Dodaj do ulubionych

mięsak naczyniowy (angiosarcoma) pomozcie

30.03.07, 17:05
wykryto u mojego przyjaciela mięsaka naczyniowego ,lekarze maja watpliwosci
czy szybkosc postepujacej choroby bedzie go choc kwalifikowala do chemii ,37
lat ,w tej chwili wizualnie nikt by nie powiedzial ze jest ciezko chory ,czy
ktos moze spotkal sie z tym nowotworem ,moze ktos zna lekarzy ,kliniki ktore
sprobowaly by moze choc sprobowac powalczyc,prosze ,liczy sie czas
Obserwuj wątek
    • b_a_l_b_i_n_k_a Re: mięsak naczyniowy (angiosarcoma) pomozcie 30.03.07, 19:11
      Viotka wpisz angiosarcoma w wyszukiwarkę. Było już trochę na ten temat.
      Polecanym specjalistą jest dr Ruka z warszawskiego CO.
      • viotka1 Re: mięsak naczyniowy (angiosarcoma) pomozcie 31.03.07, 11:22
        balbinko ,jestemy w trakcie zalatwiania przyjecia go do Instytutu im.Marii
        sklodowskiwj -curie na ul .Roentgena w Warszawie (wekend to trudny okres na
        zalatwienie czegpkolwiek) czy to miejsce mialas na mysli?
        • b_a_l_b_i_n_k_a Re: mięsak naczyniowy (angiosarcoma) pomozcie 31.03.07, 18:20
          Tak, to bardzo dobry ośrodek.
    • merosia Re: mięsak naczyniowy (angiosarcoma) pomozcie 01.04.07, 14:07
      na oddziale doktora Ruki pracuje wspaniały chemioterapeuta. Walczy o życie
      każdego pacjenta, nawet przy złych rokowaniach. Szczerze polecam pana doktora.
    • susanka Re: mięsak naczyniowy (angiosarcoma) pomozcie 02.04.07, 19:35
      Moja mama cierpi na ten nowotwor, ktory w jej wypadku wybral sobie bardzo zadkie
      i wredne miejsce - nadnercze..w tej chwili jest po 2 cyklach (7 dni)chemii..
      wczesniej miala wycinanego guza, ktory odrosl przez 3 miesiace to oryginalnych
      rozmiarow...Po chemii zmian nie zaobserwowano, ale miesaki sa malo czule na
      chemie. Ta chema miala raczej na celu dobicie tego czego nie widac...Jutro mama
      ma operacje. Powazna i rozlegla. Wycinane nadnercze jako zrodlo guza, byc moze
      nerke, jesli zainfekowana, kawalek watroby, bo byl na niej maly naciek oraz
      kawalek okreznicy. Nie bede pisac,jak sie boje, mimo ze to 3 operacja w
      przaeciagu nie calego roku...Po poprzednich mama dochodzila do siebie
      szybciutko. Chemie zniosla rewelacyjnie, bez wlosow bardzo jej do twarzy :).
      Mamy nadzieje ze jutrzejsza operacja, a dalej brachoterapia, chemia i
      naswietlania dobija gada :)
      Mama leczy sie w CO na Ursynowie i jest pod opieka Doc Ruki.
      Susanka
      • viotka1 Re: mięsak naczyniowy (angiosarcoma) pomozcie 03.04.07, 16:23
        u krzysia okazalo sie ze ognisko jest w plucach ,nie kwalifikuje sie do
        operacji ,dostal na szczescie choc szanse na chemie w polowie kwietnia ,lekarz
        powiedziam ze ten rodzaj nowotworu z ogniskiem w plucach do 2000 roku zdarzyl
        sie na swiecie tylko 8 razy ,w polsce prawdopodobnie wcale ,w tamtych
        przypadkach -6-9 mies.zycia,poniewaz tutaj w Poznaniu na Garbarach (tez chyba
        dobry szpital bo 3 w rankingach na Polske )podjeli sie tej chemi to
        odstapilismy od warszawy ,zreszta lekarz powiedzial ze jest to taka rzadkosc ze
        prawdopodobnie bedzie konsultowana w calej polsce ,jakby to powiedziec nowosc
        dla polskiej medycyny .Krzys ma slaba kondycje a poniewaz tego wspolnego czasu
        mamy tak niewiele ,to szkoda byloby spedzic go tak daleko od siebie ,moze zle
        mysle juz nie wiem
        • mamaadama4 Re: mięsak naczyniowy (angiosarcoma) pomozcie 03.04.07, 23:00
          Dobrze, że podjeli sie leczenia. Daj czasami znać na wielkiej stopie co u was.
          Trzymam kciuki.
          • viotka1 Re: mięsak naczyniowy (angiosarcoma) pomozcie 04.04.07, 09:16
            mam do was wszystkich ,moze znacie jakies kontakty ,ludzi ktorzy zajmuja sie
            badaniami nad tak zadkimi nowotworami ,moze jakies metody niekonwencjonalne,nie
            wiem cokolwiek ,gdzie moglabym sie zwrocic z prosba i pomoc
    • agis15 Re: mięsak naczyniowy (angiosarcoma) pomozcie 06.04.07, 09:13
      Tutaj też mamy podobny wątek:
      www.sowieoczy.pl/phpbb2/viewtopic.php?t=430
      • mamaeli szukam prywatnego gabinetu 25.04.07, 21:27
        Jestem z Częstochowy.
        Szukam namiarów na prywatny gabinet doc Ruki,
        proszę pomóżcie mi - sprawa jest bardzo pilna
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka