Gość: vinvin IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.12.05, 12:04 Usłyszałem ostatnio że od tego roku wprowadzono w Austrii obowiązek jazdy na nartach w kaskach dla wszystkich a nie tylko dla dzieci. Czy ktoś może potwierdzić lub zaprzeczyć tej informacji Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: No Re: kaski w Austrii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.05, 12:18 Było już wałkowane na tym forum, poszukaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pinky Re: kaski w Austrii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.12.05, 15:18 Austriackie Biuro Informacji Turystycznej kategoryznie zaprzecza. Sprawdzałem telefonicznie, jest też komunikat na stronie www.austria.info Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zainteresowana :) Re: kaski w Austrii IP: 57.66.193.* 28.12.05, 15:25 W związku z podaniem przez jednen z portali nieprawdziwych wiadomości informujemy: W Austrii nie obowiązuje nakaz noszenia przez narciarzy kasków ochronnych. Nigdzie w Austrii nie wprowadzono w tym roku obowiązku noszenia kasków ochronnych. Nie jest również prawdą , że już od wielu lat istnieje taki obowiązek dla dzieci. Kaski były i są zalecane ze względów bezpieczeństwa. Wprowadzenie takiego przepisu jest jedynie DYSKUTOWANE i nie zostanie on wprowadzony w życie w najbliższym czasie. Jest to oficjalne stanowisko Austriackiego Związku Narciarskiego ÖSV przekazene przez dr Renate Sommersacher ÖSV-Breitensport. Odpowiedz Link Zgłoś
oleyu Re: kaski w Austrii 28.12.05, 16:29 Nie jest obowiązkowe ale polecam kask. Mi sie ostatnio przydał ;) Odpowiedz Link Zgłoś