felonia 05.02.07, 09:28 zastanawiam się nad kolorem mojej nowej chusty na ten rok i mam wątpliwości, czy bardziej coś w paski czy jednolite i jaki kolor? Dać babie za duży wybór i będzie stała i przebierała :) Czy wy macie problemy tego typu? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kajkasz1 Re: jakie kolory modne tej wiosny? 05.02.07, 10:22 A jakże, Koleżanko, te same ... Chcę za miesiąc kupić Hoopa, ale kompletnie nie wiem, czy kolorek żywy w stylu pomarańcz lub żółty, a może jakieś kolorki ziemii, bo moje ubrania na wiosnę - lato są "eko" w khaki i beżach, piaskach. Za to granaty i niebieskie mam z głowy - mam alergię na te kolory. Ale na pewno w paski - moim zdaniem pasiaste chusty są ciekawsze. A w ogóle to najlepiej byłoby mieć ze 3,4 chusty, każda do czego innego. I dogódź tu babie. A na wiosnę zawsze mam doła jak patrzę na moją szafę, więc musi być chusta wesoła i rozweselająca. Odpowiedz Link
visenna2 Re: jakie kolory modne tej wiosny? 05.02.07, 10:29 Ja, jak wiadomo z mojego opisu na GG - wytrwale zbieram na Didymosa:D Chcę kupić 3,7 m; i też mam zagwozdkę jaki kolor. Przypuszczam że zanim kupię to będzie późna wiosna, więc raczej ciepło. Myślałam o mojej wymarzonej Katji, ale chyba za ciemna na wyższe temp. Więc zapewne nabędę Indio natural, z niefarbowanej bawełny. A z Hoppów na lato wybrałabym zdecydowanie casablanca albo tunis. Cudne. Odpowiedz Link
felonia Re: jakie kolory modne tej wiosny? 05.02.07, 11:22 toście mi pomogły! teraz się zastanawiam nad zupełnie innymi kolorami :) myślałam o błękitnej w paski kolorowe albo o czerwonej albo tej Delhi czyli czerwona w pasy pomarańcz ale teraz to już zgłupiałam, chyba jedną kupię a kilka sobie uszyję :) Odpowiedz Link
kajkasz1 Do visenna2 05.02.07, 14:43 A mogę zapytać, jakiej kasy wymaga kupni didymosa? Bo też mi się kolorki podobają??? Odpowiedz Link
ithilhin Re: Diddy 05.02.07, 15:52 www.didymos.de przedzial w zaleznosci od rozmiaru miedzy 70 a 120 euro plus przesylka. Odpowiedz Link
kajkasz1 Re: Diddy 05.02.07, 22:21 Makabryczna cena, no nie? Tak jak i ergo. Swoją drogą czekam, kiedy Marta zacznie szyć hurtowo mei taje ... Odpowiedz Link
starogardzka_mama Re: jakie kolory modne tej wiosny? 05.02.07, 14:43 IMHO chustę dobiera się do siebie, swych preferencji i swego odzienia. I chyba brak w tym jest mody jako takiej, bo nawet gdyby szyć własne chusty to niełatwo znaleźć materiał odpowiedni, co by modowy warunek spełnił ;) Odpowiedz Link
kajkasz1 Re: jakie kolory modne tej wiosny? 05.02.07, 15:50 No i w końcu trafiłam na stronę Didymosa i po prostu mnie zatkało z wrażenia. Nie tylko kolorystycznego, cenowego także. Ale za Iris albo Katję to bym dużo dała. Piękne kolorki. A widziałyście te czapeczki pod kolor? Bajer! Odpowiedz Link
visenna2 Re: jakie kolory modne tej wiosny? 05.02.07, 16:17 Na TBW widziałam cały wątek ze zdjęciami w Didymosach:) Dzieciaki w czapeczkach pod kolor wyglądały zabójczo:)))) Odpowiedz Link
felonia Re: jakie kolory modne tej wiosny? 05.02.07, 16:57 tak na chłopski rozum, to dziwny dosyć problem, zdobyć 5 metrów kolorowego materiału (nie jest filozofią uszyć takie coś, zaraz "uszyć" to wielkie słowo - obszyć) no więc szkoda, że nie można kupować tego w dużych ilościach i tanio. Ludziom nie-w-temacie chyba trudno uwierzyć że chusta kosztuje 200-400 zł Przecież garsonkę można w tej cenie kupić i to trzyczęściową - w którą o wiele więcej pracy trzeba włożyć. A moda jednak jako taka jest. Się mi wydaje, że dominują ulubione kolory albo naturalne (beże, pastele, zielenie,) albo żywe (czerwony pomarańcz żółty wrzosowy itp) Odpowiedz Link
agamamaani Re: jakie kolory modne tej wiosny? 05.02.07, 18:08 co do kolorów to jakis program w ogłupiaczu ( TV) widziałam o tym, zę modne mają być wrzosy i fiolety ( osobiście mówię FUJ :) a co do ceny... ja to policzyłam - kupienie 5 metroiw materiału (lepszy materiał w cenie ok 17 zł za metr) wychodzi ok 80 zł.. to ja wolę zapłącić 150 za Nati i mieć taki materiał odpowiedni niż zwykłą bawełnę.. sprawdziłam ( co prawda ja ze zwykłego prześcieradła robiłam swoją wiązankę) o niebo lepiej się wiąże taki materiał z jakiego jest nati niż zwykłą bawełnianą flanelę.. teraz bym chętnie zobaczyła czym się różni np Hopp od nati.. a kto wie.. może cóś jeszcze innego sobie ustrzelę :) Odpowiedz Link
felonia Re: jakie kolory modne tej wiosny? 05.02.07, 18:39 mam już Nati niedługo kupuję Hoppa więc sprawdzę różnicę ... a o materiale już gdzieś wcześniej w wątku rozmawiałam i wyceniałam że najlepiej opłaca się szyć z kimś na spółkę 150cm szerokości przeciąć na pół i z jednej długości 5m wychodzą dwie chusty :) Odpowiedz Link