Gość: hania Re: Dostałam się do GiLA!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.06, 18:21 moj syn tez sie dostal moze bedziecie w jednej klasie Odpowiedz Link Zgłoś
anmarew10 Re: Dostałam się do GiLA!!! 05.07.06, 22:15 Miło mi. Ja mam na imię Ania, a jak ma na imię pani syn? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hania Re: Dostałam się do GiLA!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.06, 16:39 moj syn ma na imie bartosz pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hania Re: Dostałam się do GiLA!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.06, 18:58 Będziesz mieszkała w internacie? Czy możesz odpowiedzieć, którą miałaś lokatę? A może byłaś na dniach otwartych? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
anmarew10 Re: Dostałam się do GiLA!!! 10.07.06, 09:07 Dzień dobry Pani, jestem mamą Ani. Córka wyjechała na wakacje. Cieszę się, że córka dostała się do tej szkoły. Bylismy w lutym na spotkaniu , szkoła nam sie bardzo spodobała, otwartość, mozliwość realizacji swoich zainteresowań, programy znacznierozszerzajace wiedzę, to są atuty szkoły. Córka także starała się dostać do gimnazjum w Poznaniu, zdawała test predyspozycji językowych i z dobrą lokatą dostałą się do Gimnazjum im. Marcinkowskiego w Poznaniu (szkoła z wielkimi tradycjami, w rankingach na pierwszych miejscach). Teraz dziecko zastanawia się, którą szkołę wybrać. Prawdopodobnie wybierze szkołę toruńską. Będzie mieszkać w internacie. Nie znam lokaty córki, nie zapytałam o to, wiem, że szkoła przyśle informacje. Serdecznie pozdrawiam, Hanna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hania Re: Dostałam się do GiLA!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.06, 09:35 czy jest możliwość aby pani córka zrobiła loda mojemu synowi?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hanna Re: Dostałam się do GiLA!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.06, 10:53 Proszę wyjaśnić o co chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hania Re: Dostałam się do GiLA!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.06, 12:43 Ktoś zrobił mi głupi kawał. Przepraszam Odpowiedz Link Zgłoś
haniala1 Re: Dostałam się do GiLA!!! 10.07.06, 12:53 Tu też hamstwo się szerzy. Jeszcze raz przepraszam za kogoś, kto przywłaszczył moje imię. Mój syn też jest na koloniach jezykowych. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hanna Re: Dostałam się do GiLA!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.06, 21:19 Dobry wieczór, może Pani jeszcze tu zagląda? Przypuszczam, że nie jest Pani z Torunia, a więc przygotowuje Pani syna do zamieszkania w internacie. Czy syn oprócz zajęć szkolnych bedzie także uczestniczył w zajęciach innych, np. szkoła muzyczna, czy zajęcia sportowe? Zastanawiała się Pani jak zorganizować dziecku dojazdy na te zajęcia? Myslę o zatrudnieniu odpowiedniej osoby , aby dowoziła dziecko na zajęcia do szkoły muzycznej. Serdecznie pozdrawiam, Hanna. Odpowiedz Link Zgłoś
haniala1 Re: Dostałam się do GiLA!!! 15.07.06, 21:36 dobry wieczor, syn bedzie mieszkal w internacie myslimy o dodatkowych zajeciach z jezyka francuskiego , syn uczyl sie 2 lata, ale o ile wiem to szkoly sasiaduja ze soba tutaj syn przez 4 lata chodzil na sekcje plywacka i wiem ze chcialby to kontynuowac ale nie wiem czy w toruniu bedzie mozliwosc musimy sie dowiedziec Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hanna Re: Dostałam się do GiLA!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.06, 22:28 Myślę, że z zajęciami z francuskiego nie bedzie problemu, szkoła językowa jest w tym samym budynku, córka będzie chodziła na lekcje, natomiast z zajęciami poza szkołą może być problem. To są jeszcze małe dzieci, przemieszczanie się po Toruniu może być kłopotliwe, myslę o zatrudnieniu np. studentki, czy nauczycielki emerytowanej, aby odwoziłą dziecko na zajęcia i opiekowała się nim w czasie pobytu poza szkołą. Moja córka dopierom w sierpniu skończy 12 lat, jest mało samodzielna. Jest przyzwyczajona do przebywania z opiekunką. Skąd Pani pisze?. ja z małego powiatowego miasta w Wielkopolsce o nazwie Wągrowiec. Pozdrawiam, Hanna. Odpowiedz Link Zgłoś
haniala1 Re: Dostałam się do GiLA!!! 16.07.06, 09:49 dzen dobry prawde powiedziawszy nie myslalam o opiekunce dla syna,ale teraz tez sie nad tym zaczelismy zastanawiac, syn w pazdierniku skonczy 13 lat tutaj radzil sobie bez problemu ale my rowniez mieszkamy w nieduzym powiatowym miescie w wojewodztwie lubelskim-Łuków pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
anmarew10 Re: Dostałam się do GiLA!!! 27.07.06, 08:39 Dzień dobry, zaglada Pani tutaj jeszcze? Za miesiąc nasze dzieci wyjeżdżają na obóz i do szkoły. Rozpoczęcie roku szkolnego będzie 1 czy 4 września? W pierwszych dniach sierpnia wraca z urlopu Pani z sekretariatu szkoły i bedzie można kontaktować się w różnych sprawach. Czy myslała Pani nad tym jak zorganizować lokum dla syna w szkole. Zastanawiam się czy 29 sierpnia jak odwieziemy dzieci do Torunia będzie można zostać w internacie i przygotować im miejsca w pokojach? Córka nawiązała kontakt z dziewczynką, która także będzie mieszkała w internacie, może Pani syn zechciałby porozmawiać z moją Anią? Serdecznie Panią pozdrawiam, Hanna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: +Felixia+ Re: Dostałam się do GiLA!!! IP: *.ramtel.pl 04.08.06, 11:47 Co to jest GiLa i gdzie jest w jakim mieście? :D Odpowiedz Link Zgłoś
anmarew10 Re: Dostałam się do GiLA!!! 04.08.06, 22:41 Dobry wieczór, GiLA to skrót, pełna nazwa szkoły brzmi: Gimnazjum i Liceum Akademickie w Toruniu. Szkoła funkcjonuje przy Uniwersytecie im. Mikołaja Kopernika, jest szkołą państwową, przyjmuje uczniów z całej Polski. Proces rekrutacyjny rozpoczyna się w marcu, podzielony jest na trzy etapy, etap końcowy - egzaminy z j. polskiego, matematyki i przyrody odbywają się w czerwcu. Do egzaminów przystępują kandydaci, którzy przeszli badania psychologiczne w poradniach i maja prawo do realizowania rozszerzonego programu nauczania. Więcej szczegółów na stronie internetowej Szkoły. Pozdrawiam. H. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dotkit Re: Dostałam się do GiLA!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.06, 21:15 jakie wyniki miało to gimanzjum w roku 2004, 2005, 2006 - wie ktoś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gilak Re: Dostałam się do GiLA!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.06, 13:58 V miejsce w Polsce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: specjalista wyniki! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.06, 20:07 nie które w Polsce, ale jakie wyniki - bo co to znaczy w V w Polsce? to jakaś sciema... Konkretnie proszę, ile z humana, a ile z mat-przyr oraz ilu jest uczniów w sumie i ilu olimpijczyków. To Wam pokażemy, jakie mogą byc silne np. szkółki państwowe w Krakowie! Odpowiedz Link Zgłoś
anmarew10 Re: wyniki! 23.07.06, 10:13 na 78 uczniów, 7 jest laureatami olimpiad.(ranking "Perpektyw"- dotyczył udziału w olimpiadach. Właśnie na nim ta szkoła zajęła 5 miejsce.) A jeśli chcesz dowiedzieć się więcej zajrzyj na stronę Okręgowej Komisji Egzaminacyjnej w Toruniu. Tam są wyniki egzaminów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: specjalista Re: wyniki jeszcze raz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.06, 15:29 powaznie? są wyniki na stonach OKE, a to cos nowego - ładne kwiatki! a ja myślałem, że je zna tylko - dryektor, uczniowie, gdy im powie, organ prowadzący szkołe - czyli uniwersytet lub fundacja i pewnie organ sprawujący nadzór pedagogiczny - czyli delegatura KO Podajże więc tę stronę z Perspektyw, gdzie jest ów ranking z gimnazjami - dosyć to nawet ciekawe. Powiem Ci tak - nasza szkółka rejonowa, obok ruga rejonowa gimka - mamy po ok. 500 dzieciaków bo musimy mieć - my mamy prawie 30 laureatów i koledzy obok także. Z egzaminaów dwie najwyższe 9 staninowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gilak Re: Dostałam się do GiLA!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.06, 10:37 W tym samym rankingu Perspektyw Kraków jest za GiLEM. :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: specjalista Re: Dostałeś do GiLA - i chwała Bogu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.06, 15:34 no to czytaj jeszcze ze zrozumieniem - pytam o wyniki gimnazjum, a nie ranking szkół średnich, gdzie gimanzjum jest cząstką szkoły tzw. zespołu. Ps. trenig czytania ze zrozumieniem, by sie przydał przez pare godzin Odpowiedz Link Zgłoś
haniala1 Re: Dostałam się do GiLA!!! 03.08.06, 18:01 Witam Nie odpowiadałam wcześniej, bo byłam na wczasach. Raczej nie planuję urządzać synowi pokoju, chcę, żeby nabrał samodzielności. Chętnie porozmawia z Pani córką. Proszę tylko o wskazanie drogi kontaktu (mail, Gadu- Gadu,itp.). Pozdrawiam Hanna Odpowiedz Link Zgłoś
haniala1 Re: Dostałam się do GiLA!!! 03.08.06, 18:35 Witam Chciałabym jeszcze się spytać, czy może wie Pani, jak wygląda sprawa z podręcznikami? Pozdrawiam i dziękuję Hanna Odpowiedz Link Zgłoś
anmarew10 Re: Dostałam się do GiLA!!! 04.08.06, 07:44 Dzień dobry Pani, inauguracja roku szkolnego 4 września, a więc przyjedziemy do Torunia 3 wrzśnia (niedziela), wyjazd dzieci do Kalisza 5 września. Podreczniki dopiero w szkole, wg zapewnień pani z sekretariatu, z podręcznikami nie ma kłopotu, szkoła organizuje zakup nowych książek, uczniowie ze starszych klas sprzedaja także książki swym młodszym kolegom. Niepokoi mnie tylko dobór lektur,wg informacji jaką mamy od dziewczynki z klasy II teraz III wśród lektur obowiązkowych dominuje Sienkiewicz, aż dwie pozycje, będę próbowałą wpłynąć na nauczyciela historii, aby zamiast Quo vadis wprowadził coś powazniejszego, pozycję naukową dot. okresu w dziejach opisanego przez Sienkiewicza. Moja córka jest obecnie na obozie językowym w Rokosowie k. Leszna, wraca 13 sierpnia, jej nr tel. komórkowego : 696397965, gadu gadu po powrocie do domu. Serdecznie pozdrawiam, Hanna Odpowiedz Link Zgłoś
haniala1 Re: Dostałam się do GiLA!!! 04.08.06, 10:41 Witam Czy wie Pani może, czy uczniowie zostali już przydzieleni do poszczególnych klas? Pozdrawiam Hanna Odpowiedz Link Zgłoś
anmarew10 Re: Dostałam się do GiLA!!! 04.08.06, 22:46 Dobry wieczór, podział na klasy nastąpi, wg informacji udzielonej w sekretariacie, w pierwszych diach wrzesnia, wychowawcami klas pierwszych mają być: nauczycielka j. polskiego, nauczyciel wf i nowa pani matematyk. Przypuszczam, że podział nastąpi podczas obozu integracyjnego w Kaliszu, w pierwszej klasie nie ma podziału wg zainteresowań, teoretycznie oczywiście. Pozdrawiam, Hanna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hanna Re: Dostałam się do GiLA!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.06, 08:37 Dzień dobry Pani, na stronie internetowej Szkoły pojawił się plan lekcji, nie ma na razie wykazu lektur. Posiedzenie rady pedagogicznej pod koniec sierpnia, może wówczas ustalony zostanie obowiązujący zestaw lektur. Czy próbowała kontaktować się Pani z nauczycielami drogą elektroniczną? Zapisałam córkę na lekcje pianina, jestem ciekawa czy znalazła Pani odpowiedni basen pływacki dla syna, moja córka chętnie też korzystałaby z zajęć pływackich. Do miłego spotkania 3 wrzesnia w Toruniu. Serdecznie pozdrawiam, Hanna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GiLAk Re: Dostałam się do GiLA!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.06, 14:26 Aktualnie chodzę do GiLA do klasy 2 i mieszkam w internacie. Myślę, że jestem wstanie wytłumaczyć parę spraw. Przydziału do klas. Osobiście nie wierzę w to, że nastąpi ono na obozie integracyjnym (zbyt duże zamieszenia, itp.). Zakładam, że szkoła zrobi tak samo jak w ubiegłych latach (tj. w zależności od miejsca na liście). Dokładnie podział wygląda wtedy tak. Osoby z lokatą podzieloną przez 3 z resztą 1 trafiają do klasy 1a. Osoby z lokatą pozielną przez 3 z resztą 2 trafiają do 1b, natomiast osoby z lokątą podzieloną przez 3 bez reszty - 1c. Wyjścia z internatu Co do wyjść z internatu sprawy wyglądają następująco. Przez pierwszy miesiąc uczniowie klas pierwszych nie mogą wychodzić z internatu sami. Wyjścia są możliwe tylko pod opieką wychowawców, rodziny, ewentualnie starszych uczniów. Jest to spowodowane troską o bezpieczeństwo. Na ulicy łatwo rozpoznać dzieci, które są pierwszy raz w mieście, bo wszystkiemu się przyglądają - po prostu wszytsko je interesuje, bo jest "nowe", nieznane. Tym bardziej wrzesień jest miesiącem bez wyjść z racji tego, że dzielnica w ktorej znajduje się szkoła nie należy do elitarnych (zdażały się pobicia uczniów naszej szkoły). Oczywiście można "ominąć ten miesiąć" dając wychowacą zgodę pisemną od rodziców/opiekunów na samodzielne wyjścia. Urządzanie pokoi To już jest tylko i wyłącznie oja sugestia. Drogie Panie, dzieci wasze będą mieszkać w tych pokojach, nie Panie. Myślę, że najlepiej będzie jak dzieci same urządzą swoje pokoje tak jak chcą i tak jak będzie im wygodnie. Zresztą w pierwszej klasie dzieci mieszkają po dwie osoby w pokoi, więc trzeba dochodzić do kompromisów. Na marginesie w pokojach nie ma aż tylu mebli i nie ma zbyt dużych możliwości manipulowania nimi. Podręczniki W szkole z podręcznikami sprawa wygląda w ten sposób, że nauczyciele na swoich lekcjach podają podręczniki jakie trzeba zakupić. Zdaża się, że nauczyciele sami zamawiają książki. Jednak tak czy inaczej dzieci będą musiały wybrać się do księgarni i zakupić co potrzeba. Oczywiście my "drugacy" będziemy sprzedawać nasze książki. Jednak za dużo od nas nie da się kupić, gdyż z większości książek będziemy jeszcze korzystać. Lektury szkolne Zestaw lektur szkolnych co rok jest taki sam (ewentualnie małe zmian następują). W ubiegłym roku klasy pierwsze (czyli mój rocznik) musiały przeczytać (z podziałem na przedmioty): J.polski: -"Król Edyp" Sofoklesa -"Quo vadis" Henryk Sienkiewicz -"Syzyfowe prace" Stefana Żeromskiego -"Mały książę" A. Saint Exupery Historia: -"Biblia" Cała Księga Rodzaju -"Krzyżacy" Henryk Sienkiewicz Nie wydaje mi się, że by którakolwiek z wyżej wymiennionych lektur była nie odpowiednia dla 14 czy 13 latka. Trudno, żeby w tym wieku czytać "Pinokia". Co do lektur Sienkiiewicza to w naszym roczniku "Qua vadis" jak i "Krzyżacy" były uważane za najlepsze lektury. Na marginesie na początek września drugie klasy mają przeczytać "Ogniem i mieczem", a po Bożym Narodzeniu - "Potop". Coś dla przyszłych GiLAków Miła informacja dla wszystkich pierwszoklasistów. Pierwszy miesiąc jst miesiącem na zaklimatyzowanie się. Polega to na tym, że nauczyciele nie mogą wstawiać jedynek ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ladzinsky Re: Dostałam się do GiLA!!! 11.08.06, 16:58 Witam W tym roku będę chodził do I klasy GiLA i mieszkał w internacie. Wobec tego też chciałbym się paru rzeczy dowiedzieć. - Jak w internacie ze sprzętami typu, wieża czy komputer. Czy opłaca się mieć komputer skoro nie można mieć internetu w pokoju? (może być zawsze bardzo przydatny do ćwiczeń lub jakieś projekty na informatykę) - Co z butami po szkole, czy muszą mieć jasną podeszwę? - Czy wiele osób z internatu chodzi na dodatkowe zajęcia np. języki, czy szkoła muzyczna itp., czy wystarczy to, czego uczy się w szkole? - Jak wyglądają lekcje wf, podczas dni otwartych słyszałem, że czasami chodzi się np. na basen czy jakieś pobliskie boisko lub lodowisko? - Czy na rozpoczęciu roku obowiązuje strój galowy, czy raczej taki niezobowiązujący, dowolny? Pozdrawiam Bartek Odpowiedz Link Zgłoś
ladzinsky Re: Dostałam się do GiLA!!! 11.08.06, 20:29 Do GiLAka: Czy mógłbyś podać mi swój e-mail lub inny kontakt, żeby nieco płynniej wymieniać informacje, pytania i odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GiLAk Re: Dostałam się do GiLA!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.06, 20:46 Mój email anmado@tlen.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GiLAk Re: Dostałam się do GiLA!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.06, 20:45 Kolejna porcja informacji na temat GiLA Sprzęt w internacie Można mieć sprzęt (typu wieża, komputer, a nawet telewizor w pokoju). Wystarczy tylko zgłosić wychowawcy by było wiadomo, że coś takiego ma się w pokoju (a nóż widelec ktoś ukradnie). Internet w pokoju W pokojach nie ma możliwości posiadania internetu. Jedyną możliwością jest internet bezprzewodowy, za który samemu trzeba płacić. Tak na marginesie do końca nie ma zgody na to by posiadać takowy dostęp do sieci, jednak i tak większość posiadaczy laptopów ma dostęp do internetu. Wprawdzie można mieć internet w pokoju, ale tylko w przypdaku gdy nauczyciel od informatyki stwierdzi, że jest przydatny takiej osobie. Tak naprawdę jest to możliwe dopiero w piątej klasie, więc uważajmy, że nic takiego nie powiedziałam;). Czy jest bardzo przydatny do ćwiczeń internet? Nie. W ciągu roku przebywania w szkole nie potrzebowałam, że tak powiem, internetu "na gwałt". Korzystałam tylko przy pisaniu prac na koniec semestru, ale czas oddania prac wynosił ponad miesiąc. Czy internet jest potrzebny na informatykę? Nie. Na pewno nie w pierwszej klasie. Obuwie zmienne Obuwie zmienna ma być, ale nie ma żadnych ograniczeń co do obuwia. Jeżeli masz ochotę to możesz nawet w kaloszach chodzić, oby były one zmieniane ;) Tak naprawdę obuwie zmienne nosi się w szkole w okresie zimowym, gdy jest plucha. Resztę roku można przechodzić w sandałach, adidasach, glanach, itp. Dodatkowe zajęcia Pod względem nauki wystarczy szkoła, o ile będziesz pilnie słuchał ;) Jak nie to zawsze są koledzy i koleżanki z klasy, a jak to nie pomoże to zapraszamy na piętro drugie i trzecie do starszyzny :) Niektórzy chodzą na języki dodatkowe (np. francuski, hiszpański) z reguły tylko dla i wyłącznie dla samego siebie. Do szkoły muzycznej parę osób uczęszcza, ale tylko po to by kontynuować naukę. Niektóre z nich chodzą przez cały tok nauki i inne natomiast rezygnują, ponieważ nie mają czasu na naukę, rozrywkę. Patrząc na swój przykład i innych osób to tak naprawdę stwierdzam, że zajęcia dodatkowe nie są wcale potrzebne. W szkole i tak jest sporo nauki, dochodzą kółka, fakultety. W końcu my tez jesteśmy ludźmi, a nie "robokopami", i potrzebujemy chwili odpoczynku i wytchnienia. Lekcje wf Wszytsko zależy jak uda się załatwić nauczycielom wf. Może być basen, lodowisko (tylko przez okres ziomowy), stadion (okres letni) bądź zwykła sala gimnastyczna (dziewczęta moją wf w samochodówce-około 5 minut drogi (przez płot zaledwie 2 ;) chłopcy idą do tzw. strażak-około 10 minu drogi). Na początku roku tak czy inaczej będziecie chodzić na stadion. Nauczyciele powiedzą wam później, gdzie będziecie chodzić. Strój galowy na rozpoczęciu roku Ze strojami galowymi tj. różnie. Zdarza się, że niektórzy idą wygnieconych koszulach flanelowych i jakoś żyją. Ogólnie przyjęte jest, że na mamy przychodzić ubrani na galowo. Większość osób (ja również) zachowuje strój bezpieczny tzn. wygodny strój galowy (np. dżinsy i biała koszula). Mimo wszystko pierwszakom radzę ubrać się bardzo galowo. Po pierwsze usiądziecie w pierwszym rzędzie, więc dyrekcja może was "zmrozić wzrokiem". Po drugie warto zrobić dobre pierwsze wrażenie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
anmarew10 Re: Dostałam się do GiLA!!! 17.08.06, 08:58 Dzień dobry Pani, dzieci już zapewne wróciły z wakacji i zaczynają się przygotowania do roku szkolnego. Moja córka także jest juz w domu. Chetnie nawiąże kontakt z Pani synem. Pani syn nawiązał pewnie kontakt z GILAK , ale jeżeli bedzie chciał pogadać z moją Ania, to podaję numer gadu-gadu: 8460796 i adres: anmarew10@ gazeta.pl. Serdecznie pozdrawiam Hanna Odpowiedz Link Zgłoś
haniala1 Re: Dostałam się do GiLA!!! 17.08.06, 19:19 Witam Gadu gadu syna to: 3042880, a mail: ladzinsky@onet.eu Pozdrawiam Hanna Odpowiedz Link Zgłoś
anmarew10 Re: Dostałam się do GiLA!!! 24.09.06, 21:07 Pani Hanno dobry wieczór, przesyłam pozdrowienia Hanna, mama Ani Odpowiedz Link Zgłoś
anmarew10 Re: Dostałam się do GiLA!!! 19.08.06, 16:32 /./././././././././|.|\.\.\.\.\.\.\.\.\.\.\ \.\.\.\.\.\.\.\.\.\|.|/././././././././././ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darek Re: Dostałam się do GiLA!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.06, 19:22 może ten wątek przejdzie na 1 stronę????? Odpowiedz Link Zgłoś
haniala1 Re: Dostałam się do GiLA!!! 24.09.06, 21:22 Witam!!!! Co o szkole sądzi Pani córka? Czy nie ma Pani żadnych obaw? Mama Bartka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anmarew10@gazeta.p Re: Dostałam się do GiLA!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.06, 09:05 Miło mi, że Pani odezwała się. Córka jest bardzo zadowolona, mimo że przeraża ją trochę matematyka, jest typową humanistką. W klasie czuje się bardzo dobrze, jest zadowolona z poziomu nauki, atmosfery panującej wśród uczniów. Radzi sobie nawet w internacie. Zapisała się na kilka kółek przedmiotowych, ćwiczy grę na pianinie, będzie chodzić na francuski, ma nadzieję że będzie możliwość pływania (planowane jest kółko pływackie). Mam nadzieję, że spotkamy się w najbliższy piątek na zebraniach klasowych. Obawy mam, jak chyba każda matka, ale dajmy sznsę naszym dzieciom, muszą nauczyć się rozwiązywać problemy, a my będziemy z boku obserwować i służyć dobrą radą. Dajmy im rozwinąć skrzydła.Dziecko moje jest nareszczie szczęśliwe, że jest wśród dzieci, które tak jak ona chcą się uczyć, czerpią radość z nauki. Oby tak dalej. Widzę, że szkołą interesuje się więcej rodziców uczniów podstawówek, cieszy mnie to. Serdecznie Panią pozdrawiam, Hanna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: help Re: Dostałam się do GiLA!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.06, 23:04 Obu paniom proponuję przejść na korespondencję mailową. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Dostałam się do GiLA!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.06, 19:09 ????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Dostałam się do GiLA!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.06, 20:10 () Odpowiedz Link Zgłoś