yalishandela7 06.02.11, 21:48 Niedługo będę mieć suczkę shi-tzu bardzo mi się podoba imię Yuki . Doradźcie czy to imię może być i jak można by było nazwać ewentualnie sunie . Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
qqqq33 Re: Imię dla suni 07.02.11, 17:21 Na przykład GAMA. Znałam jedną taką, była bardzo fajna. Pozdrawiam, Inka. Odpowiedz Link
megg_mb Re: Imię dla suni 07.02.11, 19:09 Doskonale Cię rozumiem, miałam ten sam problem...dziewczyny odpisały bardzo chętnie lecz rzeczowo...imię ma być krótkie:-) Odpowiem za siebie, Yuki mnie się podoba. Dodam znane mi tj.mamy naszego Maylo - nazywa się " Kika". Pozdrawiam. Odpowiedz Link
yalishandela7 Re: Imię dla suni 07.02.11, 22:11 Wszyscy w domu mówią ze imię Yuki niezbyt pasuje do suni . Dlatego chce wiedzieć co inni myślą na ten temat Odpowiedz Link
asiaadw Re: Imię dla suni 09.02.11, 00:35 Wiesz co, a sprobuj "Yomi", fajnie brzmi, znam sunie o tym imieniu -krótkie i dzwięczne. No i podobne do Yuki, ale bardziej babskie. Pozdr Asia Odpowiedz Link
lovely.veronique Re: Imię dla suni 04.11.11, 18:51 Mi osobiście podoba się Gwen (czyt. Głin), Holly, Daisy (czyt. Dejzi), Luna, Mandy (czyt. Mendi), Trinny (czyt. Trini), Nancy (czyt. Nensi) i Layla. Wiem, że to dużo, ale nic nie poradzę. Według mnie każde pasuje do suni tej rasy. Ja sama mam dylemat, bo będę miała psa tej rasy, a dokładnie sunię, a nie wiem, jak będzie się wabić. Pozdrawiam, Weronika :) Odpowiedz Link
anita_nr1 Re: Imię dla suni 05.11.11, 12:41 Layla jest piękne :) pozdrawiam Anita i Layla ;) Odpowiedz Link
anita_nr1 Re: Imię dla suni 05.11.11, 12:42 A jak miałabym mieć drugą suczkę to nazwałabym ją Sofi :) Odpowiedz Link
an3czka2 Re: Imię dla suni 05.11.11, 14:08 Ja uważam że imię suni powinno się podobać przede wszystkim tobie:). U nas druga dostała imię Fabia:), i nam się podoba, choć jak chcemy córę zdenerwować to wołamy ja Fiona:). Pozdrawiam Ania Odpowiedz Link
maria0511 Re: Imię dla suni 05.11.11, 21:57 Layla jest piękne,ale moja Boni też pięknie [no cóż nie każdy może mieć w domu ministra ha ha.] Imię dla pieska to dla każdego brzmi inaczej rzecz gustu.Pozdrawiam M.M. Odpowiedz Link
maby-baby Re: Imię dla suni 05.11.11, 23:15 Ładnych imion dla suni jest bardzo dużo. Ważne, aby "wpadało w ucho" i najlepiej było dwusylabowe. U mnie jest: Tosia (w książeczce Antonina), Mamba i córeczka Tosi - Polly. Yuki - bardziej kojarzy mi się z rodzajem męskim albo liczbą mnogą, ale to tylko takie moje odczucia :) Pozdrawiam i gratuluję nowego domownika! Justa Odpowiedz Link
obywatel_korowiow Re: Imię dla suni 06.11.11, 19:33 Gybyśmy naszej psicy już nie nazwali Viki to dziś byłaby Zuzia. Gdyby jednak była psem to na 100% byłby to Rambo ;). Odpowiedz Link
megg_mb Re: Imię dla suni 06.11.11, 20:25 Zauważcie, że cały ten post z imieniem dla suni powstał w lutym br. Do tej pory Yuki, Yuka czy też Sonia ma już swoje imię i na pewno ładniutkie dla Jej Pani...:-) Odpowiedz Link
obywatel_korowiow Re: Imię dla suni 06.11.11, 22:58 Ot, cóż znaczy kobieca spostrzegawczość. Fakt, "niewielkie" spóźnienie nastąpiło ;). Odpowiedz Link
maby-baby A może się jeszcze zastanawia? :) hehe DOBRE! 07.11.11, 11:52 Lepiej późno, niż wcale :) Odpowiedz Link
maxima90 Re: Imię dla suni 08.11.11, 16:33 Moja Koka zanim została Koką miała być właśnie Suzi;) Co do imienia to powinno być łatwe do wymówienia i z tego co słyszałam już pare razy być maksymalnie dwu sylabowe ponieważ nasza psinka dłuższego nie zapamięta. :) Odpowiedz Link