Dodaj do ulubionych

Millennium - list

06.12.06, 22:47
Witam czy dostaliscie mozel ist od banku Millenium w ktorym jest napisane ze w
ciagu dwoch miesiecy skontaktuje sie z wami rzeczoznawca majatkowy który
cytuje "uprzejmie prosimy o umozliwienie rzeczoznawcy majatkowemu obejrzenia
oraz sfotografowania nieruchomosci a takze udostepnienie stosownych dokumentów
niezbednych do sporzadzenia operatu szacunkowego"
To chyba jest jakas kpina. Nie wiem czy dobrze rozumiem - mam wpuscic faceta
do domu on sobie popstryka zdjecia (ciekawe co znimi pozniej zrobi)i jeszcze
mam u jakies dokumenty przygotowac (ciekawe jakie wszystko ma bank). Nie chce
mi sie wertowac umowy kredytowej ale chyba bank przegina.

pozdr
Obserwuj wątek
    • draboll Re: Millennium - list 06.12.06, 22:55
      Również dostałem takie zawiadomienie z Millenium.
    • kajka777 Re: Millennium - list 06.12.06, 22:58
      robpaine napisał:

> > To chyba jest jakas kpina. Nie wiem czy dobrze rozumiem - mam wpuscic faceta
      > do domu on sobie popstryka zdjecia

a zgadzałeś się na to w umowie? że bank sobie zastrzega prawo do takiej
      czynności?
      • robpaine Re: Millennium - list 06.12.06, 23:01
        Nie wiem umowe podpisałem 2 lata temu , musze sprawdzic napewno nie było to w
        stylu jak pan chce to pan nie podpisuje tego punktu. Było to na zasadzie albo
        wszystko albo nic.
        • kajka777 Re: Millennium - list 06.12.06, 23:03
          robpaine napisał:

> . Było to na zasadzie albo
          > wszystko albo nic.

tak jest wszędzie, klient przy podpisywaniu umowy rzadko ma wybór oprócz
          wszystko albo nic.
          • nerudo Re: Millennium - list 06.12.06, 23:05
            a w jakim celu to jest..?
            • robpaine Re: Millennium - list 06.12.06, 23:06
              sam dociekam .....
              • robpaine Re: Millennium - list 06.12.06, 23:09
                Jest napisane "jest to standardowa procedura ktora obejmuje wiekszosc
                nowoudzielanych przez bank kredytow oraz znaczna czesc istniejacego juz
                portfela"" i jeszcze " zgodnie z zaleceniami Nadzoru bankowego bank powinien
                monitorowac w sposob ciagły zmiany zachodzoace na rynku nieruchomosci. Ponadto
                bank ma obowiazek weryfikacji wartosci nieruchomosci ktore stanowia
                zabezpieczenie kredytow znajdujacych sie w jego portfelu"
                • doradca-finansowy Re: Millennium - list 07.12.06, 13:31
                  żartując - można by rzec, że to wstępne przygotowania do zlicytowania
                  nieruchomości przy najbliższej nieterminowej spłacie raty, heehsmile
                  a serio - na pewno nie robią tego, bo icch rzeczoznawcy się nudzi - raczej ma
                  to na celu weryfikowanie wartości nieruchomości w odniesieniu do zabezpieczeń
                  kredytu. Teoretycznie, jesli rzeczoznawwca stwierdzi "znaczny ubytek wartości"
                  nieruchomości bank może zarządać wykupienia dodatkowego ubezpieczenia!
                  Może być teoretycznie też sytuacja odwrotna - mianowicie po stwierdzeniu dużego
                  wzrostu wartości nieruchomości - bank może zaproponowac jakiś "specjalnie"
                  przygotowany" produkt dla klientów, którzy posiadają wartościowqe nieruchomości
                  i spory majątek (np lokaty czy fundusze). To tylko hipotetyczne rozważania.
                  Z pewnoscią jednak nie jest to "inwentaryzacja" kredytowanego majątku - tylko
                  działania w pewnym celu.
                  Pozdrawiam
                  • nerudo Re: Millennium - list 07.12.06, 18:55
                    hm.. to że bank sie troszczy o swój biznes.. bo może martwić się że ktoś
                    pogorszył stan mieszkania i jakby co to niewystarczy na zadłużenie.. ale ja np.
                    mam mieszkanie wartość bez wyceny ok. 200 tyś i kredyt do spłącenia ok 4 tyś..
                    czyzby się obawiali że wartość mieszkania jest niższa.. śmieszni są..
                    A swoja drogą.. żegnam się z tym bankiem i omijam go do konca życia z daleka..
                    mają tak do bani obsługe że są śmieciami dla mnie.
                    • karkochas Re: Millennium - list 07.12.06, 19:52
                      Dostałem smile
                      decyzja z lipca, bank nie wypłacił jeszcze nawet wszystkich transz smile)))))
    • 2511k Dodatkowa opłata 10.12.06, 16:17
      A co sądzicie o wprowdzeniu nowej opłaty w wysokości 100 zł za uzyskanie przez bank odpisu z księgi wieczystej?
      • doradca-finansowy Re: Dodatkowa opłata 12.12.06, 15:08
        odpis w sądzie kosztuje 30 pln, pozostałe 70 to zapewne zapłata za czas
        pracownika spędzony w sądzie a nie w banku. (tak mi się wydaje)
    • beba1234 Re: Millennium - list 31.12.06, 12:29
      Hej robpaine,
      ja tez dostalam list o takiej treści jak Ty, i również mnie to wkurzyło, bo
      wartość mojego mieszkania (a Millennium zdaje sobie chyba sprawę że ceny
      nieruchomości wzrosly) jest prawie 15 krotnie większa niż kredyt ktory pozostał
      mi do splacenia. I dlaczego ktoś ma robic zdjęcia mojego mieszkania??Ten
      rzecoznawca jeszcze do mnie nie dzwonił, ale jesli zadzwoni, to pozwole mu
      przyjśc i obejrzeć mieszkanie, ale na pewno nie wyraże zgody na robienie zdjeć -
      to chyba rzeczoznawcy nie jest potrzebne skoro jest na miejsce i oglądająć sam
      od razu ocenia-wycenia mieszkanie.
      A u Ciebie juz był??Czy dowiedziałaś sie może czegoś???
      pozdrawiam
      b.
      • robpaine Re: Millennium - list 02.01.07, 23:44
        Nie nikt u mnie nie był. List był wysyłany masowo. Ciekawe kiedy zadzwoni
        rzeczoznawca.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka