Dodaj do ulubionych

proszę odpowiedzcie mi...

04.06.06, 18:13
w piątek miałam tel od mojej p.ginekolog ,która to poinformowała mnie ,że
wynik bad.histopatologicznego(wycinki szyjki macicy)jest zły.Kazała zgłosić
sie w poniedziałek.Nic wiecej nie chciała mi powiedzieć:(Miałam "
cudowny "weekend -twanie w niewiedzy jest gorsze niż najgorsza prawda.Proszę
powiedzcie czego mogę się jutro spodziewać?Czy zły wynik tego bad.zawsze
wskazyje na istnienie komórek nowotworowych???MUSZĘ SIĘ PRZYGOTOWAĆ.Proszę...
Obserwuj wątek
    • shadowland1 Re: proszę odpowiedzcie mi... 04.06.06, 19:49
      hmmm...skoro pani dr tak powiedziala to chyba musisz byc przygotowana, ze
      prawdopodobnie chodzi o komorki nowotworowe, w innym przypadku takie jej slowa
      swiadczylyby o jej wyjatkowym okrucienstwie, trzymac kogos w niepewnosci przez
      dwa dn, prawda? mysle ze jutro wszystkiego sie dowiesz, trzymam kciuki, zeby
      choroba nie byla zaawansowana i zebys szybko wrocila do zdrowia, pozdrawiam
      serdecznie
    • siamlady Re: proszę odpowiedzcie mi... 04.06.06, 21:35
      Emko,
      Mam podobny weekend do Twojego. Nie jestes więc sama. Trzymam kciuki za Ciebie,
      daj znac w poniedziałek, co i jak .Sciskam.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=37372&w=42933063
      • emka55 siamlady... 04.06.06, 22:28
        Ja też będę trzymać kciuki za Ciebie jutro.Dam radę,prawda?MUSIMY!Jutro
        wieczorem odezwę się...obiecuję
        • emka55 shadowland 04.06.06, 22:31
          Tobie też dziękuję za trzymanie kciuków i rzeczowe wyjasnienie.Łatwiej bedzie
          mi jutro .
          • emka55 już wiem 05.06.06, 22:01
            niestety nie pozwolono mi zrobić ksero wyników bad.histopatologicznego i muszę
            zadowolić się tylko rozpoznaiem przepisanym przez panią doktor-niestety dla
            mnie nie do oszyfrowania:(Oznajmiono mi ,że na szyjce są polipy,nadżerka i że
            stwierdzono stan przedrakowy-czyli odetchnęłam trochę.Dziwi mnie tylko to,że od
            razu zaproponowano mi całkowite usunięcie szyjki.Potem będzie następne jej
            badanie i gdyby coś złego znaleziono to trzeba będzie usunąć macicę z
            przydatkami:(Termin usunięcia szyjki mam wyznaczony na czwartek.Przyznam
            jednak,że nie jestem przekonana czy postępowanie p.doktor jest słuszne???Wycina
            się tak na "wszelki wypadek"???Dodam tylko,że mój lekarz wykonuje ten zabieg w
            swoim gabinecie-przystosowanym jako jednodniowy oddział szpitalny.Pytałam o
            rodzaj zastosowanego znieczulenia przy zabiegu i będzie ono tylko miejscowe:
            (Zawsze znieczula sie w ten sposób???

Przyznam szczerze ,że mam ogromny mętlik w glowie.W środę pojadę na
            konsultacje do gliwic -mam nadzieję tylko ,że zapiski czyli rozpoznanie które
            udostępnila moja ginka wystarczą tamtejszym specjalistom.CO o tym wszytskim
            sądzicie???

WIEM,ZE NIC NIE WIEM...
            • emka55 siamlady a jak u Ciebie??? 05.06.06, 22:02
              • amikeo Re: siamlady a jak u Ciebie??? 05.06.06, 22:56
                Moja Mama miała polipy usuwane z szyjki w pełnym znieczulenie. Fakt, że trwało
                to 15minut, ale znieczulenie dożylne. A sam poby w szptalu 1 doba.
              • siamlady Re: siamlady a jak u Ciebie??? 05.06.06, 23:27
                emko, jest bardzo brzydko ( złosliwy g3). Szukam bardzo intensywnie chirurga
                onk, jutro jadę do poznania. nie mam siły pisac, ale jakos sie biore w garsc.
                sciskam
                • emka55 Re: siamlady a jak u Ciebie??? 05.06.06, 23:52
                  Będę dalej mocno trzymać kciuki żebyś szybko wróciła do zdrowia.bĄDZ
                  SILNA.Będzie dobrze:)MUSI!!!
                • tolka3 Re: siamlady a jak u Ciebie??? 06.06.06, 08:46
                  Siamlady ja również bardzo mocno trzymam kciuki! Mam nadzieję, że jak już ten
                  pierwszy szok minie, nabierzesz dużo sił do walki. I wygrasz ją, zobaczysz,
                  będzie dobrze!
                  • siamlady don't bring me down 07.06.06, 00:28
                    byłam w poznaniu, rozmawiałam z fantastyczna doc sylwią grodowska gazdecką (
                    niestety jutro wyjezdza na 19 dni i ma remont w szpitalu)
                    jutro jade do gd, ma mnie przyjąc PROF jaŚkIEWICZ, WALCZE o jak najszybszy
                    termin
                    operacji (mastektomii) , bo guz rosnie w postepie geom.
                    Bardzo sympatyczny i ludzki jest pan dr Piotr Jackiewicz z wawelskiej, niesety
                    daje mi termin za tydzień, to za duzo na moje nerwy
                    sciskam was
                    sisters
            • tolka3 Re: już wiem 06.06.06, 08:45
              Emko, masz prawo do otrzymania kopii wyników swoich badań, więc po prostu
              zażądaj! Nie jedź na konsultację do innego lekarza bez kopii wyników badań, nie
              ma to większego sensu. Słuchaj, Ty byłaś prywatnie u lekarza? Czy ten zabieg
              usunięcia szyjki (???) ma być w jego prywatnym gabinecie?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka