Forum Sport Narty
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Przesiadka na carvingi - jakie narty wybrac?

18.01.06, 14:45
    Prosze o rade w doborze nart - jezdze wlasciwie od dziecka, ale uczylam sie
    zawsze sama. Lubie jezdzic dosc szybko, ale nie wyczynowo, radze sobie dobrze
    w kazdych warunkach. Jezdzilam zawsze na klasycznych nartach, teraz, po kilku
    latach przerwy chce sie przesiasc na carvingi. No i nie wiem czy dobierac wg.
    moich wczesniejszych umiejetnosci, czy raczej wybrac cos dla mniej
    zaawansowanych.

Myslalam np. o Volklach Racetiger, ale obawiam sie, ze to zbyt zaawansowane
    dla mnie narty...
    Obserwuj wątek
      • aqua_77 Re: Przesiadka na carvingi - jakie narty wybrac? 18.01.06, 14:56
        Jeszcze jedno - wydaje mi sie, ze do moich umiejetnosci pasowalyby Volkle
        Unlimited, ale widze, ze nie ma ich w ofercie tu gdzie zamierzam je kupic. Sa
        natomiast Volkle Supersport 3, ale one jakos z kolei nie wzbudzaja mojego
        entuzjazmu...
      • blancsport Re: Przesiadka na carvingi - jakie narty wybrac? 18.01.06, 19:17
        Jeśli zamierzasz podnosić poziom swoich umiejętności, zechcesz poświęcić nieco
        czasu na jazdę z instruktorem w celu opanowania jazdy na krawędziach i Twoja
        kieszeń wytrzyma Race Tigera to pozbądź się obaw. Mając duże doświadczenie
        poradzisz sobie z nimi a w niedalekiej przyszłości zaczniecie współpracować.
        • aqua_77 Re: Przesiadka na carvingi - jakie narty wybrac? 18.01.06, 20:20
          Podnosic poziom umiejetnosci - TAK, zajecia z instruktorem - hmmm, nie
          planowalam :)

Czy kieszen wytrzyma - jeszcze nie wiem ;))) A mozesz polecic cos o podobnych
          wlasciwosciach a w nizszej cenie?
      • mi44 Re: Przesiadka na carvingi - jakie narty wybrac? 19.01.06, 12:59
        Słusznie,że masz wątpliwości.Jeszcze nie czas na Race Tiger(zresztą nie
        doprecyzowałaś,o które ci chodzi,a występują w chyba 8 opcjach).Super nartki,ale
        cholernie wymagające i kosztowne.Popsujesz sobie zabawę.Nie podałaś wagi i
        wzrostu,ale może zobacz Fischer RX6,Dynastar Contact sx8 Ais+,Atomic Metron
        8,albo te Volkl"z niższej pólki",to chyba coś dla ciebie,a i trochę kasy na
        instruktora zostanie
        • aqua_77 Re: Przesiadka na carvingi - jakie narty wybrac? 19.01.06, 14:58
          Nie wiem czy to pelna nazwa Racetigerow, ale jest taka:
          RACETIGER RACE CARVER UND SLALOM CARVER
          Co do ceny to kosztuja tyle samo co podane przez Ciebie Dynastary Contact sx8...

A Volkle z nizszej polki - myslalm o Unlimited - wydaje mi sie, ze bylyby to
          dla mnie wlasnie optymalne narty, ale w poblizu nigdzie nie moge ich kupic. Sa
          natomiast Volkle Supersport 3, ale one jakos nie bardzo mi pasuja. Moze
          nieslusznie...?
          • mi44 Re: Przesiadka na carvingi - jakie narty wybrac? 19.01.06, 15:26
            Daj się namówić na te Fischery:)
            • aqua_77 Re: Przesiadka na carvingi - jakie narty wybrac? 19.01.06, 16:01
              Mysle o nich ;)))
              Tylko widze, ze tu gdzie zamierzam je kupic sa tylko RX3...

Ale zainteresowaly mnie te Atomic Metron 8, o ktorych piszesz. Znasz jakies
              opinie na ich temat?
      • aqua_77 do mi44 26.01.06, 11:45
        Jak widzisz dalam sie namowic na Fischery :))))

RX6 nie bylo, ale sprzedawca bardzo zachwalal RX8, na ktore sie zdecydowalam.

Wg. sprzedawcy: z trzech nart, miedzy ktorymi sie wachalam:
        Volkl Unlimited
        Head C160
        i Fischer RX8
        najlepsze sa Fischery... wiec je kupilam. Zreszta byly przecenione, co mile :)
        • mi44 Re: do mi44 26.01.06, 13:50
          Słusznie zachwalał!:)Baw się dobrze:)Pamiętaj o instruktorze i
          krawędzi.Odkryjesz narty na nowo.Już widzę ten uśmiech.A gdzie się
          wybierasz?Jeżeli można wiedzieć oczywiście:)
          • aqua_77 Re: do mi44 26.01.06, 14:10
            O krawedzi pamietac bede, o instruktorze... nie wiem czy chce jezdzic z
            instruktorem. Zawsze sie uczylam sama i co prawda pewnie mam braki w technice,
            ale jezdzenie sprawia mi ogromna przyjenosc - i chyba o to chodzi...?!

A wybieram sie do Engelbergu w Szwajcarii!!! Co prawda na razie tylko na 3 dni,
            ale i tak bedzie super!!! Nigdy jeszce nie jezdzilam w Alpach...
            • mi44 do aqua_77 26.01.06, 15:00
              Czyli wszystko Ci sprzyja szczęściaro:)piękne,szerokie,super przygotowane
              trasy.Chyba się troszkę rozmarzyłem. . .
              Zdaję sobię sprawę,że jazda w Engelbergu nieco komplikuje wynajęcie
              instruktora,ale naprawdę jego pomoc naprawdę by Ci się na początku przydała.No i
              wolałbym,żeby nie dotarły do mnie mordercze myśli:)W końcu chodzi o ogroooomną
              przyjemność.Napisz słówko po powrocie,bo strasznie jestem ciekaw.Oczywisty
              będzie dla mnie Twój zachwyt,ale uwielbiam kiedy ludzie szczęśliwi opowiadają o
              nartach:)
              mi44@nospam.gazeta.pl.zresztą znasz.Michał
              • mi44 do aqua_77 26.01.06, 15:55
                sorry. mi44@gazeta.pl
              • aqua_77 Re: do aqua_77 26.01.06, 16:51
                Ja tez jestem rozmarzona juz mniej wiecej od tygodnia :))) I mysle tylko o
                jednym: o tych 3 oczekiwanych dniach!!! Ale mysle, ze mi sie nalezy po kilku
                latach przymusowej abstynencji ;)))

Ale nadal twierdze, ze dam rade bez instruktora :) I, ze nie bedzie morderczych
                mysli :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka