Dodaj do ulubionych

rak pluc?pilne

29.08.06, 21:30
moj ojciec mial usunietego guza mozgu lekarze podejzewali glejaka ale po
badaniu histop,okazalo sie ze to guz przerzutowy,zasugerowali ze to
pluca,zrobili fiberoskopie ktora nie wykazala komurek rakowych czy jest to
mozliwe,bardzo prosze o odpowiedz
Obserwuj wątek
    • b_a_l_b_i_n_k_a Re: rak pluc?pilne 30.08.06, 10:02

A czy Tata miał robione jakieś inne badania obrazowe płuc? RTG albo tomografię?
      • donia73 Re: rak pluc?pilne 30.08.06, 11:50
        tomografi nie robili,rtg mial robione czesto bo zdiecia tez byly czyste dopiero
        jakies rtg boczne cos tam pokazalo,teraz tata jest po dwoch chemiach po ktorych
        ta zmiana sie zmniejszyla,bardzo mnie zastanawia to ze fiberoskopia nic nie
        wykazala
        • b_a_l_b_i_n_k_a Re: rak pluc?pilne 30.08.06, 11:56
          Mozliwości bronchoskopu są ograniczone tzn. on nie dociera do wszystkich
          miejsc, wiec może sie tak zdarzyć, że badanie nic nie pokaże.
          A czy tata miał robioną biopsję tej zmiany? Jak stwierdzono, jaki to rodzaj
          nowotworu?
          • donia73 Re: rak pluc?pilne 30.08.06, 15:14
            mial pobierany wycinek z guza mozgu i wyszedl nowotwor drobnokomorkowy,to mnie
            zalamalas juz mialam nadzieje ze to jakas pomylka
            • estelka1 Re: rak pluc?pilne 30.08.06, 20:11
              Donia, mam nadzieję, że dalsze badania wykluczą nowotwór złośliwy. Moja mama
              choruje na drobnokomórkowego płuc. WYjątkowa zaraza, choć do tej pory (13 msc
              od wykrycia) w miarę mamę oszczędzał. Jutro się okaże, czy nie ma przerzutów do
              mózgu. Trzymaj się, wierzę, że naszym rodzicom gad jeden odpuści. Pozdrawiam
              Ciebie i Twojego tatę serdecznie. Jak bym mogła Ci w czymś pomóc, pisz, czy tu
              na forum, czy na priva. Agnieszka
              • donia73 Re: rak pluc?pilne 30.08.06, 22:09
                Agnieszka,napisalam na priv,prosze odezwij sie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka