Dodaj do ulubionych

Lanzarote i kilka problemów ?

23.02.14, 21:30
Lecę tam po raz drugi (chyba tam bo druga opcja to Wyspy Zielonego Przylądka ) no i stąd moje pytania a właściwie kilka pytań:

1. lecieć z biurem i brać all ( tak już wypoczywałam i było .... strasznie frytkowo i nagetsowo:)

2. lecieć z biurem i brać śniadania i kolacje a obiady kupować na mieście ( wypożyczam auto i z rodziną codziennie pakuję do innej miejscowości )

3. wynająć dom na wyspie z firmy casam.... i do tego dokupić oddzielnie bilety i samemu gotować ale mieć własny basen ?

Co wyjdzie ciekawiej, dodam,że lecę z 2 dzieci więc lot typu- Warszawa- Berlin-Madryt- Neapol ?-Arrecife nie wchodzi w grę.
Czy fundnąc jednak all i mieć wszystko gdzieś czy jednak jakaś inna opcja ?

Na Fuercie też byłam 2 razy ale ta wyspa jest nuuuuudna. Tu popatrzę sobie na księżycowy krajobraz.
Obserwuj wątek
    • a_s82 Re: Lanzarote i kilka problemów ? 23.02.14, 22:29
      Byłam w 2012 na Lanzarote z biurem i opcją All, a w 2013 na własną rękę na Gran Canarii. Zdecydowanie większą frajdę (piszesz "jak bedzie ciekawiej") sprawił nam drugi wyjazd, mimo połączenia Warszawa-Liverpool-Las Palmas-Barcelona-Warszawa ;)) Było też zdecydowanie taniej. Mieszkaliśmy w 3* hotelu z basenem, gotowaliśmy sami i parę razy byliśmy w knajpie. Zakupy jedne wielkie w Lidlu, potem codzienne w SPAR, nie wydawaliśmy wiecej niż w Polsce:) Na pewno planując codzienne całodzienne wycieczki trudno wam będzie gotować samemu. My po intensywnym zwiedzaniu Lanzarote z przyjemnością wracaliśmy "na gotowe" do hotelu. Na GC jechaliśmy bardziej poleniuchować, stad też wybór drugiej opcji;)
      Prawda jest taka, że jak traficie tanie bilety, to same hotele są na tyle atrakcyjne cenowo, ze potem nawet żywiąc się w większości na mieście, wyjdzie wam korzystniej niż z biura podróży gdzie ceny czasem powalają...
    • bah77 Re: Lanzarote i kilka problemów? 24.02.14, 08:51
      Chyba sama wiesz najlepiej co lubisz? :)

Ale dla mnie obiadokolacje w tawernach to wielka frajda wakacyjna, np. na Lanzarote:
      fotoforum.gazeta.pl/72,2,91,132510528,133164315.html

Nie korzystam z basenu, kiedy malownicze plaże pod nosem...

bah77
      • a-ronka dzięki 24.02.14, 11:12
        mnóstwo przesiadek i międzylądowań to moja bajka ale znając dzieciory to będą jęczeć:)
        Myślę dalej co złapać a w tej knajpce w Palya jadłam pizzę. Knajpka włoska a cały proces robienia ciasta jest na widoku.
        Fajne wspomnienia dlatego znów wybieram Lanza, Wyspy też wezmę ale po świetach.
    • Gość: mechan Re: Lanzarote i kilka problemów ? IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 24.02.14, 12:02
      Wróciłem w piątek z LZ, organizowałem sam, przesiadka w BCN i 3 dodatkowe noclegi, 2 jedną stronę i 1 w powrotną. Zależało mi konkretnie na Barcelonie, chociaż byłem tam już chyba 6-sty raz, dlatego właśnie tak (gdy rezerwowałem loty znacznie taniej wychodziło lecieć przez Londyn lub Liverpool). Oczywiście jest to trochę męczące, także byliśmy z 2 dzieci w wieku szkolnym, bo podwójna odprawa lotniskowa, dojazd z lotniska do hotelu itp, ale da się przeżyć.
      Co do opcji wyżywienia, to od jakiegoś czasu bierzemy HB, czyli śniadania i obiadokolacje (z opcją zamiany na obiad). Szkoda byłoby mi czasu na wyspie na zaopatrzenie i gotowanie, ale zdaję sobie sprawę, że można zaoszczędzić. W BCN z kolei mieliśmy same śniadania. Kiedyś braliśmy opcję all, ale powoduje ona, że trudno wyrwać się poza hotel na dłużej niż 4-5 godzin i nie połazi się już po knajpach gdy ma się pełne wyżywienie. Być może następnym razem spróbuję z samymi śniadaniami także na wyspie.

• deoand Re: Lanzarote i kilka problemów ? 24.02.14, 21:41
        Skoro byłas juz na Lanzie to chyba wiesz , że wyspa ma 60 km na 20 więc jak dobrze pójdzie to objedziesz ja w jeden dzień ale niech ci bedzie wypozyczysz auto i pojeżdzisz trochę to masz swoja opcje nr 2

. lecieć z biurem i brać śniadania i kolacje a obiady kupować na mieście ( wypożyczam auto i z rodziną codziennie pakuję do innej miejscowości )

Czyli typowa wersja HB - śniadanie dostaniesz w hotelu , dalej możesz jechać gdzie chcesz i wrócić na obiadokolację - jak chcesz obiad to gdzieś mozesz zjeść ale po co - lepiej poopalać się . Wersja All odpada bo i po co przepłacać za cos z czego nie będzie sie korzystało

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka