Dodaj do ulubionych

Do tych co palą :)

IP: *.bartoszyce.vectranet.pl 18.09.10, 14:38
Wybieram się w pażdzierniku na Teneryfę i w związku z tym mam pytanko odnośnie zakupienia w dobrej cenie papierosów.Czy to prawda,ze tam można je kupić znacznie taniej niż w Polsce.Czy są takie jak LIGHT LM, LD itp,mogą być nawet jakieś inne podobne w mocy i smaku,jakie są ceny i czy zakupu dokonać w sklepach(marketach) na mieście czy może jednak lepiej w drodze powrotnej na lotnisku ?
Obserwuj wątek
    • Gość: jasiu... Re: Do tych co palą :) IP: *.dip.t-dialin.net 18.09.10, 19:36
      Nie palę, ale wiem.

Na lotnisku jest zdecydowanie najdrożej.

Paczka marlboro w sklepie kosztuje 2,10 Euro. Inne proporcjonalnie podobnie.
      • zjawa1 Re: Do tych co palą :) 22.08.11, 00:16
        Paczka Mallboro za 2 euro i 10 centow to znacznie taniej niz w Polsce. W przeliczeniu to przeszlo 8 zl podczas gdy w Polsce paczka kosztuje 12 zl.
    • milosh247 Re: Do tych co palą :) 20.09.10, 15:52
      Nie bierz ze sobą czasem papierosów. Na Wyspach Kanaryskich, jako że nie obowiązuje VAT ceny papierosów są niższe niż w Polsce. Przykładowo Camele kosztują np. 2 EUR, ichniejsze papierosy jesteś w stanie kupić nawet za 1,2 EUR. A kupisz w zasadzie wszędzie, w każdej knajpie są automaty.
      • Gość: monika Re: Do tych co palą :) IP: *.125.c68.petrotel.pl 01.10.10, 22:45
        malboro ok 2 euro - nie wiem czy taniej czy nie bo nie palę. jezeli chodzi o marki to takie same jak wszędzie w europie=] a na lotnisku najdrożej!przynajmnije na kanaryjskim=]
        • Gość: znawca Re: Do tych co palą :) IP: *.tvk.torun.pl 02.10.10, 03:03
          ja nie pale,ale ceny i asortyment tytoniowy na kanarach i w hiszpanii znam bdb...Na kanarach to jest raj w UE jesli chodzi o fajki---bardzo duzy wybór(ze 3 razy wiecej rodzajow papierosow)...Ceny od 0,7E za paczke wzwyż-LM,West ok1E,Marlboro 2 do 2,50,jest tez sporo drozszych fajek z wyzszej polki---bo Marlboro,Camele to srednia polka tam.LM,WEST to taniacze.....Na lotnisku masz to samo tylko jakies 20-40% drożej i BARDZO MAŁO tanich fajek---z tego co pamietam z tanich maja tylko WEST,za to średniej i wyzszej półki pod dostatkiem...Trzeba uważać na limity bo Kanary to specjalna strefa celna i jak z Hiszpanii do UK,FRANCJI ,PL mozesz wziac 16 wagonów(3200sztuk)to z Kanarów jest limit 1 wagon(200sztuk)i trzepią loty z Kanarow--przynajmniej w UK--pracowalem na lotnisku w UK i np. z lotów z PL 2 lata temu sprawdzany byl co 50 pasazer(srednio)to z Kanarow CO 3!Z hiszpanii kontynentalnej co 200....Czesto lodzi angole przemycaja--czesty widok to 2 osiemnastoletnie angielki--jada do LAS AMERICAS--zabawa przez tydzien na maxa,potem wielkie walizy laduja fajami i powrot--bardzo czeste wpadki----po 150 wagonow na osobe przemycaja:)
          • Gość: Łukasz Re: Do tych co palą :) IP: 212.129.72.* 20.08.11, 16:14
            Mam pytanko czy na WYSPACH KANARYJSKICH na TENERYFIE sapapierisy Bensony - jakie koszta,kto podrzuci?Dzieki!
            • Gość: marlboro setki Re: Do tych co palą marlboro setki:) IP: 212.180.165.* 21.08.11, 12:44
              Witam, czy na Teneryfie są marlboro 100's (setki - długie)?
              • zjawa1 Re: Do tych co palą marlboro setki:) 22.08.11, 00:05
                Na Fuerta napewno nie mozna kupic fajek typu L&M super light, pomaranczowych, ogolnie z tego co wiadomo mii na wszystkich wyspach sa niedostepne.
                Na 100% na Fuerta, objechalam cala wyspei nigdzie nie bylo cienkich pomaranczowych fajek.
                Papierosy tansze niz u nas, wiec bez sensu robic w Polsce zapasy.Ja za L&M light niebieskie, normalne lacilam jakies 8 zl na stacji i w automacie ok 2,5 euro. Mallboro light w automatach koszytowaly po 3 euro, jak dobrze pmaietam.
                W automatach hotelowych sa drozsze niz w sklepach czyy na stacjiach.
                • zjawa1 Re: Do tych co palą marlboro setki:) 22.08.11, 00:14
                  Dodam jeszce, ze w mnejszych miescinach fajki sa drozsze tj. Costa Calma miala znacznie drozsze papierosy niz np w Puerto de Rosariio, Corralejo gdzie udalo m sie papierosy L&M niebieskie zakupic za 1 euro i 60 centow.
                  • zjawa1 Re: Do tych co palą marlboro setki:) 22.08.11, 00:19
                    Ai taka rada, na kazdym lotnisku po odprawie bagazowej i paszportowej jest wynzaczone miejsce dla palaczy, nie to, co w Polsce, trzeba o to pytac.
    • der1974 Re: Do tych co palą :) 23.08.11, 17:20
      Dobrze że rzuciłem palenie 10 miesięcy temu :-)))
    • Gość: cristobal lecisz na gran canarie chcesz zajarac zadzwon IP: *.Red-83-39-15.dynamicIP.rima-tde.net 11.04.15, 11:32
      Witam
      Mieszkam na wyspach od kilku lat ,zawsze moge pomudz w zalatwiemiu wszystkiego czego wam tutaj na miejscu potrzeba, moge tez zabrac was na wycieczke w gory swoim prywatnym autem pokazac,najciekawsze miejsca i zakupic pierwszej klasy wszelkiego rudzaju substancie:) mozecie mnie znalezc pod nr telefonu +34602410233
      • bemeta Re: lecisz na gran canarie chcesz zajarac zadzwon 11.04.15, 16:36
        Pomoz wycieczkowiczom w zdoobyciu narko, i podajesz telefon,

Naprawde jestes takim glupolem czy to test hiszpanskiej policji?

to drugie odpada bo wlasnie jem obiad z J.G Comissario de extranjeria, i mowi ze nic nie wie, ale sie zajmie.
        Co za debil (autor postu) moderatora jak zwykle brak.

Reklamuje sie diler i jest ok... odpadam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka