Dodaj do ulubionych

chusta kółkowa

14.09.10, 21:39
Mam zamiar kupić chustę kółkową. Nosimy się z Jerzem zwykłej wiązanej (nati grecja), ale próbowałam kółkowej na chwilowe wypady do sklepu itp. i wygodniej mi. Tylko nie wiem nawet na co patrzeć przy kółkowej, nie chcę (nie mogę) zbyt wiele wydać i nie mam rozeznania. Coś doradzicie konkretnego?
Obserwuj wątek
    • globus.histericus Re: chusta kółkowa 14.09.10, 22:08
      Ja niedawno pytałam o kółkową i otrzymałam info, że w sumie, materiał, z którego jest zrobiona nie jest tak istotny, jak przy wiązanej, i tak jak samoróbki wiązane są nie do przyjęcia, tak kółkowe mogą być, jeśli nie ma się za dużo kasy. Rodzaj przeszyć ramion, też dla laików podobno nie ma aż tak dużego znaczenia, ale mnie to co kupiłam nie do końca odpowiada i zastanawiam się, czy nie rozpruć i nie przeszyć jeszcze raz na własną rękę (kupiłam nieoryginalną inkę). Z opinii wielu dziewczyn wywnioskowałam, że w sumie najważniejsze są kółka i zazwyczaj polecane są to duże L-ki. A tak w ogóle kółkowa to świetny wybór dla starszego dziecka. My jesteśmy bardzo zadowoleni, używamy szczególnie w domu i po sklepie :)
    • kas2009 Re: chusta kółkowa 15.09.10, 10:16
      No właśnie wacham się czy nie kupić też nati kółkowej, ale trochę z $ krucho. No i chciałabym też spróbować czegoś innego, ale rozeznania w temacie brak i nie mam podotykanych innych chust. Patrzyłam na allegro, ale trochę boję się tamtejszych samoróbek. Trochę szkoda wydać 60 zł lub więcej i nie być zadowolonym.
      Jaka kółkowa dla ciężkawego roczniaka była by wygodna?
      • globus.histericus Re: chusta kółkowa 15.09.10, 10:32
        Miałam ten sam problem, też nie miałam okazji pomacać chust i nie przymierzałam kółkowej nigdy wcześniej. Byłam o krok od kupienia na allegro chusty aimelle (chyba tak to się pisze), właśnie za 60-70 zł. W końcu zaciągnęłam pasa i kupiłam inkę. Nie żałuję. Spełniłam swoje chustowe marzenie, bo zawsze chciałam mieć inkę.Poza tym to przeszycie (zakładkowe), o którym pisałam, nie jest niewygodne, myślę tylko, że proste byłoby jeszcze wygodniejsze. Ostatnio na bazarku widziałam super nati, o tą forum.gazeta.pl/forum/w,55781,116399554,,SPRZEDAM_KOLKOWA_Z_NATI_przepiekne_fiolety_.html?v=2
        Nati mają bardzo dobrą opinię, jeśli Ci się podoba, ja bym brała :)
        • globus.histericus Re: chusta kółkowa 15.09.10, 10:35
          P.S. Nati mają fajnie przeszyte ramiona :)
          • globus.histericus Re: chusta kółkowa 15.09.10, 10:42
            Jeszcze znalazłam w innym wątku, że sprzedająca ma kilka chust nati kółkowych do sprzedania w różnych cenach, więc jest wybór.
            forum.gazeta.pl/forum/w,55781,116023845,116461643,Re_kupie_kolkowa.html
            • roneczka Re: chusta kółkowa 15.09.10, 14:55
              ale to ramię w tej filoetowej kółkowej to nie jest ramię jakie jest w Nati RingSling.
              Jest to proste przeszycie, miałam kiedyś nati kółkową w testach i tam ramię było zupełnie inne.
              Być może to poprostu chusta kółkowa uszyta z długiej wiązanki Nati?
    • kas2009 Re: chusta kółkowa 15.09.10, 11:00
      Chciałabym mieć odmianę, od nati również, choć faktycznie wygodne są, tylko porównania nie mam. ALe może faktycznie pozostanę wierna nati. Tylko nie fiolet.... Może też się ogłoszę z poszukiwaniami na bazarku.
      • globus.histericus Re: chusta kółkowa 15.09.10, 11:09
        Jeszcze jest sunset i savanna, ale rozumiem, że masz ochotę na coś innego. Storcze oryginalne mają też proste ramiona, ale są drogie okropnie. Hopki wg mnie mają niewygodne ramiona. Ja mam tkanego girasola i też chciałam coś innego.
    • kas2009 Re: chusta kółkowa 17.09.10, 07:51
      Dzięki. Idę się ogłosić na bazarek z poszukiwaniami. Pewnie kupię nati, ale wolałabym coś innego...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka