Dodaj do ulubionych

Imię dla suni

06.02.11, 21:48
Niedługo będę mieć suczkę shi-tzu bardzo mi się podoba imię Yuki . Doradźcie czy to imię może być i jak można by było nazwać ewentualnie sunie .
Obserwuj wątek
    • qqqq33 Re: Imię dla suni 07.02.11, 17:21
      Na przykład GAMA. Znałam jedną taką, była bardzo fajna. Pozdrawiam, Inka.
    • megg_mb Re: Imię dla suni 07.02.11, 19:09
      Doskonale Cię rozumiem, miałam ten sam problem...dziewczyny odpisały bardzo chętnie lecz rzeczowo...imię ma być krótkie:-) Odpowiem za siebie, Yuki mnie się podoba. Dodam znane mi tj.mamy naszego Maylo - nazywa się " Kika". Pozdrawiam.
    • yalishandela7 Re: Imię dla suni 07.02.11, 22:11
      Wszyscy w domu mówią ze imię Yuki niezbyt pasuje do suni . Dlatego chce wiedzieć co inni myślą na ten temat
      • olla09 Re: Imię dla suni 07.02.11, 22:38
        Może Yuka? :) Pozdrawiam
        • asiaadw Re: Imię dla suni 09.02.11, 00:35
          Wiesz co, a sprobuj "Yomi", fajnie brzmi, znam sunie o tym imieniu -krótkie i dzwięczne. No i podobne do Yuki, ale bardziej babskie. Pozdr Asia
    • lovely.veronique Re: Imię dla suni 04.11.11, 18:51
      Mi osobiście podoba się Gwen (czyt. Głin), Holly, Daisy (czyt. Dejzi), Luna, Mandy (czyt. Mendi), Trinny (czyt. Trini), Nancy (czyt. Nensi) i Layla. Wiem, że to dużo, ale nic nie poradzę. Według mnie każde pasuje do suni tej rasy. Ja sama mam dylemat, bo będę miała psa tej rasy, a dokładnie sunię, a nie wiem, jak będzie się wabić.
      Pozdrawiam, Weronika :)
      • toffik-kk Re: Imię dla suni 04.11.11, 18:56
        Jak dziewczynka to Suzi
        • anita_nr1 Re: Imię dla suni 05.11.11, 12:41
          Layla jest piękne :)

pozdrawiam Anita i Layla ;)
          • anita_nr1 Re: Imię dla suni 05.11.11, 12:42
            A jak miałabym mieć drugą suczkę to nazwałabym ją Sofi :)
            • an3czka2 Re: Imię dla suni 05.11.11, 14:08
              Ja uważam że imię suni powinno się podobać przede wszystkim tobie:). U nas druga dostała imię Fabia:), i nam się podoba, choć jak chcemy córę zdenerwować to wołamy ja Fiona:). Pozdrawiam Ania
          • maria0511 Re: Imię dla suni 05.11.11, 21:57
            Layla jest piękne,ale moja Boni też pięknie [no cóż nie każdy może mieć w domu ministra ha ha.]
            Imię dla pieska to dla każdego brzmi inaczej rzecz gustu.Pozdrawiam M.M.
    • maby-baby Re: Imię dla suni 05.11.11, 23:15
      Ładnych imion dla suni jest bardzo dużo. Ważne, aby "wpadało w ucho" i najlepiej było dwusylabowe. U mnie jest: Tosia (w książeczce Antonina), Mamba i córeczka Tosi - Polly.
      Yuki - bardziej kojarzy mi się z rodzajem męskim albo liczbą mnogą, ale to tylko takie moje odczucia :)
      Pozdrawiam i gratuluję nowego domownika!
      Justa
    • obywatel_korowiow Re: Imię dla suni 06.11.11, 19:33
      Gybyśmy naszej psicy już nie nazwali Viki to dziś byłaby Zuzia. Gdyby jednak była psem to na 100% byłby to Rambo ;).
      • megg_mb Re: Imię dla suni 06.11.11, 20:25
        Zauważcie, że cały ten post z imieniem dla suni powstał w lutym br. Do tej pory Yuki, Yuka czy też Sonia ma już swoje imię i na pewno ładniutkie dla Jej Pani...:-)
        • obywatel_korowiow Re: Imię dla suni 06.11.11, 22:58
          Ot, cóż znaczy kobieca spostrzegawczość. Fakt, "niewielkie" spóźnienie nastąpiło ;).
        • maby-baby A może się jeszcze zastanawia? :) hehe DOBRE! 07.11.11, 11:52
          Lepiej późno, niż wcale :)
    • maxima90 Re: Imię dla suni 08.11.11, 16:33
      Moja Koka zanim została Koką miała być właśnie Suzi;)
      Co do imienia to powinno być łatwe do wymówienia i z tego co słyszałam już pare razy być maksymalnie dwu sylabowe ponieważ nasza psinka dłuższego nie zapamięta. :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka