Gość: Ewa IP: *.chello.pl 25.09.07, 20:15 Witam czy ktos z państwa może mi polecic jakies biuro organizujace wyjazdy na Stubai lub Zirelltal... ewentualnie namiary na jakis hotel lub apartament z góry dziękuje za pomoc..pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ortodox Re: pomocy!!! 25.09.07, 20:33 Wprowadź interesujące Cię dane ... www.zillertal.at/index.php?rubrik=3 ... i wyszukaj najlepszej kwatery dla siebie ... pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dominik Re: pomocy!!! IP: *.adsl.highway.telekom.at 26.09.07, 20:07 Napisz kilka slow wiecej. Czego szukasz, w jakim terminie i ilu was jest. Chetnie podam kilka namiarow na chatki w dolinie Zillertal (nie zdradzajac linkow, ktore draznia ortodoxa) Pozdrawiam Dominik Odpowiedz Link Zgłoś
ortodox Re: pomocy!!! 26.09.07, 21:19 Ortodoxa możesz drażnić. Wystarczy, że nie będziesz reklamował tu własnych interesów (mam nadzieję), bo to nie miejsce na to ... . pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dominik Re: pomocy!!! IP: *.adsl.highway.telekom.at 26.09.07, 21:40 naturalnie szeryfie ;) juz nawet sie nie loguje abys nie musial mi nic zarzucac...... Po dlugiej chwili milczenia wystartuje po raz drugi i w chwilach wolnych bede odpowiadal na pytania dotyczace regionu, ktory dobrze znam. Licze na to ze i Tobie jako milosnikowi doliny bede mogl przekazac klika cennych informacji. Pozdrawiam Cie niezmordowany strazniku forum (zupelnie bez cynizmu) oraz wszystkich innych Dominik & Co Odpowiedz Link Zgłoś
ortodox Re: pomocy!!! 26.09.07, 22:14 :) ... to znakomicie, bo Zillertal jest wspaniałym miejscem na narty i nigdy dość aktualnych informacji z pierwszej ręki. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dominik Re: pomocy!!! IP: *.adsl.highway.telekom.at 26.09.07, 23:05 Prosze o pierwszy zestaw pytan z nowosci powiem tylko ze oficjalna strona zillertalu jest juz przetlumaczona na nasz jezyk, tylko nie wiem kiedy to wrzuca ;). Rezerwacje jednak nadal beda dostepne tylko w jezyku angielskim i niemieckim. Z Tuxem planujemy w najblizszym czasie przetlumaczyc system rezerwacyjny na jezyk polski....ale planujemy to juz od 6 miesiecy i zawsze brakuje czasu :) Ze wzgledu na to ze Polacy stali sie w Tyrolu tzw. "Kernmarkt" czyli jednym z najwazniejszych rynkow, firma Tirol Werbung ostro stara sie rozwijac stronke www.tyrol.pl, są tez rozmyslania o tym aby stworzyc na caly Tyrol ogolnodostepny system rezerwacyjny (bez posrednikow) w jez polskim. To jednak najwczesniej na wiosne. Odbeda sie tez dwie imprezy dla gosci z Polski na rozpoczecie sezonu ale o tym tutaj cicho sza, bo ponoc niewolno, a my w tym maczamy palce;) 5 tyrolski lodowcow nareszcie doczekalo sie wspolnego karnetu, Osobiscie bardzo sie z tego ciesze. Dzisiaj Hinter, jutro Pitztal a po jutrze Stubai...ogolnie fajnie, choc cena dumna :) Oficjalna strona Mayrhofen pokazala sie tez w jezyku polskim, narazie to tylko poczatki i w naszym jezyku jest tylko kilka informacji ale sprawa bardzo rozwojowa i TVB niezwykle zabiega o materialy w naszym slowianskim jezyku. W Zillertal Arenie Polacy wypadaja najgorzej w skali doliny, (dla mnie zupelnie niezrozumiale) sa jednak duze plany, ciekawe co z nich wyniknie. Najwiekszy przyrost polskich gosci jest natomiast w regionie pierwszym. Tutaj tez zrodzila sie inicjatywa nawiazania kontaktow z wypedzonymi przed laty mieszkancami doliny Zillertal. Ich potomkowie mieszkaja obecnie w okolicach Jeleniej Gory. Sporo Folku, wiele zabiegow ale za to jakie honory. Ogolnie w dolnie jestesmy postrzegani jako jedni z najcenniejszych gosci, co nas osobiscie napawa niezwykla duma. Tyle na poczatek Dominik & Co :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek01 Re: pomocy!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.07, 23:57 Ja za to moge napisać to co Dominikowi nie wypada. Na polskie dni, które będa 21.10 do 28.10. 2008r wybieram sie 3 raz i mam nadzieje, że będzie jak zwykle super. Agnieszka i Dominik, którzy to organizuja rzeczywiście maja najlepsze i najświeższe info bo mieszkaja w dolinie Ziiiertal. Nie wiem jaka mają baze noclegową w ofercie bo jako zdeklarowany indywidualista hotele rezerwuje samodzielnie. Mysle jednak, że pomogą mniej samodzielnym cos fajnego znaleść. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: pomocy!!! IP: *.chello.pl 27.09.07, 18:40 witam dominiku bede ci wdzięczna za informacje o jakims miejscu noclegowym dla 2 osób może byc hotel apartament bez róznicy w miare blisko do stoku z wyzywieniem czy bez tez nie ma wiekszego znaczenia pozdrawiam Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
liloom Re: pomocy!!! 27.09.07, 20:04 ludzie, przeciez bergfex dziala juz po polsku: pl.bergfex.com/suchen/volltext/?language=pl&meta=bergfex&q=zillertal&Suchen.x=0&Suchen.y=0 (mam nadzieje ze link zadziala) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: pomocy!!! IP: *.chello.pl 27.09.07, 21:14 Dominik bardzo dziekuje i mam pytanie czy można w jakis sposob skontaktowac sie z wami telefoniecznie lub mailowo? lilommm dziekuje za link dos trony ale ludzie nie umieja po niemiecku rezerwować kwater :oPP)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dominik Re: pomocy!!! IP: *.adsl.highway.telekom.at 27.09.07, 20:20 Ewo, problem w tym ze tego tutaj ponoc czynic nie wolno. Mysle jednak ze jest wiele osob, ktore chetnie przeczytaja takie informacje. Zaryzykuje wiec i wstawie kilka linkow bezposrenio do obiektow, ktore wydaja sie byc ciekawe i o ktorych slyszalem same pochwaly: Uwaga wybieralem na szybko i bez szczegolnych preferncji. Kto moze i ma ochote niech dopisze swoje preferowane kwatery. Z wyzywieniem: www.wiesenheim.at www.gasthof-roswitha.at www.zillerhof.at www.alpina-zillertal.at pensjonaty ze sniadniam: www.haus-wiesengrund.com www.ferienhof-oblasser.at www.rieplerhof.at www.sonderbichlhof.at Ceny sa bardzo rozne, od tanich obiektow po drozsze. Kazdy jednak warty swojej ceny. Nasz strazniku aby uprzedzic Twoja interwence publicznie oswiadczam ze na podanych stronach widnieja nr telefonow wlascicieli i ich adresy e-mail ;) Oficjalna strona zillertalu to www.zillertal.at i mozna na niej znalezc kilkaset obiektow w dolinie, dokladnie 3786, faktycznie jest ich dwa razy wiecej. Teraz rodzi sie pytanie, ktore z nich sa ok. Przez to ze tu mieszkamy czesto to wiemy. Dlatego kilka z nich wymienilm. Problem w tym ze nie wiem czy mi wolno ;) Teraz tak powaznie. Jezeli chcecie to bede wrzucal miejscowki, ktore polecaja goscie z Polski i ktore sami znamy. Mysle ze nie jeden z Was moze te liste poszerzyc ulatwiajac wybor innym. Co o tym sadzisz ortodoxxie? Wolno? Niestety wielu kwaterodawcow nie ma wlasnej strony, w szczegolnosci sa to miejsca tansze i mniej komercyjne. W tych przypadkych trudno o zdjecia, cennik, nie wsponminajac juz o mailu bezposrednio do wlasciciela, sporo z nich nie ma nawet komputera. Choc kwatery te są czesto bardzo komfortowe i atrakcyjnie polozone ich wlasciciele traktuja wynajem jako dodatek do zycia codziennego, nie troszczac sie o homepage czy reklame. Nierzadko ciezko sie z nimi nawet dogadac gdyz wielu mowi tylko miejscowym dialektem. Tu rodzi sie pytanie jak Was o nich poinformowac nie lamiac tak scisle przestrzeganych zasad tego forum ;) Czekam na propozycje i pozdrawiam Dominik Odpowiedz Link Zgłoś
ortodox Reklama a informacja ... 27.09.07, 22:01 Regulamin jest czytelny i jasny. Wyja?niałem to już wiele razy, ale widzę, że cišgle mylone sš pojęcia REKLAMY i INFORMACJI. REKLAMĽ jest podawanie INFORMACJI, z których czerpie zysk informujšcy. Jest on materialnie zainteresowany udzieleniem tej informacji, bo może ona przyczynić się do wzrostu jego dochodów ... i nie koniecznie musi być korzystna dla czytajšcego lub korzystajšcego z tej informacji. Czyli, że może kłamać i najczę?ciej niestety tak jest, bo ma do tego motyw (zysk). Dlatego tak nieugięcie walczę o to, by REKLAMAY na forum nie było, zwłaszcza w zakamuflowanej formie, niby jako INFORMACJA obiektywna (taka w REKLAMACH nie zdarza się). Co innego INFORMACJE podawane przez nie zainteresowane materialnie osoby. Nawet gdy dotyczš konkretnych adresów, nazw, firm ... . Nie może tu być mowy o żadnej reklamie pomimo, że defakto padajš konkretne adresy, nazwy. Należy przyjšć wtedy, że celem podania tej INFORMACJI jest dobro czytajšcego, nie podajšcego. Wracajšc do pytania, jeżeli nic z tego nie masz poza satysfakcjš, że pomogłe?, a podajšc INFORMACJĘ nie masz i nie możesz mieć z tego tytułu żadnych zysków, to nie jest to REKLAMA w ?wietle regulaminu forum, lecz tylko dozwolona INFORMACJA. Jest pewien problem, gdy osoba zajmujšca się profesjonalnie wynajmem kwater i obsługš ruch turystycznego poleca jakie? kwatery w obszarze swojego działania. Zawsze może pa?ć podejrzenie, że nie robi tego bezinteresownie, a więc może działać z chęci zysku. Tutaj nawet bezinteresowna INFORMACJA może być odebrana jako REKLAMA. Trzeba więc robić to niezwykle ostrożnie, by być ( jak żona Cezara) poza podejrzeniami. Z drugiej strony, sugerowanie na forum, że jest się w posiadaniu jaki? informacji, których nie podaje się ze względu na regulamin, ale zaprasza się do kontaktu mailowego tez jest REKLAMĽ ... REKLAMĽ własnej firmy . pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ortodox Reklama a informacja raz jeszcze ... 27.09.07, 22:20 Regulamin jest czytelny i jasny. Wyjaśniałem to już wiele razy, ale widzę, że ciągle mylone są pojęcia REKLAMY i INFORMACJI. REKLAMĄ jest podawanie INFORMACJI, z których czerpie zysk informujący. Jest on materialnie zainteresowany udzieleniem tej informacji, bo może ona przyczynić się do wzrostu jego dochodów ... i nie koniecznie musi być korzystna dla czytającego lub korzystającego z tej informacji. Czyli, że może kłamać i najczęściej niestety tak jest, bo ma do tego motyw (zysk). Dlatego tak nieugięcie walczę o to, by REKLAMAY na forum nie było, zwłaszcza w zakamuflowanej formie, niby jako INFORMACJA obiektywna (taka w REKLAMACH nie zdarza się). Co innego INFORMACJE podawane przez nie zainteresowane materialnie osoby. Nawet gdy dotyczą konkretnych adresów, nazw, firm ... . Nie może tu być mowy o żadnej reklamie pomimo, że defakto padają konkretne adresy, nazwy. Należy przyjąć wtedy, że celem podania tej INFORMACJI jest dobro czytającego, nie podającego. Wracając do pytania, jeżeli nic z tego nie masz poza satysfakcją, że pomogłeś, a podając INFORMACJĘ nie masz i nie możesz mieć z tego tytułu żadnych zysków, to nie jest to REKLAMA w świetle regulaminu forum, lecz tylko dozwolona INFORMACJA. Jest pewien problem, gdy osoba zajmująca się profesjonalnie wynajmem kwater i obsługą ruch turystycznego poleca jakieś kwatery w obszarze swojego działania. Zawsze może paść podejrzenie, że nie robi tego bezinteresownie, a więc może działać z chęci zysku. Tutaj nawet bezinteresowna INFORMACJA może być odebrana jako REKLAMA. Trzeba więc robić to niezwykle ostrożnie, by być ( jak żona Cezara) poza podejrzeniami. Z drugiej strony, sugerowanie na forum, że jest się w posiadaniu jakiś informacji, których nie podaje się ze względu na regulamin, ale zaprasza się do kontaktu mailowego tez jest REKLAMĄ ... REKLAMĄ własnej firmy . pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Reklama a informacja raz jeszcze ... IP: *.chello.pl 27.09.07, 22:34 zaczynam sie gubić ;o)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dominik Re: Reklama a informacja raz jeszcze ... IP: *.adsl.highway.telekom.at 27.09.07, 22:56 i tu jest problem. Waze moje slowa (na glos) i sam widzisz ortodoxie jakie to klopotliwe. Zwaroc po prostu uwage jezeli bedzie cos nie tak ;) Ewo niestety nie chce lamac zasad forum i nie moge podac swoich namiarow. Ale pytaj tutaj, po to mamy to miejsce, ja postaram sie neutralinie odpowiedziec. Nie warto sie gubic ;) liloom masz racje bergfex to bardzo dobra strona, kiedys sam z niej czesto korzystalem. Jest tego typu stron kilka np. tiscover, schneehoehen.de, snowtrex (tez po polsku), interchalet itd. Dobrym materialem do poszukiwan sa zawsze oficjalne strony danego regionu. Jednak nie zalatwiaja one jednego problemu. Sa one zawsze zbiorem tego co inni chca zaoferowac i za co placa. Czesto bywaja miejsca ktore odkrywa sie przez przypadek. Tych prozno szukac na tych stronach. Znajdziesz je tylko sama lub przez olecenie innych, a przyznasz sama ze najwiekszym sukcesem urlopu jest fakt ze to co zarezerwowalac fakjycznie zastaniesz na miejscu. Dodatkowo dochodzi problem samej rezerwacji. Mimo wszystko jest wielu ludzi ktorzy nie mowia np po niemiecku. Ale coz tego nie mozna zmienic. Trudno tez wymagac od tyrolczyka aby mowil w 15 jezykach, a od goscia aby wladal jezykiem kazdego kraju ktory chcialby odwiedzic. Wiec forum chyba jest najlepszym miejscem aby dzielic sie ta nabyta wiedza. Pozdrawiam Dominik Odpowiedz Link Zgłoś
ortodox Re: Reklama a informacja raz jeszcze ... 27.09.07, 23:20 Gość portalu: dominik napisał(a): > i tu jest problem. Waze moje slowa (na glos) i sam widzisz > ortodoxie jakie to klopotliwe. ------------------------- Nie zupełnie, bo wiesz dobrze przecież, czy informujesz o dobrych kwaterkach, imprezach, faktach ... z którymi nie masz ABSOLUTNIE NIC FINANSOOWO wspólnego ... i wtedy to jest dozwolona INFORMACJA nie REKLAMA. Trzeba robić to jednak b. ostrożnie, nic nie sugerując, nie zapominając o żonie Cezara i tyle. Sam chętnie poczytam o ciekawych i tanich kwaterach, których nie ma na oficjalnych stronach regionów, bo to przecież kosztuje. Wiem, że są takie i często właśnie z nich korzystam, bo są przeważnie tańsze, a ja takie lubię. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dominik Re: Reklama a informacja raz jeszcze ... IP: *.adsl.highway.telekom.at 27.09.07, 23:49 Wiec zradz mi tajemnice jak to robic. Bedc tym kim jestem nawet jezeli napisze tutaj ze w Finkenbergu daja dobre lody a w fugen jest swietny basen ktos zarzuci mi ze mam w tym interes. Kiedys z Aga jeszcze tu nie mieszkajac postanowilismy pisac po polsku o regionie. Bardzo szybko okazalo sie ze pasja zmienila sie w prace i musimy sie tu przeniesc. Znamy wielu ludzi, caly zarzad (prosze nie traktujcie tego jako reklame) i w sumie czego nie dotkniesz to kogos znasz wiec reklamujesz. Bede sie staral pisac neutralnie, a Was prosze o info kiedy to przestanie byc neutralne gdyz sam czesto tego nie zauwazam. Teraz kwestia "fajnych" kwater. Jest ich wiele i sa to czesto prawdziwe cukierki. Ale tutaj nie jestem w stanie o tym pisac, bo jak. Tak jak wspomnialem, ich wlasciciele czesto nie wiedza jak wlaczyc komputer bo np przez cale lato siedza na alpejskiej hali. Wiec my robimy zdjecia i opisujemy, goscie sie ciesza kwaterodawcy tez. Tu natomist musimy o tym milczec. Wiec aby nie lamac zasad zapraszam ortodoxie na priva. Przy kawie poopowiadam Ci kilka plotek o dolinie i moze wspolnie znajdziemy jakies rozwiazanie ;) Pozdrawiam Dominik PS. Na koniec mala historyjka. Kilka miesiecy temu zglosil sie do nas brat Martina Hollwartha (to ten skoczek, konkurent Malysza). Wybudowal on kilka lat temu piekny dom na stokach Gattererberg i nazwal go niefortunie Adlerhorst. Wielu osobom kojarzy sie to ze slynna alpejska kwatera Hitlera. Obecnie o dziwo chatka przyciaga wielu gosci z Polski choc w sumie przez nazwe powinna odstraszac. Jest to jeden z cukierkow o ktorych pisalem wczesniej. Odpowiedz Link Zgłoś
ortodox Re: Reklama a informacja raz jeszcze ... 28.09.07, 00:25 Gość portalu: dominik napisał(a): > Bedc tym kim jestem nawet jezeli napisze tutaj ze w Finkenbergu > daja dobre lody a w fugen jest swietny basen ktos zarzuci mi ze > mam w tym interes. --------------------- ... bez przesady. ============================= >... i w sumie czego nie dotkniesz to kogos znasz wiec reklamujesz. ---------------------- Dlatego że znasz? Nie to nie jest REKLAMA, ale jeżeli będą Ci płacić jakaś prowizję, to będzie już reklama. ================== > ... robimy zdjecia i opisujemy, goscie sie ciesza kwaterodawcy > tez. Tu natomist musimy o tym milczec. -------------------------------- Wcale nie, jeżeli NIE ZARABIACIE na tym żadnych pieniędzy ... jest nawet fotoforum ... . pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o_andrzej Re: Reklama a informacja raz jeszcze ... IP: *.cyf-kr.edu.pl 28.09.07, 08:23 > Wiec aby nie lamac zasad zapraszam ortodoxie na priva. Niezly pomysl, czemu nie. Ale sadze, ze za bardzo sie krygujesz. Nie usp[rawiedliwiaj sie, nie przepraszaj ze zyjesz. Ortodox, Ty i ja mamy na tym forum dokladnie tyle samo do powiedzenia. Troche tak jak w wyborach w demokracji: mamy po jednym glosie. To, ze Ortodoxowi sie cos nie podoba albo mu sie podoba, dotyczy tylko i wylacznie jego osoby i nie powinno miec na Ciebie wiekszego wplywu. Rob co uwazasz za stosowne, bo znaczysz dokladnie tyle samo na tym forum co Ortodox. Odpowiedz Link Zgłoś
ortodox Re: Reklama a informacja raz jeszcze ... 28.09.07, 08:53 Gość portalu: o_andrzej napisał(a): > > Wiec aby nie lamac zasad zapraszam ortodoxie na priva. > > Niezly pomysl, czemu nie. ----------------------------- Uważam, że to b. zły pomysł, bo wszystkie sprawy związane z reklamą i porządkiem na forum określa regulamin. Nie prywatne uzgodnienia pomiedzy uczestnikami forum, tym bardziej w zaciszu ...przy kawie. =============================== > Ale sadze, ze za bardzo sie krygujesz. Nie > usp[rawiedliwiaj sie, nie przepraszaj ze zyjesz. Ortodox, Ty i ja > mamy na tym forum dokladnie tyle samo do powiedzenia. > Troche tak jak w wyborach w demokracji: mamy po jednym glosie. > To, ze Ortodoxowi sie cos nie podoba albo mu > sie podoba, dotyczy tylko i wylacznie jego osoby i nie powinno > miec na Ciebie wiekszego wplywu. Rob co uwazasz za stosowne, bo > znaczysz dokladnie tyle samo n a tym forum co Ortodox. ------------------------------- Chcesz zrobić głosowanie nad kwestią moralności na forum? Głosowanie nad kwestią czy coś jest reklamą czy nie jest i każdemu dać po jednym głosie.? Albo coś jest moralne, albo nie, dorgi Andrzeju. Albo coś jest reklamą albo nie ... albo jest się uczciwym albo nie. Żadne głosowanie tego nie może zmienić, ale możemy porozmawiać sobie co znaczy być moralnym, uczciwym ... co to jest reklama ... . Czy w tej kwestii wszyscy mają tak samo wiele do powiedzenia? Widać, jak bardzo się tu mylisz, bo tak nie jest. Wcale nie chodzi tu o pozycje na forum, ale o rozumienie różnicy pomiędzy REKLMĄ a INFORMACJĄ i rozumienie wagi tego problemu dla forum dyskusyjnego. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o_andrzej Re: Reklama a informacja raz jeszcze ... IP: *.cyf-kr.edu.pl 28.09.07, 09:47 > Chcesz zrobić głosowanie nad kwestią moralności na forum? Głosowanie > nad kwestią czy coś jest reklamą czy nie jest i każdemu dać po > jednym głosie.? Albo coś jest moralne, albo nie, dorgi Andrzeju. Moralne, wg kogo? A moze absolutnie moralne? :) Zwrocilem uwage Dominikowi, i kazdemu innemu, zeby sie Twoimi fobiami nie przejmowac. Ze cokolwiek sadzisz o tym czy innym na tym forum jest Twoja subiektywna opinia jednego z uczestnikow forum, ani bardziej ani mniej waznego od innych, ktory moze sie tez myslic. Po prostu, zeby sie Toba nie przejmowac i pisac swoje. Jesli Dominik piszac cokolwiek zaczyna sie zastanawiac czy to juz przykracza jakies wydumane normy czy tez jeszcze nie, czy to sie bedzie podobac Ortodoxowi czy tez, to moim skromnym zdaniem ocieramy sie o paranoje. I tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dominik Re: Reklama a informacja raz jeszcze ... IP: *.adsl.highway.telekom.at 28.09.07, 09:02 jasne Andrzeju, staram sie do tego podejsc z lekkim usmieszkiem na ustach. Traz powaznie. Jezeli ktos ma pytania ogolne na temat Zillertalu pytajcie smialo. Przy pataniach o kwatery zapraszam na priva. Ticker z doliny: Dzisiaj u nas brzydko, pochmurno, a powyzej 2000 m n.p.m. pada snieg. Miejscowi mowia ze idzie dluga i mrozna zima. Na Tuxie panuja juz teraz lepsze warunki niz rok temu w pazdzierniku, wiec narazie ich zapowiedzi sie potwierdzaja. Pozdrawiam Dominik Odpowiedz Link Zgłoś
ortodox Re: Reklama a informacja raz jeszcze ... 28.09.07, 09:27 Gość portalu: dominik napisał(a): > jasne Andrzeju, staram sie do tego podejsc z lekkim usmieszkiem na > ustach. > Traz powaznie. Jezeli ktos ma pytania ogolne na temat Zillertalu > pytajcie smialo. Przy pataniach o kwatery zapraszam na priva. ----------------------------- ... i tu zachęcony przez forumowego zwolennika reklamy, ewidentnie zareklamowałeś własną działalności pośrednika ... . Ja dodam, że z dyskusji w tym wątku wynika dokładnie, co jest celem Twojej obecności tutaj, także teraz po sporej przerwie. Tak było od początku. Niedługo zacznie się sezon narciarski, więc trzeba przypomnieć, że masz kwatery do zaoferowania, które podnajmujesz od miejscowych górali. Nieporadnych, naiwnych i tych niezorientowanych na czym polega Twoja działalność, jest jeszcze wielu ... zarobisz ;) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
siejest Re: Reklama a informacja raz jeszcze ... 28.09.07, 09:49 Ewa napisała wyraźnie "Pomocy" więc dlaczego ktoś taki jak np. Dominik nie może zaoferować jej swojej pomocy. Będąc na miejscu, jako Polak może jej przecież pomóc najlepiej, to chyba najleprze ogniwo między chętnymi poznać ten region z Polski a regionem. Przecież nikt nie zabrania udzielić informacji również innym, wprost przeciwnie im więcej informacji Ewa otrzyma tym bardziej będzie przygotowana do ferii, do jej ferii i w sumie to ona ostatatecznie zadecyduje czyje informacje, czyja pomoc okazały się dla niej najkorzystniejsze. Dominik nawet jak pośredniczy, znaczy jednocześnie pomaga szukać takiej kwaterki jaka szukającemu najbardziej odpowiada a w dodatku kto powiedział, że jak pośredniczy to związane jest to z więkrzymi kosztami dla szukającego? Prowizje może otrzymuje już od kwaterodawcy a może właśnie i dziękimi temu te kwaterki są tańsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dominik Nie zaczynajmy please ;) IP: *.adsl.highway.telekom.at 28.09.07, 09:52 i zaczyna sie, wiec nie podejmuje tamatu dzielny strazniku:) Licze ze nadal bedziesz wszystkiego pilnowal i grzecznie zwaracal uwage. Pozdrawiam Dominik ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: volta2 Re: Nie zaczynajmy please ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.07, 11:04 dominiku i ja mam prośbę o pomoc:) znasz może jakiś hotel przyjazny dzieciom, w którym opieka jest zapewniona i sala zabaw? przeglądałam oferty przedszkoli w zillertalu, ale wychodzi ok. 100 E za dziecko - a ja mam ich dwoje. słyszałam, że są hotele, które w pakiecie gościom oferują kilkugodzinną opiekę animatorów, tak by rodzice mogli być na nartach. znasz/słyszałeś? to podrzuć info. sprawa dość pilna, bo chcę już się decydować (mam coś na oku, ale gdyby jakaś info nadeszła, to mam jeszcze szansę zmienić plany) może być na priv. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dominik Re: Nie zaczynajmy please ;) IP: *.adsl.highway.telekom.at 28.09.07, 11:10 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dominik hotele dla dzieci IP: *.adsl.highway.telekom.at 28.09.07, 11:15 Polecam Hotel Elisabeth w Gerlos, bardzo mila wlascicielka, a w zeszlym roku dziecmi opiekowala sie Pani z Polski, zdaje sie ze jest to nawet w cenie pobytu. Maja apartamanety, sa na poczatku miejscowosci, a pobliski region Zillertal Arena jest slynny z tego ze dzici sa dla nich najwazniejsze. zerknij tutaj www.ferienhof-gerlos.com pozdrawiam Dominik Odpowiedz Link Zgłoś
liloom Re: 28.09.07, 21:50 ja tez uwazam, ze lepiej pomoc tak jak sie umie, niz zoladkowac sie, ze inni to zle robia;) co do hoteli dla dzieci to czasem dostaje takie cos z reklamami albo w ksiegarniach, ale aktualnego nie mam. jak cos znajde to tu wstawie, ale sama nie bywam. w zimie moja i tak caly dzien na stoku, w sumie w kazdej miejscowosci gdzie bylam byly szkolki, wyciagi i atrakcje dla dzieci, wiec dodatkowe atrakcje w hotelu nie byly konieczne, bo dzicko i tak padalo po calym dniu na powietrzu. Nie dotarlismy wiec nigdy nawet na basen, nie mowiac o lyzwach itp. Ale pod tym katem lubilam Kirchberg. No i namietnie jezdzilismy do Canazei;) Odpowiedz Link Zgłoś
wrb1 Re: 29.09.07, 10:01 Myślę, że ta stona może się przydać wszyskim amatorom Zillertal: www.zillertalinfo.pl/index.php Odpowiedz Link Zgłoś
ortodox Re: Pierwszy odważny 29.09.07, 13:20 ... może odważny, choć nie z tego powodu, ale nie pierwszy ;) forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=380&w=52051799&a=52059952 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=380&w=48491451&a=48559635 to tylo przykłady ... pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dominik Wrocmy do tematu, Ewa napisala - pomocy!!! IP: *.adsl.highway.telekom.at 29.09.07, 14:19 Blagam, to zaczyna sie dla mnie robic zenujace. Ja naprawde chce w chwilach wolnych pisac o Zillertalu oraz w miare mozliwosci udzielac ogolnych informacji o Tyrolu. Dajcie prosze szanse. Stronę ktorej adres podaliscie i tak ten kto bedzie chcial znajdzie. A jak bedziecie ja promowac to nie bede mial czasu na to forum ;))))))i przy okazji zaczna sie dyskusje ktorych chce unikac. Teraz powaznie. Przejdzmy do tematu narty! Czy zna ktos fajne miejscowki w Stubaiu lub Zillertalu dla Ewy? Ticker: Dzisiaj piekne slonce, jest chlodno i powyzej 1800 m n.p.m prawdziwa zima, czyli zaczela sie piekna alpejska jesien ;) Pozdrawiam Domin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: volta2 Re: Wrocmy do tematu, Ewa napisala - pomocy!!! IP: *.spray.net.pl 29.09.07, 16:02 Dominiku, osoby które oczekują pomocy, zapewne się ucieszą z twoich podpowiedzi:) tak jak ja. myśl pozytywnie, czyli jeśli choć jednej osobie pomożesz, to i tak warto tu się udzielać. jeśli chodzi o pomoc w temacie dzieci bardzo ci dziękuję, ta arenaplay jest miejscem fantastycznym, szkoda tylko, że kwaterodawcy tam zrzeszeni mają strasznie drogie miejscówki(oczywiście rozumiem to, i wiem, że generalnie to nie ma nic za darmo) gerlos też wydaje się być sensownym miejscem, chociaż szkoda że nie mają strony po agnielsku, z tego co wyczytałam(nie znając niemieckiego:) niewiele wywnioskowałam, więc czekam na posiłki językowe do poniedziałku(ale też drogo się zapowiada) w każdym razie dzięki:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Wrocmy do tematu, Ewa napisala - pomocy!!! IP: *.chello.pl 30.09.07, 12:34 jesli inaczej nie można to jedynym rozsądnym wyjściem jest korespondencja na mailu lub gg pozdrawiam Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek01 Re: Pierwszy odważny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.07, 17:46 Przepraszam, nie śledze przecież wszystkich wypowiedzi. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ortodox Re: Pierwszy odważny 29.09.07, 19:32 Gość portalu: tomek01 napisał(a): > Przepraszam, nie śledze przecież wszystkich wypowiedzi. -------------- To akurat widać, ale nie zwalnia to z obiektywizmu zwłaszcza, że podobno jesteś prawnikiem ;) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek01 Re: Pierwszy odważny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.07, 10:46 Masz racje Guru, następnym razem przesledze wszystkie Twoje wypowiedzi od początku istnienia forum. Znajde w nich przeciez wszystkie odpowiedzi na każdy temat związany z narciarstwem. Profesja "podobno" prawnika nakłada przeciez na mnie taki obowiązek. Konkludując, poprawie sie, obiecuje, Wielki Człowieku , Bogu narciarstwa. Niech moc będzie z Tobą. To jakas totalna paranoja, nawet nie powinienem sie tlumaczyć ale ja sie Ciebie boje. Mozesz nawet spowodowac, ze snieg nie spadnie i wyciagi nie ruszą. Wino skwaśnieje, kury zaczną szczekać a psy gdakac.Ziemia przestanie się obracać i zimy nie będzie. Prsze więc w swoim imieniu, nie czyń uroków daj mi jeszce ten sezon pojezdzic na nartach Odpowiedz Link Zgłoś