśli nie chcesz, to nie czytaj tematów oznaczonych jako polityczne. Nie możesz zabronić innym wypowiedzi (póki nie jesteś moderatorem :P) > niejaka lakiana napisała, że bez polityki jazda rowerem (masa) byłaby > bezcelowa... nie, napisałam, że bez polityki nie ma wyższego celu. > Idź się utop. Przykro mi, umiem pływać :P Link Zgłoś
roweroraffi Re: FAQ! 07.10.05, 09:20 light_trance napisał: > Co ma kaczka do roweru? Oj wbrew pozorom całkiem sporo. Przynajmniej póki jest Prezydentem miasta może zrobić sporo dobrego, albo złego, albo też nic. Ale i jako Prezydent Polski może np zawetować lobbowane przez nas zmiany w PoRD, czy inne rzeczy przepychane przez nas. Mógłbym pisać jeszcze długo, ale zdaje się i tak Cię polityka nie interesuje :-P Tylko jak to napisał Olo: Nie interesujesz się polityką? Polityka za to interesuje się Tobą. > niejaka lakiana napisała, że bez polityki jazda rowerem (masa) byłaby > bezcelowa... I niestety trzeba Jej przyznać rację. Sama Masa bez wszystkiego tego, co się dzieje wokoło niej, a o czym, jak widzę, nie masz zbyt dużego pojęcia, gówno by wywalczyła. Taka jest smutna prawda, że Masa jest formą nacisku (i tylko nacisku!), ale za Masą muszą iść działania polityczno-lobbingowe, by uzyskać jeden efekt, albo drugi. I gdy Olo objeżdża Urbańskiego na debacie TO JEST POLITYKA, gdy idziemy do Ministerstwa rozmawiać o Kodeksie Drogowym TO JEST POLITYKA, gdy robimy koncepcje dla Władz dzielnicy Ursus TO TEŻ JEST W TYM POLITYKA. Bez tych działań, pism, rozmów z politykami, czy czasem nawet współpracy (jak np w Ursusie itp) ludzie spoza Masy nie wiedzieli by zwyczajnie czego ci rowerzyści chcą, ani też jak im to dać. > Reszta niech sie interesuje polityką, ale nie podnieca sie na forum. Nie rozumiem Trance dlaczego masz decydować za ludzi, o czym chcą rozmawiać? Forum żyje własnym życim i to normalne, że jak są wybory to gada się o polityce, jak jest Masa, to o wrażeniach z niej i fotkach, a jak jest budowana ścieżka to o ścieżkach. To wszystko bowiem ma związek z rowerzystami i Masą i to niezależnie, czy Ci się to podoba, czy nie :-P A jak jest mecz reprezentacji to zakładają [ot] o meczu i też się cieszą jak wygramy. Forum bez takich [ot] od czasu do czasu, zwyczajnie obumiera :-P > moderatorom pracy nie chce odbierać, ale... Sam sobie przeczysz :-) To tak jak byś mówił: Chcę jeździć rowerem do szkoły, ale... > jak kurwa nie przestaniecie się > opierdalać Jak nie przestaniesz klnąć jak jakiś rozpieszczony bachor, któremu zabrano zabawkę, to niestety Ciebie trzeba będzie moderować tak samo jak tych od Cimocha i innych, których 90% nawet na forum nie widzisz. W tej chwili niestety osiągasz ich poziom. Poza tym, żebyś Ty się tylko tak "opierdalał" jak np taki moderator Skeler to RR już by dawno miało sponsora, radiostacje, czy inny sprzęt i liczyło przynajmniej tyle osób co KL :-) Tymczasem u Was nawet zrobienie kamizelek, na które dostaliście kasę od Masy, trwa już dobrze ponad miesiąc... > nie bede czytał tych politycznych wypocin I to powinieneś robić od początku. Nie zaglądać do tematów, które Cię nie ciekawią. Wiele osób tak robi i nie podnosi krzyku, gdy jedna osoba gada o polityce, inni o kierowcach, a jeszcze inni o meczu. Potem nie klną na forum, nie mają zszarpanych nerwów i koszmarów nocnych ;-) A przy okazji będziesz wtedy miał więcej czasu na robienie rzeczy pozytywnych dla RR, bo do tego u Was wciąż brakuje ludzi. > jeden w tą czy w tamtą... jak w > głosowaniu ;) I do tego sam politykuje :-P Link Zgłoś
roweroraffi Re: FAQ! 08.10.05, 00:09 lakiana napisała: > o rany, Raffi przyznał mi rację! <płacze ze szczęścia> Niektórym tak niewiele potrzeba do szczęścia ;-) Link Zgłoś
light_trance Re: FAQ! 07.10.05, 14:43 ALe niektóre tematy, które mnie interesują są także browsowane przez takich, co i tam wchrzanią coś o polityce... I o to mi chodzi. Wrrr... Link Zgłoś
olecky Re: FAQ! 07.10.05, 14:52 jakbys sie faktycznie nie interesowal polityka, to bys po prostu olewal takie wtrety. Alergiczna reakcja dowodzi, ze jednak ten temat budzi w Tobie zywe emocje ;-) w takich przypadkach dla odprezenia i odreagowania proponuje: tiny.pl/q88v pozdrawiam, olek Link Zgłoś
lakiana Re: FAQ! 07.10.05, 14:54 nie traktuj polityki jak grzybicy ;) wszelka nietolerancja bierze się z niewiedzy... Ucz się! Zasłuż na miano obywatela! :P Link Zgłoś
freaky_mati Re: FAQ! 08.10.05, 19:51 Trance, tez prosze Cie o zaprzestanie uzywania wulgaryzmow. Podczas normalnej rozmowy nie slyszalem abys kiedykolwiek przeklinal, wiec nie wiem dlaczego od czasu do czasu zdaza Ci sie to na forum. Pamietaj, ze odbiorcami Twoich postow jest dosc duza grupa osob. roweroraffi napisał: >Poza tym, żebyś Ty się tylko tak "opierdalał" >jak np taki moderator Skeler to RR >już by dawno miało sponsora, radiostacje, >czy inny sprzęt i liczyło przynajmniej >tyle osób co KL :-) >Tymczasem u Was nawet zrobienie kamizelek, >na które dostaliście kasę od Masy, >trwa już dobrze ponad miesiąc... Raffi, to juz ktorys raz kiedy piszesz glupoty o RR na tym forum kompletnie nie majac racji: 1. Jesli chodzi o sprzet, a wszczegolnosci radiostacje, to jakbys zglebil troche temat to bys tego nie napisal. 2. Piszac o ilosci RRowcow, to przypomne stare powiedzenie, ze liczy sie jakosc a nie ilosc. :P Na ostatniej masie bylo dziesieciu RRowcow i nie czulem, ze bylo nas za malo. 3. Co do sprawy kamizelek RRowskich to kase na poprzednie wykozystalismy odrazu i kamizelki juz mamy od dawna. Jesli mowisz jednak o kasie od masy na dorobienie kamizelek, to ja tej kasy jeszcze nie widzialem. (A jak ostatnio gadalem z Kaza to ona tez ich nie ujrzala.) roweroraffi napisał: >A przy okazji będziesz wtedy miał więcej >czasu na robienie rzeczy pozytywnych >dla RR, bo do tego u Was wciąż brakuje ludzi. O Tranca sie akurat nie martw, bo jak Trance ma cos zrobic to robi to dobrze. Pozdrower, Mati P.S. Raffi, jak masz jakies pytania lub sygestie w zwiazku z RR, to zapraszam na "Forum RR+KL". Link Zgłoś
light_trance Re: FAQ! 08.10.05, 22:35 Raffi pisze to, co dla osób niewtajemniczonych wygląda poważnie, a to, że często jest to bzdura już go nie obchodzi... (nc) Ok, ja już będę olewał posty polityczne. A co mi tam ;] Olek, znam lepsze stronki od tamtej ;) Link Zgłoś
roweroraffi Re: FAQ! 09.10.05, 15:29 freaky_mati napisał: > 1. Jesli chodzi o sprzet, a wszczegolnosci radiostacje, to jakbys zglebil > troche temat to bys tego nie napisal. Radiostacje to wiem, ze załatwiasz z Goldim i Czajnikiem i że prace wrą. Ale radiostacje to tylko niewiela i moim zdaniem najmniej ważna część osprzętu. Natomiast na spotkaniu we wrześniu słuchałem, że lada chwila od sponsorów będziecie mieli polary RRowe, ubrania, apteczki i inne cusiki. > 2. Piszac o ilosci RRowcow, to przypomne stare powiedzenie, ze liczy sie jakosc > > a nie ilosc. :P Dobrej jakości RR-owca poznaje się zapewne po tym, że olewa od góry do dołu wszystkie spotkania? > 3. Co do sprawy kamizelek RRowskich to kase na poprzednie wykozystalismy odrazu > > i kamizelki juz mamy od dawna. Jesli mowisz jednak o kasie od masy na > dorobienie kamizelek, to ja tej kasy jeszcze nie widzialem. (A jak ostatnio > gadalem z Kaza to ona tez ich nie ujrzala.) Jeżeli liczycie, że to Skeler będzie z tą kasą za Wami latał, to jesteście w grubym błędzie. Jak z Nim gadałem, to od razu powiedziałem Kazie jaką sumę ma ODEBRAĆ od Skelera. Jeżeli tego nie zrobiła, to nie dziwne, że nie widzi pieniędzy i sądzę, że nadal nie będzie ich widziała. W końcu to Wam powinno zależeć... > P.S. Raffi, jak masz jakies pytania lub sygestie w zwiazku z RR, to zapraszam > na "Forum RR+KL". Jak forum zacznie działać zamiast ładować się po 5 minut, to pewnie będę tam pisał. Link Zgłoś
freaky_mati Re: FAQ! 09.10.05, 19:11 roweroraffi napisał: > Jeżeli liczycie, że to Skeler będzie z tą kasą za Wami latał, to jesteście w > grubym błędzie. Jak z Nim gadałem, to od razu powiedziałem Kazie jaką sumę ma > ODEBRAĆ od Skelera. Jeżeli tego nie zrobiła, to nie dziwne, że nie widzi > pieniędzy i sądzę, że nadal nie będzie ich widziała. W końcu to Wam powinno > zależeć... Kaza o odebranie kasy od Skelera poprosila mnie. Poszedlem do Skelera i kasy nie dostalem... Jednak nie o to tutaj chodzi, bo ja ta sprawe zalatwie. Chodzi mi o fakt, ze gadasz bzdury, ze RR ma kase od miesiaca i jeszcze niczego nie zalatwila. Zapytaj zanim zaczniesz snuc jakies historie. roweroraffi napisał: > Jak forum zacznie działać zamiast ładować się > po 5 minut, to pewnie będę tam pisał. Chyba znowu bede sie musial usmiechnac do kolegow od serwera. Link Zgłoś
roweroraffi Re: FAQ! 10.10.05, 00:26 freaky_mati napisał: > Chodzi > mi o fakt, ze gadasz bzdury, ze RR ma kase od miesiaca i jeszcze niczego nie > zalatwila. Zapytaj zanim zaczniesz snuc jakies historie. Z jednym się zgodzę... nie na tym forum i za to przepraszam. Dalszą rozmowę wrzucę Ci na priv, to się zdziwisz o czym ja wiem, a Ty nie ;-) Link Zgłoś
kanihilator Re: FAQ! 10.10.05, 14:23 Widze, że tematy to już to po zejściu na kaczki schodzą jeszcze niżej... Byłem raz w federacji by coś się zorientować w tematyce o której rozmawiałem z tobą niedawno. Ludzie tam czekali na ciebie i pomyślałem, że i jak poczekam, ale się nie doczekałem... Pokazałem im pewne wyliczenia w fachowej literaturze, ale coś nie miał ze mną o tym nikt rozmawiać bo tak głeboko to coś się nie znają. Masz gg w celu stworzenia gorącej lini? Poza tym musisz obejrzeć co to zebrałem bo to fachowa literatura z wnioskami których możesz nie znać. Link Zgłoś
roweroraffi Re: FAQ! 10.10.05, 14:39 kanihilator napisał: > Byłem raz w federacji by coś się zorientować w tematyce o której rozmawiałem z > tobą niedawno. Ludzie tam czekali na ciebie i pomyślałem, że i jak poczekam, > ale się nie doczekałem... Warto się wcześniej umówić, nie zawsze jestem w siedzibie Zielonego Mazowsza. Po to m.in. podaję telefon na stronie Masy w dziale kontakt ;-) To tak też na przyszłość, bo ostatnio z tego co zauważyłem wiele osób chce mnie złapać i szuka po mieście, zamiast się umówić :-) > Pokazałem im pewne wyliczenia w fachowej literaturze, ale coś nie miał ze mną o > > tym nikt rozmawiać bo tak głeboko to coś się nie znają. Masz gg w celu > stworzenia gorącej lini? Mam, również publicznie udostępnione w dziale kontakt na stronie Masy :-) Ponieważ jak widzę są problemy ze znalezieniem, to Tobie i wszystkim innym osobom chcącym się ze mną kontaktować zapodam linka bezpośredniego: www.masa.waw.pl/kontakt.htm Od razu mówię, że podobnie jak Olek i Skeler nie odpowiadam na 'cześć', 'elo' itp, a 'poklikash', 'jesteś tam' mogą spowodować dodanie do listy zablokowanych. Cenię sobie czas, więc proszę o pisanie OD RAZU o co chodzi i pozwalające chociaż z grubsza zgadnąć z kim gadam np: "Cześć, tu Marek, gadaliśmy na ostatniej Masie, możesz mi przesłać te plany, o których gadaliśmy". Z góry dziękuję za współpracę i naprawdę zachęcam do kontaktu ;-) > Poza tym musisz obejrzeć co to zebrałem bo to fachowa > literatura z wnioskami których możesz nie znać. Chętnie spojrzę, choć szczerze mówiąc już mi uleciało z pamięci, o czym wtedy gadaliśmy ;-) Link Zgłoś
skeler Re: FAQ! 10.10.05, 00:06 widze, ze ten watek utrzymuje sie na wierzchu dosyc dlugo, wiec musi tu byc duze zainteresowanie polityka ;-) wiec moze upolityzujemy troche Mase? mozna by np. pozakladac kola roznych parti wewnatrz struktur Masy (wiem, ze statuty niektorych partii na to pozwalaja) - zanim to ktos skrytykuje, to niech sie zastanowi jakie by to przynioslo korzysci - lepszy kontakt z politykami, udzial w polityce od wewnatrz i mozliwosc wplywania na niektore sprawy, itd...; mozna by tez uruchomic np. masowy barometr polityczny i prezentowac na glownej stronie Masy logo partii ktora aktualnie robi najwiecej dla rowerow; mozna tez podejmowac inne akcje polityczne przy wykorzystaniu sily jaka posiada Masa ;-) Link Zgłoś
arteq Re: FAQ! 10.10.05, 00:30 > mozna by tez uruchomic np. masowy barometr polityczny i prezentowac na glownej > stronie Masy logo partii ktora aktualnie robi najwiecej dla rowerow; Wystarczyło by pokazywać logo partii, która COKOLWIEK robi dla rowerów. Prawdopodobnie wynik byłby tożsamy się z proponowanym przez Ciebie 'najwięcej' ;-) Link Zgłoś
roborobi Re: FAQ! 10.10.05, 00:30 Witam Jeżeli ma to służyć kampani do następnych wyborów i stworzeniu własnego ugrupowania, to jestem za!!! Pozdrawiam, Robert Link Zgłoś
light_trance Re: FAQ! 10.10.05, 16:17 O tak! Wciągnijmy mase do polityki zupełnie! Niech już budują w urzędach duzo stojaków ]:-> Trzeba złożyć zamówienie na 2000 trąbek w kształcie kaczek! BTW. Muszę zlepperować swój rower, bo mi się sztyca rozwala, ech... Link Zgłoś
roweroraffi Re: FAQ! 10.10.05, 16:52 light_trance napisał: > Trzeba złożyć zamówienie na 2000 trąbek w kształcie kaczek! Taką trąbkę sam bym sobie z chęcią sprawił (choć pewnie tak jak pingwiny przeraźliwe byłyby wbrew Prawu i Sprawiedliwości ;-). Taka kaczka byłaby świetnym elementem niejednej akcji radykalnej. Już kiedyś obił mi się o uszy pomysł akcji medialnej z podobnym kaczym gadżetem ;-) Szczegółów nie podam, bo pomysł jest na tyle fajny, że może sobie jeszcze o nim przypomnimy kiedyś :-) Link Zgłoś
sebias Re: FAQ! 10.10.05, 21:59 Witam! roweroraffi napisał: > Taką trąbkę sam bym sobie z chęcią sprawił (choć pewnie tak jak pingwiny > przeraźliwe byłyby wbrew Prawu i Sprawiedliwości ;-). Kaczek PO nie da, bo przegrała wybory parlamentarne więc może PiSda. <rotfl> Link Zgłoś