monicus 26.05.08, 22:08 1. trzeba ja czasami wyprac i czekac az wyschnie 2. nie da sie bez niej zyc 3. jak sie juz zalozy elastyczna rano, to sciagnac mozna dopiero wieczorem 4. jak czlowiek sciagnie to sie w lustrze nie poznaje Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bubasio Re: liczne wady chusty 26.05.08, 22:17 che che dobre ja dopiszę swoje wady: - jak nie jesteś zamotana, to się za tobą na ulicy nie oglądają - głupio wyglądasz kołysząc się na boki, bez słodkiego obciążenia - zdajesz sobie sprawę, że się starzejesz, bo dziecię zamiast zasypiać wtulone w ciebie, zwiewa gdzie pieprz rośnie i nie chce dać się zamotać Odpowiedz Link
budzik11 Re: liczne wady chusty 26.05.08, 22:34 Rozwija narcyzm - nie przejdę obojętnie koło żadnego lustra, czy wystawy sklepowej z dzieckiem w chuście. Zawsze muszę popodziwiać, jak super wyglądamy ;-) Nigdy żaden ciuch tak na mnie nie działał. Odpowiedz Link
mal_art Re: liczne wady chusty 26.05.08, 23:08 Uzależnia - chciałoby się co tydzień nową... Do koloru oczu, do koloru kurtki, torebki, sukienki takiej i owakiej... na lato, na zimę, na większą imprezę... etc. Odpowiedz Link
yoaha Re: liczne wady chusty 26.05.08, 23:37 No i wózek stoi przez nią i w kurz obrasta. Odpowiedz Link
krolowanocy Re: liczne wady chusty 27.05.08, 01:06 zazdrość starszego rodzeństwa powoduje. Mój czteroletni syn zobaczył pierwszy raz mnie i Maję w chuście, skomentował: "jesteś związana i dzidzia jest związana", po czym dodał: "ja też chcę być związany!" (swoją drogą, dziwnie brzmi ten tekst wyrwany z kontekstu :D ) Odpowiedz Link
agamamaani Re: liczne wady chusty 27.05.08, 09:30 a jak dziecko wyrosnie zaczynasz sie zastanawiać nad kolejnym albo... kupujesz specjalną lalke do noszenia co imituje niemowlaka :) Odpowiedz Link
abepe Re: liczne wady chusty 27.05.08, 09:37 Idziesz z młodszym w chuście do przedszkola po starszego, mimo, że pakunek z przodu utrudnia ci pomaganie starszemu w przebraniu się, co powoduje liczne konflikty:) Odpowiedz Link
yoaha Re: liczne wady chusty 27.05.08, 11:30 Biedne starsze kobiety uparcie przepuszczają Cię pierwszą w drzwiach sklepów. Odpowiedz Link
kamuszyca Re: liczne wady chusty 27.05.08, 12:58 mnie przepuszczają nawet w kolejkach - ostatnio jak byłam z małą w banku :))) jak byłam w ciąży, to mnie tak dobrze nie traktowano :) Odpowiedz Link
tobatka Re: liczne wady chusty 27.05.08, 23:01 I miejsca w tramwaju ustępują... A nie ustępowały, jak byłam w 9 miesiącu ciąży... :) Odpowiedz Link
kakot Re: liczne wady chusty 28.05.08, 08:47 a jak człowiekowi dzieć wyrsta z chustowania, to dopiero jest tragedia. A jak taki człowiek w międzyczasie zarazi się jeszcze bardziej, i zacznie szyć własne, to już w ogóle: nie ma na kim przetestować i obfotografować... (to jeszcze nie mój przypadek, ale już widzę ten dzień w czarnych snach) Odpowiedz Link
krolowanocy Re: liczne wady chusty 31.05.08, 22:53 punkt pierwszy to naprawdę straszna wada dzisiaj rano miałam już ochotę wyciągnąć suszarkę do włosów i przy jej pomocy dosuszyć chustę, jakoś wytrzymałam, ale ciężko było... Odpowiedz Link
monicus Re: liczne wady chusty 01.06.08, 20:42 jeszcze jedna wada - patrza sie jak na czubka, zwlaszcza jak sie wyjmuje 4 mies. dziecko, zdejmuje mu pieluche i idzie wysadzic... :) Odpowiedz Link
polaquinha Re: liczne wady chusty 02.06.08, 10:08 boskie jestescie! :D no to jeszcze jedna wada -w kontekscie prania -po prostu TRZEBA kupić kolejną chustę bo przeciez nie mozna TYLE czekac zeby ta jedna wyschła... Odpowiedz Link
mal_art Re: liczne wady chusty 02.06.08, 16:10 Teraz to jeszcze nic, ciepło jest, to szybko schnie... ale co to było zimą... aż sama sobie współczuję ;-) Odpowiedz Link
kakot Re: liczne wady chusty 02.06.08, 16:11 a potem człowiek odkrywa, że różne rodzaje chust są do różnych zadań najlepsze - tu długa, tam kółkowa, kiedy indziej pouch czy inne podaegi - a stosik rośnie i rośnie ;) Odpowiedz Link
monicus Re: liczne wady chusty 02.06.08, 18:30 a te okruszki na pasazerze, te krople sosu i zupy... Odpowiedz Link
krolowanocy Re: liczne wady chusty 02.06.08, 19:11 właśnie, sama miałam o tym napisać, ale to przecież zaleta chusty - nie trzeba specjalnie karmić dziecka -samo się pożywia tym co spadnie nam od ust ;) Odpowiedz Link
monicus Re: liczne wady chusty 02.06.08, 20:00 no ta, ale te plamy... jak wytlumaczyc plame z sosu do spaghetti na kostiumie 2mies dziecka... :) Odpowiedz Link
krolowanocy plamy 02.06.08, 20:18 hmm, moja córka miała w tym wieku plamy z keczapu nawet jak nie miałyśmy chusty, wystarczyło że braciszek postanowił okazać siostrze swoją miłość i dać jej buziaka podczas śniadania ;) Odpowiedz Link
lodziazero Re: liczne wady chusty 04.06.08, 22:05 mnie tylko wkurza ze w upały noszac malego w kieszonce poce sie jak mysz........ i chusta wlasciwie po jednym spacerze do prania. nawet w zwiazku z tym uruchomilam wózek (mhhhhhh, az dziwnie sie czuje tak dawno nie mialam doczyniena z tym sprzetem) Odpowiedz Link
epb3 Re: liczne wady chusty 05.06.08, 10:22 a moje dziecko ze wszystkimi chodzi na spacer w wózku(z nianią, z tatusiem, z babcia) - tylko z Mamą ani chwili tam nie usiedzi :) no a u nas takie upały - ale kocham Go za to. hmmm...chyba to jednak zaleta chusty;) Odpowiedz Link