mooniasz Re: klinika w Gdańsku 20.07.06, 18:35 Czy ktoś może napisać coś o Klinice AM w Gdańsku i wrazić opinię na jej temat? Wybieram się tam z tatą 25 lipca, ale nie wiem czy to dobra decyzja.Może ktos leczył mowotwór płuc (zespół Pancoasta)w tym ośrodku i mógłby podzielić się opinią na jej temat ? Odpowiedz Link
mooniasz Re: klinika w Gdańsku 20.07.06, 18:39 Czy ktoś mółby się podzielić opinią na temat kliniki onkologii i radioterapii przy AM w Gdańsku? Jadę tam z tatą 25.07 z nadzieją na szybkie leczenie nowotworu płuc (zespół Pancoasta). Może ktoś wie coś o dobrym lekarzu? Odpowiedz Link
jo81joanna Re: klinika w Gdańsku 20.07.06, 19:21 Mooniasz, moja mama tam sie leczy.... 3 dni temu wykryto u mojej mamy kolejny przerzut - wlasnie do pluc ( a byc moze, ze to jest zrodlo nowotworu, nie wiem...) - lekarz prowadzacy moja mame od ponad roku z AM jest obecenie na uropie (jeszcze 2 tyg), wiec rodzice byli u innego lekarza w tej Akademii, ktory mial wlasnie dyzur z wynikiem badania tomografii kompuetrowej klatki, i stwierdzil on, ze "tyu juz nic nie da sie zrobic" Wyslalam mame do innego lekarza - kolezanka mi poleciala, pracuje on tez w AM, poza tym w Swissmedzie i prywatnie w gabinecie przyjmuje... zobaczymy co on na to powie... mama nadzieje, ze chocaiz jakies leczenie zaproponuje..cokolwiek, aby nie stawial krzyzka na Mamusi a jak nazywa sie lekarz do ktoreo idziecie w AM? skad jestes? Odpowiedz Link
mooniasz Re: klinika w Gdańsku 20.07.06, 20:02 jesteśmy spod Olsztyna, a lekarz to dr Pikul; Odpowiedz Link
jo81joanna Re: klinika w Gdańsku 20.07.06, 20:13 Mooniasz, ten sam lekarz prowadzi moja amme !!! i teraz jest wlasnie jest na urlopie... wiec jak Ty przyjedziesz to bedzie juz "na dyzurze". A jak trafilas do tego lekarza?? Moja mama rok temu miala usunieta nerke (miala na niej gzu wiekszy od nerki) - operacja miala byc natychmiast, ale jak to w Polsce nie bylo miejsc i do tego lekrze byli na wakcjach (byl to sierpien 2005). tato, wiec poszedl do ordynatora szpitala z koperta i od razu miejsce sie znalazlo a orynator przydzielil mame do najlepszgo (podobo) lekarza w AM..., czy do dr Pikul Odpowiedz Link
mooniasz Re: klinika w Gdańsku 20.07.06, 22:06 Nawet nie wiesz jak się cieszę z tego co napisałaś. Nas do tego lekarza zapisał znajomy znajomego (wiesz jak to jest) który pracuje w AM w jakiejś innej klinice.Tylko teraz zastanawiam się czy on do 25.07 będzie już po urlopie? Poza tym nie wiem jak to jest z rejonizacją w tym wypadku? To ma znaczenie? Od paru dni to najlepsza wiadomośc jaką dostałam, bo ostatni tydzień odkąd to na nas spadło to był koszmar.Dziękuje Ci bardzo za zainteresowanie. Monika Odpowiedz Link
jo81joanna Re: klinika w Gdańsku 20.07.06, 22:45 Mooniasz, wlasnie rozmawialam z moimi rodzicami i mi powiedzieli, ze ten lekarz za tydzien ju wraca. Kurcze nie wiem jak to jest z rejonizacja.. ja jestem od ponad 2 lat za granica i juz zagubilam sie w "polskiej biurokracji" ciesze sie, ze udalo mi sie dodac Ci otuchy :) Ja dzi sie dowiedzialam, ze moja mam nadaje sie na hospicjum domowe :( odslylaja ja do domu z kwitkiem... :( Lekarze wykluczyli przerzut do kosci... mama ma problemy z chodzeniem i reka jest bezwaldna... przeswietlenie wykazalo, ze ma pekniecie w stawie biodorowym i w obojczyku... podobno nie da sie operowac :( tata byl taki smutny i zalamany... trzymaj sie ! Odpowiedz Link
mooniasz Re: klinika w Gdańsku 20.07.06, 22:57 Joasiu,trzymam kciuki,nie wiem co mam Ci napisać.Wyobrażam sobie jak się czujesz, kiedy nie możesz być teraz przy niej.Pamiętaj, że zawsze jest nadzieja.Może jeszcze niech rodzice poczekają na tego Pikula... Odpowiedz Link
jo81joanna Re: klinika w Gdańsku 20.07.06, 23:32 Oczywscie, ze poczekaja na Pikula i maja tez umowiona wizyte u niego!!! i jeszcze u innego - trzeba probowac i sie nie poddawac... najgorsze jest to, ze moja mama juz o smierci z moim tata rozmawia... Odpowiedz Link
mooniasz Re: klinika w Gdańsku 20.07.06, 22:32 wysłałam Ci wiadomość dotyczącą ziół na skrzynkę na Gazecie.Jak dostaniesz to daj znać, a jak nie to spróbuję jeszcze raz Odpowiedz Link