Dodaj do ulubionych

dr Ruka - czy to dobry lekarz

18.01.07, 13:30
Witam. Pytam w imieniu znajomej, młodej dziewczyny. Najważniejsze, czy ma
dobre podeście , nie zabija woli walki. Czy ktoś z was był pod jego opieką?
Obserwuj wątek
    • azra19 Re: dr Ruka - czy to dobry lekarz 18.01.07, 13:55
      Ja się u niego nie leczyłam, ale siedząc na oddziale i przed gabinetem
      słyszałam opinie, że to najlepszy specjalista. Jakim jest człowiekiem nie wiem.
    • joannapoznan Re: dr Ruka - czy to dobry lekarz 18.01.07, 13:59
      moj tata sięu niego konsultował, zrobił na nim b. dobre wrażenie.
      Jest specjalistą od mięsaków, twojej koleżance też się to przytrafiło?
      Przykro mi.
      • berecik7 Re: dr Ruka - czy to dobry lekarz 18.01.07, 14:35
        Tak, niestety. Jest to mięsak albo chłoniak. Jeszcze nie wiemy...
        • cannibal4 Re: dr Ruka - czy to dobry lekarz 18.01.07, 15:24
          Witam
          docent Włodzimierz Ruka jest dyrektorem oddziału nowotworow tkanek miekkich i
          kosci w Centrum Onkologii w Warszawie.Jest chyba jednym z najlepszych
          specjalistów w swojej dziedzinie jesli nie najlepszym.Sam leczyłem sie na tym
          oddziale przez 2 i pół roku ale z doc Ruka mialem stycznosc tylko na obchodach...
          • joannapoznan Re: dr Ruka - czy to dobry lekarz 19.01.07, 11:04
            witaj,

pytałam jeszcze wczoraj tatę o jego wrażenia. Powiedział że nie jest to może
            jakiś super ciepły człowiek ale poswięca sporo czasu pacjentowi, jest rzeczowy
            i jasno tłumaczy swoje sądy, i na pewno nie dołuje tylko mówi o leczeniu!
            • tesia32 Re: dr Ruka - czy to dobry lekarz 23.01.07, 23:31
              Miałam z nim doczynienia to bardzo dobr lekarz i człowiek .Jest bardzo miły ma podejście do pacjenta .Podobny najlepszy specjalista w Polsce od mięsaków .Leczyłam się na jego oddziale ,słyszałam o nim bardzo dobre opinie od pacjentów taki lekarz z powołania
              • tomslu1 Re: dr Ruka - czy to dobry lekarz 23.01.07, 23:36
                Konsultowałem u niego czerniaka , bo to też autorytet ,podobnie jak prof.
                Mackiewicz w tym temacie, aczkolwiek z tego co wiem to inne podejscie, doc.
                Ruka o ile sie orientuje jest chirurgiem . Jako człowiek rzeczowy i konkretny
                co może sprawiać wrażenie oschlości ale napewno swietny specjalista i wie co
                mówi , także bez obaw :)
                • tomslu1 Re: dr Ruka - czy to dobry lekarz 23.01.07, 23:46
                  i jeszcze jedno ,czekajac u niego na konsultacje siedziałem w pokoju obok a tam
                  mial inna pacjentke własnie chyba z miesakiem , pacjentka wg mnie miała duza
                  wiedze na temat swojej choroby i bardzo mi sie podobało jak z nia konsultował ,
                  nie traktował jej z góry , cierpliwie tłumaczył , nie irytowało go tak jak u
                  niektórych lekarzy , że pacjent cos poczytał o chorobie i próbuje sie
                  dowiedzieć wicej , powoli , rzeczowo tłumaczył jej sytuacje , bez pospiechu
                  wyjaśniając jej wątpliwości . Myśle ze to świetny wybór , był z nim jeszcze
                  doktor którego nazwiska nie znam ale wydawał sie jego "prawą reką " i ten to
                  juz super ciepły i miły facet :)
                  tomslu1 napisał:

> Konsultowałem u niego czerniaka , bo to też autorytet ,podobnie jak prof.
                  > Mackiewicz w tym temacie, aczkolwiek z tego co wiem to inne podejscie, doc.
                  > Ruka o ile sie orientuje jest chirurgiem . Jako człowiek rzeczowy i konkretny
                  > co może sprawiać wrażenie oschlości ale napewno swietny specjalista i wie co
                  > mówi , także bez obaw :)
    • loja1111 Re: dr Ruka - czy to dobry lekarz 29.01.07, 13:32
      Byłam pod jego opieką. Jest najlepszy. Polecam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka