Dodaj do ulubionych

Pomóżcie chorej Amazonce!

04.06.11, 11:38
Renatka jest moją przyjaciółką. Obie zachorowałyśmy na raka piersi. U mnie jest remisja już 8 lat, a Ona od 6 lat walczy. Poczytajcie, proszę!
www.blogiemwraka.blogspot.com/
Każda złotówka ma znaczenie...Może uratować Jej życie...
Obserwuj wątek
    • ela38 Re: Pomóżcie chorej Amazonce! 07.06.11, 10:21
      Al_la, mam ogromną prośbę. Zapytałam już o to Renatę na jej blogu (wysłałam mail), ale bardzo zależy mi na czasie i pomyślałam, że zapytam jeszcze Ciebie. Czy wiesz może, jak Renata nawiązała kontakt z lekarzami z Chin? Pytam z powodu mojej przyjaciółki, która ma rozległe przerzuty po raku jajnika, tu już jej nie chcą leczyć i jedyna nadzieja w leczeniu poza granicami. Jeśli wolisz, odopwiedz na maila gazetowego.
      Bardzo Ci dziękuję, Ela
      PS Oczywiście pomogę Renacie. Mocno Was obie ściskam.
      • osmanthus Re: Pomóżcie chorej Amazonce! 07.06.11, 12:47
        Oile wiem to kontakt z lekarzami odbywa sie za posrednictwem mieszkajacego w Chinach Dunczyka. Oczywiscie nie jest to dzilalnosc charytatywna. On z tego zyje.
        • ela38 Re: Pomóżcie chorej Amazonce! 07.06.11, 13:29
          Dzięki. Będę szukać. Przy okazji zauważyłam, że Renata na swoim blogu podaje linki na ten temat. Wcześniej ich nie dostrzegłam.
          • al_la56 Re: Pomóżcie chorej Amazonce! 07.06.11, 20:09
            Myślę, ze już sobie poradziłaś :)
            Pozdrawiam.
            • ela38 Re: Pomóżcie chorej Amazonce! 09.06.11, 12:29
              Tak, dzięki, dostałam też kontakt do tego Duńczyka, który pośredniczy:) Mam nadzieję, że się szybko odezwie, bo pewnie cała procedura trwa. A my nie mamy czasu...:( Macie jakieś doświadczenia w tym zakresie?
              • al_la56 Re: Pomóżcie chorej Amazonce! 09.06.11, 13:03
                Niestety, nie mamy doświadczenia :)
    • al_la56 Re: Pomóżcie chorej Amazonce! 09.06.11, 13:59
      My, amazonki z forum zorganizowałyśmy aukcję na Allegro, z której całkowity dochód będzie przeznaczony na pomoc dla Renatki.
      Zajrzyjcie, może coś Wam się spodoba i w ten sposób pomożecie naszej koleżance!
      Na dole strony są linki do wszystkich aukcji harcczat.pl/renata.html
      • snopy3 Re: Pomóżcie chorej Amazonce! 15.06.11, 00:00
        Witajcie,
        Chiny sa bardzo daleko, a moze poszukac czegos w niemczech? Oni maja jedna z lepszych sluzb zdrowia, a sa tuz za granica, no i moze da sie to zrobic bez posrednictwa, za ktore tak jak pisaliscie - trzeba placic (osobiscie jestem strasznie nieufny w takich sprawach). Ja sam i moja mama wyjechalismy na operacje do do Monachium. Jestem bardzo z tego zadowolony. Mamie kazali u nas wycinac trzustke, a tam - wystarczyla jedna operacja (na szczescie nie chodzilo o nowotwor ale o kamien w przewodzie). Polecam tutaj: www.klinikum-muenchen.de/kliniken-zentren/schwabing/, wystarcz przeszukac ktory z ich szpitali ma oddzial ktory zajmuje sie nasza chora i tam po prostu zadzwonic - wiekszosc lekarzy mowi po angielsku, z doswiadczenia wiem, ze za konsultacje nie chca pieniedzy (ciesza sie, ze ktos z tak daleka, chce pytac ich o opinie/rade). Naprawde polecam.

Snopy
        • al_la56 Re: Pomóżcie chorej Amazonce! 15.06.11, 00:13
          Snopy, na całym świecie stosują na raka piersi takie samo leczenie, jak u nas w kraju. Tylko te leki, które tam są w standardzie, u nas muszą zostać zatwierdzone przez NFZ. Renatka informowała się, co może dostać w Niemczech. i nic poza tym, co dostawała w Polsce. Tam też podobno leczyła się chora na raka piersi aktorka G. Kownacka.
          • gontcha Re: Pomóżcie chorej Amazonce! 15.06.11, 00:25
            W wielu europejskich ośrodkach (w Polsce też) oprócz tego co się standardowo stosuje są przeprowadzane badania kliniczne nowych leków (zmodyfikowanych schematów leczenia też). Jednym z lepszych ośrodków jest IGR w Paryżu - może tam warto też zasięgnąć porady, z tego co wiem to konsultacja u nich to koszt ok. 40 euro.

al_la56 napisała:

> Snopy, na całym świecie stosują na raka piersi takie samo leczenie, jak u nas w
            > kraju. Tylko te leki, które tam są w standardzie, u nas muszą zostać zatwierdz
            > one przez NFZ. Renatka informowała się, co może dostać w Niemczech. i nic poza
            > tym, co dostawała w Polsce. Tam też podobno leczyła się chora na raka piersi ak
            > torka G. Kownacka.
            >

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka