24.10.08, 07:35
Jestem przerażona, bo mam wrażenie, że mogę u siebie zaobserwoać niektóre objawy chłoniaka- świąd skóry, nocne poty (choć byłam ciepło ubrana, zdenerwowana-moge je sobie wytłumaczyć), wyniki krwi które robiłąm wskazują na lekką anemię (do której mam także wrodzone skłonności), "coś"bolesnego w pachwinie przy dotykaniu (ale wydaje mi się czasem że to mięśnie). I teraz nie wiem czy mam lekką hipochondrie (a szczerze przyznam: mam do niej tendencje i rodzina się ze mnie śmieje) czy powinnam sie gdzies przebadać.
Wiem, że nikt na forum lekarzem nie jest, ale pytanie konkrtenie dotyczy tego:gdzie i jak(czy powinnam). Jestem z Krakowa.A mój lekarz pierwszego kontaktu mam wrażenie, że mnie wysmieje..
Obserwuj wątek
    • mimka23 Re: chłoniak 24.10.08, 10:17
      Hmmm, opowiem Ci moją historię. Pewnego dnia zaczął swędzieć mnie pępek, potem już cały brzuch, następnie nogi, ręce, najlepsze było to że nie miałam ani jednej krostki, żadnej pokrzywki itp. Poszłam do lekarza i dostałam skierowanie na morfologię, na wymaz ręczny. Z badania wynikało że mam podwyższone OB, do tego miałam obecne w krwi młode krwinki białe, a nie powinno ich tam w ogóle być. Miałam także powiększone węzły chłonne pod obiema pachami. Nikt nie wiedział co mi jest, w okńcu dostałam skierowanie do szpitala, na...chematologię. Podejrzewano chłoniaka, na szczęście okazalo się że to wszystko to prawdopodobnie stres. Takie mogą być cyrki, gdy się człowiek za bardzo nakręca. Cały ten koszmar trwał prawie miesiąc, byłam przekonana że już po mnie. To tak wna pocieszenie ode mnie. Pozdrawiam.
      • glupja_baba Re: chłoniak 24.10.08, 17:28
        dodam, ze podstawowe badania miałam robione ostatnio i to dwukrotnie: na cele ginekologiczne i do pracy, i wszytsko, także ob, idealnie w normie (poza hematokrytem, którego zawsze, odkad pamietam mam troche za mało-na granicy dolnej normy)
        tak, prawde mówiąc myśle się że sie nakręcam, bo znajoma choruje, a odkąd umarł moj przyjaciel - równieśnik, własnie na raka, mysle ze mam zaburzenia nerwicowe w tym kierunku- kotroluje ostatnio dosłownie wszytsko, analizuje kazdy przejaw odstepstwa od normy mojego organizmu.
        z drugiej strony, chcoć swiadoma tego, mam tendencje do paniki, niepokoi mnie pare rzeczy -to swędzenie (zresztą nie jakies specjalnie uciazliwe, a mam tendencje do alergii), to ze sie spociłam w nocy.,..sama nie wiem, nakrecac sie dalej i isc do lekarza (i jakiego) czy dac sobie spokoj (i chyba pomyslec o psychiatrze:/)
        • savanach Re: chłoniak 24.10.08, 18:56
          a te węzły chłonne to gdzie masz powiększone?
          • glupja_baba Re: chłoniak 24.10.08, 19:36
            mam wrażenie, że posypią sie gromy...ale doszłam do wniosku że one nie tyle są powiekszone, co odczuwam bolesnośc pod pachami-możliwe że to po prostu przed okresem, ktory sie zbliza...a zreszta prosze krzyczec, glupio mi ze zawracam glowe chorym :/
        • turpin Re: chłoniak? 24.10.08, 19:38
          Na forum trafiają się lekarze, ale co z nich za lekarze, skoro
          zamiast diagnozować i leczyć (w pracy) lub liczyć całodzienne zyski
          (po pracy), tłuką w klawisze nie wiadomo po co.

Co do potów nocnych
          • savanach Re: chłoniak? 24.10.08, 20:44
            powiem tak;
            -lekka anemia
            -poty nocne (czasami)
            -węzeł chłonny powiękzony pod pachą
            -lekkie osłabienie
            tak zaczęła się moja przygoda z...rakiem;(
            poczytaj mój wątek i mimo wszystko pędz do lekarza.
    • agis15 Re: chłoniak 24.10.08, 23:11
      Koniecznie sie przebadaj..
      • cyma2704 Re: chłoniak 25.10.08, 17:31
        Ja nawet nie miałam powiększonych węzłów chłonnych, tylko objawy ogólnego
        osłabienia, poty,świąd skóry. Diagnoza trwała pół roku. O pół roku za długo.
        Badaj się i wymuszaj na lekarzach swoje prawo do zdrowia i życia. Walczę z
        chłoniakiem nieziarniczym.
        Zdrowia
    • agis15 Re: chłoniak 25.10.08, 19:01
      Przeczytaj sobie historię:
      forum.sowieoczy.pl/viewtopic.php?t=572
      i koniecznie zrób porządne badania.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka