saiaz 12.11.06, 19:43 Witam wszystkich. Mam pytanie dotyczące raka wpustu żołądka.Jakie są szanse wyleczenia,jakimi metodami można go leczyć? Co sądzicie o instytucie onkologii w Gliwicach? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
attenna11 Re: Rak wpustu żołądka 12.11.06, 21:06 Polecam artykuł: www.termedia.pl/magazine.php?magazine_id=40&article_id=5666&magazine_subpage=ABSTRACT Napisz więcej-jaki to rak itp. Moja mama ma raka przełyku umiejscowionego w poblizu wpustu, nacieka na niego i na żoładek. Może bede mogła podzielić się jakimis wiadomościami. Skad jesteś? A. Odpowiedz Link
harrystreet Re: Rak wpustu żołądka 12.11.06, 21:32 Nie znam sie na tym w ogole ale wiem ze w Bydgoszczy jest jeden z lepszych jak nie najlepszy osrodek onkologiczny. Moze tam bys sprobowala. pozdrawiam Odpowiedz Link
maja285 Re: Rak wpustu żołądka 12.11.06, 23:15 moge napisać o instytucie w Gliwicach...nie mam najlepszego zdania: długie terminy, mam poczucie jakby spisali nas na straty oraz i tak wiedzą ze ich terminów nie doczekamy :(((((wielkie konsylium to był jeden lekarz około 30 z tytułem lek. med.. A miało to decydowac o tym co dalej ....zycie czy śmierć.... Odpowiedz Link
mala_anulka Re: Rak wpustu żołądka 13.11.06, 08:36 W Krakowie jest bardzo dobry chirurg prof. Tadeusz Popiela, który przede wszystkim zajmuje się nowotworami żołądka. Odpowiedz Link
beami11 Re: Rak wpustu żołądka 04.12.06, 14:50 mam prośbę do atteny czy mogłaby napisać jak przebiega leczenie u jej mamy i co lekarze proponują. U mojej babci w sierpniu wykryto raka przełyku, leczą ją paliatywnie (ma 83 lata). Założyli jej "koszyczek" - protezę aż do żołądka. Nie wiemy co dalej. Czy można już tylko czekać. Odpowiedz Link
7indii7 Re: Rak wpustu żołądka 04.12.06, 20:07 jeżeli mam być szczera to też nie mam zbyt dobrych wrażeń po Gliwicach, ale być może nie jest to regułą i nie chce nikomu nic sugerować Odpowiedz Link
attenna11 Re: Rak wpustu żołądka 04.12.06, 22:15 moja mama ma od wrzesnia protezę samosprężynująca przełyku....beami11 resztę napisałam ci na maila gazetowego. Odpowiedz Link
lucja54 Re: Rak wpustu żołądka 19.12.06, 22:59 Witam! w marcu br. stwierdzono u mnie raka wpustu żołądka.Jestem po usunięciu całkowitym żołądka(gastektomia).Oczywiście schudłąm ok. 30 kg. było na początku ciężko ale z miesiąca na miesiącczuję się coraz lepiej.Jestem teraz maszynką do jedzenia : ) Jem bardzo duże ilości pokarmów. Bardzo dobrze się czuję a zawdzięczam to prof.Drews i dr.Herman z Poznania. A co do Gliwic to onkologia ta słynie z dobreo sprzętu i diagnostyki.A jeżeli chodzi o czekanie to teraz wszędię się czeka. Jeżeli macie pytania bardzej szczegółowe to służe pomocą pozdrawia PS.Rak nie zawsze musi być wyrokiem Odpowiedz Link