Dodaj do ulubionych

wynik badania- prosba

24.04.13, 08:13
Dzien dobry . Syn odebral dzisiaj wynik badania mojego taty (tata mial 4 lata temu raka jelita grubego, guz został usunięty, żadnych dodatkowych terapii nie było)
Wynik jest taki:
"Fragment błony śluzowej jelita cienkiego. W podscielisku obecna grudka chłonna z poszerzonym centrum rozmnażania (zmiany reaktywne)"

Co to oznacza? Zanim tato trafi do lekarza, to ja umre z nerwow... Rok temu na raka pluc zmarla moja matka...
prosze o pomoc
Obserwuj wątek
    • mama.rozy Re: wynik badania- prosba 24.04.13, 14:22
      a dlaczego było robione badanie?coś się dzieje?
      bo coś tam się dzieje-tylko trzeba sprawdzic ,co.to było usg?a macie skierowanie na biopsję?
      • alina66 Re: wynik badania- prosba 24.04.13, 14:40
        Badanie było robione jako kontrola.
        Byla robiona kolonoskopia, nie było USG.
        Skierowania nie ma na razie zadnego, tato dostał tylko ten wynik (odebrał go dla niego mój syn) i nie ma na nim absolutnie nic więcej (mam skan przed oczyma).
        Jest napisane: rozpoznanie kliniczne: polip kątnicy i dalej: badanie mikroskopowe i to co napisalam w pierwszym poście.

To wygląda tak, że ja mieszkam zagranicą, mój syn mieszka w Poznaniu, w Poznaniu tato był 4 lata temu operowany i tam jeździ na kontrole, ale mieszka gdzie indziej.
        Mój tato ma bardzo znaczny niedosłuch, trudno jest mu sie porozumiec przez telefon, poza tym ma 75 lat... i jest trochę bezradny w takich sytuacjach.

Pojadę do Polski w piątek, dopytam, co i kto mu powiedział....
        • mama.rozy Re: wynik badania- prosba 24.04.13, 19:00
          czyli bardzo utrudniona sprawa,współczuję
          jak to była kolonoskopie,to chyba pobrali wycinek hist-pat?czy nie?spróbuj się zorientowac
          leczył się na Garbarach?
          • paulag24 Re: wynik badania- prosba 24.04.13, 22:47
            Zapytaj na www.forum-onkologiczne.com.pl, tam napewno uzyskasz odpowiedz, życzę spokoju ducha i pozytywnego myślenia:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka