darika7 szukam onkologa w warszawie 06.03.07, 11:45 moja mama ma raka piersi. szukam dobrego onkologa w warszawie.wybieram sie na konsultacje do PFESO, ale nie wiem do kogo. Zastanawiam sie nad dr Nagadowską i dr Mentrakiem. Czy ktos leczył się u nich? Odpowiedz Link
weteranka Re: szukam onkologa w warszawie 08.03.07, 22:04 Polecam dr. Roberta Chmielewskiego. Przyjmuje w PFESO,jest swietnym specjalista zatrudnionym w CO na Ursynowie.. Informacje o Nim znajdziesz na stronie Fundacji. Operowal mnie w ubieglym roku. Leczenie trwa... Na razie nad stanem mego zdrowia czuwa chemioterapeutka, potem bedzie mnie mial pod opieka sympatyczny, rzeczowy radioterapeuta...Wiem, ze dr R. Chmielewski jest w zespole decydujacym o procesie mojej terapii.Wiem tez, ze juz po jej zakonczeniu, bede konsultowac swoj stan zdrowia nie tylko ze swietna pania dr, ktorej ufam, ale tez w Fundacji wlasnie z "moim" chirurgiem.Zanim zostalam Jego pacjentka, zebralam informacje o warszawskich onkologach wsrod znajomych, ktore przezyly juz to, co dopiero bylo przede mna...Nastepnie konsultowalam to z lekarzami z rodziny, tez onkologami, tyle ze w innych miastach...Bralam pod uwage kilku lekarzy, m.in.tych, ktorych wymienilas. Na pewno wszyscy niezli. Zadecydowalo pierwsze wrazenie. Zaufalam intuicji. Ktos okazal sie dla mnie zbyt impulsywny, inny za duzo obiecywal, nastepny byl hurrra optymista...Wybor padl na dr. R. Chmielewskiego.Spokojnego, oszczednego w slowach, z rekoma budzacymi zaufanie. Mam nadzieje, ze udalo Mu sie wydlubac ze mnie to, co powinno byc unicestwione.Reszta w rekach losu! Jestem dobrej mysli...Znam wiele pacjentek dr. R. Chmielewskiego. Wszystkie chwala Go za cieplo, takt, kulture, zyczliwosc i , co wazne, rozpoznawanie wszystkich pacjentek. Wystukaj na klawiaturze jego nazwisko, a na pewno znajdziesz w necie wiele ciekawych informacji o tym chirurgu! Marze o wnuku. Jesli pojawi sie na tym swiecie, to chcialabym, by na drugie imie mial Robert.Tylko w ten sposob bede mogla podziekowac czlowiekowi, ktory pomogl mi przetrwac traume zostania pacjentka onkologiczna. Odpowiedz Link
kkkatiuszka poszukuję skutecznego onkologa-KRAKÓW 13.03.07, 00:19 kkkatiuszka napisała: Witajcie, poszukuje skutecznego okologa w Krakowie specjalizujacego się w nowot worach kości, bardzo proszę o namiary....A może ktoś leczył się u prof. Marka P awlickiego i może podzielić się swoimi doswiadczeniami... dziękuję za info... Odpowiedz Link
mloda_mloda Re: poszukuję skutecznego onkologa-KRAKÓW 28.06.07, 03:27 Czy znasz jakiegos specjaliste od raka kosci? Odpowiedz Link
karcia102 Re: Lista Dobrych Onkologów 13.03.07, 10:23 Mój mąż leczy się u prof. Pawlickiego od ponad pół roku, z tego co wiem to bardzo dobry i ceniony specjalista wielu osobom już pomógł. Przyjmuje prywatnie w Krakowskim Centrum Medycznym ul.Kopernika 32, w poniedziałek od 16. Odpowiedz Link
merosia Re: Lista Dobrych Onkologów 17.03.07, 22:46 dr Wiesław Lasota - z-ca ordynatora w Klinice Nowotworów Płuc i Klatki Piersiowej CO Warszawa - jest nie tylko świetnym fachowcem, ale także wspaniałym człowiekiem. Nie skreśla pacjentów nawet tych, którzy mają b. złe rokowania. Nie przyjmuje chyba prywatnie, ale nie ma problemu, żeby skonsultować się z nim na oddziale lub w przychodni CO. Odpowiedz Link
b_a_l_b_i_n_k_a Dr Lasota - nowotwory pluc - Warszawa 17.07.07, 09:40 Dr Wiesław Lasota - telefon do gab. na oddziale w CO (22)5462758 (najlepiej dzwonić do 10.00 lub po południu), w czwartki doktor jest w przychodni do 15.00 tel. do jego gab. w przychodni (22)5462326. Odpowiedz Link
polyanna123 Warszawa - dobry onkoog,rak woreczka ż. z przerzut 21.03.07, 10:27 Znacie może specjalistę od nowotworów przewodu pokarmowego a dokładnie woreczka żółciowego, potrzebuję pilnie namiarów na kompetentnego i skutecznego lekarza, najlepiej na takiego, który przeprowadza termoablację. Mój dziadzius ma własnie to schorzenie, wykryto u niego nowotwór woreczka z przerzutami, lekarze wykluczyli chemię i radioterapię, bo miał zawał i koronografie, boja się, że serce nie wytrzyma, a ja jakoś musze mu pomóc! Bardzo prosze o odzew. Odpowiedz Link
emgoro Re: Warszawa - dobry onkoog,rak woreczka ż. z prz 21.03.07, 22:27 W tej sprawie polecam kontakt z tą Kliniką a dokładnie z dr Dariuszem Zadrożnym więcej na www.spsk1.pl/content/view/134/47/ pozdrawiam Robert Odpowiedz Link
mwari Glejaki 21.03.07, 14:15 prosze o pomoc - szukam lekarza, który specjalizuje sie w leczeniu glejaków. Z góry dziekuję Odpowiedz Link
monika-moni22 Re: Glejaki 13.01.08, 21:27 Przy glejaku trzeba szybko reagować bo szybko się powieksza. W centrum onkologii w Warszawie na Ursynowie sa dobrzy lekarze, mna opiekował się dr. Paweł Nauman. Jest chirurgiem, spoko gość,przyjmuje na I pietrze. Moge podać numer i tp ale z doświadczenia wiem ze najlepiej osobiscie choremu sie stawic, bo inaczej nie wiem czy łatwo sie tam dostać. A czy jest dobry??? ŻYJE :)) więc chyba jest skuteczny... W razie szczegółowych pytań proszę pisać : monika-moni22@gazeta.pl Odpowiedz Link
madrek76 Re: Lista Dobrych Onkologów 29.03.07, 00:48 Miesiac temu u taty wykryto guza w zoładku,potem wycinki i badanie histopatologiczne wykazało ze to rak. Oswoilismy sie w zmysla ze trzeba usunac żołądek.Wyznaczono termin operacji i w dniu operacji dowiedziałam sie jeszcze gorszej prawdy, ze guz jest wielkosci piesci nieoperowalny, ze uciska trzon i nie da sie juz tego usunac, a prof. prowadzacy zastanawia sie nad chemia ale mówi ze marne z niej efekty moga byc...usłyszałam wiec wyrok i nie wiem skad wezme siły by wspierac tate wiedzac ze kazdy dzien, kazda noc moze byc ostatnia...ale jak mawiaja nadzieja umeira ostatnia, jak juz dostane wypis i dokumentacje to pojde na konsultacje na Hirszfelda, bo był operowany na Skłodowskiej we Wrocławiu. Wyniki wciaz ma dobre, ale ten rak bedzie niszczył go dalej...załozyli tacie przetoke,by jak guz zablokuje zoładek,karmic go dojelitowo...ale to juz koszmar i nie chce o tym myslec... CZY MOZE KTOS Z PANSTWA ZNA TAKI PRZYPADEK I UMIE MI COS PODPOWIEDZIEC...podac jakies namiary na dobrego onkologa w Poznaniu, Krakowie, Gliwicach, Bydgoszczy czy stolicy??? Bo to jak zwykle gra z czasem a wiec bede wdzieczna za jakies kontakty!!! Odpowiedz Link
janna50 Re: Lista Dobrych Onkologów 21.04.07, 18:13 Lublin. doktor Barbara Madej jest lekarzem, która mi pomógła, a trafiłam do niej jako do czwartego lekarza. Nie będę pisała kto był przed nią, ale to niebo a ziemia. Nie spotkałam się z takim podejściem do pacjenta. Przy niej czułam się bezpieczna i uwierzyłam, że mam szanse. Przyjmuje, bada, diagnozuje i sama leczy to znaczy się operuje. Po operacji też się zajmie. Wiem, że przyjmuje w szpitalu i w przychodni, ale najszybciej to przez gabinet prywatny bo czekałam tylko tydzień. Ale wiem ze jezeli ktos z niepokojącym rozpoznaniem to przyjmuie bez kolejki. Janka. Odpowiedz Link
elapilar001 Re: Lista Dobrych Onkologów 11.09.08, 11:09 przyjmuje jeszcze na NFZ Lublin, Szwajcarska 7 (Czechów) i ja przeszłam prawie po 10-ciu latach i przychylam sie do Pani opinii Odpowiedz Link
cinderella11 Kraków 09.05.07, 21:21 Kto cos wie o dr. Koisie lub Karolewskim z Krakowa. A może znacie dobrego specjalistę?? Odpowiedz Link
jedruch Re: Kraków 09.05.07, 22:33 Obaj to bardzo dobrzy gonekolodzy-onkolodzy. Centrum Onkologii, Garncarska 11. Prawdopodobnie ze względu na przerzuty do sieci (czytałem Twój post) skończy się chemioterapią. Summa summarum - trzeba się skonsultować. Odpowiedz Link
chlopak1988 Re: Kraków 24.05.07, 22:46 Jest wskazana operacja guza przysadki. Prosze o namiar dobrego specjalisty, onkologa-neurochirurga z Warszawy. Prosze o pomoc. Sprawa pilna. Odpowiedz Link
brucha Re: Kraków 25.05.07, 13:45 coś takiego jak neurochirurg onkolog to chyba w Polsce trudno będzie znaleźć. z mojego dowiadczenia wynika, ze jesli chodzi o guzy OUN zdecydowanie lepiej znają sie na tym neurochirurdzy i takowego szukaj. w warszawie guru od neurochirurgii to prof Podgórski z Szaserów. nie jest onkologiem, ale w tym szpitalu onkologię mają na bdb poziomie, więc pomoc onkologiczna te pewnie się znajdzie. w CO warszawa jest neurochirurgia, jest to dość młody oddział i nie ma jeszcze renomy niektórych klinik neurochirurgicznych, ale robią dobre wrażenie. może zajrzyj na konsultacje? mnie potraktowali po ludzku, porozmawiali, powiedzieli co i jak, termin operacji był szybki, oddział robi dobre wrażenie (czysto spokojnie etc). dobrych neurochirurgów mają jescze u prof Ząbka w szpitalu Bródnowskim, ale sama tam nie byłam więc to wiadomość z drugiej ręki. mam doświadczenie tylko z glejakami i takim specem od glejaków podobno jest dr Miszczyk z CO gliwice. sprawdź, może przysadką tez się zajmuje. kontakty do tych lekarzy znajdziesz jak przeszukasz forum glejak.pl - tam były kilkakrotnie podawane. Odpowiedz Link
brucha Re: Kraków 25.05.07, 13:59 Miszczyk: www.io.gliwice.pl/szukaj.php?szukaj=Miszczyk Podgórski: www.cskwam.mil.pl/index.php?t1=struktura&t2=cskmon&t3=k19 www.luxmed.com.pl przychodnia na Garwolińskiej tel. 610 75 35, przyjmuje wt, czw. przychodnia na Waliców 620 110 17, 624 06 47, 624 65 05. Ząbek, Górski z bródnowskiego: www.enel.pl/home.asp www.szpital-brodnowski.waw.pl/str/oddzial08.htm CO Warszawa: www.coi.waw.pl - szefem neurochirurgii był dr Bonicki, tel. 546-29-59, całkiem normalny człowiek, w przeciwieństwie do paru innych z CO na Ursynowie. Odpowiedz Link
suu Re: Lista Dobrych Onkologów 29.05.07, 19:19 Witajcie, Proszę o pomoc w znalezieniu kontaktu z dobrym onkologiem-laryngologiem (szyja, uszy) w Warszawie. Jesteśmy (chodzi o moją mamę) po konsultacji u dr Grabowskiego z CO na Ursynowie. Może znacie innych, godnych polecenia lekarzy? Próbuję się rownież umówić na wizytę u dr Luboińskiego ale nikt nie odpowiada na telefony:/ Czy ktos leczył się u tych lekarzy? Bardzo proszę o odpowiedz. Odpowiedz Link
brydza1 Re: Lista Dobrych Onkologów 29.05.07, 21:25 suu napisała: A co twojej mamie jest? Od jutra moja znajoma bedzie na onkologii na ursynowei operacja glwy i uszu. A jaki jest ten Grabowski? Jak Wam sie z nim rozmawialo??? Boje sie bardzo o moja znajoma bedzie miala radykalna operacje usunieca raka w uchu i w glowie.. > Witajcie, > Proszę o pomoc w znalezieniu kontaktu z dobrym onkologiem-laryngologiem (szyja, > > uszy) w Warszawie. Jesteśmy (chodzi o moją mamę) po konsultacji u dr > Grabowskiego z CO na Ursynowie. Może znacie innych, godnych polecenia lekarzy? > Próbuję się rownież umówić na wizytę u dr Luboińskiego ale nikt nie odpowiada > na telefony:/ Czy ktos leczył się u tych lekarzy? Bardzo proszę o odpowiedz. Odpowiedz Link
suu Re: Lista Dobrych Onkologów 30.05.07, 00:37 Rozmawiało się nam bardzo dobrze. Jest bardzo życzliwy dla pacjenta, odpowiada na wszystkie pytania. Ogólnie, odniosłam dobre wrażenie. Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link
dorotkabp ONKOLOG-PRZERZUTY DO KOŚCI-PO RAKU PIERSI 27.07.07, 15:28 PILNIE POSZUKUJĘ ONKOLOGA ZAJMUJĄCEGO SIĘ PRZERZUTAMI DO KOŚCI W RAKU PIERSI. BARDZO DZIĘKUJĘ ZA POMOC. Odpowiedz Link
skibka4 Re: ONKOLOG-PRZERZUTY DO KOŚCI-PO RAKU PIERSI 01.08.07, 07:46 Witam :-) Możesz spróbować w Szpitalu urazowym w Piekarach Śląskich. Mają tam oddział onkologii kości, ja tam zawiozłam swoją mamę. Na razie miała pobrany wycinek i czekamy na wyniki. Czy coś pomogą?? ,,,,,, nie wiem :-( Lekarze przyjmują w przychodni w każdy wtorek od 9 do 14. Znajdź sobie w internecie ten szpital, wszystko jest opisane. Pozdrawiam Monika Odpowiedz Link
dorotkabp Re: ONKOLOG-PRZERZUTY DO KOŚCI-PO RAKU PIERSI 08.08.07, 10:15 Witam. Dziękuję za radę. Wycinek?? Jak to wycinek jeśli to kości?? Co dolego Twojej mamie. Pisz tu albo na dorotkabp@o2.pl Odpowiedz Link
gosia260 Re: Lista Dobrych Onkologów 28.07.07, 23:50 Kraków- czy ktoś zna dobrego onkologa chirurga, który zajmuje się nowotworami wątroby z przerzutami? Odpowiedz Link
monique_1 Kraków/Rzeszów specjalista poszukiwany - Rak płuc 30.07.07, 15:51 Witam, tato mojego kolegi choruje na raka płuc. Kilka lat temu miał wycięty jeden płat płuca i stwierdzono, ze guz był niezłośliwy. Niestety teraz ma powiększone węzły chłonne i juz wiadomo, że to nowotwór. Nie ma tylko wyników biopsji. Mam olbrzymia prośbę o namiar na godnego polecenia onkologa specjalizującego się w nowotworach płuc z Krakowa a jeszcze lepiej Rzeszowa. Pozdrawiam M. Odpowiedz Link
devilyn Re: Lista Dobrych Onkologów 08.08.07, 09:39 jako pacjentka onkologiczna zdecydowanie polecam prof. Izabella Rzepka-Górska, szefowa kliniki ginekologii i onkologii operacyjnej kobiet i dziewcząt, dr. kośmider no i oczywiście genetyk prof. Lubiński zna sie na tym co robi. Gorąco polecam. Odpowiedz Link
asieczek-79 Re: czerniak Lublin 23.08.07, 11:24 Polecam dr. Sołowieja - chirurg onkolog. Szukam onkologa który by poprowadził dalsze leczenie. Odpowiedz Link
kk-82 Re: Lista Dobrych Onkologów 15.08.07, 15:41 Szukam dobrego,sprawdzonego ginekologa-onkologa w Opolu. Moze byc kobieta, bez znaczenia.. Najwazniejsze by miala odpowiednie podejscie do pancjenta i odpowiadala na pytania. Odpowiedz Link
devilyn Re: Lista Dobrych Onkologów SZCZECIN 24.08.07, 18:51 zapomnialam dopisac ze chodzilo mi o szczecin, prof. Izabella Rzepka- Górska kierownik klinikii i katedry ginekologii i onkologii operacyjnej kobiet i dziewczat (choc zajmuje sie rowniez nowotorami u o zgrozo noworodkow plci zenskiej, sama bedac kiedys na oddziale jak zobaczylam 3miesieczna dziewuszke bliska bylam rezygnacji z operacji) onkolog-ginekolog dr n med Maria Kośmider no i oczywiscie prof Lubiński i jego świta. Szpital na pomorzanach Odpowiedz Link
kitty81 Re: Lista Dobrych Onkologów SZCZECIN 23.09.07, 18:21 witam, czy możesz mi napisać, gdzie przyjmuje dr Kośmider, jestem po raku sutka i szukam dobrego ginekologa onkologa, będę wdzięczna za odpowiedz pozdrawiam k Odpowiedz Link
emgoro Re: Lista Dobrych Onkologów SZCZECIN 24.09.07, 09:42 Dr Maria Kośmider przyjmuje codziennie w szpitalu na Pomorzanach w Przychodni przyszpitalnej na parterze w budynku Klinik Ginekologiczno-Położniczych (wejście od ulicy Św. Józefa) tel. 91 466 13 40. Przyjmuje też prywatnie we wtorki, środy i piątki od godz. 16 do 18 bez rejestracji na Pl. Lotników 1 /1, tel. 091 488 45 66(wejście od podwórza od ulicy Mazowieckiej). Odpowiedz Link
kitty81 Re: Lista Dobrych Onkologów SZCZECIN 26.09.07, 12:09 dziękuję bardzo!!!!! Pozdrawiam k Odpowiedz Link
halas1961 Re: Lista Dobrych Onkologów SZCZECIN 02.07.08, 22:08 A w szpitalu na Golecinie najlepszym onkologiem, jesli masz juz brac chemie jest chemioterapeuta onkolog dr. Foszczyńska - Kłoda.czlowiek wielkiego serca zawsze ma czas dla swoich pacjentow. Podczas choroby mojej zmarlej 3 maja corci byla dla nas wielkim oparciem i dobrym duchem. Odpowiedz Link
wanren123 Re: Lista Dobrych Onkologów SZCZECIN 08.04.13, 14:48 MAM MIEC RADIOTERAPIE I CHEMIOTERAPIE mozesz mi polecic dobrych lekarzy pilnie Odpowiedz Link
margosia.2 Re: Lista Dobrych Onkologów 03.09.07, 13:44 Witam.Bardzo proszę o podanie namiarów na dobrego onkologa z okolic Katowic.Chodzi o raka jajnika. Odpowiedz Link
margosia.2 OKOLICE KATOWIC DO KOGO SIĘ UDAĆ 03.09.07, 19:55 Bardzo proszę o podanie namiarów na dobrego onkologa z okolic Katowic.Chodzi o raka jajnika. Odpowiedz Link
kk-82 Re: Lista Dobrych Onkologów-Opole lub Wrocław 06.09.07, 17:00 Tak jak w temacie! Szukam (dość pilnie) lekarza ginekologa-onkologa w Opolu lub we Wrocławiu. Odpowiedz Link
snow22 Re: Lista Dobrych Onkologów-Opole lub Wrocław 06.09.07, 20:45 Mam namiary na doktor Kamilę Czerw-Głąb, jest chyba szefową na onkologii ginekologicznej w Opolu, ale nie jestem pewna. Nie wiem też jakim jest lekarzem. Kontakt uzyskałam przy okazji innych spraw... Telefon do instytutu: 077 4416079, 077 4416082. Proszę spróbować dzwonić między 13.00 a 14.00, ale może w innych godzinach również. Nie wiem czy przyjmuje prywatnie. Pozdrawiam... Odpowiedz Link
gontcha Re: Lista Dobrych Onkologów-Opole lub Wrocław 07.09.07, 00:31 Z Wrocławia to w DCO kobitki polecają z ginekologii onkologicznej albo dr. Danutę Adamek (z-ca ordynatora), albo dr. Magdalenę Hirowską - Tracz. Ja ich nie znam, ale słyszałam dobre opinie od pacjentek. Osobiście zaś odradzam dr. Łaszcz (jak tam jeszcze pracuje) - okropna i niemiła. Odpowiedz Link
kk-82 Re: Lista Dobrych Onkologów-Opole lub Wrocław 07.09.07, 07:59 Dziękuję. A czy dr.M.Hirowska-Tracz przyjmuje też prywatnie? Odpowiedz Link
emil-leczka Wrocław 13.09.07, 12:41 Czy zna ktoś doktora Czernika z Wrocławia? Skierowano nas do niego w szpitalu w sprawie guza wątroby? Odpowiedz Link
akado KATOWICE / CHORZÓW- POSZUKUJĘ ONKOLOGA! 19.09.07, 19:35 Chodzi o raka płuc proszę o jakieś namiary na dobrego specjalistę!!! Odpowiedz Link
joasia2106 Re: KATOWICE / CHORZÓW- POSZUKUJĘ ONKOLOGA! 20.09.07, 13:36 Moja mama leczy się w Katowicach szpital im. Stanisława Leszczyńskiego na ul.Raciborskiej przychodnia jest obok ul.kozielska . Chodzimy do doktora Kwiatkowskiego.Polecam.Mama również choruje na raka płuc(drobnokomórkowy). Odpowiedz Link
juzziss Re: KATOWICE / CHORZÓW- POSZUKUJĘ ONKOLOGA! 10.02.08, 13:40 mam pytanie odnośnie dr. Kozielskiego z katowic-ze szpitala im.Leszczyńskiego.czy on przyjmuje prywatnie?Jak sie do niego dostac? Mój teśc ma raka płuc,ale badania miał robione w szpitalu miejskim,chcielibysmy sie dostac do jakiegoś dobrego onkologa.Jestesmy z Chorzowa. Czy u Twojej mamy leczenie przynosi skutek? Joasiu-bardzo proszę o odpowiedz! Odpowiedz Link
joasia2106 Re: KATOWICE / CHORZÓW- POSZUKUJĘ ONKOLOGA! 10.02.08, 17:59 Moja mama leczy się u doktora Kwiatkowskiego,ktory przyjmuje w przychodni przyszpitalnej lub na radiologii.Jesteśmy bardzo zadowolone.U nas świetnie:).W maju minie dwa lata od diagnozy(rak drobnokomórkowy)co trzy miesiące kontrole narazie nie ma zmian nowotworowych:) oby tak zostało!!! Odpowiedz Link
kagrami Re: KATOWICE / CHORZÓW- POSZUKUJĘ ONKOLOGA! 14.07.08, 20:40 A czy można sobie wybrac lekarza, jeżeli moja mama jest teraz (od dziś) na tym oddziale? Wiem, że ma ja prowadzić jakaś pani doktor. Odpowiedz Link
anuskob Re: KATOWICE / CHORZÓW- POSZUKUJĘ ONKOLOGA! 05.10.08, 19:17 Bardzo miło to uslyszeć :) Mój tata ma po siedmiu latach przerzuty z raka nerki do płuc. Nie możemy w to uwierzyć. Jedna wielka rozpacz. Czy mogłabym się z Toba skontaktować. Czy możesz dać namiary na siebie i na lekarza Kwiatkowskiego. Będę bardzo wdzięczna za pomoc. Pozdrawiam Odpowiedz Link
ewelka1308 Re: Lista Dobrych Onkologów Warszawa 24.09.07, 08:30 Bardzo polecam prof. Andrzeja Szawłowskiego (obecnie jest również krajowym konsultantem w dziedzinie chirurgii onkologicznej).Prof zajmuje się nowotworami górnego odcinka przewodu pokarmowego, jest kierownikiem takiego oddziału w Centrum na Onkologii.Pierwszy kontakt polecam w Fundacji PFESO na Nowogrodzkiej-to bardzo ułatwia sprawę;podobno łatwiej dostać się później do szpitala. Prof jest dość młodym(ważne, bo bardzo długo widzi szanse na leczenie; nie obiecuje dużo,ale też nie odsyła z kwitkiem)dość miłym człowiekiem.W razie pytań,proszę pisać. Odpowiedz Link
ajka100 Nowotwór jelita grubego Warszawa 14.01.08, 16:28 Na podstawie doświadczeń dwóch b bliskich mi osób: Polecam dr. Nawrocki (Wawelska) Nie polecan dr. Szawłowski (CO) Może specjalista dobry ale obcowanie z nim to przykrość Odpowiedz Link
ewelka1308 Re: Lista Dobrych Onkologów-Warszawa raz jeszcze 27.09.07, 14:56 wspominałam już o prof. Szawłowskim. Zgodnie z tym, co niektórzy na forum piszą, prof. spóźnia się na wizyty w fundacji PFESO (co zreszta odczułam na własnej skórze). Ale nie zrażajcie się tym. Teraz już wiem, dlaczego się spóźnia, bo moja mama leżała na jego oddziale. We wtorki i czwartki prof jest na oddziale (poza tym jest chyba sporadycznie) i w te dni wykonuje operacje, uczestniczy w obchodach i chyba ustala dalszy program leczenia. Pewnego wtorku widziałam go w szpitalu na oddziale na Ursynowie jeszcze o 17.00, choć byłam umówiona na wizytę w Fundacji o 18.10. Może jest trochę "niedostępny" i szorstki, ale jednocześnie nie przekreśla od razu pacjenta. Nam powiedział, że nawet jeżeli w fundacji nie będzie już miejsca na wizytę (czasem można umówić się od razu a czasem trzeba czekać ponad tydzień), przyjmie nas dodatkowo, tylko mamy to powiedzieć w rejestracji (mama miała mieć ECPW na Brzeskiej i chodziło pilnie o jego wynik). Wizyta jest dość droga-200 zł, ale wiem że warto wydać te pieniądze, gdyż jeden lekarz z Wawelskiej odesłał moją mamę z kwitkiem i powiedział, żeby już nie przychodziła.A przecież trzeba pomóc pacjentowi nieuleczalnemu jakoś przetrwać. Odpowiedz Link
ajka100 Re: Lista Dobrych Onkologów-Warszawa raz jeszcze 15.11.07, 20:24 Ewelko tu się też musze ustosunkować (przechodzimy podobną drogę jak chodzi o lekarzy) Podobno jest to chirurg dobry, ale jego sposób obcowania z ludźmi - same negatywy . Odpowiedz Link
polimeraska Re: Lista Dobrych Onkologów-Warszawa raz jeszcze 17.11.07, 12:45 pan dr chyba kazdemu mowi to samo(przyjmuje wsyztskich w pfeso, nawet jelsi nie ma miesjca to jako ostatnich, doswiadczylam tego na sobie), poza tym liczylam czas wizyty, jest to 8MINUT! ja niczego konkretnego sie od niego nie dwoedzialam w sparwie taty, nie przeczytal zadnych wynikow, nie obejrzal zdjec, on daje tylko skierowanie do siebie na oddzial a wlasciwie do przyhodniw COI, gdzie raczej sie juz go nie zobaczy...i tyle z jego strony. poza tym wizyta juz kosztuje 250zl. Odpowiedz Link
dana2004 Re: Lista Dobrych Onkologów-Warszawa raz jeszcze 23.11.07, 13:29 A ja szukam kontaktu do onkologa zajmujacego się głową a ściślej mózgiem. Jeśli ktoś coś to czekam. Pozdrawiam Odpowiedz Link
polimeraska Re: Lista Dobrych Onkologów-Warszawa raz jeszcze 09.12.07, 20:02 prof. Trojanowski z Lublina, neurochirurg, operował mojego 26letniego brata, człowiek godny polecenia. Odpowiedz Link
krasowy28 Gliwice- nowotwory tarczycy 26.01.08, 15:08 wielu: doc. Roskosz, dr Wygoda, dr Jonak, dr Puch, dr Krajewska, dr Cieślik i reszta Odpowiedz Link
magnolia101 Re: Lista Dobrych Onkologów 31.03.08, 15:05 Szukam jakiegoś dobrego onkologa w Lublinie-guz jajnika z przerzutami na jelita i wątrobę. Odpowiedz Link
tatatadeusz Poznan-najlepszy onkolog chirurg 01.04.08, 14:54 prosze o pomoc w ustaleniu kontaktu z onkologiem chirurgiem ,sprawa bardzo pilna nie wiem gdzie sie zglosic ,do kogo ,,czy ktos zna prof.Murawe ? czy lepiej do kogos innego ?/? konieczna natychmiastowa operacja rak prostaty i zlosliwy rak jelita grubego Odpowiedz Link