Dodaj do ulubionych

Do mama.rozy

26.01.11, 17:38
Cześć dzielna kobieto.Jestem tu z z Wami dłuższy czas i w końcu postanowiłam napisać do Ciebie.Pracowałaś kiedyś w hospicjum,napisz mi proszę coś więcej.Czy każdy może do tej wspaniałej grupy bez kierunkowego wykształcenia,jako wolontariusz.Czy są jakieś kryteria.Mam trochę wolnego czasu,może mogłabym jakoś pomóc.Mój Tatuń całe swoje życie pomagał innym,myślę że byłby ze mnie dumny,jakbym poszła jego śladem.Czekam na odpowiedź.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • mama.rozy Re: Do mama.rozy 26.01.11, 18:39
      pracowałam w hospicjum w Krakowie
      akurat w tej placówce jest duża potrzeba wolontariuszy-przechodzą odpowiednie szkolenie,zeby mniej więcej wiedzieli w co sie pakują;)ale i tak prawdziwa szkoła życia zaczyna się potem:)
      jeśli jesteś z Krakowa,spokojnie możesz tam zadzwonic i zapytac
      tu masz link
      www.hospicjum.krakow.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=26&Itemid=45
      jeśli jesteś z innego miasta,to tak szczegółowo nie poradzę,ale w internecie znajdziesz na pewno jakieś informacje
      wolontariuszem może byc każdy,jak najbardziej.i -przynajmniej u nas-nie trzeba było byc przy chorych(niektórzy nie radzili sobie z ich widokiem),można było pomagac w kuchni,pralni,ogrodzie.pracy zawsze jest dużo:)
      myślę,że każda taka placówka potrzebuje wsparcia wolontariuszy
      powodzenia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka