Dodaj do ulubionych

kieszonka, kolyska, zabka? nazwy pozycji

02.03.09, 18:23
ostatnio probowalam uzyskac odpowiedz na temat jak ma wyglaadac dziecko
ulozone w kieszonce. odpowiedz uzyskalam jak mi sie wydawalo ale znalazlam
post podobny do mojego i odpowiedz w nim z ktorej wynikalo ze ow kieszonka to
wedlug mojej instrukcji wiazania nic innego jak zabka. jak to jest z tymi
pozycjami czy nie powinny one nosic takich samych nazw?
Obserwuj wątek
    • ithilhin Re: kieszonka, kolyska, zabka? nazwy pozycji 02.03.09, 18:30
      wiazanie typu kieszonka to takie

https://klubkangura.com.pl/galeriakangura/albums/plock/gc1/picture_002.jpg

"zabka" to okreslenie ulozenie nozek - podkulonych pod siebie lekko odwiedzionych
      • agarys Re: kieszonka, kolyska, zabka? nazwy pozycji 02.03.09, 21:56
        ok, ale na instrukcji wiazania jaka otrzymalam od firmy polekont razem z chusta
        elastyczna pozycja ktora nazywacie kieszonka tu jest nazwana zabka, a kieszonka
        jest podobna do kolyski tylko w kolysce material sklada sie jeszcze dodatkowo
        wzdloz na pol
        • guruburu Re: kieszonka, kolyska, zabka? nazwy pozycji 02.03.09, 22:06
          Wszystkie wiazania, ktore widzisz w instrukcji POlekonta sa na podstawie
          "odwroconej kieszonki". Jest to podstawowe wiazanie wszystkich chust
          elastycznych mozesz za to dziecko ukladac w tym samym wiazaniu pionowo lub
          poziomo. zauwaz, ze owa polekontowa zabka to po prostu odwrocona kieszonka, w
          ktorej dziecko jest umieszczono pionowo.
        • agnen Re: kieszonka, kolyska, zabka? nazwy pozycji 02.03.09, 22:09
          Polekont ma pokręcone te nazwy w instrukcji. W skrócie: W chuście elastycznej
          jest jedno tylko WIĄZANIE: Kieszona z panelem na zewnątrz(odwrócona kieszonka).
          Do tego wiązania możesz włożyć dziecko w POZYCJI: poziomej - czyli pozycji
          kołyski, i pionowej (co polekont nazwał żabką). Żabka to jak Ithilhin pisała
          ułożenie nóżek.
          • agarys Re: kieszonka, kolyska, zabka? nazwy pozycji 05.03.09, 17:41
            to jak ma wygladac dziecko ulozone w pozycji poziomej czy polpoziomej. czy mam
            je ukladac brzuszek do brzuszka czy boczkiem do siebie. a jesli brzuszek do
            brzuszka to nozki maja bycc podwiniete dziecku pod brzuszek i troche
            odwiedzione? bardzo prosze o odpowiedz nie chce dziecku zrobic krzywdy noszac go
            nie tak jak powinnam.
            • agarys jeszcze raz bardzo prosze o odp 06.03.09, 23:29
            • ithilhin Re: kieszonka, kolyska, zabka? nazwy pozycji 06.03.09, 23:45
              brzuszek do brzuszka - jesli dziecko jest w pozycji poziomej i prawidlowo na
              boku to pozwol mu ukladac nozki jak chce - to jest ulozenie takie jak do
              karmienia piersia.

jesli jest pionowo to nozki podkulone, lekko odwiedzione, plecki zaokraglone

klubkangura.com.pl/jak-i-w-czym-nosic
              • agarys przepraszam za namolnosc 07.03.09, 20:36
                ulozylam dzidzia brzuszkiem do siebie i teraz mam problem z glowka on przytula
                sie policzkiem do piersi tzn glowka ma skierowana do gory a nie czyli zebyscie
                mnie dobrze zrozumialy nie patrzy na piers tylko w moje oczy. czy tak moze byc?
                mam wrazenie ze chyba tak jest lepiej bo gdyby patrzyl na piers jego buzka taak
                wtulilaby sie w nia ze nie wiem czy mialby czym oddychac. i jeszcze jedno ja mam
                chuste elastyczna i ukladam malego do wczesniej zawiazanej chusty i nie mam
                mozliwos ci dociagania jak w tkanych czy zatem wiazac chuste na sobie wiazac jak
                najciasniej?
                • ithilhin Re: przepraszam za namolnosc 08.03.09, 00:21
                  elastyczna sie wiaze tak, zeby raczej przylegala (bez naciagania, ale
                  przylegala) do ciala noszacego. dziecko sie miesci bo chusta sie rozciaga :-)
                  • agarys a co z ta glowka 08.03.09, 13:10
                    • ithilhin Re: a co z ta glowka 08.03.09, 14:15
                      skoro wedlug Ciebie maluchowi jest wygodnie to na pewno moze tak glowe trzymac
                      jak opisujesz.
                      tylko pamietaj aby maluszka ukladac raz na jednym raz na drugim boku.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka