d.hassenpflug 06.06.08, 22:38 Mam mt. Chodzi mi o opinie na temat tego drugiego nosidla no i porownanie do mt. Jak wyglada rozlozenie ciezaru dziecka, prawda to ze jest wygodniejsze ? Dzieki. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bialawrozka Re: MT vs. nosidlo MANDUCA 06.06.08, 22:48 Jak mam córkę w MT to czuję ile ona waży, a jak mam w nosidle, to wydaje mi się, że zapomniałam ją do niego wsadzić:) Co prawda mam ergo, a nie manducę ale myślę, że właściwości "odciążające" mają podobne. Odpowiedz Link
d.hassenpflug Re: MT vs. nosidlo MANDUCA 06.06.08, 23:29 ergo to jest nosidlo B. Bjorn ? Odpowiedz Link
adriana-p Re: MT vs. nosidlo MANDUCA 06.06.08, 23:41 ergo to jest nosidło ERGO :-) tutaj znajdziesz: www.gugu-gaga.pl/index.php?page=shop.product_details&flypage=shop.flypage&product_id=376&category_id=70&manufacturer_id=0&option=com_virtuemart&Itemid=1 Odpowiedz Link
kam.xt Re: MT vs. nosidlo MANDUCA 07.06.08, 17:01 mam manduce, w MT nosiłam raz, moje porównanie: -w manduce nie czuje ciężaru dziecia! (9kg) w MT jednak troche czuć porównywalnie z noszeniem w plecaczku z długiej chusty -pasy MT troche sie wpijają w talię, a pas biodrowy manduki jest szeroki sztywny i bardzo wygodny -Manduke bardzo łatwo sie zakłada z małym dzieciem na plecy, tzn najpierw na brzuch a potem przesuwa sie na biodro i dalej na plecy, na końcu zakłada się pasy naramienne, nie trzeba nic wiązać, tylko wcześniej wyregulować długość ramion, w MT musial mi pomóc mąż bo moja córa jeszcze nie współpracuje przy motaniu, starsze dziecko łatwiej w MT zainstalować -Manduca nadaje się podobno tez dla noworodków i niemowląt niesiedzących, MT tylko dla siedzących, chociaż ja bym sie bała nosić w Manduce dziecko młodsze niz półroczne, mogłoby trochę wysuwac się bokiem, oczywiście przy prawidłowym założeniu nie wypadnie -MT jest ładniejsze, bardziej dekoracyjne,manduca raczej "technicznie" wygląda, bardziej sie nadaje dla tatusiów chyba, szczególnie że tatusiowie często nie lubią w "szmatach" nosić -Mt mozna zwinąć i schowac do torebki a manduca jednak trochę miejsca zajmuje (jest do niej plecaczek, z zawartością ma wielkośc pudełka na buty) -w naszym przypadku wadą manduki sa te wystające paski do regulacji długości ramion, moja córa za nie ciągnie i podgryza:) -w Manduce dziecko nie może patrzec do przodu zza ramienia rodzica,zresztą w Mt też nie, chyba że wyższe dzieci dwulatki może, za to w plecaczku z chusty można wyżej zawiązać to tyle, ogólnie jestem z manduki bardzo zadowolona, Mt zresztą też sobie zamówiłam, będę używać na krótkie wypady, bo na długie wycieczki zdecydowanie Manduca lepsza Odpowiedz Link
d.hassenpflug Re: MT vs. nosidlo MANDUCA 07.06.08, 21:30 Dzieki za wyczerpujaca odpowiedz ;) Czeka mnie miesieczny pobyt w miejscu, gdzie nie ma zbyt wielu drog po ktorych mozna jezdzic wozkiem. Dziecko bedzie mialo wowczas 14 miesiecy i sie zastanawiam nad sensem wydania tych 300 zl. Odpowiedz Link
stasihelenka Re: MT vs. nosidlo MANDUCA 07.06.08, 23:59 Mam i MT i Manduce. dziecko ma rok i wazy 11 kg. Jesli kupisz to nosidlo ergonomiczne to bedziesz NAPRAWDE bardzo zadowolona zarowno z komfortu noszenia jak i z jakosci Manduki. Twojemu dziecku Tez bedzie bardzo wygodnie i nie jest prawda ze nie widzi takie dizecko nad ramieniem rodzica noszacego bo moja roczna Hel swietnie daje sobie z tym rade. W manduce masz mozliwosc regulowania dlugosi panela. Noszac z przodu w 100 % wygodniej w Manduce niz w MT (jesli chodzi o takie wieksze dziecko ponad rok). Odpowiedz Link