Dodaj do ulubionych

przerzuty na mózg

13.04.08, 14:05
Proszę o podanie objawów, które mogą świadczyć o przerzutach na mózg.
Obserwuj wątek
    • zojamro Re: przerzuty na mózg 13.04.08, 20:52
      Na początku była chwilami niewyrażna mowa,brak koncentracji,zapominanie
      potem było co dzień to gorzej ,mąz nie potrafił nawet korzystać z telefonu.
    • b_a_l_b_i_n_k_a Re: przerzuty na mózg 14.04.08, 14:16
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=37372&w=75982302&a=75982302
      • kasia.ole Re: przerzuty na mózg 14.04.08, 20:02
        Dziękuje za każdą informacje!

sama nie wiem co myśleć, bo w tamtym tygodniu mama miała własnie trudności z
        koncentracją skupieniem sie nad tym co chce powiedzieć i bardzo duzo spała.
        Głowa ja nie bolała, ale własnie takie miała objawy. Tylko, że mama moja chodzi
        do psychologa i ostatnio jej dał nowe leki, które właśnie zaczeła brac w tamten
        poniedziałek- i własnie sie takie objawy pojawiły, niby lekarka mówiła, że koło
        tygodnia bedzie strasznie spiąca i wogóle. Jak zaczeły sie te objawy to
        odstawiłyśmy te leki, ale dalej tak było. No już dziś jest troszke lepiej, ale
        sie naprawdę boje.
        Czy jeśli pojawiają sie przerzuty to boli głowa, czy może na początku nie
        powodowac bólu?

Kasia
        • kizi10 Re: przerzuty na mózg 15.04.08, 08:58
          przy przerzutach do mózgu nie zawsze boli głowa, więc raczej tym bym się nie
          kierowała, z kolei nowe leki od psychologa - zakładam antydepresyjne - mogą
          powodować całą gamę wrednych objawów - mamy doświadczenie z tritico - tata
          dostał przed operacją - to był koszmar, myślałyśmy, że tak strasznie pogarsza mu
          się z powodu guza w mózgu, po odstawieniu, objawy ustąpiły, z kolei mama brała
          antydepresanty po śmierci taty i niestety jeden z leków spowodował taką
          deprasję, że mama wyglądała i zachowywała się dokładnie jak wcześnie tata z
          guzem mózgu, u mnie wystąpiły mdłości, zawroty głowy senność - więc bez paniki,
          jeśli po odstawieniu objawy będą się utrzymywać, wtedy może warto poprosić o
          tomografię z kontrastem, ale na razie poobserwujcie co się dzieja po odstawieniu
          leków, pozdrawiam kaśka
          • kasia.ole Re: przerzuty na mózg 19.04.08, 10:18
            MAm jeszcze pytanko, czy te wszyttkie objawy przy przerzutach mózgu moga sie
            pojawiaćnp. przez tydzień a poźniej znów jest normalnie i po tygdoniu znów sie
            pojawiają??? Takie cos zaoobserwowalam u mojej mamy
            • in_situ Re: przerzuty na mózg 19.04.08, 10:43
              Bywa tak czasami, że początkowo objawy są na tyle subtelne
              (wynikające z ucisku na dany obszar mózgu, a więc "ogniskowe"), iż
              zdarzają się okresy kiedy stają się niezauważalne. Dopiero znaczący
              wzrost ciśnienia wewnątrzczaszkowego powoduje objawy stałe (są to
              już objawy późne).
              Podkreślam jednak, iż powyższe może jedynie sugerować możliwość
              przerzutów do OUN - pewnym ich potwierdzeniem będą jedynie badania
              obrazowe.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka