Dodaj do ulubionych

To miał być hit a jest KIT!

05.06.12, 09:22
Pamiętacie list, który w 2009 r. napisał do swoich klientów Maciej Kwiatkowski, szef funduszy inwestycyjnych Opera? Przypomnę, że stało w nim tak: "Zachowaliśmy się w minionym roku jak skończone barany. W tej chwili niczego bardziej nie żałuję niż utworzenia Opery cztery lata temu". Ostre słowa były jak najbardziej na miejscu, bo fundusz Opera FIZ, sztandarowe przedsięwzięcie Opera TFI, w ostatnim kwartale 2008 r. stracił połowę pieniędzy klientów. A w całym okresie istnienia od 2005 do 2008 r. zanotował minus 35 proc.

wyborcza.biz/finanse/1,105684,11866620,Jak_w_miesiac_stracic_25_procent_pieniedzy.html
Obserwuj wątek
    • axel40 Z archiwum forum 05.06.12, 09:40
      forum.gazeta.pl/forum/w,44442,59783711,0,Investors_TFI.html
      Proszę zwrócić uwagę co pisze Grzegorz Zalewski w tym artykule o trendzie.

• axel40 Trup w szafie 07.06.12, 08:17
        Fundusz UniWIBID, który od 2003 roku systematycznie zarabia ponad 5% rocznie nagle traci zysk z 7 miesięcy w jeden dzień. To koniec pewnej ery...

opiekuninwestora.blox.pl/2012/06/Trup-w-szafie-Czyli-jak-konczy-sie-era-UniWIBID.html
      • grzzal Re: Z archiwum forum 15.06.12, 07:56
        OOO, szukalem tego smile

Co slychac. Chyba nie ma jeszcze hossy, patrząc po aktywnosci forum wink
        • axel40 Re: Z archiwum forum 15.06.12, 08:58
          Ale został tylko z17 z forumowiczów smile To dobry znak.
          • mieux brzydzę się gazetą wyb. (i gazeta.pl) 24.06.12, 22:02
            Brzydzę się tvn, telewizją rządową i innymi syfiastymi me(n)diami.
            Od lat nie czytam gw, gazeta.pl, bo śmierdzą strasznie manipulacje redaktorzyn.
            Wchodzę czasem na fora (bezpośrednio), omijając plugawą ściemę serwowaną tym, którym me(n)dia już wyprały mózgi.

Axel, czy Ty w końcu zauważasz to, co powinieneś widzieć już 5 lat temu?
            Czytaj niezależna.pl, jest tez kilka innych mądrych portali. Docieraj do informacji a nie cuchnącej papki dla głupoli.

> Ale został tylko z17 z forumowiczów smile To dobry znak.

Jednak żyjesz złudzeniami. Weź się ogarnij.
            • axel40 Re: brzydzę się gazetą wyb. (i gazeta.pl) 24.06.12, 22:59
              Ja nie krytykuje twojego beretu,więc nie mów mi co mam czytać i słuchać.
              To nie forum na wylewanie swoich frustracji i obrażanie innych.
              • mieux Re: brzydzę się gazetą wyb. (i gazeta.pl) 24.06.12, 23:13
                > Ja nie krytykuje twojego beretu

Przecież ja nie jestem katoliczką.

Wyciągasz po prostu błędny wniosek z tego, że na forum prawie nikt nie został. Sprzedaż wyborczej spada na pysk, a innych dzienników rośnie.
                Ludzie nie chcą być manipulowani przez gw.

Może przeniósłbyś swoje forum na porządniejszy grunt?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka