Dodaj do ulubionych

zainspirowana

22.04.11, 09:27
postem agnieszki o onbuhimo (!Pierwsze slysze;)
poszlam sie douczyc,
babycarrier.com/index.php/2008/04/13/onbuhimo
no i ok, ale co mnie zainteresowalo, to to
Like other Asian carriers it is possible to place the baby very high on your back so they can peep across your shoulder and see what you’re doing and whom you’re talking too.

:/
no jak to sie robi, ja tak nei umiem.
to trzeba mic wiazane nosilo, czy w klamrowym tez przejdzie??
Obserwuj wątek
    • shipa Re: zainspirowana 23.04.11, 02:16
      Tez sie douczam:-)

To nosidlo ma takie obrecze, kolka, przez ktore przeprowadza sie pasy nosne, wiec jakby te pasy byly zakonczone klamrami, trudno by je bylo przepchnac przez te kolka (chyba, ze te bylyby ,,slusznych" rozmiarow?)- wiec w takim sensie to nosidlo jest wiazane. Troche przypomina MT, ale ma tylko 2 pasy, nie 4 jak MT, za to te pasy sa znacznie dluzsze.

Tutaj jest pokazane prosciutkie rozwiazanie z onbuhimo: zadnego krzyzowania pasow, zadnego zaczepiania pasami o przeprowadzone wczesniej juz pasy, taki ,,plecaczek", przelozyc pasy przez kolka i zawiazac konce na supel i tyle :

www.youtube.com/watch?v=K0qhkjlCXMo&feature=related
      • mrs.t Re: zainspirowana 23.04.11, 12:49
        nie, ale czy w klamrowym nosidle tez sie da 'ZARZUCIC DZIECKO WYSOKO "?
        czy tylko we wiazanym/mei tai/kolkowym - takim gdzie pasy sa bardziej regulowane niz klamry
        • katriel Re: zainspirowana 23.04.11, 23:32
          No to jest pytanie, czy jesteś w stanie wyżej zapiąć pas biodrowy.
          My np. nosimy dużego dwulatka w nosidle z klamrami (patapum toddler).
          I jak ja go mam na plecach, to on coś widzi nad moim ramieniem.
          A jak tata nosi - to nie. Bo po prostu tata ma dłuższy tułów i niżej talię.
          Jak coś nie ma pasa biodrowego, tylko dziecko nosi się w zasadzie
          wyłącznie na ramionach, to pewnie jest bardziej regulowalne.
          • padthai Re: zainspirowana 26.04.11, 23:22
            mi, wysoko udaje sie nosic w bondolino
            szeroki pas na rzepy moge umiesci praktycznie na dowolnej wysokosci, nawet pod biustem i pieknie trzyma :)
            • pani_olo Re: zainspirowana 28.04.11, 20:31
              wysoko da się zawiązać MT np. wiążąc pas biodrowy NAD biustem (tak, tak;)) i resztę dalej jak w instrukcji. Dzieciak siedzi baaardzo wysoko i nic mu nie przeszkadza. Ale bardziej to dla takich dzieci co wygibasów nie odstawiają i lekkich, bo ramiona trochę bolą :)
              Ergonomika chyba tak się nie zapnie, bo nie ma jak pasów wyregulować.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka