Dodaj do ulubionych

Gomera i rejs

30.04.09, 13:37
Czy orientuje się ktoś, gdzie można zarezerwować wycieczkę na Gomerę
PO POLSKU? I w jakie dni jest organizowana? Lecę z Eccoholiday i
wolałabym u nich nie przepłacać :). Zależy mi na tym też aby odbiór
był z przed hotelu. Podobnie z wycieczką katamaranem. Wycieczki te
można kupić w tej polskiej wypożyczalni, ale tam znowu auta są
drogie ;). Z góry dziękuję za informacje.
Obserwuj wątek
    • Gość: maria.m Re: Gomera i rejs IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.09, 22:19
      Było już o tym kilka razy na forum,wystarczy przeszukać archiwum.Poczytaj wątek
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=39880&w=84613626&a=84809410
      Myślę,że od października 2008 niewiele się zmieniło.
      • Gość: maria.m Re: Gomera i rejs IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.09, 23:06
        W kwestii auta-polecam ORCAR-możesz zarezerwować przez internet.Ceny o jakieś
        30%niższe niż u Pana Andrzeja,bo domyślam się ,że o tej wypożyczalni piszesz.
      • Gość: pibna-vela Re: Gomera i rejs IP: *.xdsl.centertel.pl 01.05.09, 10:26
        Wiem, czytałam tamten wątek i odwiedziłam ich stronę, tylko nie
        znalazłam informacji skąd odbierają ludzi, jaka jest cena dla
        doroslego i 8-latka, moze ktos wie? Czy piatek po polsku, to ten
        wlasnie Tamaran?
        I tak tak, miałam na myśli tą polską wypożyczalnię - ale trochę tam
        drogo, więc zrobie pewnie rezerwację w Orcar.
        • Gość: maria.m Re: Gomera i rejs IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.09, 07:46
          właśnie sprawdziłam,że już to dla ciebie kiedyś pisałam ,sprawdź
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=39880&w=91250815&v=2&s=0
          Wycieczki na Gomerę po polsku są z Tamaran w poniedziałki i piątki-Polka Gabi
          jest przewodnikiem.
          Gomerę z TAMARANEM wykupisz u rezydenta.Super obsługa odbierają Cię sprzed
          hotelu,lunch w cenie.
          Sprawdzałam to wcześniej-cena u rezydenta i w TAMARAN była ta sama-76,50 Euro w
          październiku 2008.
          • Gość: maria.m Re: Gomera i rejs IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.09, 07:55
            Nie wiem ,jak potraktują 8-latka,ja za 4-letnie dziecko płaciłam pół ceny.
          • Gość: pina-vela Re: Gomera i rejs IP: *.xdsl.centertel.pl 02.05.09, 10:20
            Rzeczywiście, gdzieś umknął mi tamten wątek. Pisałam już wczoraj do biura
            Tamaran, wycieczki po polsku są w poniedziałki. Zarezerwowałam bezpośrednio u
            nich. Jeszcze teraz muszę znaleźć auto i można jechać :)
            • Gość: maria.m Re: Gomera i rejs IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.09, 10:24
              ...tylko w poniedziałki..mogło coś się zmienić.Auto polecam w Orcar-chyba się
              powtarzam -ale to dobra firma,super obsługa.
              Życzę wspaniałej wycieczki-Teneryfa jest cudowna,a Kanary mają w sobie coś
              takiego ,że chce się tam wracać...mnie po Teneryfie marzy się Lanzarote..:)
              Pozdrawiam.
              • Gość: pina-vela Re: Gomera i rejs IP: *.xdsl.centertel.pl 02.05.09, 11:31
                Już w sumie jestem zdecydowana na Orcar, tylko się waham nad autem. Ty jakie
                miałaś?Zastanawiam się nad Seatem Ibizą. Już nie mogę się doczekać wyjazdu :)
                Pozdrawiam
                • Gość: maria.m Re: Gomera i rejs IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.09, 13:37
                  Ja miałam Opla Zafirę,ale to tylko dlatego,że byliśmy z przyjaciółmi i w sumie
                  było nas 6 osób.Ale nie polecam tego auta,ciężko się prowadzi na górskich
                  drogach.Weź jakieś zwrotne auto.
                  Wcale się nie dziwię ,że się nie możesz doczekać.Aż Ci zazdroszczę...
                  • Gość: maria.m Re: Gomera i rejs IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.09, 13:40
                    A na ile dni bierzesz auto? Szlaki wycieczek już opracowane?
                    • Gość: pina-vela Re: Gomera i rejs IP: *.xdsl.centertel.pl 02.05.09, 14:33
                      Chcę na 7, bo lecę na 2 tygodnie. Mniej więcej już plan jest.
                      • Gość: maria.m Re: Gomera i rejs IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.09, 22:46
                        W 7 dni można sporo zwiedzić,też miałam samochód na tydzień i zobaczyliśmy
                        największe atrakcje wyspy.Jeśli chcesz- służę pomocą w kwestii sprawdzonych tras.
                        • pina-vela Re: Gomera i rejs 05.05.09, 07:06
                          No chcę chcę, pewnie że chcę :). Czekam więc na wskazówki. Gdybyś
                          dodatkowo mogła polecić jakieś fajne knajpki, będę wdzieczna - mam
                          hotel bez wyżywienia. Pozdrawiam
                          • Gość: mar Re: Gomera i rejs IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.09, 15:56
                            Knajpek Ci nie polecę,bo ja miałam hotel z super wyżywieniem-przytyłam 2 kg.A
                            trasy wypiszę ci wieczorem ,muszę poszukać moich notatek.A właściwie, to w
                            jakiej miejscowości masz hotel?
                            • pina-vela Re: Gomera i rejs 05.05.09, 19:11
                              mieszkam w Santa Marii w Costa Adeje. I czekam więc do wieczora :)
                              • Gość: maria.m Re: Gomera i rejs IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.09, 23:57
                                A było to tak:
                                1 dzień-Santa Cruz (pozwolenie na wulkan,spacer po Plaza de Espania,Plaza de
                                Candelaria,kościół Iglesia de Nuestra de la Concepcion) –plażowanie na
                                Teresitas(koniecznie wjazd na punkt widokowy nad Teresitas-widoki cudowne!!!)
                                -powrót do Santa Cruz(Park Garcia Sanabria,Plaza del 25 Julio).

2 dzień-jazda do Puerto de la Cruz przez Las Canadas-pierwsze zetknięcie z
                                krajobrazem wulkanicznym!, sprawdzenie dojazdu na kolejkę na Teide- w Puerto
                                kąpiel w basenach Lago Martianez i w Orotavie Pueblo Chico (park miniatur)

3 dzień to wycieczka po górach Anaga-urocze górskie wioski Taganana,(w przerwie
                                plażowanie na Playa Rogue de las Bodegas..lub polecam
                                Benijo)Taborno,Chimanada,powrót przez La Lagunę.

4 dzień to z koli góry Teno.Najpierw Masca,następnie Punta de Teno(tylko przy
                                dobrej pogodzie),Puerto de Santiago-Los Gigantes i plażowanie na la Arena.

5 dzień -El Tangue(jazda na wielbłądach),potem Garachico i kąpiel w basenach z
                                lawy wulkanicznej,następnie Icod de los Vinos-degustacja i zakup pysznych
                                likierów bananowych-polecam :) , Oraz Orotava-Casa de los Balcones i Casa del
                                turista-typowa architektura kanaryjska.

6 dzień to wreszcie TEIDE.Jeśli chcesz wejść na samą górę to odpowiednio
                                wcześniej załatw sobie pozwolenie.O Teide nie będę się rozpisywać-to trzeba po
                                prostu zobaczyć.i koniecznie wyjechać z hotelu zaraz o śniadaniu,potem są
                                kosmiczne kolejki).
                                Po TEIDE zjechaliśmy jeszcze do Candelarii,gdzie chciałam zobaczyć tę słynną
                                bazylikę...+kąpiel oczywiście.

7 dzień to powrót do Puerto de la Cruz,tym razem do Loro Parku.

Ale trasa zależy oczywiście od tego, co kto lubi.
                  • Gość: pina-vela Re: Gomera i rejs IP: *.xdsl.centertel.pl 02.05.09, 13:43
                    Zastanawiam się nad 1 z 3: Seat Ibiza, Citroen Saxo, Punto. Gdyby miał ktoś
                    doświadczenie w tej materii to z góry dziękuję za radę.
    • Gość: marco Re: Gomera i rejs IP: *.Red-83-42-229.dynamicIP.rima-tde.net 01.05.09, 13:21
      mozna tez wybrac sie na gomere z poloskim przewodnikiem ,odbior z
      pod hotelu , sniadanie na promie , zwiedzanie gomery , powrot pod
      hotel , chyba ze cos uszlo mojej uwadze , a i sprawa najwazniejsza
      nikt z was nie wspomnial ze autkiem z wypozyczalni nie mozna
      poplynac na inna wyspe , jesli jakies dodatkowe pytania itd prosze
      o meila na : marko_o@tlen.pl
      • Gość: evulevu Re: Gomera i rejs IP: *.chello.pl 02.05.09, 16:07
        Jeśli chodzi o Gomerę- to może skorzystaj z wycieczki u rezydenta z
        innego biura- w zeszłym roku we wrześniu w Itace kosztowała 61 E.
        A propos samochodu - lepiej wziąć coś mocniejszego- francuskie
        jeździdełka nie mają zbyt dużej mocy na górskich trasach, polecam
        wziąć z ubezpieczeniem - nie jest to dużo większy koszt, ale za to
        bezpieczniej gdy coś się stanie :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka