berecik7 18.01.07, 13:30 Witam. Pytam w imieniu znajomej, młodej dziewczyny. Najważniejsze, czy ma dobre podeście , nie zabija woli walki. Czy ktoś z was był pod jego opieką? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
azra19 Re: dr Ruka - czy to dobry lekarz 18.01.07, 13:55 Ja się u niego nie leczyłam, ale siedząc na oddziale i przed gabinetem słyszałam opinie, że to najlepszy specjalista. Jakim jest człowiekiem nie wiem. Odpowiedz Link
joannapoznan Re: dr Ruka - czy to dobry lekarz 18.01.07, 13:59 moj tata sięu niego konsultował, zrobił na nim b. dobre wrażenie. Jest specjalistą od mięsaków, twojej koleżance też się to przytrafiło? Przykro mi. Odpowiedz Link
berecik7 Re: dr Ruka - czy to dobry lekarz 18.01.07, 14:35 Tak, niestety. Jest to mięsak albo chłoniak. Jeszcze nie wiemy... Odpowiedz Link
cannibal4 Re: dr Ruka - czy to dobry lekarz 18.01.07, 15:24 Witam docent Włodzimierz Ruka jest dyrektorem oddziału nowotworow tkanek miekkich i kosci w Centrum Onkologii w Warszawie.Jest chyba jednym z najlepszych specjalistów w swojej dziedzinie jesli nie najlepszym.Sam leczyłem sie na tym oddziale przez 2 i pół roku ale z doc Ruka mialem stycznosc tylko na obchodach... Odpowiedz Link
joannapoznan Re: dr Ruka - czy to dobry lekarz 19.01.07, 11:04 witaj, pytałam jeszcze wczoraj tatę o jego wrażenia. Powiedział że nie jest to może jakiś super ciepły człowiek ale poswięca sporo czasu pacjentowi, jest rzeczowy i jasno tłumaczy swoje sądy, i na pewno nie dołuje tylko mówi o leczeniu! Odpowiedz Link
tesia32 Re: dr Ruka - czy to dobry lekarz 23.01.07, 23:31 Miałam z nim doczynienia to bardzo dobr lekarz i człowiek .Jest bardzo miły ma podejście do pacjenta .Podobny najlepszy specjalista w Polsce od mięsaków .Leczyłam się na jego oddziale ,słyszałam o nim bardzo dobre opinie od pacjentów taki lekarz z powołania Odpowiedz Link
tomslu1 Re: dr Ruka - czy to dobry lekarz 23.01.07, 23:36 Konsultowałem u niego czerniaka , bo to też autorytet ,podobnie jak prof. Mackiewicz w tym temacie, aczkolwiek z tego co wiem to inne podejscie, doc. Ruka o ile sie orientuje jest chirurgiem . Jako człowiek rzeczowy i konkretny co może sprawiać wrażenie oschlości ale napewno swietny specjalista i wie co mówi , także bez obaw :) Odpowiedz Link
tomslu1 Re: dr Ruka - czy to dobry lekarz 23.01.07, 23:46 i jeszcze jedno ,czekajac u niego na konsultacje siedziałem w pokoju obok a tam mial inna pacjentke własnie chyba z miesakiem , pacjentka wg mnie miała duza wiedze na temat swojej choroby i bardzo mi sie podobało jak z nia konsultował , nie traktował jej z góry , cierpliwie tłumaczył , nie irytowało go tak jak u niektórych lekarzy , że pacjent cos poczytał o chorobie i próbuje sie dowiedzieć wicej , powoli , rzeczowo tłumaczył jej sytuacje , bez pospiechu wyjaśniając jej wątpliwości . Myśle ze to świetny wybór , był z nim jeszcze doktor którego nazwiska nie znam ale wydawał sie jego "prawą reką " i ten to juz super ciepły i miły facet :) tomslu1 napisał: > Konsultowałem u niego czerniaka , bo to też autorytet ,podobnie jak prof. > Mackiewicz w tym temacie, aczkolwiek z tego co wiem to inne podejscie, doc. > Ruka o ile sie orientuje jest chirurgiem . Jako człowiek rzeczowy i konkretny > co może sprawiać wrażenie oschlości ale napewno swietny specjalista i wie co > mówi , także bez obaw :) Odpowiedz Link
loja1111 Re: dr Ruka - czy to dobry lekarz 29.01.07, 13:32 Byłam pod jego opieką. Jest najlepszy. Polecam. Odpowiedz Link