Dodaj do ulubionych

lanzarote - grudzien

IP: *.wakacje.pl 13.11.07, 14:57
Witam,
byłabym wdzięczna za informacje jakiej pogody można spodziewać się w
grudniu na Lanzarote? W ciagu dnia będzie szansa zlapac troche
slonca i wykapac sie w basenie ew oceanie? Zastanawiam sie jeszcze
nad egiptem, ale o Kanarach slyszalam tyle dobrych opinii ze sama
chcialabym sie rpzekonac:)

Z gory dziekuje za pomoc
Obserwuj wątek
    • Gość: czyzby Re: lanzarote - grudzien IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.07, 18:33
      czyzby pracownicy biura wakacje.pl nie wiedzieli kiedy jechac? czy to takie IP ;-)
      • Gość: Rea:) Re: lanzarote - grudzien IP: *.chello.pl 06.12.07, 12:38
        Jeszcze sie moze Pani wykąpac pod prysznicem lub w wannie:)!!Glowa do góry
        bedzie Dobrze ja ci to mówie:)!!
    • Gość: Kate Re: lanzarote - grudzien IP: *.icpnet.pl 10.12.07, 18:40
      Ja sie dołączam do pytania..jadę z małym dzieckiem..czy ktoś był w grudniu na
      Lanzarote?.......jakie hotele polecacie?/jestem w trakcie poszukiwań/

Pzdr Kasia
      • Gość: bibka Re: lanzarote - grudzien IP: *.elartnet.pl 10.12.07, 19:31
        Ja byłam w połowie listopada - i było OK. To znaczy temperatura ok 27 stopni,
        poodobno wiało mniej niż zazwyczaj. Deszczu raczej nie radzę sie spodziewać.
        Lanzarote ma najniższe opady z wszystkich Wysp Kanaryjskich.
        Jak ktoś lubi patelnię to polecam Egipt. Jesli natomiast ktoś chce się opalać,
        zwiedzać kąpać przy przyjemnej temperaturze to polecam Kanary w listopadzie/grudniu.
        P.S. Jak ja byłam to było mnóstwo rodzin z małymi dziećmi.
        • Gość: Kate Re: lanzarote - grudzien IP: *.icpnet.pl 12.12.07, 00:14
          Dzieki bibka...
          ja juz nie wiem...rozne sa opinie ze w grudniu juz woda jest zazimna ..dla dziecka mowia:((...nie wiem co robic...na szybko przegladalam inne kraje..zatrzymalam sie na..Dominikanie;)...napatrzylam sie na na zdjecia pieknych karaib. plaz i sie rozzmarzylam ,nie wiem co dalej szczerze mowiac;)...kusi ta Dominikana ..to sloneczko../jakby niebylo cieplej jest;//..poradzcie mi czy ktos moze byl na Dominikanie?..w jakim hotelu byliscie ?..z jakim biurem i czy ja teraz znajde tak na naprawde chyba ostatnia chwile oferte na Dominikane?....please help;)
          P.s sorki ze na "Kanarach pisze o karaibach..mam nadzieje ze nie zasmiecam;)/ ..zaraz szybciutko lece zobaczyc watki o Dominik.
          pzdr.
          • Gość: sylwia Re: lanzarote - grudzien IP: *.dip0.t-ipconnect.de 19.11.15, 22:40
            Hej,przypadkowo weszlam na ten watek co prawda kilka lat juz minelo od tego pytania. Bylismy z mezem na dominikanie jakies 8 lat temu i bylo cudownie, dwa tygodnie tylko slonce, plaza przepiekna. najpierw usytuowano nas w hotelu barcelo(poniewaz w naszym wlasciwym hotelu byla niby glosna budowa), ktorego nie polecam, brudny i pelno rosja, pokoj smierdzial na stechlizne. ale spacerkiem przeszlismy sie do naszego hotelu i sie okazalo, ze z budowy nic nie bylo slychac, piekny czysty hotel "grand oasis marien". Polecam goraco. wiec porozmawialismy z pania z biura czy jest mozliwosc przejscia do naszego hotelu i tak tez zrobilismy, na wlasna reke wynajelismy taxi i 5 minut bylismy juz w grand oasis marien.
            pzdr.
            • Gość: dzidzia Re: lanzarote - grudzien IP: *.dynamic.chello.pl 21.11.15, 17:42
              Nie rozumiem--piszesz pod tytułem Lanzarote ,a opowiadasz o Dominikanie.To gdzie własciwie byłaś?
              ja natomiast chce leciec na jedną z trzech wysp Lanze Fuerte lub Madere pod koniec przyszłego tyg,czekam tylko na super lasta w super cenie.O kazdej wyspie poczytałam i obojętnie mi gdzie polece tym razem.Ważne aby zmienic szaro bure niebo u nas na nieco słonka.
              • Gość: Piotr Re: lanzarote - grudzien IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.15, 18:55
                Nie rozumiem po co o tym piszesz, co forumowiczów obchodzi gdzie lecisz.
    • turystka36 Re: lanzarote - grudzien 24.11.15, 15:30
      Cześć, czy zdecydowałas się na ten wyjazd ? Mam teneryfe zarezerwowaną na styczen, ale teraz przy tym wszystkim co sie dzieje, zaczynam miec poważne obawy....podróżuje z dzieckiem, więc o tyle bardziej moja obawy się zwiększyły.... mam nadzieje, że się odezwiesz....
      • Gość: Kama Re: lanzarote - grudzien IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.11.15, 11:21
        Wyluzuj, ile razy można zamieszczać to samo pytanie!!!
        • anisaolek Re: lanzarote - grudzien 30.11.15, 13:25
          Witam, wybieramy sie na początku grudnia z dziećmi na Lanzarote. Czy ktoś mógłby mi polecić kilka ładnych miejsc do zwiedzania, do których będziemy w stanie dotrzeć z wózkiem? Będziemy mieli na wyspie samochód, a nasz hotel będzie w Playa Blanca. Dziękuję z góry za rady osób które już dokonały takich doświadczeń.
          • iziula1 Re: lanzarote - grudzien 30.11.15, 19:59

Plaża przy lotnisku koło Arecife - widzisz lądujące samoloty nad samą woda i twoją głową. Świetne wrażenie. Od Arecife prowadzi tam długi deptak wzdłuż lini brzegowej.

Muzeum i dom Cesara Manrique - dziecko na rękach, wózek zostawiasz obsłudzę.
            Jaskinia zaprojektowana w lawie przez Cesara - dziecko w nosidełku.
            Ogród kaktusów w lawie też zaprojektowany przez Cesara możesz z wózkiem - polecam jednak nosidło.
            Plaża Papagayo niestety trudno dostać się tam wózkiem - próbowałam ;). raczej na piechotę i nosidło dla dziecka.
            Targ w Tequise jest co niedzielę od 8 do 14.00 tam spokojnie obejdziecie wszystko z wózkiem.
            Park Timanfaya wózek się nie przyda, chyba tylko do ujarzmienia rozbrykanego malucha aby go nie zgubić. Do samego parku i tak wjedziecie autokarem należącym do parku.
            Jednak skorzystajcie z mojego doświadczenia. Córka miała wtedy 8,5 miesiąca i nosidło sprawdziło się rewelacyjnie. Fakt,że nie zdecydowałam się na zejście do zielonego jeziora w wulkanie ale to ze względu że z roztargnienia nałożyłam lekkie sandały zamiast wygodnych i bezpiecznych butów. Bałam się upadku z dzieckiem na niestabilnym podłożu.

• Gość: Friendlygirl Re: lanzarote - grudzien IP: *.146.136.52.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 26.11.15, 17:18
        Witam,razem z mezem i prawie 4letnia corka lecimy w sobote 28.11 na Lanzarote do Los Zocos.Hotel ma bdb opinie czy te 22 stopnie starcza do tego zeby sie wykapac w oceanie i pobuszowac w basenie z dzieckiem? Jakie polecacie wycieczki fakultatywne. Mysle nad Rancho Texas,ktos byl?? Lece z Itaki
        • j363 Re: lanzarote - grudzien 26.11.15, 19:16
          Witaj.Ja długo się zastanawialam jaką wyspę wybrać.a ten hotel co ty wybrałas też bralam pod uwagę,dobrą cenę miał, bo 1400 zł.wczoraj.Wybrałam jednak Fuerte,lecimy w niedzielę w nocy.Zwyciężyło chyba to że będziemy tam pełnych 8 dni.i Modlinbusem dojedziemy na czas bez przesiadek.Lanzarote musi poczekać na następny raz__rok.
          Czy moglabys opisać w skrócie czy cię Lanza zachwyciła po powrocie?
          • Gość: Andrzej Re: lanzarote - grudzien IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.11.15, 22:55
            Jeśli ktoś wyrobi się i ma chęci to z Modlina z przesiadką w Brukseli CRL moze polecieć na Lanzarote za odpowiednio 39 zł i 9,99 euro 2 i 6 grudnia. Powrót po kilku dniach też za 9,99e do Paryża BVA lub Brukseli. Jednak nocka na lotnisku ok. 7 godzin. Lot do WMI też za 9,99 e lub 14,99.
            Apartamenty dostępne już za ok 120 zł /doba Dojazd z lotniska np.do Puerto de Carmen to ok 2,5e/os autobusem.
            • Gość: Andrzej Re: lanzarote - grudzien IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.11.15, 22:57
              Oczywiście www.ryanair.com/pl/pl/
              • j363 Re: lanzarote - grudzien 26.11.15, 23:10
                Może i ktoś się taki znajdzie aby włuczyc się po lotniskach EU. Żeby zaoszczędzić parę groszy.
                Ja latam z BP a także sama organizuje sobie zwiedzanie latając Ryanerem.kupuje wtedy bilety ok pół roku naprzód.Z BP zawsze czekam na last minute.
        • Gość: Hanna Re: lanzarote - grudzien IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.15, 18:30
          Nie jestem zmarzluchem, ale w grudniu na Lanzarote w Costa Tequise wejście do wody to było wyzwanie, raz udało się wykąpać przez jakieś 2 minuty. Nie wiem, może trafiliśmy na jakiś prąd. Przy plaży Famara było cieplej.
          Rok wcześniej na Teneryfie woda była znacznie cieplejsza i kąpaliśmy się w oceanie codziennie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka